Mac pro ir 4 kodolu procis minimālajā konfigurācijā Turklāt labi renderēšanas softi izmanto visus pieejamos kodolus - līdz ar to renderēšanai Mac Pro ar pilnu procesoru komplektu varētu būt labāk piemērots. Diez vai pašam izdosies saskrūvēt tik pat ātru datoru kā Mac Pro
Kapec vienprocesora?!Ja jau MacPro,tad tikai divprocesoru mašinu.Ramu jau var salikt,bet 32 bitu softi vairāk par 3Gb uz katru softu neizmanto,pārejais rams OSam un citiem softiem paliek.
Jaunajaa sniega leoparda OS, iesleedzot kompi, piedaavaa izveeleeties, vai tavs kompis shancees 32 vai 64 bitos arii un mana ieprieksheejaa modelja mac pro tas shancee!
60uz5komats6:Kapec vienprocesora?!Ja jau MacPro,tad tikai divprocesoru mašinu.Ramu jau var salikt,bet 32 bitu softi vairāk par 3Gb uz katru softu neizmanto,pārejais rams OSam un citiem softiem paliek.
Nu tak vajag paskatīties vai tas softs ar kuru paredzēts strādāt ir 32 vai 64 bitu versija,varbūt tuvākajā laikā gaidāma 64 bitu versija,citādi sausa runa par 3 vai 32 Gb.
Zinu cilvēkus (LV labi pazīstamus) ,kas taisot videoklipus taisa tos tikai ar PC . 4kodolu procis laba ASUS plate un galvenais ir ĀTRS RAM (nevis tā daudzums) teiksim kāds corsair labais DDRIII . un HDD ar 10 000 rpm ,vēl saslēdz iekš SLI divus 9800 GTX (vai GTX 285) ar 1Gb atmiņu un viss būs pa pirmo zorti! ā un vēl ~ 1kW baroklis
60uz5komats6:Nu tak vajag paskatīties vai tas softs ar kuru paredzēts strādāt ir 32 vai 64 bitu versija,varbūt tuvākajā laikā gaidāma 64 bitu versija,citādi sausa runa par 3 vai 32 Gb.
Aplei mani interesējošais softs uztur daudzos kodolus un 64 bit.
60uz5komats6:Nu tak vajag paskatīties vai tas softs ar kuru paredzēts strādāt ir 32 vai 64 bitu versija,varbūt tuvākajā laikā gaidāma 64 bitu versija,citādi sausa runa par 3 vai 32 Gb.
nez kas tas par softu (tev interesejoshais) kas uztur 64 bit. Ja par Adobe fronti runaa, tad 64 bit vieniigais ir CS4 fotoshops (i to tikai prieks PC), paareejie ir 32 bit, attieciigi no taa izrietoshajiem atminjas ierobezhojumiem
nez kas tas par softu (tev interesejoshais) kas uztur 64 bit. Ja par Adobe fronti runaa, tad 64 bit vieniigais ir CS4 fotoshops (i to tikai prieks PC), paareejie ir 32 bit, attieciigi no taa izrietoshajiem atminjas ierobezhojumiem
ar PC tev nebus problemu upgreidam. Mabookpro ir mazak upgreidojams... atrums tur visticamak ir vairak OS zinja. bet ja normali windows uzliksi un saliksi pareizi cache pa atriem diskiem, tad nekadu problemu nebus ar atrumu.
kaut vai pat ja runa par USB 3.0 un SSD... saubos, ka tam Makbukam ko tadu vares iebarot... a jau ir pieejami SSD ar 160Mb/s rakstisanu...
Mandalay:ar PC tev nebus problemu upgreidam. Mabookpro ir mazak upgreidojams... atrums tur visticamak ir vairak OS zinja. bet ja normali windows uzliksi un saliksi pareizi cache pa atriem diskiem, tad nekadu problemu nebus ar atrumu.
kaut vai pat ja runa par USB 3.0 un SSD... saubos, ka tam Makbukam ko tadu vares iebarot... a jau ir pieejami SSD ar 160Mb/s rakstisanu...
Vot ideāls Latvijas vidēji statistiskā datorspeca viedoklis,bet ko darīt tad ja cilvēka negribas pisties ar dzelžiem apgreidiem pareizām uzlikšanām un pareizām salikšanām,pareizām OSa pārlikšanām un visādām citām figņām.Ja nu gribās darīt to kam tas kompis ir nopirkts?A pričom te porķiks?
coop:Zinu cilvēkus (LV labi pazīstamus) ,kas taisot videoklipus taisa tos tikai ar PC . 4kodolu procis laba ASUS plate un galvenais ir ĀTRS RAM (nevis tā daudzums) teiksim kāds corsair labais DDRIII . un HDD ar 10 000 rpm ,vēl saslēdz iekš SLI divus 9800 GTX (vai GTX 285) ar 1Gb atmiņu un viss būs pa pirmo zorti! ā un vēl ~ 1kW baroklis
Neizskatās, ka tu saprati, par ko ir raidījums...kurā laptopā ir 8 kodoli un tā tālāk?
da p* ka es to saucu, ļaptops vai MacPro darbstacija, kurai piesieti :LOTI stingri tie dzelži un pašrocīgs upgreiedz bezmaz vai neiespējams... tas ko es gribu pateikt, ka ar PC vieglak to visu izdarit... (ari parasto ļaptopu vari upgreidot - cpu nomainit un t.t.)
Novecoja sokets? - nomaini matesplati - pardod veco mb + cpu un noperc jauno... izgaja SATA600 + HDD uz SATA600 - ieliec kontrolieri un HDD... nekadas problemas
Ar Mac tev to visu vajadzes pardot un pirkt visu pa jaunam... ar PC mazakas izmaksas pie upgreida. Galvenais to darit pakapensiki.
PCIe16x ilgi vel nepazudis var nopirkt ar pasu jaunako soketu m/b - tie prochi ilgi turesies, jo tehnologiski jau 22nm nebus tik atri un ja bus zem 22nm vajadzes jaunu soketu jaunam tip-veida CPU, tad tas vismaz paies 3 gadi.
Ja gribās pirkt Mac Pro, tad par Final Cut Express būtu kauns runāt. Par to vai FCP ir 64 bitu programma - nezinu. Rīt darbā pamēģināšu. Bet CS4 uz MacOS pilnīgi noteikti ir tikai 32bit versija.
coop:Zinu cilvēkus (LV labi pazīstamus) ,kas taisot videoklipus taisa tos tikai ar PC . 4kodolu procis laba ASUS plate un galvenais ir ĀTRS RAM (nevis tā daudzums) teiksim kāds corsair labais DDRIII . un HDD ar 10 000 rpm ,vēl saslēdz iekš SLI divus 9800 GTX (vai GTX 285) ar 1Gb atmiņu un viss būs pa pirmo zorti! ā un vēl ~ 1kW baroklis
Par cik LsLsLs tu man tādu drazu varētu salasīt?
NEZHELAIGAIS APARATS MOBO: Asus P6TD Deluxe - 180 Ls CPU: Intel Core I7 920 2.66GHz - 180 Ls RAM: Corsair 4GB, DDRIII1333, CL9, Kit Of 2 - 80 Ls PSU: Chieftec 1000W - 100 Ls HDD: Western Digital 300GB SATAII 10KRPM 16MB VELOCIRAPTOR - 150 Ls GPU: XFX GeForce GTX275 896MB, 448bit - 140 x2 = 280 Ls
Final Cut Express 4.
Premiere PRO , photoshop, lightroom, after effects ,media encoder, flash - šitās ir visas man zināmās 64-bit programmas no adobe!
nafig domāt par tādām sistēmām un 32bit OS ? Tur defaultā jāliek tikai 64bit. Nezinu neko par Mac Pro bet zinu starpību starp 64bit OS ar Core i7 un Core2 E6300 2.8Gz - kamēr gaidīju no garantijas māteni x58 , 2 nedēļas nevarēju strādāt ar Core2. Šādi biju pieradis pie i7 . Lightroom 64bit ar core2 tik ilgi mocīja 70 bildes ka radās sajūta ar i7 par to laiku būtu paspējis 1000 apstrādāt. Tagad kad beidzot tiku atkal uz i7 tā jūtos ļoti patīkami . Kad iepriekš no QuadCores pārgāju uz i7 , ar biju pārsteigts cik ātri tas strādā!!! X58 raksta ka pāršujot bios uzturēs i9 ar 6 kodoliem. Adobes lapā rakstīts ka premiere 64bit optimizētā strādājot jūtami ātrāk . (tas tā fiksi uzmetot aci) Bet video softi man jau labu laiku neinteresē.
mac pro, tapec ka ir mac os x un final cut, visada citada zina arhitekturas ir indentiskas, bet ja Tu butu stradajis ar mac jau ieprieksh, domaju Tev shadi jautajumi nerastos!
Starp citu, vel ir iespēja manā komplektā nomainīt grafeni, pret profesionālo nvidia quadro.
bet tas ir tikai tada gadījumā ja taisies tiešām ar to datoru taisīt video un 3d grafiku, nekam citam tā karte neder. bet tas jau ir pavisam cits līmenis, nedomāju ka to vajag.