Mandalay, man ir 50/1.8, 105/2.8 no fixiem ... bet man vajaga ar zuumu ashajiem kadriem, kad nav laika pieskriet, aizskriet ...
Pauliic, jo lielaaka shkjirba starp plato galu un shauro galu - man shkjiet, jo vaajaaks objektiivs ... un manaam vajadziibaam, kur taisos lietot sho objektiivu - pilniigi pietiek ar 24. Jo ir jau iipashumaa arii 17-55/2.8....
maris, ai - es no tevis cereeju sagaidiit padomu ... a kop dabuuju ?;-((( ekk tuuuuuuuu
Paulicc, a kas? man visadaaki labi objektiivi ir ... ;-)))) es toties nepeerku 100 un 1 luupukraasu uttt ;-))))
shvaboc, es shoreiz tieshaam esmu pilnigaaka nopietniba un tieshaam veelos iepirkt shii diapazona sakariigu iobjektiivu .... Bet taa kaa no fototehnikas es esmu ljoti taalu (maaku izstastiit tikai par objektiiviem, kas ir manaa ekipeejumaa) .... taapec ari ijautaajos ....
Tad vēlreiz klausi ko tev saka,un pērc nost to 24-70 un viss.Ja nav nekas pret lietotiem,tad var iepriekšējo 28-70,atšķiras tikai ar to,ka fragmas riņķis vēl ir.
Jonatan, br br brrrr ,,, it ka tu neiznawtu mani!!! rrrrrrrrr ... ne veltri ir objeltiivi pa 300 un pa 1000 ls .... nu tak palidizi ic=zveelties no tiem ne brreismiigi krutajiem!!!!!
dansiga:Jonatan, br br brrrr ,,, it ka tu neiznawtu mani!!! rrrrrrrrr ... ne veltri ir objeltiivi pa 300 un pa 1000 ls .... nu tak palidizi ic=zveelties no tiem ne brreismiigi krutajiem!!!!!
ne briesmīgkrutie ir mid-range stik;i, nav izcili, bet piķo arī daudz, bet amatieriem tas ir kāreiz... sadūšoties tādus pirkt arī jābūt iekšā gan galvā, gan makā... es piem nedotu 500Ls par ne-izcilu stiklu... tajā cenu kategorijā var daudz ko citu salasīt, nekā nopirkt "kaut-ko ne tik krutu".
Ir taču arī vecie modeļi - kaut vai manuāļie - tie iet pa labu cenu.
Ir jau vēl interesanta alternatīva- nopirkt adapteri un spēlēties ar midformāta stikliem, piemēram gana populāriem Kijev-Pentakon (neesmu provējis, bet zinu cilvēkus, kam tas patīk):
18-200, vēlviens bodijs, Stendera ziepju kluba karte, nūjošanas ekipējums, dzīvoklis jaunceļamā projektā kādā pļavā, Kazahijas padomju enciklopēdija
Maris, sorry, bet ļoti lielā mērā pastiprinās aizdomas, ka Nikkor 24-70mm f/2.8 ED Tu nekad neesi lietojis... Tas ir asākais no šobrīd ražojamajiem Nikkor zūmiem vispār. Un maksā viņš uz pusi vairāk, nekā kakona 24-70/2.8, ne jau tāpēc, ka kakonam šis pats stikls ir slikts, bet tāpēc, ka nikkora versija ir izcila.
18-200, vēlviens bodijs, Stendera ziepju kluba karte, nūjošanas ekipējums, dzīvoklis jaunceļamā projektā kādā pļavā, Kazahijas padomju enciklopēdija
Maris, sorry, bet ļoti lielā mērā pastiprinās aizdomas, ka Nikkor 24-70mm f/2.8 ED Tu nekad neesi lietojis... Tas ir asākais no šobrīd ražojamajiem Nikkor zūmiem vispār. Un maksā viņš uz pusi vairāk, nekā kakona 24-70/2.8, ne jau tāpēc, ka kakonam šis pats stikls ir slikts, bet tāpēc, ka nikkora versija ir izcila.
likaam uz HD kameras simfonisko orkestri Rundaalee filmeejot (dikti jau negribējās mainīt stiklus koncī) sūds pēdējais kā visi 24-70 - dabūjām mainīt nost pret vecajiem nikkor fiksiem
asums ir norma, tas štrunts, bet kāds sūds ir nefokusa daļa
Tu pabildē kaut ar ne visgaišākajiem 1.4, bet pavisam parastiem /24/28/35/50mm uz vaļēju caurumu - visa eiforija kā gurķuburka pret bruģi
24-70 ir reportieru darbarīks, labs asums visā diapazonā i vairāk neko nevajag