'' Šis albums ir tapis daudzējādā ziņā pateicoties tam, ka pērn esmu kļuvis par tēvu un līdz ar to mana pilsoniskā attieksme ir saasinājusies. Man nav vienalga, kādā pasaulē dzīvos mana meita. Diemžēl mūsdienu sabiedrība ir inficējusies ar ļoti daudzām atkarībām. Ja medniekus varam uzskatīt par slimiem no medicīnas viedokļa, gluži tāpat kā narkomānus vai alkoholiķus, tad viņu atkarība nogalināt ir jāārstē. Iespējams, ka pat piespiedu kārtā. Jo salīdzinot ar tiem pašiem narkomāniem, kuri ir bīstami pamatā paši sev, mednieki, pirmkārt, ir potenciāli bīstami apkārtējiem. Un vispār, kas zina, cik tālu viņi var aiziet savās aso izjūtu alkās...''
es negaaju taalaak, jo no pirmaas lapas straadaja tikai "buy album on-line" un ieejot tur - liste ar cenaam .. a rakties taalaak bija slinkums ... kaapeec ta neiedevi iisto linku?
Nu dansiga, spied tak I Want To continue Man viss sanāca. Un jāsaka, ka saliekot kopā ar to tekstu par to, ka mednieki ir slimi, tad visai aprobežota domāšana. Bildes gan labas - t.i. tik kvalitatīvi uzbildētas, ka nekas pretīgs tur neliekas Nezinu, ko šādā veidā viš cenšas panākt. Būtu labāk palasījies par medību nozīmi dabā utt.
'' Šis albums ir tapis daudzējādā ziņā pateicoties tam, ka pērn esmu kļuvis par tēvu un līdz ar to mana pilsoniskā attieksme ir saasinājusies. Man nav vienalga, kādā pasaulē dzīvos mana meita. Diemžēl mūsdienu sabiedrība ir inficējusies ar ļoti daudzām atkarībām. Ja medniekus varam uzskatīt par slimiem no medicīnas viedokļa, gluži tāpat kā narkomānus vai alkoholiķus, tad viņu atkarība nogalināt ir jāārstē. Iespējams, ka pat piespiedu kārtā. Jo salīdzinot ar tiem pašiem narkomāniem, kuri ir bīstami pamatā paši sev, mednieki, pirmkārt, ir potenciāli bīstami apkārtējiem. Un vispār, kas zina, cik tālu viņi var aiziet savās aso izjūtu alkās...''
Cilveeks ir vieniigaa radiiba uz Zemes,kas nogalina prieka vai baudas peec,dziivniekiem taa ir izdziivoshanas nepiecieshamiiba. Vai uz pasaules ir veel kas ljaunaaks par humaanismu?
Te zemteksts ir daudz bēdīgāks, nekā vairums domā... Ir slimi konspirāciju teoriju piekritēji un ir situācija, kad valstī ir bardaks un nedo dievs būs vēl bads. (Tas kas tagad eskalējās gaismas ātrumā - dažādu ratifikāciju ,Lisabonas un citu līgumu pieņemšana, liecina ka kautas liels notiks) A te vienkārši - ja šausi dzīvnieku, nošaus tevi. Pat , ja gribēsi ēst xD Spēcīga konspirācija.
a kā bija ar to meža lopu skaita regulēšanu? Vienkārš ir nužda bik šo to atšaut.. Brīnos ka neviens no medniekiem uz saeimu nav aizgājis, tur ar šo to prasītos patīrīt, citādi tā suga sāk palikt nevesela...
Zo, varēji pielikt, ka citē Kondrašinu, es jaf lasot nodomāju, ka tu pats esi tētītis Bet par šo tēmu... tālajā 19-sausajā gadā arī es nodevu bisi milicijā un biju viens Latvijas retums- mednieku biedrības biedrs bez bises, bet ar fotoaparātu . Mednieku mantkārība sasniedza tādu līmeni, ka pēc dižmedījuma medībām autors savāca trofejas (arī akniņu) un aizmuka prom , lai tikai akniņa nebūtu jādod kolektīvajam katlam, kad vakarā pasēdejam pēc medībām. Mednieku biedrības tiešām ir liels piesegs riebīgām darbībām... piem. jāatšauj pa priekšu tā saucamie dūrēji, bet to nedara, jo dūrējam ir sūdīgi trofejas ragi. Un kā likums, parasti krīt eksemplārs ar izciliem ragiem
ui man gan liekas ka tagad daudzi nespeej noteikt perspektiivos iipatnjus kuri jaasaudzee un noshauj par aatru pirms trofeja sasniedz zeltu vai sudrabu.
tikpat labi kondrasins varetu uztaisit kalendaru par maajas cuuku kaushanu/audzeeshanu laukos. tur jau no pasha saakuma cuuka tiek nolemta un vinjas liktenis ir zinaams. tad vareetu teikt ka laucinieki ir mediciiniski slimi un biistami sabiedriibai
CerambyX:Nu dansiga, spied tak I Want To continue Man viss sanāca. Un jāsaka, ka saliekot kopā ar to tekstu par to, ka mednieki ir slimi, tad visai aprobežota domāšana. Bildes gan labas - t.i. tik kvalitatīvi uzbildētas, ka nekas pretīgs tur neliekas Nezinu, ko šādā veidā viš cenšas panākt. Būtu labāk palasījies par medību nozīmi dabā utt.
Vai izlasiiji to, ka man taa sadalja nestraadaa? vienigais kur es varu ieiet ir Buy album on-line!!!!!!!!!
zo:tikpat labi kondrasins varetu uztaisit kalendaru par maajas cuuku kaushanu/audzeeshanu laukos. tur jau no pasha saakuma cuuka tiek nolemta un vinjas liktenis ir zinaams. tad vareetu teikt ka laucinieki ir mediciiniski slimi un biistami sabiedriibai
Nesaprotu jēgu šim topikam, ko tu ar to gribēji pasacīt?? Ir veģetārieši un ir gaļēdāji, katrai pusei savs viedoklis.
Katrs mednieku kolektīvs un katrs medneiks ir savādāks - nebūtu pareizi tomēr balstoties uz negatīviem piemēriem/idivīdiem izteikt viedokli par visiem medniekiem kopumā Kā pats zini kā izbijis mednieks (cik sapratu) tad medībām kopumā ir pozitīva nozīme sačakarēto dabas procesu regulēšanā (pats cilvēks sačakarēja, pašam arī jāuzņemas atbildība par to un jāregulē). Ja to nezini, tad jau pats laikam esi bijis tas "sliktais trofeju mednieks"
pelle: Nesaprotu jēgu šim topikam, ko tu ar to gribēji pasacīt?? Ir veģetārieši un ir gaļēdāji, katrai pusei savs viedoklis.
Jebkura galējība tā teikt nav tas labākais variants - un Kondrašins šajā gadījumā tomēr aiziet galējībās, ne? Vajag nedaudz iedziļināties lietas būtībā un tad varbūt sapratīsi jēgu topikam
dansiga:laikam vieniigaa lietoju Mozillu ... jo izraadaas no IE veraas
Laikam rokas neaug no padusēm, bet gan no citurienes, jo man ar Mozillu viss gāja joks.
Mednieki ir visādi.Ir kas nošauj pārs pīļukus,pēc tam ar kundzi jemās stundām pa virtuvi un uztaisa karaliskas pusdienas.Ir tādi kas sašauj duci,sieva pasaka:Šitos zilos, kārnos liec kur gribi!Bāc visi misenē!(Tās nav pasakas,kā pīļu medību sākums tā putni atkritumos). Tāpat lielo lopu medības.Ir man mednieki stāstijuši(ne viens vien),iznāca tik skaists briedis(buks)nu nevarēju izšaut. Cilvēks jau gadu 1000-šiem ir bijis mednieks,gaļu vairums ēdam(cik ta to veģetāriešu i ?).Nepatīkamas asinsainas?Paskatieties kādreiz videoēras topšausmudokumentālo filmu sērijas-Nāves sejas!!! Bildītes ar smukām dūdām un iekšām nobālēs! Es arī esmu mednieks.Fotomednieks!!! Ir nācies atņemt dzīvību arī mājas cūkai.Gaļu ēdu vēljoprojām.
zo:mūsu senči ir bijuši mednieki. ja viņi būtu kļūdījušies diezvai mēs šeit būtu.
ooo nebūs īsti
a aprunātā tēma jau atkal izveidojusies no tā, ka vispārina un putro kopā lietas kas atsevišķi dalās šādi:
labās:
savvaļas lopiņu populācijas ir jāregulē un ir strīpa brīnišķīgu mežinieku kas to analizē, plāno un cenšas šo vidi veidot harmonisku ir cilvēki kas nav vienaldzīgi pret nejēdzībām
sliktās:
protams ir šāvēji/aizšāvēji/nedašāvēji truleņi un pat saujiņa atklātu sadistu ir cilvēki kas spekulē publicējot izskaistinātu horroru + piejaucot tantes bez biksēm, lai aizķertu max lielu citu truleņu massu
Jā bet medīt var ar prātu arī piekrītu forelljjankam par mednieku būtību. Man ir nācies redzēt arī tādus visai tizlus skatus, lai neteiktu vairāk. Kad mednieks nošauj tikkai trofeju bet pārējo atstāj tur pat zemē mētājamies. Un ziniet pārsvarā tie ir cilvēki kuri brauc ar dārgām automašīnām un kuru medību aprīkojums maksā 10 reizes vairāk nekā vidējā fotogrāfa aprīkojums. Un saucamās dzinēju medības- 40 vīri dzen uz 30 vīriem vienu stirnu, vakarā visi sadala vienu medījumu, katram 150gr gaļas. Kur loģika?(par to cilvēku skait drusku pārspīlēts) Esmu par dabiskā medībām. Medības ir lai pabarotu sevi un ģimeni, un tā tas ir bijis vienmēr un tā tam vajadzētu būt.
par tēmu- veidojot šo projektu cien. maisters pārkāpa veselu kaudzi cilvēku savu ambīciju realizācijai. biju arī izstādes atklāšanā. šnabja bija tik daudz, ka atklāšanas beigas neatceros.
ko tik neizdarīsi komerciālu reitingu uzturēšanai...
bez personiskas attieksmes- doma varbūt pat ir ok, realizācija- tehniski perfekta, izpildījums- aiz matiem pievilkta tieksme pēc skandāla balstoties uz vidusskolnieku emocijām... žēl, plikmeiteņu kalendāri ir daudz veiksmīgāki- vismaz tos skatās bez klīrīgas šūmēšanās...
armands_z:Man ir nācies redzēt arī tādus visai tizlus skatus, lai neteiktu vairāk. Kad mednieks nošauj tikkai trofeju bet pārējo atstāj tur pat zemē mētājamies. Un ziniet pārsvarā tie ir cilvēki kuri brauc ar dārgām automašīnām un kuru medību aprīkojums maksā 10 reizes vairāk nekā vidējā fotogrāfa aprīkojums.
Tādi nav pelnījuši saukties par medniekiem, līdz ar to runājot par medniekiem plašākā nozīmē šitādus atsaldeņus nebūtu jāņem vērā. Bet tā jau ir - sabiedrība vispirms ieraudzīs to negatīvo piemēru + ja to pasniedz nedaudz šokējošā mērcītē, nevis to godīgo mednieku, kas klusi un mierīgi principā dara labu darbu regulējot dzīvnieku skaitu un pabarojot savu ģimeni.
armands_z - par dzineeju medibam runajot, logjikas, ja noshauj vienu stirnu, varbut tiesham ari nav, toties ir diena pavadiita dabaa, ar draugiem, vakaraa afterparty - viniem tapat neliekas logjiski varbut kaapec viens idiots var sedet ar kameru uz stativa un pareizo sauli gaidiit, vai uz veedera sleepnii 5h putnu gaidiit...
Versatile- bet vai? Lai jauki pavadītu dienu mežā ar draugiem, un pēc tam after....... vajag obligāt kādu nošaut? Nu mednieks arī sēž stundām un gaida savu medījumu, tas ir normāli, bet vai tev dzinēju medības tiešām liekas Ok.?
cermbyx- Par negatīvo ir tā. Es dzīvoju vienā no lielākajiem meža masīviem Latvijā, V-pils raj., Manai dzīvesvietai visapkārt ir medību apgabali, visādiem Latvijā labāk un saliktāk pazīstamiem cilvēkiem kuri sauc sevi par kaislīgiem medniekiem. (Es nerunāju par Aivaru.)Un tur parasti ir šīs te lietas. Var ja gribi aizvest un parādīt kā izskatās pēc medībām. Lopu ķermeņi mētājās bez ķermeņa daļām, kuras varētu uzskatīt par trofeju vērtām, kā pēc kara līdzīgi ka Lords of the rings dažās ainās. Pretīgi.
Zvēru mums ir daudz. varbūt pat pārāk daudz. Es pats arī itkā sakitos mednieks, bet tā arī ne reizzes neko neesmu nošāvis, nevaru.
par tieksmju apmierināšunu, tad jau labāk nedzīvot, tad toč nevienam netraucēsi...
Piemēram braukšana ar auto arī ir bezjēdzīga tieksmju apmierināšan. Pirmkārt pastāv varbūtība ka kādu nobrauksi, otrkārt CO2 izmeši rada silmtumnīcas efektu, kur savukārt veicina klimata izmaiņas, kuru iespaidā izmirst simtiem sugu...
Mja, lasu, un saprast nevaru, ko plosaas..., darbs un maarketings.., lopinjus galee jau kopsh pashiem divkaajainju saakumiem, arii otraadi, kaads bildee, kaaads tam saruupee maarketingu.., kaads peerk, keeds nepeerk.
1 lopinjus galee priekš ēšanu, cits savu sadistisko motīvu mudināts.
Par to jau ir runa. Jo ir sajūt ka vairums mūsdienu mednieku medī nevis lai pabarotu bet lai sevi apmierinātu. Nu kaut kas līdzīgs onanēšanai. Īstenība man sen atpakaļ bija saruna ar vienu mednieku un šis arī atzinās ka brīdī kad ir medību kulminācija(brīdis pirms nogalinošā šāviena)šim ir uz 12. Nu un kur tur savas saimes pabarošana?(