Dansiga, ja tās ir sekundes, tad vienmēr pastāvēs varbūtība, ka vajadzīgais stikls ir somā vai iekš auto. Nekad nevar visam izdabāt.
canonam ir 28-300 L klases stikls, iespējams, ka nikonam arī kas līdzigs ir. Ar to varbūt var visu bildēt. tiesa gan canonam viņš ir tumšs un mazliet maksā: laptop.lv...
Andreass, jopcik popcik .... nu nevaru es ik pa 30 sek mainiit objektiivu!!!!!!!!!! Un kaapec tu mani gribi pierunaat njemt shaadu stiklu, ja man pietiek ar 24-85? Es tachu nevienu briidi neesmu teikusi, ka man vajaga objektiivu , ar kuru var VISU fotografeet;-ppp;-)))
Dansiga, nu tieši tā. Ja nevaru ik pa 30 sek mainīt stiklu, tad jālieto universāls
tavā vietā es noteikti ņemtu tevis minēto, ja vien neesi gatava 1k Ls par objektīvu atdot. Alternatīvas var meklēt, bet ražotāja stikli mīļāki un skaistāki liekas , vismaz Canonam. Vēl jau tomēr tas, ka pērkot 3 ražotāju vajag objektīvus testēt pirms pirkšanas , nu jau ir 4 stikli kuri ir nākuši no vācijas un anglijas i-veikaliem un ir bijušas problēmas, tiesa gan pašlaik veikali ir paņēmuši preci atpakaļ, bet ne vienmēr var tā veikties. Toties pērkot oriģinālos stiklus nav bijusi problēma.
Andreass, Canon 28-300 L (ko manīju arī uz Linman stroķa uzskrūvētu) nav pielīdzināms nikon universālim 18-200 VR. Ar visu savu VR viņš ir nekam nederīgs mēsls (Kens Rokvels gan apgalvo pretējo, bet es viņam nepiekrītu vairākumā gadījumu).
bet Nikonam nav nekā tāda kā L. pie tam Canona 18-200 nemaksā tik dārgi kā Nikonam 28-200.
shvaboc, ir arī šķidras zāles. Mēs pārvācamies no tās telpas kur bijām uz blakus telpām un leduskapja saturu nolēmām, ka nedrīks pārnest. Tas nozīmē, ka vainu izlietnē vai ...... uzmini nu ko izvēlējāmies
Dansiga, bet vai Tokina 28-70/2,8 negribi pamēģināt. Ar savu Canonam esmu ļoti apmierināts. Forumu atsauksmes arī pamatā labas. Nesen kolēģei palīdzēju tādu nopirkt Ebajā- izmaksāja ar visu sūtīšanu ap 160 Ls.
Nu ja nav,tad nav nikonam,tur viņi paši vainīgi. 18-200 cenas starpība ir 50ls vidēji,Nikons drusku dārgāks. Bet tie ir ceļojumu objektīvi,nevis kādu bliežamie.
Friidis, re - Johans jau man uz sestdienu piesoliija;-) vakar patesteeju sigmu ..... nu vaajak tur pretgaismas, kaa esoshie manaa arsenaalaa shii briizha objektiivi ...
Friidis, it kaa jau kaut ko saprotu no ebay )) Es par to, ka taa tokina nav taa uz sitienu arii ebay nopeerkama. Unu uz Elcor jau nu es neskrieshu ... man iestaigaata tacinja ir uz laptop.lv ;-)))
28-80 Tokina vēl jo projam ir ražošanā,tātad ir arī jauna nopērkama.Tiesa kad to versiju sāka ražot,tad nomēģināju un atzinu savu 28-70 versiju par labāku esam.Tādēļ joprojam pieturos pie viedokļa,ka vecās 28-70 versijas(tās kas 2.6-2.8) ir optiski labākas,jo galu galā Angenieux izstrādātā optiskā shēma.Var jau būt,ka nevis optiskās shēmas "uzlabojumi" bet veiksmīga un neveiksmīga eksemplāra salīdzināšana ir pie vainas.Katrā gadijumā,ja mērķis ir bildēt tieši cilvēkus(a'La portrets vai tuvu tam),tad 28-70 tokinu uzskatu par piemērotāku,nekā 24-70 nikoru.
šāda tipa Tokinu ieteiktu pirkt lietotu vai aptaustīt pirms pirkšanas. Bija divi eksemplāri man no jaunā modeļa 28-80 F2.8 canoniskie. Abiem bija fokusa nobīdes, vienam drausmīgāka otram mazāka. Pirku no i-veikala vācijā, nācās sūtīt atpakaļ.
par nikoniskajiem nezinu, bet priekš canona samērā bieži parādās ebayā. Jāskatās gan vairāk uz vācijas pusi, tur biežāk, bet dažreiz ir arī kaut kas iekš uk tirgus.
Kad pirms 4 gadiem pirku savu Tokinu (28-70/2,6-2,8), kādu laiciņu pavandījos pa I-neta infu. Un tur dominē uzskats, ka pēdējā šī diapazona Tokina (ar indeksu SV) atpaliek gan konstruktīva (vairāk plastmasu), gan optiskās kvalitātes ziņā- t.s "racionalizācija"...
Par defektiem- gan mans eksemplārs, gan tas, ko nesen nopirku kolēģei- tika pirkti "uz aklo" ticot pārdevēja aprakstam un reitingam un nekādu gļuku nebij. Bet, ja slinkums meklēt, gaidīt un bailes riskēt ar lietotu- jāņem 3x lielākas naudiņas un jāiet pirkt uz veikalu ar garantijām..
Dzirdēju runas, ka Nikkor AF-S 24-85mm f/3.5-4.5G IF-ED esot labs. Dzīvē gan nekad šo neesmu redzējis, tikai atminos, ka Kens Rokvels viņu arī sauca par labākā midprice vidējā garuma zūmu. Būs jānotestē, lai varētu pateikt, cik labs šams ir.