forum.gif
Mac pro vai i7?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Mac pro vai i7?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 07.10.09 09:55
 citēt
ak34:pretī viesnīcai Latvija

Tas diez vai būs lētākais...:D
Publicēts: 07.10.09 10:03
 citēt
Piekāst, ko tu par to (jēgu) domā!

Aptauja par to, ko cilvēki domā par mājas video saistībā ar fotogrāfiju vai foto kursiem, tevi noteikti atvēsinātu, bet neviens tādu nerīko. To jau vajag izdomāt - rādīt kustīgas bildītes par stacionāriem kadriem. :) Juri, tu esi nepārspējams. :D
Publicēts: 07.10.09 10:03
 citēt
Portreti, cenas pats skaties un mēģini nokaulēt. "legālos" macus Latvijā visi ņem no viena vairumnieka. Pelēkais imports noteikti ir lētāks, ja tādu var atrast.

P.S. Paskatījos Final Cut Pro - tas vēl ar vien ir 32 bitu lietojums. Tas nozīmē, ka vairāk par 4GB operatīvās atmiņas lietot nevar.
Publicēts: 07.10.09 10:06
 citēt
ak34:Portreti, cenas pats skaties un mēģini nokaulēt. "legālos" macus Latvijā visi ņem no viena vairumnieka. Pelēkais imports noteikti ir lētāks, ja tādu var atrast.

P.S. Paskatījos Final Cut Pro - tas vēl ar vien ir 32 bitu lietojums. Tas nozīmē, ka vairāk par 4GB operatīvās atmiņas lietot nevar.

Kaut kā neticas...man čomākam ir 8 kodolu mac un šitā programma...burtiski lido!!!
Publicēts: 07.10.09 10:08
 citēt
System Requirements

* A Mac computer with a 1.25GHz or faster PowerPC G4, PowerPC G5, Intel Core Duo, Intel Core 2 Duo, or Intel Xeon processor
o For AVCHD: A Mac computer with an Intel processor
----------
Tas Xeon tač ir INTEL?
Publicēts: 07.10.09 10:13
 citēt
Loģiski, ka lido, jo māk tos vairākus kodolus (procesorus) pareizi izmantot. Lielākā daļa profesionālo video programmu ir taisītas tā lai izmantotu visus procesora resursus.

Bet par atmiņu vari protams, neticēt, bet 2^32 = 4294967296 - ne vairāk, ne mazāk. MacOS pats par sevi ir 64 bitu, bet ne visas programmas spēj to izmantot - ir rakstītas vecākam MacOS, kurš bija 32 bitu. Tie biti nav kaut kādi mistiski ātrdarbības rādītāji, bet gan operatīvās atmiņas adresācijas norāžu lielums, kurus izmanto operātējsistēma vai programmas (bibliotēkas).
Publicēts: 07.10.09 10:16
 citēt
Final Cut Express 4 taču tikko iznāca!!! Nav veca programma.
Publicēts: 07.10.09 10:24 labots
 citēt
Portreti:Final Cut Express 4 taču tikko iznāca!!! Nav veca programma.

Express tak nav nopietni. Tas mājas video montēšanai domāts. Turklāt tas ka tikko iznāca, nenozīmē, ka tā ir 64 bitu programma, lai gan par to nezinu. Man ir tikai FCP. Apple 64 bitu OS ieviesa liekas, tikai ar iepriekšējo versiju 10.5, lai gan lielākā daļa programmu tā vai tā bija taisītas ar 32 bitu bibliotēkām, ieskaitot Finder. Tagad jaunajā MacOS 10.6 sākās kārtīga migrācija.

Un Xeoni ir intel procesori
Publicēts: 07.10.09 11:12
 citēt
Xeon ir īpaši serveru procesori ar lielāku un ātrāku kešu. viss pārējais ir +/- vienādi topoloģiski
Publicēts: 07.10.09 11:51
 citēt
nu beeeidziet, janjem maks, tas tachu stiligi!!!
Publicēts: 07.10.09 11:55 labots
 citēt
Portreti:Macus tikai Capitālis tirgo?

Šitais labs jautājums :) ,pārtulkošu uz fotobloga valodu: vai Gudris šeit ir vienīgais jēdzīgais fotogrāfs? :)
Macus Latvijā sāka tirgot Starlett kaut kur ap 90to gadu,nākošie laikam bija BCCS vēl daži sīki tirgotāji arī pasen ar to nodarbojas,bet Capital nu noteikti šajā pasākumā tāds pienapuika vien ir.Savus Macus esmu pircis BCCSā,tur dažreiz arī var kādu labu cenu sarunāt,ja ņem vairākas lietas.Starletts diemžēl manu naudu negribēja un sarunājās ar mani tikai krieviski,ir viens uz Starlett bāzēts Macu internetveikals,vēl ir tāds kantorītis,kura precīzo nosaukumu neatceros,bet kaut kas ar 3D saistīts,tajā arī ļoti neiesaku Macu ņemt,visu stāstu nestāstīšu,bet ir divi nopietni iemesli to nedarīt.Ja runā par video specializāciju,tad prātīgi būtu painteresēties Hannu-pro(senāk Silikons)-jie ar video un maciem sen nodarbojas.

P.S. Mārtiņš no iDeal ļoti ilgus gadus BCCSā strādājis,jis ir specs āboļu lauciņā.
Publicēts: 07.10.09 12:07
 citēt
Portreti , bet vai tev ar tavu pieradumu visu pārstellēt savām vajadzībām un ērtumam tas MACOS der vispār? Šie taču neļauj neko tādu darīt :) , kā Pavlovs dresē saviem "sunīšiem" refleksus kas kā jādara.
Publicēts: 07.10.09 12:20
 citēt
JRJ:Portreti , bet vai tev ar tavu pieradumu visu pārstellēt savām vajadzībām un ērtumam tas MACOS der vispār? Šie taču neļauj neko tādu darīt :) , kā Pavlovs dresē saviem "sunīšiem" refleksus kas kā jādara.

Kur esi zrāvis, ka MacOS ir mazāk konfigurējams par Windows. Windows pielāgojamības un ikdienas darbu automatizācijas ziņā ir nožēlojams, salīdzinot ar to, ko piedāvā MacOS bez jebkādām papildus programmām.
Publicēts: 07.10.09 12:24
 citēt
kaut ko jau var upgreidot, bet ja nāks laiks m/b, tad būs jāpērk vesela kaste un vecā jāpardod.
cik es sarptou, tas macos ir piesiets stingri pie dzelžiem... jā - notjūnēts un ātrs, bet upgrade...
Publicēts: 07.10.09 12:41
 citēt
ak34 , bet kur tu esi izrāvis ka windows vajadzīgas papildus programmas?

Par mac automatizāciju nekādu es nerunāju , es to arī win nelietoju , pārsvarā pirmais softs kuru instalēju uz win ir TC , un sistēmas lietām man tas pilnībā pietiek ar regedit. Un par to ka mac ir mazak iespējas pielāgot to savām vajadzībām vispār paši MACisti to saka , tikai viņi to pārsvarā noliek kā plusu . Man tas ir gan plus gan mīnus , kā arī win ir gan + un - , bet katrs izvēlās to kas viņam parocīgāks.
Publicēts: 07.10.09 12:57
 citēt
Publicēts: 07.10.09 13:13 labots
 citēt
overclockers.ru...

Tagad davai man iestāsti, ka spēsi šito MacPro iebakstīt PCIe8x disku un viss rullēs.. nu nefiga tā nebūs :D :D
A PC VAR! :D

На этой неделе OCZ Technology представила новую серию накопителей семейства Z-Drive, которая получила обозначение m84. Накопители на базе памяти типа MLC оснащаются интерфейсом PCI Express x8 и буфером объёмом 256 Мб. Скорость передачи информации на операциях чтения достигает 870 Мб/с, на операциях записи - 780 Мб/с
Publicēts: 07.10.09 22:04 labots
 citēt
Portreti:NEZHELAIGAIS APARATS
MOBO:
Asus P6TD Deluxe - 180 Ls
CPU:
Intel Core I7 920 2.66GHz - 180 Ls
RAM:
Corsair 4GB, DDRIII1333, CL9, Kit Of 2 - 80 Ls
PSU:
Chieftec 1000W - 100 Ls
HDD:
Western Digital 300GB SATAII 10KRPM 16MB VELOCIRAPTOR - 150 Ls
GPU:
XFX GeForce GTX275 896MB, 448bit - 140 x2 = 280 Ls

KOPA - 970 ls

Ar vienu videokarti nepietiek?

Diskus gadījumā labāk nebūtu divus, raidā?

Karti vajag Silent un ventilatoru Zalman!

nu tad met to vienu grafeni nost un grafenes vietaa njem velvienu tadu pashu hdd.
un ja gribi klusumu + performanci tad nevis kautkāds Zālmans ,bet riktīgs watercooling's
ja gribi labu w/c dzesi, tad paintresējies čaļiem šitajā forumā

www.pc-modding.lv

mandalay:
FSP/fortron jau ar nav nekādi baigie zvēri. viņi vienkārši ir labākie no apakšējā gala.
ja grib riktīgu barokli tad OCZ/Corsair/Zalman ;)
Publicēts: 07.10.09 22:16
 citēt
Pasūtināju i7 ar raid volumi un visu pārējo Metaleksā. 590 Ls.
Publicēts: 07.10.09 22:20
 citēt
kādu māteni paņēmi? :)
būtu caur mani jautajis būtu skitku dabūjis.
Publicēts: 07.10.09 22:26
 citēt
Es arī gribēju piebilst, ka tikai 64bit OS, lai nu kura no viņām. Ar 3GB vispār nav strādāšana, ja viens FF aizņem gandrīz 1 GB ram. Ja vēl paralēli grib turēt vaļā Lightroom, photoshop un kaut ko vēl... Turklāt RAM cena tagad ir ļoti demokrātiska.

Disku arī noteikti RAID, jo tas ir lēnākais visā PC detaļu sarakstā. Var veidot Raid0, lai ir ātrdarbība, bet tad pastāv risks, ka viena diska bojāejas gadījumā zaudēsi visus datus.
Pats esmu aizsācis lietot vairākus RAID0 un ar softu uzstādījis, lai regulāri sataisa kopijas uz cita RAID0. Tādā veidā iegūsti vairāku ātrus diskus un arī dati ir samērā droši (nerunāsim par barokļa gļukiem, kad var nokūpēt viss PC). Vēl ir RAID5, bet nu cik nu man ir pieredze, tad viņš sevi neataisno ātruma ziņā.
Publicēts: 07.10.09 22:38
 citēt
JRJ, MacOS ir būvēts uz FreeBSD bāzes, kas ir UNIX tipa operētājsistēma. Windows tai konfigurējamības ziņā pat ūdeni pienest nevar ;) Mac lietotāji, kas saka ka nav pielāgojama, ir parasti lietotāji, kas negrib pārāk iedziļināties niansēs. Parasti to arī nevajag, jo viss strādā pietiekami labi.

A par windows pielietojamību - nav windows scriptēšanas sistēmas kā AppleScript un Automator, nav bash, awk, grep, curl u.c. rīku. Tie visi jāliek papildus. Arī normāla teksta redaktora nav - a MacOS ir vi.
Publicēts: 07.10.09 22:40
 citēt
lietot MAC ar vi konsoles režīmā ir perversi :)

Par FreeBSD gan tikai tos labākos vārdus.
Publicēts: 07.10.09 23:08
 citēt
ox3r:lietot MAC ar vi konsoles režīmā ir perversi :)

Par FreeBSD gan tikai tos labākos vārdus.

Kas tur perversi. Man gandrīz vienmēr macam komandrinda vaļā. un vi ir viens no ērtākajiem teksta redaktoriem, ko esmu lietojis
Publicēts: 07.10.09 23:26
 citēt
coop:kādu māteni paņēmi? :)

Nezinu, neiedziļinājos. Pateicu, ko gribu.
Skidku? Diez vai, es ar viņiem stradāju kopš senseniem laikiem, manas mājaslapas ar pie šamajiem hostējas u.c...
Publicēts: 07.10.09 23:43
 citēt
Portreti:
coop:kādu māteni paņēmi? :)

Nezinu, neiedziļinājos. Pateicu, ko gribu.
Skidku? Diez vai, es ar viņiem stradāju kopš senseniem laikiem, manas mājaslapas ar pie šamajiem hostējas u.c...

skaidrs ;)
Publicēts: 07.10.09 23:48
 citēt
ak34 , es zinu kas ir FreeBSD , 2.24 versijā pats ņēmos ar to . Nezinu ka tagad bet konfigurēšana sākot no tīkla notika teksta režīmā. Draiveru toreiz ar bij maz. Par stabilitāti konsole režīmā nekādu iebildumu , linux pat blakām nestāvēja. Bet tas bija console režīms . Palaižot X un strādāt grafikā bija nožēlojama lieta. Tik pat labi var teikt ka šodien linux ir kruts ar programmām . Tik pat viegli uzkarami logi ar programmām . Jā , stabils console režīmā. Ta kā es gan nejauktu šīs lietas.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):