Linkman:Kur es esmu teicis, ka gribu ko mainīt? Varbūt, ka no konteksta Tu esi to tā sapratis, taču tad esi pārpratis ...
Laikam gan, jo nākamais citāts starp rindiņām tieši tādu iespaidu arī manī radīja.
Linkman:Varbūt skeptiski uz to skatos, bet šeit blogā mainīt mērķus un veidot misiju un tam atbilstoši pakārtot reitingu sistēmu - beidz, neesi tak naivs. Šeit nekas nemainīsies ... .. Būs jau četri gadi fotoblogam, bet vai kas būtiski ir mainījies? ...
kamambers - bloga izmaiņām ir sadaļa ieteikumi. Tur var izteikties. Tur ir daudz labu ieteikumu, taču neesmu pamanījis (kādreiz pašam tur rakstot un lasot), vai kāds admins par ieteikumiem vispār ir izteicies. Beigu beigās vēlamais uzlabojums nonāk līdz programmētājiem. Kādreiz biju dzirdējis, ka programmēšana ir brīvprātīgs darbs un par to neko nemaksā. Un ja admini pat vēlētos tagad ko mainīt, nez vai programmētājs piekritīs kaut ko ieviest bez maksas. Bet tas ir tikai pieņēmums, kas nav balstīts uz kādu konkrētu informāciju. Pat ja runātu un diskutētu par izmaiņām, tad pie reizes vajadzētu būt skaidram, kurš un kā tās ieviesīs. Un par to nu skaidrības nav nekādas ... Protams, var uzskatīt, ka apkopojot informāciju par AR punktiem, es netieši ietekmēju un izmainu kāda blogera darbību. Bet tas neizmaina paša bloga uzbūvi ...
Linkman: Protams, var uzskatīt, ka apkopojot informāciju par AR punktiem, es netieši ietekmēju un izmainu kāda blogera darbību. Bet tas neizmaina paša bloga uzbūvi ...
Linkman:Par to pašu - par Tevi - ar savu kometāru esmu izmainījis Tavu uzmanību un pievērsis to šai tēmai ...
Man pat prātā neienĀCA K/K mainīt no tā bezjēdzīga, faktiem nepamatota murga, ko raksti par Alloxa = "Es gan nezinu, kāds Alloxam par to 6.5 ir prieks, bet laikam ir kaut kāds. Bet atkla’ti par to viņs nu nekādi neizteiksies. Bet varbūt kāds varētu izstāstīt, kāds gan izskatās labākais fotogrāfs, jo reit kurš viņu ir redzējis. Vienīgi jaunas bildes galerijā pēdējā pusgada laikā sevišķi daudz nav nākušas klāt, tikai kādas 3-4. Es domāju, ka es šeit pie vainas nu nekādi nebūšu."
Alloxa - fakti šādi: - ka Tev ir 6.5 ar zilo zvaigznīti kā labākajam fotogrāfam un ka Tu atklāti neko neteiksi pr savu prieku ... - fakts ir, ka Tevi reti kurš ir redzējis, un man zināmi tikai divi blogeri, kuri Tevi redzējuši ... - fakts bija, ka svētdien galerijā kopš marta Tev bija redzamas tikai 5 bildes ... Hvatit boltovats, vojog īt i cita dorba padareit ...
"'FotOblog.lv ir pašmāju nekomerciāls projekts, kura mērķis ir pulcināt un izklaidēt noteiktu cilveku grupu: (...) rakstniekus un citus foto interesentus, kam ir ko rādīt un ko teikt! Vai pašreizējais definētais neatbilst pašreiz notiekošajam blogā? Jā vai nē? Es teiktu - jā. ..."
Replikai ... Neatbilst, jo rakstīt šeit ļauj tikai čomiem vai citādi it kā priviliģētajiem. Par to jau ir runāts ne reizi. Pie tam, paliek pāri tādi, kas katrā teikumā iestarpina vāju leksiku un interpunkciju, kaut paši būs pirmie, kas stāsies Radītāja un Vērtētāja priekšā. Piemēram, man jau kopš zināmiem laikiem visa komunikācija notiek caur proxy serveriem, un ne jau paša izvēles dēļ. Neesmu lepns, varu arī tā.
ironia: ... paši savās gultiņās zem savām sedziņām ... p.s. ak jel piedod ironia!
ironia, kas notiek? Vai Tu vari ieviest kārtību, ka Tavā vārdā neviens cits neraksta? ... lkz - vispār man Tevis arī paliek žēl, kad nokļūsi zem sedziņas ...
zo: diez kas notiktu ja reitingus likvidētu. nu balsošana saglabājas bet reitingi nekur neuzrādās?
Iespējams, ka iepriekš nelasīji kamamber tekstu, tāpēc nocitēšu, kas varētu būt savadabīgs skaidrojums par reitingiem: ... kamambers ... : Nevienam reāli netiek nekāds labums ne no viena reitinga tabulas cipara, izņemot pašapmierinājumu. Taču tas daudziem fotObloga lietotājiem ir ļoti spēcīgs stimuls, lai censtos visiem spēkiem tikt pie pēc iespējas lielāka cipara. Vienkārši izsakoties - reitingu tabula provocē lietotājus pat uz vismuļķīgāko rīcību, kādu tie nedarītu, ja tādas tabulas nebūtu. Diez vai bloga vadība ir gatava atteikties no reitingu sistēmas vispār. Un to arī nevajadzētu darīt, jo godkārība ir spēcīgs radošs stimuls arī māksliniekam, un to atņemt nevajadzētu. Tā vietā jādomā, kā šo sistēmu sakārtot tā, lai tā palīdzētu augt patiesi radošām personībām .... citāta beigas ... To apliecina arī Alloxas atbilde - ka viņš par 6.5 atklāti priecājas kā bērns ...
Nu, i "Zvaigžņu karus" sarīkojuši, nu i nu... Kā teica viens onk ar kuplām uzacīm un daudziemdaudziem ordeņiem "ņe stanu skrivaķ - biķ nagražģonnim očeņ prijatno..." Izlasīju Linkman pārskatu ar interesi, bet laikam man tas cepiens īsti nav par lietu, tb - par tiem cipariem pirms un pēc komata, ailītēs un stabiņos. Apbalvotam būt ir patīkami, protams, bet - ja jau šeit fotomīļi tusē, tad svarīgāki drīzāk ir saturīgi komenti zem bildēm, ne? Man, personīgi vairāk par bildēm pat interesē fotoskolas + foruma tēmas. Bildītes - vairāk kā ilustrācija teiktajam vai apstrīdētajam... nu, tā kaut kā..
viencmuzikanc:...bet - ja jau šeit fotomīļi tusē, tad svarīgāki drīzāk ir saturīgi komenti zem bildēm, ne? Man, personīgi vairāk par bildēm pat interesē fotoskolas.
Bet KĀPĒC tev, tas skolas un komenti, škiet svarīgi?
viencmuzikanc:...bet - ja jau šeit fotomīļi tusē, tad svarīgāki drīzāk ir saturīgi komenti zem bildēm, ne? Man, personīgi vairāk par bildēm pat interesē fotoskolas.
Bet KĀPĒC tev, tas skolas un komenti, škiet svarīgi?
Lai uzzinātu to, kas man kā fotomīlim interesants liekas par un ap foto. No komentiem var izdarīt secinājumus, no skolām papildināties
Alloxa:LM, DD a tu nepriecājies Alloxa(m) līdz, ko?
Mhmm - kā Tev lai saka .., it kā es priecājos, bet vairāk tādā kontekstā, ka katram podiņam ir savs vāciņš ...
Paldies, par atklātību - ne katram podam ir savs... ir podi vispār bez vācīņa, a dažiem ir tiki vāciņš bez poda, a vel džiem nav ne šis ne tas - kurai grupai tu piederi?
Alloxa: Paldies, par atklātību - ne katram podam ir savs... ir podi vispār bez vācīņa ... - kurai grupai tu piederi?
Ja pieņem, ka vāciņš ir zvaigznite, tad piederu kategorijai - podiņš bez vāciņa ... ... bet ir forši - neviens nespiež, svaigs gaiss, brīvs skatiens debesīs ...
viencmuzikanc:Alloxa, nu ne jau dēļ 555 zem manām bildēm dēļ sevis
Bet es arī prasu - kāpēc TEV!!! to vajag... pšsaprotāmi, kā ne deļ manis un nē deļ LM!!!
Alloxa, a Tu uz copi kādreiz esi gājis? Ne jau tāpēc makšķerē, lai ģimeni vai kaķi pabarotu, bet, lai iztīrītu smadzeni. Fotogrāfija, tiem kam tā ir vaļasprieks, mandomāt arī visupirms ir sevis dēļ - cits skatiens uz lietām un domāšana, arī smadzeni iztīra, vismaz man, un ilgākam laiciņam pietiek, lai maizīti ģimenei un kaķim varētu bez prātā jukšanas pelnīt
Alloxa - manam dupsim derētu tikai vienīgi Tavs podiņš, bet žēl ka nav kvadrātains. Bez tam, Tev ir jau vāciņš (zila zvaigznīte) un negribās Tava bērna prieku sabojāt ... Izskatās, ka Annirsa podiņā daudzi ir atstājuši savu prieku. Annirs podiņa ta vairs nav, bet varbūt atgriezīsies un atkal kādai daļai paliks vieglāk ... bet tāda ir dzīve ...
viencmuzikanc: - cits skatiens uz lietām un domāšana, arī smadzeni iztīra, vismaz man, un ilgākam laiciņam pietiek ...
Skatījos, ka esi šeit jauniņais, kopš šī gada maija ... ... Tas pareizi - šeit iegūsi pavisam citu skatienu uz ļoti dažādām lietām, bet vai tas smadzeni iztīrīs - par to gan es šaubos, smadzeni iztīrīs tā pati copēšana vai pastaiga brīvā dabā ...
viencmuzikanc, uz copi es veselu gadu nostaigāju ik dienu, bij vēlme no sakuma iemācīties... pēc tam nokert lielāko... beidzu ar to, ka nebija kur likt - tikai pārdot vai dāvināt... Līdz ar to visa interese norima. Vaļasprieks ir tad, kad taisi bildes tikai gimenes albumam... publikācija jau ir nākošais etaps, kur vaļaspriekam piebiedrojas sacensību gars... vai es, tavuprāt, maldos?
Alloxa, mazāk sacensību gars, vairāk sevis asociēšana ar kādu konkrētu sociālo grupu - tb - te es esmu, tā mani sauc, tās ir manas bildītes, ņemiet mani bariņā, nelieciet uz galvas... XXI gadsimtā jau tā ir kļuvusi par normu. Kad i-neta nebija... tāpat jau tos ģimenes albumus kādam šad tad parādīja, bez īpašām pretenzijām. Tagad tas vnk notiek publiskā telpā i viss...
viencmuzikanc, gimenes albumiem ir paredzētas nedaudz citas saites, tipa "jahofoto"... bet kaut kur tev ir taisnība - FB daudz neškiro, gaž visu vienā čupiņā.
Bet es arī prasu - kāpēc TEV!!! to vajag... pšsaprotāmi, kā ne deļ manis un nē deļ LM!!!
Alloxa, a Tu uz copi kādreiz esi gājis? Ne jau tāpēc makšķerē, lai ģimeni vai kaķi pabarotu, bet, lai iztīrītu smadzeni. Fotogrāfija, tiem kam tā ir vaļasprieks, mandomāt arī visupirms ir sevis dēļ - cits skatiens uz lietām un domāšana, arī smadzeni iztīra, vismaz man, un ilgākam laiciņam pietiek, lai maizīti ģimenei un kaķim varētu bez prātā jukšanas pelnīt
Baigi trāpīgs salīdzinājums! Tā kā arī piekopju abus šos hobijus velku ļoti līdzīgas paralēles.Abos gadijumos tās ir MEDĪBAS,medības bez asinsizliešanas.Bildēju arī zivis,tikai uzskatu ka ar manu niku saistītām zivim nu pilnīgi nav vajadzīga reklāma,tās pieejamas tikai šauram čomu lokam.Lielajā vairumā gadijumu tas saistīts arī ar :Ķer un atlaid! Redzi ,lielākā daudzu blogeru kļūda ir domā,ka ja es tā domāju,tā domā arī visi pārējie! T.i.pilnīga nespēja paskatīties uz lietu no cita skatu punkta.Personīgi es esmu blogā divu iemeslu dēļ: 1.Zinot arkārtīgi mazās un pie tam vēl nepareizās zināšanas par mūsu Mazajiem Brāļiem,vismaz kaut mazliet izglītot cilvēkus(biju vienkārši šokā ,ka piemēram pie manas topbildes-zivjdzenīša parādījās jautājumi:Tas vispār iz mūszemes putns?) 2.Periodiski un diezgan regulāri ietusēt ar sev parīkamiem cilvēkiem-blogeriem (un ne tikai).Uzsvars uz patīkamiem. Tas ļoti nepatīk lapas adminiem/īpašniekiem,tāpēc tiek respektēts ,raporti no slēgtajiem tusiņiem vairs nebirst kā no pilnības raga. Visas šitās cīņas par un ap zvaigznītēm,reitingiem pamatā tikai uzjautrina(nu labi,dažreiz ir arī nepatīkami,sakarīgi ,pieauguši cilvēki ,kā tādi bērni).Pa lielam tas mani netraucē,ar ko nepatīk -nekomunicēju. Ja nu kritikas bildēm lielu -555 un patīk!,tas nozīmē ka domāju-tur NAV ko kritizēt! Kritiku varu uzrakstīt arī pie nekritikas bildēm. Tikai ,manuprāt ,tas jādara ne stilā:Kas tas par sū..,tur vispār nav asuma! Neesmu mellais vampīrs ,nenāku te smelties citu negatīvo enerģiju! Jebkuru kritiku var uzrakstīt tā ,lai cilvēks neapvainotos,ja nevari-neraksti nemaz!Ir ptrotams izņēmumi,kas jebkuru kritiku uztver kā uzbrukumu,tos var ātri atpazīt,pie tādām bildēm nekomentēju un nevērtēju vispār!