Man vienreiz gadījās aizvizināt kaķi līdz autoservisam - šis bij palīdis zem mana opeļa kapota uz motora sildīties. To konstatēja atslēdznieks, kad noņēma priekšējo riteni, un kaķis kļuva pamanāms...šis tur klusi bija sēdējis kādus 10 kilometrus. Kad attaisīju haubi, tad gan bija baigais brēciens. Par pagrabiem - noteikti apstaigā!!! Ir gadījies atrast pagrabā kaķi, kurš bij pamucis caur 1. stāva logu un tur nosēdējis divas diennaktis, un meklējot pat neatsaucās uz saimnieces kiskis...klusi tupēja pašā attālākajā stūrī...
lapsu, pēdējos gados ir savairojies baigi daudz, siro apdzīvotu vietu tuvumā... šovakar braucot, vienā vietā uz ceļa redzēju lapsu, kura mielojās ar kādu sabrauktu līķīti......lēnām apbraucu ~ 1,5m attālumā, nekur neaizbēga, noblisinājās, un turpināja maltīti....................
vispār jau hvz kā īsti ir. bet man liekas, ka ikdienā kaķis nav lapsas ēdienkartē, bet ja baigais bads, tad ēd visu ko var nomedīt. tāpat kā ar cilvēkiem. treknajos gados izlepa, tagad ēd kas lētāks.
Kaķu draugs Šķiet, jau pieminēju, ka ir ļaudis, kuri uzskata, ka lapsu ēdienkartē iekļauti arī kaķi. Ja no kādas lauku sētas pazūd mincis, šie cilvēki parasti spriež: lapsa nokodusi. Var jau būt, ka kādu gaudenu, tizlu minci kāda īpaši nejauka lapsa tiešām nobendē. Varbūt. Manis pagaidām pieredzētie novērojumi gan apliecina lapsu un kaķu mierīgu līdzāspastāvēšanu un pat līdzās ēšanu. Tā, piemēram, aizpagājušajā ziemā pie vienas maitas kāds miesās samērā necils runcis diendienā regulāri mielojās plecu pie pleca (t.i., tikai nepilna metra attālumā) vienlaikus ar vairākām lapsām. Diendienā – kamēr līķis bija nokopts pa tīro.
Neticami, mīklaini man šķiet arī stāsti par to, kā lapsa pieveic ezi. Viņa kamolā saritinājušos adataini aizripinot līdz tuvākajam dīķim vai grāvim un ieveļot ūdenī. Kad gudrinieces izraudzītais upuris, vairoties noslīkt, atritinās, lapsa saķerot zobos viņa nu jau atsegto purniņu. Līdz šim neesmu sastapis nevienu cilvēku, kurš, liekot roku uz sirds, droši apgalvotu, ka skatījis šīs izdarības savām acīm. Nudien – itin nemaz neļaunošos, ja satikšu! Visbeidzot vēl kāda vispārināta piebilde: lapsu ēdienkartē samērā nozīmīgu vietu ieņem arī dažāda augu valsts barība.
Kaķi regulāri ir lapsas ēdienkartē.Kur vēl labāk,drošs ,samērā liels medijums. Kādreiz biežāk braukāju copēt,gadijās glābt Peļu Junkurus. Vienreiz gan neglābām,lapsas jau bija šo par daudz nožorgājušas.
nu vo. tātad visām pasakām nevar ticēt. būs man savējie minčuki jāuzmana. lapsa tepat pa mežu drosē. esmu pat uz fotograuda paņēmis. kā atslanēja foto klik-klik, tā šī baigi izbrīnījās un pēc tam žviks krūmos iekšā.
Kaķi iet nomirt prom no mājām, laikam lai netraumētu saimniekus! Manos bērnības laikos, mums vienmēr bija kaķi, bet nekad viņus nenācās aprakt, jo uz vecumu tie vienmēr pazūd!
"jaunāku piedienīgu bilžu nav" izklausās labi Cik sen tev kaķis pazuda? Cik viņam gadu bija? Es te, laikam, jau pieminēju, ka man kaimiņu kaķene manā garažā vienreiz piedzemdēja. Vobšim, kad viņai atkal sīkie būs (ja būs), varu tev kādu uz bēdām piedāvāt.
cik mēs to ķaķi ilgi tirzāsim? Vispār jau jautrs pasākums. Jā, foto v studiju un mēs lipinam lapiņas pa Sabili. Ups, pa jelgavu. Kaut gan Sabilē arī derētu, varbūt aizcilpoja turp