armands_z:Kāda ir jūsu pieredze ar Zenitar-M42 16mm f/2.8 Fisheye objektīvu. Vai varbūt ir kaut kas lētāks ar ko pamēģināt un paspēlēties.
Esmu darbojies ar to. Miiksts pie 2.8-3.5, pamiiksts pie paareejiem F, pretgaismu netur, biku metas saulesszakisi. Canon fochikam eksponometrs biku nepareizi njem. Lietojams tikai M rezhimaa. Pats tagad lietoju Sigmas 15mm 2.8....cita kvalitaate. Bet ja ir iespeeja to krievu dabuut pa leeto un gribas paspeeleeties, tad izveele buus laba!
Nu pag, opredelis! Ja gribi ar platajiem speeleeties, tad nejau nu ar kameru kurai ir 2x crops, un kurai leeti objektiivi vienkaarshi neeksistee! Tad jau pa leeto sanaaks panjemt zeniitu vai kaadu citu filmenieku, un uzlikt tam virsuu padomju laika zivaci, i sanaaks leetaak nekaa ar Oly..
starpcitu, shitais sigmenieks ir arii uz Oly.
p.z prieksh paareejiem ir megaforshi sigmas 8mm.. vismaz man patiik.
armands_z:Jonatan- Vajag pa lēto priekš rotaļām, un priekš Olympus.
Tūlīt Tev piedāvas mainīt sistēmu! Ja ,pa nopietno ,uz Oly pa lēto nesanāks,ja nu kāda kretīniska priekšlēca,uzlika. Paša Olika zivsace ir zvērs,bet nu ,rotaļām 500 laši ,pa šerpu.
armands_z:Ticību jau sen grib lai mainu bet man kaut kā ti eoly ieķērušies sirdī.
Es gan tam pieeju pragmātiski.Ja būs kāda fototehnika kas garajā galā piedāvās lētāku,bet tikpat kvalitatīvu mitrumdrošu optiku un mitrumdrošu bodiju ar vismaz 5 kadri/sek-mainīšu! Baig patīk Nikons,tikai naudas lai daudz maz varētu ar to putnus bildēt ,tuvākajā laikā nav paredzēts. Paņemu Nikonu rokā,uzreiz arī skaidrs,kas jākruķī,kur jāspiež.Canons-kā ķīniešu ābece!
Es arī piekrītu, ka lētajām zivsacs rotaļām vienīgā izeja ir kautkas filmu "Zenītveidīgs" un minētais Zenitar 16. Viss pārējais ir dārgi vai nekvalitatīvi. Es ar to Zenitaru biju bik spēlējies uz crop Canona un salīdzināju ar EF 17-40/4L- praktiski tas pats leņķis, tik Zenitaram sfēriskais kroplis lielāks. Kvalitāte pie f8 arī tīri lietojama, citus eksperimentus neizveicu. Man pašam platākais ir Sigma 12-24 un vienu reizi, kad dikti vajadzēja vēl platāku- ņēmu savu veco filmu EOS 100 un viss OK. Laikam tā Sigma ir vienīgais platais zūms, kas der arī filmai un FF (ja kļūdos, palabojiet).
P.S. Ja kādam rotaļām vajag Zenītveidīgo- man ir lieks Revueflex SD1 (japāņu Chinon versija vācu Quelle tirdzniecības tīklam) ar 50/1,8 pa 25 Ls.
Nu redzi ir arī 8mm Zuiko digital, bet tā cena ir ar daudz nulēm. Visi jau saka ka oly stikli dārgi un tāpēc vajag mainīt sistēmu. A kā ir ja 2x corps tad leņķis ar 2xmazāks vai?
armands_z:Nu redzi ir arī 8mm Zuiko digital, bet tā cena ir ar daudz nulēm. Visi jau saka ka oly stikli dārgi un tāpēc vajag mainīt sistēmu. A kā ir ja 2x corps tad leņķis ar 2xmazāks vai?
Fotomedniekiem, protams, 2-x crops ir gana laba priekšrocība!
armands_z:Ir gan labāk laikam nekā ... (laikam vārdā nevar saukt, ar sū... nomētās). Nu kā tad ir ar to leņķi?
jezusmarija tev ir matriciite taisni 4x mazāka par normālu kadru - nu loģiski, ka diagonāle un leņķis ir 2x mazāki/šaurāki - oļiks no normāla stikla izmanto (izcropo) pašu vidiņu un 3/4 stikla veiktspējas projecējas uz tā plastmasasgabala kameras sienām
tāpēc arī nav jēgas no diagonālās zivsacs un ir jāštepselē virsū cirkulārā, kas bildei protams pa labu nenāk
pirms iet bodē nav slikti atkārtot 6 klases vielu ģeometrijā
Nu Tu saprati!? Nav ko te bāzties ar savu nenormālo! Domāju ka Maris bikk kļūdas,nekas tur no Oly stikliem uz sienām (manam E-3 gan ir magnēzija sakausējuma korpuss )neprojecējās,drīzāk ja Oly uzbāztu uz FF(Maris versijā-normālā)tur vidiņā būtu tāds smuks apaļš kadriņš! Koroče ,samierinies,nabagiem nabagu,bagātiem bagāto izpriecas!
forelljjanka:Nu Tu saprati!? Nav ko te bāzties ar savu nenormālo! Domāju ka Maris bikk kļūdas,nekas tur no Oly stikliem uz sienām (manam E-3 gan ir magnēzija sakausējuma korpuss )neprojecējās,drīzāk ja Oly uzbāztu uz FF(Maris versijā-normālā)tur vidiņā būtu tāds smuks apaļš kadriņš! Koroče ,samierinies,nabagiem nabagu,bagātiem bagāto izpriecas!
nee protams - ja uzliek normaalu stiklu uz oļika, tad 3/4 projekcijas nokautreejas un NEprojecējas uz kameras sienām
ja ir vēl kādas šaubas, tad pameklē te bij ķertais kas zināja visu par oly digitālajiem objektīviem (nu tiem kuru darbība ir ārpus fizikas un ģeometrijas)
forelljjanka:Nu Tu saprati!? Nav ko te bāzties ar savu nenormālo! Domāju ka Maris bikk kļūdas,nekas tur no Oly stikliem uz sienām (manam E-3 gan ir magnēzija sakausējuma korpuss )neprojecējās,drīzāk ja Oly uzbāztu uz FF(Maris versijā-normālā)tur vidiņā būtu tāds smuks apaļš kadriņš! Koroče ,samierinies,nabagiem nabagu,bagātiem bagāto izpriecas!
nee protams - ja uzliek normaalu stiklu uz oļika, tad 3/4 projekcijas nokautreejas un NEprojecējas uz kameras sienām
ja ir vēl kādas šaubas, tad pameklē te bij ķertais kas zināja visu par oly digitālajiem objektīviem (nu tiem kuru darbība ir ārpus fizikas un ģeometrijas)
Āā,sapratu,Tu par normālajiem,ne par Oly 3/4 domātajiem .Tad gan taisnība! Gudris protams ir antimarketologs! No otras puses -praktiski telecentriski,nav tikai tukšs Oly reklāmas sauklis.Var jau spļaudīties pat mazo trokšņaino matricu,bet stikli Zuiko Digital(kiteniekus ieskaitot)ir ļoti labi.Mazāki,vieglāki un galvenais lētāki(izņemot platleņķus to klasiskajā izpratnē).
Maris:nu, nu kota tik kautrīgi - paziņo davai, ka šie ir paši labākie stikli - aiziet atkal jautrība u.t.t
Dažās pozīcijās-pilnīgi droši!!! Ir tev gadijies redzēt jebkuram citam ražotājam 600 mm fiksi ar F2.8,ok pat ja ir ,cik viš maksā,sver un vai var Latvijā uz ruku nopirkt. Vai arī 300 mm F2,zūms 180-500 F2.8... Bet tas nu tā,manā gadijumā noteicišais -cena!