Lai dotu Jurim handikapu, izvēlējos tādas, par kurām var padiskutēt. Pie izcilām nebūtu intrigas un izmesta āķa diskusijas veidošanai.
Es ari neuzskatu, ka tehnika vien kaut ko garantē vai ļauj noslēpt. Tomēr, ja cilvēks izvēlas VW vabolīti, nevis BMW, viņam kaut kas ir aiz ādas. Lai tā būtu viņa izvēles brīvība.
Es domāju, ka nekāda sliktuma tam, ka kāds pievēršas filmai nu gan nav, būs ražotājiem iemesls ilgāk ražot tās filmiņas Moš arī cilvēks tagad mazāk knipsēs, vairāk domās pirms spiedīs slēdzi, ieguldīs mīlestību kopējot un tīstot, un beigās būs lielāks prieciņš par iegūto rezultātu, ja ne citiem, tad sev nu noteikti.
(Tikko dabūju divas BW platās ar 6x7 kadriem no tīstīšanas, nevaru sagaidīt, kad varēs ieskenēt. Apskatīju tik tādu preview pret gaismu ar mobiļņika kameru + negatīva efektu )
Tagad bildēju ar Mamiya RB67 (ir 127mm un 50mm stikls(kas ir salūzis, bet uz kadra leņķis fantastisks), aparāts smags, bet var gan kādu bildi uzbliezt, gan pazīmēties. Ir bildēts arī ar Moskva-5, kas ir diezgan eksotisks aparāts(ja negaismo filmu + slēdzi strādā norm.), toties viegls, kompakts, ainavām derēs! 6x6 gan nav īsti nomēģināts, bet kā zināms, pie kvadrāta vairāk jāpiedomā kadrējo, un bonuss - nekad nav jāgriež vertikāli
Mari, tev jāiet pie sexpataloga, lai orentāciju noliek tev pareiu... tu laikam esi iemīlējies dikti, tikko ko ierakstu, tā klāt , un svats NilsS arī ilgi naf jāgaida . Bet kopumā uzvedība, kā puišeliem dārziņā, ka tik kaut kā pievērstu sev uzmanību. Nu puiseļi- izdevās??? Parasti tādiem es saku - maršs būdā
Nesteidzies ar kameras iegādi uzreiz,aizņemies no kāda,pamēģini...viņām tik daudz labumu cik trūkumu,izvērtēsi pēc padarbošanās.Nopirkt lētu un nevienam nevajadzīgu 6x6 tikai lai pašam paliktu nevajadzīga nebūs prāta darbs.Ar lētajiem Lubitel vari sabojāt interesi vispār par filmu un midformātu.Ja zināsi,ka patīk,nopirksi kaut ko nopietnāku.
a nevar vēlreiz to rēcamšovu 'kā bise pareizi jātur''?
a ja par lietu - kas tur ļauns ja cilvēkam mantojies laboris un gribās bildes pakopēt - jo lielāks formāts jo vieglāk kopēt + palielinātājam optika drīkst būt sūdīgāka - 35mm kopējot ar krievu stiklu kaifa maz
Ā, Dima labais, kādreiz pasen tīstīja filmas pa velti bet tagad sen tur neesmu bijis, pirms gada viņiem tads noritsu tāds pusmiris bija, paprovēju elkor plazā paskenēt - cita štelle... bet gan jau tagad lietas mainījušās.. viņš vēl tur strādā?
briedis:Ā, Dima labais, kādreiz pasen tīstīja filmas pa velti bet tagad sen tur neesmu bijis, pirms gada viņiem tads noritsu tāds pusmiris bija, paprovēju elkor plazā paskenēt - cita štelle... bet gan jau tagad lietas mainījušās.. viņš vēl tur strādā?
jaa taa arii iepazinos, ka netiishaam iedevu alfaa dazus 120 rulliishus un laborants pateica, ka vinja mainjaa taadus tiista pa velti
nee tagad tur vairs filmas netiista - tik chomoties a sho turpinu
Vanderfons:Gadījās tajā Elkorā viena maiņa, kurā indivīds vienā aploksnē neprata normāli ielikt 35mm filmiņu un disku. Bet te tādi smalkumi ... Dīvaini.
Gadās, gadās visādi ar līkām rokām. Man draugam ieskenēja tā, ka melnā svītra kadram pa vidu
Nu vel jau joka pec var paskatities uz Holga. Aparats legenda! Pirms lietosanas vajag tikai notit ar izoleni, jo biezi ir caurumi korpusa. Toties "makslai" un cenai satiekoties nav nekas labaks. Pieredcze un prieks ari garentats.
3 rullisi no Holgas ir vieniga pieredze videja formata, bet toties 4x5 formats... ja man butu nauda un sakarigaka vannas istaba!
Maris:Agri a pārdevi 4x5? 6x12 pakaļa nepalika? ....sagribējās : )
Ir pircējs pieteicies. No šejienes. Ņems ar visām pakaļām. Tomēr izrādījās, ka lielais formāts nav priekš manis - tagad pamatā tik ar mazo Mamiya 7 bildēju, ja ar filmu gribas paniekoties
NilsS: PS bet pa lielam es ar nesaprotu jaunaa ccensonja domu raut valjaa fotospeeliites lielformaataa. Buutu ka nopircis kaadu 35 mm kameru iesaakumam, paproveejis. Un galerija tiesaam saka, ka digitaalais treninlauks joprojaam mazizpeetiits ira
Ko tad iesaki izpetit? Kad tad man butu laiks sesties taja F1?
Sedlins:NilsS - ko tad iesaki izpetit? Kad tad man butu laiks sesties taja F1?
135 filmu iesaku nemaz nemēģināt , diemžēl pie samērā viduvējiem matereāliek ko tu nopirksi + Viduvēla apstrādē + viduvēja izdruka rezultāts nebūs kekāds "Uh un ah" tas lai paliek Fimu ķēzītājiem jeb "MODERNAJIEM LOMOGRĀFIEM" Man patreiz ir kādas 5 120 tipa kameras 3gab 6x6 viena 6x9 un viena 6x7 Iesaku pa`meģini pašu lētāko 6X6 kautkādu "Mīlētāju" , tā gan UZREIZ dos parliecinoši SAVĀDĀKUS rezultātus nekā jebkurš DIGI , pirmkārt jau Asuma dziļuma un telpiskima efekta ziņā DIGI kautko UZ TO PUSI var panākt tikai ar pasakaini dārgu tehniku ko 120 filmas variantā var iegūt ar pārdesmit Ls aparātu
Laikam esmu vecmodigs! Vai ari tas ir kkas neizskaidrojams, bet uz filmu fotografetas bildes man patik... Ir sava noskana! Nav varbut man lielaka pieredze, nav iespejams apguts viss uz digi, bet noteikti nevilina tk loti ka analoga!
Nu vot tieši šeit jau tā problēma, ka studijas bildes 95% boring... bet šitās "nes" vismaz kaut kādas sajūtas.. studijistam laikam nesaprast amatieru un otrādi
A tas nav kaut kas līdzīgs placebo efektam? Tak tās filmas tāpat tiek skanētas, pārvērstas nullītēs un vieniniekos. Tas neietekmē to dzīvīgumu, plastiskumu, telpiskumu, un ko tur vēl?