Domā, ka visi ir tik "biezi" kā Maestro Alvils, ja uzreiz var atļauties gaišu oriģinālo stiklu? Mans pirmais "gaišais" zūms arī bija šī Sigma un toreiz nemaz tik sū..s nelikās. Kaut gan tagad arī uzskatu, ka labāk tomēr pieciest esošo s...u, piekrāt un pirkt uzreiz labu stiklu. Mazāki liekie tēriņi. Taču bildēt gribas jau šodien...
kasnukas:Ļoti labs objektīvs šajā diapazonā ir NIKON AF-S NIKKOR 24-70MM f2.8G ED. Tik cena vairāk kā 3x lielāka kā citiem šī diapazona gaišajiem objektīviem.
tas dansigai pofig, viņu cena neinteresē..........
Neesmu parliecinaata vai man vajaga f2.8 , jo ar sho objektiivu fotografeeshu aaraa un ja ir slitki laika apstaaklji - tad kaapec vispar jaafotografeee?
negativs, nu nesaki visss .... pie cenas es arii piedomaaju. Ja ir 3x letaaks, bet ir nevis 2.8 bet gan 3.5 ... toties pareejaa kvalitaatee neatpaliek ... kam man maxaat 3x vairaak (sanaaks liekam polsham) ;-))))
dansiga:ja ir slitki laika apstaaklji - tad kaapec vispar jaafotografeee?
a ja nu tieši iegadās slitki laika apstaaklji, kad uzsaukts bildēt? 2. gadās, ka apstākļi tādi, ka gaisma laba, bet tās pamaz, tobiš vienīgais sliktums, ka gaismas mazāk, kā gribētos.
dansiga:ja ir slitki laika apstaaklji - tad kaapec vispar jaafotografeee?
a ja nu tieši iegadās slitki laika apstaaklji, kad uzsaukts bildēt? 2. gadās, ka apstākļi tādi, ka gaisma laba, bet tās pamaz, tobiš vienīgais sliktums, ka gaismas mazāk, kā gribētos.
dansiga:(sanaaks liekam polsham) ;-))))
1. polši nemēdz būt lieki. 2. sanāks vairākiem!
1. Otrās dienas mocībās gan gadās domas, ka kāds no vakardienas polšiem ir bijis lieks...)) 2. Rēķinot orig.stiklu un Sigmas cenu starpību, sanāks nevis vairākiem polšiem, bet vairākām kastēm...))
Friidis:1. Otrās dienas mocībās gan gadās domas, ka kāds no vakardienas polšiem ir bijis lieks...))
nu, es esmu cilvēku, kuriem nav Otrās dienas mocību biedrības dibināšanas sapulces dalībnieks. protams, neuzņemam trezveņņikus. un Otrās dienas mocību nebūšana lielā mērā balstās uz uzpasēšanos, lai nav perebors. bet žetons šā kā tā!!!
dansiga:haralds, bet ja man tas f2.8 ir stipri par seklu!?!??!
asuma seklums? var takš piegriezt, bet ja to dari tuvu pie 100 % gadījumu, tad saprotams, jēga maksāt par gaišumu tikai, lai labāk redzētu kadru un lai AF ātrāk.
Haralds: nu, es esmu cilvēku, kuriem nav Otrās dienas mocību biedrības dibināšanas sapulces dalībnieks. protams, neuzņemam trezveņņikus. un Otrās dienas mocību nebūšana lielā mērā balstās uz uzpasēšanos, lai nav perebors. bet žetons šā kā tā!!!
Es jau arīdzan pašlaik tikai teorētiķis, bet veca pieredze tomēr ir..
haralds, tu gribi teikt, ka AF viennoziimiigi ir aatraaks? "Blendi var piegriezt" - jaa - shim objektiivam es domaaju, ka 2.8 es praktiski nelietoshu, tad kam man par to maxaat?
dansiga:haralds, tu gribi teikt, ka AF viennoziimiigi ir aatraaks? "Blendi var piegriezt" - jaa - shim objektiivam es domaaju, ka 2.8 es praktiski nelietoshu, tad kam man par to maxaat?
2,8 praktiski var pielietot bildējot kārtējo grūtnieci, mazāk pa šopu būs jāņemās........ pa saprātīgām cenām labu gaišu fiksu platajā galā praktiski nav, tāpēc, ja vien fotografēšana nav saistīta ar profesionālām darbībām, var mēģināt iztikt ar gaišajiem zūmiem ~ 17-50mm, 24-70mm, no Sigma, Tamron, Tokina. sigmas izslavētais dzeltenīgums vairāk vērojams pie tumšajiem stikliem, piemēram www.photozone.de... . cik gadījies pabildēt ar F 2,8, tad viss mierīgi
ar mainigo fragmu ir kaka - tas nozime ka inzenieriem bija planos letu stiklu uztaisit - tas nozime vienkarsaka shema stikliem, CA/asuma korigesanai un t.t. paskaties review.. 85mm tas praktiski nekāds
ieej photozone.de, un vēro, vismaz kāds priekštats. pēc tā laika jau vajadzēja sākt izvairīties no F 3.5 utt .....................................izņemot atsevišķus gadījumus. šis nav tas gadījums
dansiga:negribu veerot!!! gribu reaalu cilveeku reaalus faktus!!!! Un kaapeec buutu no 3.5 jaaizvairaas!?
par to ir forumā rakstīts uz nebēdu, pēc kāda laika, jebkurš, kurš kaut kādā līmenī fotografē izdara secinājumus un atbilstoši tiem iegādājās jaunus objektīvus, viņam jau vajadzētu zināt, ko pirks, un kādiem mērķiem. pērc ko gribi, būsi reāls cilvēks, būs reāli fakti....
dansiga, kāpēc ne 18-70? pats tādu lietoju, gaišā laikā pieverot uz f8 ļoooti ass, bet arī wide-open nav zemē metams + tas ir pikseļpīperojot, izdrukāts līdz a4, pat a3 ir ļoti labs.