HAIDUK- jā - esi laikam vistuvāk patiesībai. ;] līmenis tāds- spoguļkamera bišķīt pa labu, jo man tendence, ka lietas mēdz netīši no rokām krist laukā bet standarta digitālais, kas domāts 100 ls - 200 ls, nu tā kā bik pa vnkāršu liekas, pietrūkst iespēju. ievēroju KASIS jau bija minējis ko labu manuprāt: Fujifilm FinePix S6500fd - apsktīju, izpētiju, patīk tas ka jūtība liela, 6.1 px, labas atsauksmes esot. atradu arī cenā tikai 282 ls.
nezinu, ar Canoniem ir kā ir.. :?
eu...es jau teicu..papeeti Canon S3 IS!
tiešām papēti to Canonu...tas Fujifilm ir mīnus kad skatotoies tai actiņā tur viss ir digitāls un nekā īsti nevar saprast...nu canon neesmu lietojis....
tas ka skatu mekleetaajs ir digitaals nav jau tik traki...vairak kaa pusgadu taa nodziivoju...un iisteniibaa pat patika, bet nu jaa...ir vinjiem savi truukumi, laikam
Man bija un atdevu pa mantojuma līniju...lepns aparāts...ļoti labi ar pirkstiņu baterejām (var likt lādejamos akumulatorus), un ir grozāms displejs, līdz ar to var bildēt "aiz stūra" , pats tuvākais ir 0-le milimetri priekš makro. 12X zoom, un līdz 10 praktiski nemelo. Optiskajā skatu meklētājā redz to pašu, ko kr. displejā. Manas bildes ar Canon S3 IS www.fotoblog.lv... www.fotoblog.lv... www.fotoblog.lv... 28.06 vairs nav, pārejās visa, kas uzņemtas agrāk)
Man bija un atdevu pa mantojuma līniju...lepns aparāts...ļoti labi ar pirkstiņu baterejām (var likt lādejamos akumulatorus), un ir grozāms displejs, līdz ar to var bildēt "aiz stūra" , pats tuvākais ir 0-le milimetri priekš makro. 12X zoom, un līdz 10 praktiski nemelo.
švakais tai aparātā kad optika ir tikai 6-72mm ja nemaldos...nu tas priekš manām vajadzībām...
švakais tai aparātā kad optika ir tikai 6-72mm ja nemaldos...nu tas priekš manām vajadzībām...
Analogi tas ir 24-460mm, ja nemaldos.
Analagi ir 36 – 432 mm f/2,7-f.3,5 Ja godīgi man arī sāk parādīties interese...bet tā pietuvināšana jau notiek ar podziņu nevis grozot objektīvu? un kā ar viņu fokusē manuāli?
Pāris subjektīvi apsvērumi: * vai tiešām gribi zoom klasi? Aparāts ir liels un īsti neatpaliek no dSLR, t.i., kabatā nenoslēpsi. Ja tomēr, tad Fuji liels mīnuss - nav attēla stabilizācijas. Tomēr, manuprāt, vissvarīgākais, lai kamerai būtu normāla fokusa regulēšanas iespēja (uz "snuķa". * Es, personīgi, izvēlējos Canon PowerShot G7 - kabatā iestūķējams, visas manuālās iespējas, attēla stabilizācija, 6x optiskais zooms (labi tik kompaktai kamerai), pievienojama zibspuldze, tiešām labi rādītāji kā kompaktkamerai. Kā jau daudzkārt minēts, tad kompaktkameru vidū atrodas "pašā kaudzes augšpusē". Mīnusi - nav RAW, salīdzinoši mazs baterijas kalpošanas laiks, tomēr īsti neiet pie sirds manuālā fokusēšana. Šo kameru izvēlējos, jo kompakta, visas iespējas, labi rādītāji, pie tam apzinoties, ka agrāk vai vēlāk nopirkšu arī spoguleni. T.i., kompaktniece vienmēr noderēs... Tas nu tā, skaties pati..
Ja godīgi man arī sāk parādīties interese...bet tā pietuvināšana jau notiek ar podziņu nevis grozot objektīvu? un kā ar viņu fokusē manuāli?
Ceru, ka nejauc fotokameru ar video, nu jaa, arii fotokameraam gadaas pa podzinjai, taa padod elektriibu uz servomotorinju. Smiekliigi jau, ka ir kameras, kuraam elektriiba tikai zoomeeshanai un gadaas pat, ka tikai paartiishanai. Zuumeeshana normaali notiek grozot gredzenu vai biidot /saucamajiem "1 toutch zoom"./.
Ja godīgi man arī sāk parādīties interese...bet tā pietuvināšana jau notiek ar podziņu nevis grozot objektīvu? un kā ar viņu fokusē manuāli?
Ir taads MF rezhiims, kuraa, piem Canon S3, ar ar vienu roku pieturu to podzinju MF, bet ar kursorsviru ( krustinju) uz augshu uz leju spaidot ruucinu pa biskjim motorinju!