Mož kāds canonists grib mainīt ticību?! Tātad mans piedāvājums:
Nikon D300 body (noskrējiens ~ 50 k, garantija līdz 2010.g.sept.) mainu pret Canon 5D. Lai gan veikalā 5D cena ir augstāka, faktiskā tirgus vērtība abiem diviem ir vienāda, ap 5-6 simti (abiem svārstās šajās robežās).
Vēl mainu Nikkor AF 80-200mm f/2.8D ED (teicamā stāvoklī, visu tā mūžu lietots ar NT filtru virsū, tāpēc skrāpējumi pat nav iespējami), komplektā saules blende, NT filtrs, ādas čehols (šīs lietas pirktas atsevišķi). Pret ko? Pret Canon 24-70/2.8L vai 70-200/2.8L.
Vēl varu mainīt arī Nikkor AF 18-35mm f/3.5-4.5D ED (teicamā stāvoklī, maz lietots, faktiski kā jauns). Tikai nezinu, pret ko šo varētu mainīt... Canonam nekā līdzvērtīga nav. Tumšie visi ir kā kiti, ar šo izcilo Nikkor stiklu nesalīdzināt, bet gaišāku jau neviens nedos...
Attiecībā uz lēcām izskatīšu visus piedāvājumus, attiecībā uz bodijiem tāpat, bet es tiecos uz 5D. Spams forumā, piedāvājumi PM, alvils@alvilsfoto.lv, 22831899.
Dambis:a, kas tad 5D taas uuberiigais??? nu, ja saliidzina ar camonu. Shedevru pogas nav tak. Un ar topash nikonu var labi sataisiit.
Protams. 5D priekšrocība - FF, bet D300 joprojām (neskatoties uz to, ka crops) ir ar mazāk trokšņiem.
Es vnk gribu pastrādāt ar canonu pārmaiņas pēc (uznācis rudens trakums), un, pārbīdot prātā kameras, ar kurām no canon klāsta sanācis darboties, izvēle krita uz 5D.
Romis:Alvil, neesi piemirsis sarakstā iekļaut zibeni?
Par cik zibeni nelietoju uzspraustu uz aparāta, ar trigeri es varu savu SB-800 palaist tik pat labi ar nikonu, kā canonu vai jebkuru citu kameru. Attiecīgi - zibeni pagaidām atstāšu pie sevis, bet, ja ir kāds labs piedāvājums, kurš prasa no manas puses pielikt klāt arī zibeni, var darīt arī tā.
grebcha:Pret oly negribi
Tev ir E3?
Gudris:priekšs viņa tas ir pāraak sarežģīts un maziņš rīks...viņam vaig kko lielu un resnu lai bārā meitenes skatās arī uz viņu nevis tikai Lutumu
Man foto nav meiteņu piesaistīšanas instruments. Bet Tev gan jau SEN vajadzēja iepirkt kaut ko LIELU, kaut vai kkādu veco Nikon D1!
bateriju gan jau ka var panjemt kreiso, ja nee, nu ok, 90ls, sleedzi nomainiit krizes apstakljos gan jau ari var sarunat un kaut ko izdomat, ipashi ja noperk savu detalju. cgi.ebay.com... pieljauju, ka kopa ar mainju sanaktu 150-180 ls. itavo... 250-ok, 300 ls, un kamera kaa jauna.
alvils:Man foto nav meiteņu piesaistīšanas instruments.
fakts, ka fotografē vai aparāts (nav meiteņu piesaistīšanas instruments)? vairums instrumentu multifunkcionāli un meiteņu piesaistīšanas fīča ne-1-ā neskādē.
Haiduks:Alvil, lai arī doma apsveicama Domāju tev ir bezceris N pret O var, bet N pret C FF būs ļ-grūti. Un galvenais ir saistīts ar optiku, nevis body
manas domas vai nu jāpērk 5D, vai jālieto Nikon'u arī turpmāk.
ekoists:pārdod un nopērc ko vajag,samainīt būs grūti,vēlmes var atšķirties.
to jau prāta darbs darīt, ja proti lēti pirkt un dārgi pārdot. (chronoloģiski šoreiz sanāk otrādi!). es protu diezgan lēti nopirkt, pārdot gan tikai vēl lētāk.
haralds: prāta darbs darīt, ja proti lēti pirkt un dārgi pārdot.
Es nemāku ne vienu ne otru. Lēti pārdot gan šad tad ir izdevies. Bet tas nav labākais variants, jo nemācēšu vēl lētāk nopirkt.
ekoists:pārdod un nopērc ko vajag
Es jau iepriekš ieliku sludekli, ka pārdodu. Uz 80-200/2.8 stāv rinda, bet otru objektīvu un bodiju nevienam nevajag. Paši vainīgi. Man piedāvāja mainīties, pretī piedāvājot canon 30D (tas neder!) kopā ar diviem objektīviem (kuri abi ļoti populāri, pārdot būtu viegli, turklāt vienu no tiem nemaz nevajadzētu pārdot, jo bija tieši tas, ko man vajag) un 580 II. Bet nu... būtu kaut vai 40D ar labu objketīvu klāstu! 30D tomēr ir jau cara laiki.
Un šai sakarā arī izdomāju piedāvāt maiņu pats. Izskatās, ka tas arī nedarbojas. Varbūt vajag pacietību (pagaidīt kādas pāris nedēļas).
Jebkurā gadījumā, nekur nesteidzos. Steigties vajadzētu tiem, kas grib mainīties, lai bodijam paliktu vēl gada garantija, nevis pēc pus gada - tikai pus gada garantija.
gudris, objektīvus tak vinmēr var piepirkt klāt, galvenais lai ir uz kā uzlikt.
Alvils, negribi izveikt testus. Maiņa neinteresē, jo par daudz stiklu iepircies canonam, bet gribētu reāli vienādos apstākļos notestēt. Varētu no kāda vēl priekš Nikona aizņemties kaut ko garāku apr tavējiem un kaut ko 24-70 mm.
tagad rudenī laiks tādas, ka arī ISO var notestēt. tur gan, cik atsauksmes lasītas, nikons pārsitīs pušu, bet varbūt ka ar Canonu nav tik bēdīgi.
Pēc pieredzes (esmu pabildējis arī ar 40D) - nedaudz švakāks par D300 jau tomēr ir, galvenā problēma TROKŠŅI, nenormālākie trokšņi. Ja bildē studijā, un ISO stāv uz 100, tad po, bet, ja vajag virs 400 uzgriezt, ir problēmas, savukārt ar D300 es šad tad ISO uzlieku līdz pat 2000, līdz 1000 vispār ar trokšņiem problēmu nav. Otra lieta ir fokusa mērīšanas punkti. Pret D300nieka 52 punktiem, ar tiem dažiem 40D punktiņiem šķiet kaut kā nedaudz arhajiski, bet tas atsevišķos (bet tikai atsevišķos, ne pārsvarā) gadījumos pat labi.
p.s. maiņas gadījumā, ja pretī ir kaut kas dikti kruts, varu piedāvāk klāt arī zibspuldzi sb-800 un objektīvu nikkor 18-35mm. Starp citu, par to 18-35 arī Kens Rokvels izsakās visnotaļ pozitīvi (beidzot man ar viņu sakrīt domas), sakot, ka tas ir "Best midprice film wide-angle". www.kenrockwell.com... Der tik pat labi FX kā FF. Uz D300, tas, protams, sanāk FX, bet ir labi.