Vieniigais ko varu teikt, ja lietosi uz kropa,tad neinteresants stikls,tieshi mm deelj. Bija man taados mm bija gan uz pentaxa, gan ar nikona 24-70/2.8 esmu bildeejis Ne šis ne tas
Bija tāds stikls lietošanā. LABS !Pārdevu draugam - tas laimīgs ! Nomainīju, jo pietrūka platā gala un pie 85mm nepatika zīmējums. Ir lieta, ko nepaspēju izpētīt - kas notiek ilgstošas ekspluatācijas laikā ar putekļu sūkšanu? Jo vecajam modelim 24-85 3.5 ... gandrīz visiem lietotajiem stikliem iekšā kā likums- Putekļi !
Labi,precizēšu - priekšējais elements negrozās un nebīdās uz āru FOKUSĒJOT. Toties zoomējot objektīvs paliek 2x garāks.Tak paskaties tajā pašā photozone.de,tur cmuki parādīts.
tu gan esi viens niigrs tipinjsh)))) ... Un kaapec man buutu jaabuut tik gudrai, ka jaalasa visas liiknes? Kuraa briidii es zheelojos, ka man neviens neko neiesaka? Man ir skaidrs, ka shis objektiivs reti kuram ir ... taapec arii neiesaka.
Vispār ar stikliem ir tā, ka, kamēr nepadarbojas ar kādu izcilu, visi liekas labi. Es vairāk kā gadu VISU bildēju ar diviem stikliem (tokina 12-24/4 un tamron 28-75/2.8), likās, ka neko vairāk arī nevajag, viss apmierināja. Pamēģināju Nikkor 18-35 ED, sapratu, ka tas ir tas, ko man vajag. Tagad man viņš ir un pilnībā aizvieto abus divus iepriekšējos, pie kuriem atgriezties vairs nav vēlēšanās.
dansiga:alvils, nu tavs miiljaakais stikls, piemeeram, zirgu sacensiibaam stipri par shvaku
kurš no maniem mīļākajiem stikliem zirgu sacensībām ir par švaku?
dansiga:un 17-55/2.8 Nikon stikls arii ir IZCILS!
es viņu toreiz bigauņciemā nedaudz palietoju (Tavējo, uz Tava bodija, kamēr Tu pirtojies), nelikās slikts. Bet, lai konstruktīvi par to spriestu, vajadzētu kādu mēnesi palietot... To man nav sanācis izdarīt, tāpēc neņemos spriest par attiecīgā stikla izcilību vai trūkumiem.
dansiga:La4i, da shito jau esmu izpeetiijusi ;-)))
alvils, man ir 70-300, bet par garu atkal ;-)))
par garu... diez vai. bet kvalitāte, ko tas sniedz... nav pat apmierinoša. diemžēl... man viens tāds bija. esmu lietojis arī vienu līdzīgu, gaišāku (2.8), bet nebija lielas atšķirības no tumšā...
Mandaly, beidz uzbaazties! Man "maaxlai" ir jau 2 objektiivi - 50/1.8 un 105/2.8. Bet shobriid man vajaga zuumu un tajaa diapazonaa par kuru intereseeejos!!!