Man ir tāda šaize, ka Sigmas 18-50 3.5-5.6 ir tāda kā migla uz viena no iekšējajiem stikliem, izskatās apmēram tā it kā būtu uzpūsta dvaša. Pagaidām ir tā, ka fotografēt praktiski nav iespējams, kontrasts nekāds un kā parādās kāds gaišāks objekts kadrā, vispār ziepes. Kur var nest tādu problēmu risināt un kādās naudās tas iekļautos? Varbūt nemaz nav jēga tīrīt, bet uzreiz meklēt lietotu kit, jo diez vai arī tīrs viņš būs diži labs.
Nu es it kā jaucu viņu, bet no bajonetes puses (no priekšas nekādu skrūvju nav) Domāju, ka tiku līdz tam stiklam, kurš ir netīrs, tas ir tieši pirms diafragmas manuprāt, bet iztīrīt tur īsti nevarēju, jo klāt varēja tikt tik pa mazu caurumiņu. Tālāk jaukt kaut kā bija bail, tā jau kopā saliekot kaut kādi metāla riņķi palika aizmirsti uz galda, bet it kā nekas darbībā nav mainījies.
Man zem tās uzlīmes skrūvju nav. Sapratu, ka vairāk nemaz nevaru izjaukt, jo nav attiecīgā skrūvgrieža. Drusk jau laikam sanāca patīrīt, bet tik un tā bildes pamiglainas. Tad neviens nevar padalīties ar info, kur un pa kādām cenām varētu šito mantu iztīrīt?
var but, ka nav skruvju, bet frontala dalja ieskruvejas pati - tad vajag lapstinju, tadu ka shaja video 32.ajaa sekundee: www.youtube.com... var ari ebz taas, bet tad ir risks instrumentam noslidet uz sabojat stiklu.
"Tālāk jaukt kaut kā bija bail, tā jau kopā saliekot kaut kādi metāla riņķi palika aizmirsti uz galda, bet it kā nekas darbībā nav mainījies. " ... He, he! Tieši tāds arī ir mehāniķu likums: saskrūvējot izjaukto verķi atpakaļ VIENMĒR paliek liekas detaļas.
man salikot vienu sigmas objektīvu pāri palika daudzas skrūvītes, bet viss strādā. Pajaucu atpakaļ un neatradu kur viņas saskrūvēt. Tā nu dzīvojos bez viņām, var jau būt ka kaut kas nav īsti pieskrūvēts, bet kamēr darbojas slinkums atkal jautk arā.
Andreass:man salikot vienu sigmas objektīvu pāri palika daudzas skrūvītes, bet viss strādā. Pajaucu atpakaļ un neatradu kur viņas saskrūvēt. Tā nu dzīvojos bez viņām, var jau būt ka kaut kas nav īsti pieskrūvēts, bet kamēr darbojas slinkums atkal jautk arā.