slinkums baigi kkur lasīties, bet ir nosjausma, ka tieši ļumksiem tie draņķīši ir taisīti)) vai arī man kāds teica... nu nez... neņem pierē ko te veca tanta runā
Paga, paga - Tu nopietni domā pirkt FZ 50??? Nedari to - padomā par ISO un izlasi te: www.dpreview.com... Galvenais ir nožēlojami maza matrica, kas komplektā ar lielajiem (nafig?) pikseļiem neļauj iegūt labu bildi ar ISO kas lielāks par 200 (teorētiski jau mums ira 800,1600 utt. .., protams jā kā tad – teorētiski..) Viss pārējais ir pupu mizas. Jā ir daudz labas lietas. Objektīvs,zoom, režīmi utt. Bet ja tā nav plānotā kā vienīgā kamera uz gadiem 5... Labāk tad jau iespringsti uz 400d vai mazlietotu 350d (canon) . Nu vai arī uz citām SPOGULENĒM. Pentax K100 , Nikon utt. Ja negribi tērēt lieku naudu – iesaku apdomāt kaut ko no Canon ziepjutraukiem - Tu to FZ 50 vairs nepārdosi. Vismaz ne par normālu cenu.
FZ 20 lietotājs.
PS. Raynox ir tīri labs kompromiss. Ja vēlies, tepat Somijā ir kontakts.. Cenas, starp citu, ir pilnīgi reālas. Par īstu japāņu kvalitāti. Tikai vajag izdomāt galveno jautājumu. Pirkt vai nē FZ?
Te FZ-20 lietotājs, kurš ar lielu nepacietību gaidīja sērijas turpinājumu(FZ 30/50) - kurš diemžēl manas cerības, vismaz teorētiski nav attaisnojis. Iemesls - jau minētā mazā matrica kas rada ievērojamus trokšņus virs iso 200 , vai nelabvēlīgos gaismas apstākļos.
Savulaik arī pētiju tos papildu pričeņdāļus (gan priekš FZ20 ) Latvijā neko neatradu. Eiropas Inetā gan varianti , bet salīdzinoši padārgs ir tas prieks - Raynox uzreiz piesaistīja ar savu lētumu - bet saprotams arī ir par ko - tā ir viena stikla(?) lēca/pudeles dibens - kas uzreiz arī atspoguļojas dziļuma asumā , pluss sabojā brīnišķigās Leicas optikas iespaidu. Neiesaku.
Lumix serijas resnā gala priešrocības - superīga stabilizācijas sistēma, tātad arī ass/stabils zoom pie 420 mm, Leica stikli un attēla detalizācija pielabas gaismas un iso 80-200. Cena.
Mīnuss - krāsaini nopietni nav izmantojams jau pie ISO 400
Te FZ-20 lietotājs, kurš ar lielu nepacietību gaidīja sērijas turpinājumu(FZ 30/50) - kurš diemžēl manas cerības, vismaz teorētiski nav attaisnojis. Iemesls - jau minētā mazā matrica kas rada ievērojamus trokšņus virs iso 200 , vai nelabvēlīgos gaismas apstākļos.
Savulaik arī pētiju tos papildu pričeņdāļus (gan priekš FZ20 ) Latvijā neko neatradu. Eiropas Inetā gan varianti , bet salīdzinoši padārgs ir tas prieks - Raynox uzreiz piesaistīja ar savu lētumu - bet saprotams arī ir par ko - tā ir viena stikla(?) lēca/pudeles dibens - kas uzreiz arī atspoguļojas dziļuma asumā , pluss sabojā brīnišķigās Leicas optikas iespaidu. Neiesaku.
Lumix serijas resnā gala priešrocības - superīga stabilizācijas sistēma, tātad arī ass/stabils zoom pie 420 mm, Leica stikli un attēla detalizācija pielabas gaismas un iso 80-200. Cena.
Mīnuss - krāsaini nopietni nav izmantojams jau pie ISO 400
nav sliktas bildes,diezgan patīk kvalitāte,cik nu te var redzēt. es nezinu,neesmu atradis neko simpātiskāku par 350ls pagaidām kā fz50,jo canon ziepji man pēc skata nepatīk un arī fujifilm ir neglīti,domāju,ka riskēšu un pirkšu un arī kādu papildus stiklu kādreiz pasūtīšu,kad tikšu gan pie aparāta,gan bildēm-dalīšos iespaidos un patrikšu-apmierina vai nē
lai nu kas...ir Canonisti un Nikonisti...bet par Lumixistiem nav dzirdēts...izpēti labāk to S3 IS...ziepis tas jau nav...
Tas bija paskaidrojoshs teksts, burtniica liiniju vai ruutinju, ne 3. klasei vai 6. Benziins 96 vai 98, nevis Shkodai vai VW-am. Taapat filtri ar viitni 49, 52, 68 vai 72 mm, nevis Lumixam, Yashikai vai Contax'am.
Es nesaku, ka FZ 50 (Fz 30,FZ 20) ir slikts. Kā ziepītis ar universālo objektīvu viņš ir pat ļoti labs. Sevišķi makro. Vnk apmēram pēc pusgada man "daleca" kur ir lielākā problēma ar FZ 20, kurš BŪTISKI neatšķiras no FZ 50. Un tieši dēļ tā lielākā trūkuma – maza, trokšņaina matrica, aiz ISO 400 (Manam FZ 20 aiz 200 ) kvalitāte beidzas. Nav vērts pārmaksāt vismaz 150 LVL – droši var atrast ko citu piemēram kaut ko no Canon. Es savu FZ 20 provēju pārdot pēc 6 mēn. lietošanas, garantija vēl nebija beigusies. Nezin kālab par normālu ciparu nekas nesanāca. Jo viņš pēc definīcijas (un cenas) ir starp ziepeni un spoguleni. A tajā starpā maz kas grib nonākt. Jo ja jau vari noorganizēt 350 LVL, tad par to naudu jau principā VAR sameklēt jaunu 350d. Pat ar kit objektīvu. Vēl jau visi nav pārdoti. Gan jau, ka stokā ir. Bet nu kā saka – brīdināts esi )) Tālab, Janel, Tu, protams, vari darīt kā vēlies )