forum.gif
nekustamā īpašuma iegāde
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / nekustamā īpašuma iegāde
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 08.10.09 20:08
 citēt
Varbūt kāds kas pircis dzīvokli kaut cik zin to dokumentācijas pusi ..ar ko sākt un kas nepieciešams tai procesā.
Publicēts: 08.10.09 20:11
 citēt
Tipa, kādi dokumenti ir slepus jānofotografē?
(P.S. šis ir tikai spams)
Publicēts: 08.10.09 20:14
 citēt
① uzrakstā pirkšanas-pārdošanas līgumu
② dodas pie notāra visi līdzēji, notārs apstiprina un uzraksta apstiprinājuma lūgumu Zemesgrāmatai
③ samaksā visas valsts nodevas un ieraksta Zemesgrāmatā
jā, un naudu par pirkumu arī kādā brīdī samaksā
elementāri
Publicēts: 08.10.09 20:19
 citēt
cik saprotu tad pirms pirkuma veikšanas nav iespējams no komunālo pakalpojumu sniedzējiem un apsaimniekotājiem uzzināt par dzīvokļa parādiem vai apgrūtinājumiem?
Publicēts: 08.10.09 20:24 labots
 citēt
var, no apsaimniekotaja vismaz.
cit liet, ja paradas visadi interneti un t.t... bet anyway tie parādi piesaistiti "PASEI".. bet apsaimniekosanas paradi ipasumam.
sudi ir tad, ja apsaimniekotajs ir gan provaiders un t.t.

tev tiesam ir nauda kaut ko pirkt? kreditu njemt tagad silti neiesaku, jo bus baigie sudi driz.
Publicēts: 08.10.09 20:30 labots
 citēt
Mandalay:var, no apsaimniekotaja vismaz.
cit liet, ja paradas visadi interneti un t.t... bet anyway tie parādi piesaistiti "PASEI".. bet apsaimniekosanas paradi ipasumam.
sudi ir tad, ja apsaimniekotajs ir gan provaiders un t.t.

tev tiesam ir nauda kaut ko pirkt? kreditu njemt tagad silti neiesaku, jo bus baigie sudi driz.

Jau izmēģināju.. nekādas ziņas neviens nesniedz aizbildinoties ar to ka mani kā trešo personu nav tiesīgi par to informēt. Vienīgais esot ziņu gūšana no īpašnieka un tas man nešķiet tas uzticamākais avots, jo kurš ta ietu stāstīt par parādiem, apgrūtinājumiem un īpašuma defektiem, kad mēģina to pārdot.
Vienu parādu izdevās noskaidrot caur pazīšanos attiecīgās instancēs, bet tas ir tikai viena koumunālā pakalpojuma sniedzējam radītais parāds, man gribētos puslīdz kopainu redzēt pirms ko iegādājos. Nav jau zeķes ko pēc laika izmet..
Publicēts: 08.10.09 20:31
 citēt
Naudu var samaksāt pie notāra, tad līgums stājas spēkā to parakstot.
Var samaksāt jebkad, līgumā iekļaujot punktu, ka tas stājas spēkā to parakstot.
Vai pārskaitot bankā, tad līgums ir spēkā, kopā ar bankas dokumentu, kurš apliecina samaksu.
Var atvērt bankā speciālu kontu, kurā maksā pa daļām, tad līgums stājas spēkā, kad viss nomaksāts (piem- gada laikā).
Publicēts: 08.10.09 20:35
 citēt
vai pie notāra rakstot līgumu, nevar iekļaut punktu, ka pārdevējs ir atbildīgs par apgrūtinājumu, ja tāds ir?
Publicēts: 08.10.09 20:36
 citēt
Līguma paredz punktu, kas apliecina, ka VISAS iepriekšējās saistības nokārtotas, ka nav parādu, apgrūtinājumu, ķīlu utt. uz konkrēto nekustamo īpašumu. Var paredzēt ari visādas sankcijas.
Publicēts: 08.10.09 20:38
 citēt
Tjipa, daļu naudas samaksā pārdevējam tikai pēc tam, kad šīs lietas nokārtotas un parādu tiešam nav
Publicēts: 08.10.09 20:47
 citēt
Tad ja negrib tikt apčakarēts, bez notāra neiztikt, es tā saprotu...
Publicēts: 08.10.09 20:54
 citēt
Bez notāra tāpat nevar iztikt, gribi vai negribi tikt apčakarēts, kurš tad rakstīs nostiprinājuma lūgumu ZG?
Par parādiem var uzzināt pieprasot no esošā īpašnieka izziņas no visiem apsaimniekotājiem/pakalpojumu sniedzējiem. Ja iesi caur banku, tāpat tās vajadzēs. Tādā ziņā banka ir laba, neļaus apčakarēt (par % un citām lietām šeit nerunāju :D).
Publicēts: 08.10.09 20:56
 citēt
Gudris:paņem kaadu makleri vai juristu lai sakaarto papiirus..buus mazaak lieki stresi ;)

No sākuma tad tikai vajag atrast pareizo mākleri, kurš tomēr ne uz savu vecmāmiņu visu sakārtos, ja pats neko nesaproti un negribi saprast.
Publicēts: 08.10.09 21:11
 citēt
ja vajag maakleri - luudzu uz PM:)
Publicēts: 08.10.09 21:23
 citēt
mākleri gan nevajag. standartlīgumi visām dzīves situācijām pieejami. ar juristu, protams, var pakonsultēties, bet līguma adaptācija no 50 Ls uz augšu.
Publicēts: 08.10.09 21:40
 citēt
vajag tieshi maakleri, ar pieredzi un juridiskaam zinaashanaam tieshi shaados dariijumos, plika liiguma adaptaacija nekaadu droshiibu nerada, un taa arii nemaksaa, ja kas:)
Publicēts: 08.10.09 22:07
 citēt
ja summa nav milziga, un pardevejs nav radinieks, iesaku izmantot bankas "darijumu kontu", lai ari komisija jamaksa, toties naudina droshibaa...
Publicēts: 08.10.09 22:13
 citēt
:)
Visi papīri ir dabonami, ja zin kur meklēt.
parādi
ieķīlājumi
deklarētie
Telefons, elektrība, gāze, apsaimniekošana būs neatkarīgi no līguma teksta jānokārto jaunajam īpašniekam, ja būs parādi :)
... vienkārši pārtrauks padevi, bet tiesāsanās ar veco saimnieku ilgs gadus 3-5
Tai pašā laikā starpnieku pakalpojumi ir padārgi.
Ja nejūties droši pret pārdevēju, ņem juristu, kas to lietu māk :)
Publicēts: 08.10.09 22:35
 citēt
1. Atrod dzīvokli. Ja caur mākleri, tad mēģina uziet uz tiešo īpašnieku (ja dzīvoklis ir redzēts un nav noslēgts kaut kāds mistisks līgums par to, ka šo dzīvokli nevar pirkt ne caur konkrēto firmu, tad nav problēmas iziet uz tiešajiem īpašniekiem);
2. Kad dzīvoklis atrasts, tad jāsaprot vai vispār jēga uz viņu iesprings, jo, ja dzīvoklis jāpērk uz kredītu, tad pirmskārt jāsakontaktējas ar vērtētāju, kur pasaka par cik dzīvokli var novērtēt, tad jāiet uz banku ar visu vērtējumu, jāazipilda pieteikums un jāgaida pāris darba dienas, kad banka dos savu atbildi - vai piešķirs, kādā apmērā no tirgus vērtības, uz kādiem noteikumiem utt. Jāmin, ka obligāti prasīs no VIDa izziņu par ienākumiem, prasīs, lai pašam būtu nauda pirmai iemaksai. Un jāņem vērā, ka, ja piem., dzīvoklis maksā Ls 50 000, tad vērtētājs droši vien novērtē ne vairāk kā uz Ls 45 000, un no tā banka dos tikai 70 - 80%, skatoties cik labs klients Tu esi, kādi ienākumi utt;
3. Ja ar banku utt. viss ir kārtībā un vēlme vēl nav pazudusi iegādāties uz KREDĪTA (jāņem vērā, ka pašreizējie Hipotēkas līgumi nav kādi pirms 2 gadiem....tur ir visādi "smuki" punkti ietverti, ko dažkārt parastais mirstīgais neievēro), tad vajag noskaidrot vai ar dzīvokli viss čiki. Tātad obligāti ir jāuzprasa, lai iesniedz Zemesgrāmatas nodalījuma norakstu (tas laikam ZG maksā līdz Ls 5 vai arī padod ziņu man un es apskatīšos kādi apgrūtinājumi uz dzīvokli ir uzlikti vai to var uzzināt pie jebkura notāra vai jebkura cita, kurš ir abonējis ZG infromācijas lapu). Jāsaka, ka jaunus apgrūtinājumus var uzlikt divu dienu laikā, tā kā, ja šodien nav apgrātinājumu, tad rīt jau viņi var būt. Tad uzprasi izziņu no namu pārvaldes par komunālo parādu neesamību. Tas gandrīz ir pārdevēja pienākums šo info iedot. Vari vēl painteresēties vai ar dzīvokli viss ir kārtībā, jo kaut arī līgumā būs atrunāts, ka dzīvoklis ir brīvs no apgrūtinājumiem un trešo personu prasījumi uz Tevi neattiecas, tomēr šaubos vai Tu gribēsi tiesāties n-to laiku, lai atgūtu savu naudu. Vārdu sakot, ir visādas nianses, ko šādā forumā grūti izstāstīt un, ja ko tādu dari, tad jau vajadzētu kaut kur nopietnāk painteresēties;)
4. Raksta augšā līgumu. To var izdarīt jebkurš, nevajag obligāti notāra sastādītu. Arī parakstīties uz to var bez notāra apliecinājuma, bet obligāti notariāli apstiprinātam jābūt Nostiprinājuma uzrakstam. Par naudas pārēju arī ir n-tie varianti - darījuma konts, kad Tava nauda ir aizsragāta un no jaunizveidota konta tiek pārskaitīta pircējam tikai tad, kad bankā esi iesniegusi ZG, kurā redzams, ka īpašums pieder Tev un, ka visas hipotēkas ir reģistrētas. Var protams arī citus naudas pārejas veidus, bet darījuma konts ir vispopulārākais. Lai ZG reģistrētu īpašumu ir jāsamaksā valsts nodeva - 2% no pirkuma cenas vai no kadastrālās vērtības (izvēlas to, kura lielāka), kancelejas nodeva - Ls 6 laikam bija, kancelejas nodeva hipotēkai - Ls 8, par hipotēkas reģistrēšanu - 0,1% no aizdevuma summas. Tas tā aptuveni, gan jau vēl ir izdevumi. Nespēju tagad baaigi tajā visā iedziļināies, bet nu īsumā tā ;)
Publicēts: 08.10.09 22:44
 citēt
Aii, jau izgāju no bloga, kad atcerējos par to, ka tagad atkal ZG prasa LR VZD Telpu grupas tehniskās inventarizācijas lietu jeb tagad dod telpu grupas kadatsrālās uzmērīšanas lietu. Tās it kā vienmēr ir pārdevējiem, bet vot neatceros vai viņas vajadzēja ne vecākas kā gadu vai divus vai vispār nebija termiņš. Ja nu nav, tad pārdevējam jāpasūta un pašam arī jāmaksā.
Aaa, un iepriekš rakstītajā 4.punktā pie notāra vajag Nostiprinājuma lūgumu nevis uzrakstu. uz vakara pusi galva ne īpaši strādā, ja visu dienu tie dokumenti gan acīm "staigā". ;)
Publicēts: 08.10.09 22:53
 citēt
ar bankām visvieglāk ir, ja pērc dzīvokli no viņu piedāvātā saraksta
Publicēts: 08.10.09 23:03
 citēt
stings:ar bankām visvieglāk ir, ja pērc dzīvokli no viņu piedāvātā saraksta

šito arī pēdējā laikā vairākas reizes esmu dzirdējis, pat % likme turpat 2x atšķiroties.
Publicēts: 08.10.09 23:05
 citēt
Haiduks::)
Visi papīri ir dabonami, ja zin kur meklēt.
parādi
ieķīlājumi
deklarētie
Telefons, elektrība, gāze, apsaimniekošana būs neatkarīgi no līguma teksta jānokārto jaunajam īpašniekam, ja būs parādi :)
... vienkārši pārtrauks padevi, bet tiesāsanās ar veco saimnieku ilgs gadus 3-5
Tai pašā laikā starpnieku pakalpojumi ir padārgi.
Ja nejūties droši pret pārdevēju, ņem juristu, kas to lietu māk :)

Piedāvā nopirkt dzīvokli un tad gaidīt pārsteigumus no piedzinējiem un visu samaksāt?
Kad pirku savu dzīvokli, pārdevēja parāds bija turpat 1kLs, šim naudas nebija, tāpēc uzrakstījām rokasnaudas līgumu par to summu un samaksāju komunālo parādus, lai var tīras izziņas bankai dabūt.
Publicēts: 09.10.09 10:58
 citēt
Alora, bet ja dzīvoklis man jau atrast no sludinājuma internetā un esmu jau ar īpašnieku tikusies un dzīvokli apskatījusi, tad taču mākleru man nevajag vispār, vai ne??

Vērtējums dzīvoklim nepieciešams obligāti ja ņem no bankas hipotēku kredītu? Ko dara ja vērtētāju summa atšķiras no īpašnieka noteiktās? Pieļauju domu ka varbūt īpašnieks novērtējis zemāk, nekā vērtētājs novērtētu ... Varbūt arī otrādi, nezinu spriest par tādām vērtībām. Īpašniekam ar tiek redzami vērtētāja rezultāti? Nevar būt tā ka īpašnieks pārmetas uz vērtētāju summu ja tā lielāka par viņa paša noteikto?

VIDa izziņa un pirmā iemaksa būtu, tik uz kuru banku būtu jāiet? tur kur es kā klients vai kur hipotēkas nosacījumi man izdevīgāki?

Kas tie par "smukiem" punktiem ko bankas iebaro?
Zemesgrāmatas nodalījuma noraksts ir jāiesniedz bankai? Kas tas par nodalījuma norakstu vispār???
Publicēts: 09.10.09 12:34
 citēt
Pelle, ja esi dzīvokli atradusi, tad Tev mākelri, protams, ka nevajag.
Vērtējums ir obigāti vajadzīgs, ja ņem hipotekāro kredītu. Pašreizējos apstākļos ir tā, ka dzīvokļa cena atširas no dzīvokļa tirgus vērtības, ko vērtētājs nosaka. Visbiežāk ir tā, ka vērtētājs novērtē mazāk....tad nu vai nu dzīvokļa pārdevējs nolaiž bišķīt cenu vai arī Tev pašai ir tik liela pirmā iemaksa, ka to starpību pati vari nosegt vai nu meklē dzīvokli, ko var novērtēt par pārdošanas cenu. Vērtējums Tev nav obligāti jārāda pārdevējam. Un, ja arī novērtē vairāk (domāju, ka tā nebūtu), tad īpašniekam nav jāpalielina dzīvokļa cena, lai būtu tik cik vērtējumā rakstīts. Vārdu sakot, ja esi atradusi dzīvokli, tad atsūti man bildes un citu pamatinformāciju un es Tev pateikšu pa cik viņu var novērtēt;) Pirms kāda mēneša vienam no fotobloga vērtēju dzīvokli, jo arī pirka. Tad nu bija tā, ka novērtēju, protams, mazāk nekā pirka, bet liku, lai viņš zvana pārdevējam un runā par cenu, jo bija par augstu. Tad nu zvanīja arī un beigu beigās uz mana vērtējuma + padoma pamata nokaulēja kādus Ls 2000 vai 3000 (neatceros īsti). Pašreiz ir tāda situācija, ka pārdevēji ļoti piekāpjas cenām un, ja ir kāds, kas TAGAD PĒRK, tad ir gatavi atkāpties no sākotnējās cenas.
Par banku - visbiežāk jau uztaisa vērtējumus vairākos eksemplāros un "samet" pa vairākām bakām un tad skatās, kur vislabākos nosacījumus piedāvā. Tā nevar pateikt uz kuru iet visbiežāk, jo tas ir ļoti individuāli. Bet nu jā tā runājam, tad visbiežāk uz Nordea tagad iet.
"Smukie" punkti var būt tādi, ka kaut arī Tu izvēlies fiksēto likmi, tad banka patur tiesības ik pa pusgadam vai gadam pārskatīt likmi un, protams, ka viņi to darīs un tad nu jāņem vērā, ka varbūt sanāks tā, ka nopērc dzīvokli ar domu, ka Ls 200 mēnesī jāmaksā, a pēc gada jau būt Ls 300 utt. Agrāk šāds punkts nebija. Vispār dažreiz palasot tos līgumus (ko tagad slēdz) mati ceļas stāvus. Bet nav gluži tā, ka visam ir bankai jāpiekrīt, esmu pati panākusi, ka banka dažus punktus savos tipveida līgumos groza.
Zemesgrāmatas nodalījuma noraksts nav vajadzīgs bankai. Viņi noteikti paši pārbaudīs kādi apgrūtinājumi un vai vispār ir uzlikti dzīvoklim. Tas Nodalījuma noraksts Tev pašai kā informatīvs papīrs, lai pārliecinātos, ka nav hipotēkas, ka nav vērsta piedziņa par labu kādai bankai, namu pārvaldei, vai citai fiziskai/juridiskai personai.
Sorī, ja gramatikas kļūdas...baigā ātrumā rakstīju ;)
Publicēts: 09.10.09 12:45
 citēt
Gudri, to ka vajag juristu sapratu, bet gribas arī pašai to procesu kaut cik izzināt.. lai nav tā, ka beigās pati brīnos par ko esmu parakstījusies ;)

Alora, paldies par informāciju :) ko gan es bez tevis iesāktu :) Aizsūtīšu uz PM info par konkrēto objektu ;)
Publicēts: 09.10.09 12:46
 citēt
Nu bljiin, liekas tik vienkārši :)) Un šķiet, ka tā jau vienkāršā valodā sarakstīju. Pelle, nu ja nav skaidrības tomēr, tad sāc ar to, ka atsūti man bildes un es novērtēšu dzīvokli (mutiski pateikšu ciparu, par to nav jāmaksā) un tad skatīsies vai runāt par cenas samazinājumu ar pārdevēju vai arī viss ir ok un varam taisīt gala vērtējumu un nest uz banku. Tad jau banka visu pati izdarīs un, kad iedos Tev garantijas vēstuli, ka naudu piešķir, tad arī līgumu uztaisīsim un tad jau tikai pie notāra un uz ZG viss jaaiznes jāiesniedz.
Publicēts: 09.10.09 12:46
 citēt
Gudris:alora tas ko tu tagad sarakstīji cilvēkam kurš ar to saskarās pimo reizi ir ķīniešu ābece ;)

nav tik traki.. saprast ko var.. jautājumi gan rodas daudzi, bet tā tam jābūt ;)
Publicēts: 09.10.09 12:48
 citēt
alora:Nu bljiin, liekas tik vienkārši :)) Un šķiet, ka tā jau vienkāršā valodā sarakstīju. Pelle, nu ja nav skaidrības tomēr, tad sāc ar to, ka atsūti man bildes un es novērtēšu dzīvokli (mutiski pateikšu ciparu, par to nav jāmaksā) un tad skatīsies vai runāt par cenas samazinājumu ar pārdevēju vai arī viss ir ok un varam taisīt gala vērtējumu un nest uz banku. Tad jau banka visu pati izdarīs un, kad iedos Tev garantijas vēstuli, ka naudu piešķir, tad arī līgumu uztaisīsim un tad jau tikai pie notāra un uz ZG viss jaaiznes jāiesniedz.

bildes man nav! Internetā atrodama mājas fasādes bilde..tā kā tie dzīvokļi visu laiku funkcionējuši kā viesu nams. Aprakstu gan varu par to ko redzēju..aptuvenam priekšstatam.. bet nu tas laikam nepilnīgs info.
Publicēts: 09.10.09 12:49
 citēt
viesu nams ar paradiem? :)
idod sludinajumu :)
Publicēts: 09.10.09 12:50
 citēt
Gudri, vēl joprojām nesaprotu :)) ;)
Publicēts: 09.10.09 12:53
 citēt
Atsūti tad visu uz privāto meilu, kuru Tev aizsūtīju un mēģināšu saprast čo pa čom. Ja redzu fasādi, zinu adresi, kopējo platību un no Tevis dzirdu nelielu aprasktu par dzīvokļa tehnisko stāvokli, tad kaut ko "sazīmēt" varēšu.
Un vispār - visiem iesaku pačekot tiesu izpildītāju mājas lapu. Ja mēneša laikā var dabūt naudu, no nosolīšanas dienas, tad tur var tādus brīnumus sapirkties ;).
Publicēts: 09.10.09 21:30
 citēt
Apskatīju tiesu izpildītāju lapu ..nu priekš Ventspils tur nav ko sapirkties..viens dzīvoklis izsolē:)
Publicēts: 09.10.09 22:39
 citēt
pelle, bet ja jau caur banku pērc, vienkāršāk būs aiziet uz banku un lai Tev izstāsta kādus papīrus un kādas darbības, kādā secībā jāveic.
Noteikti aizej uz "savu" banku,kur savu naudu grozi, tāpat apstaigā citas, salīdzini, ko katra piedāvā utt.
Publicēts: 09.10.09 22:46
 citēt
Uggga: vispirms gribu simtprocentīgu pārliecību ka dzīvoklis pērkams un tad par bankām domāt;) gribu apzināt visus defektus un problēmas kādi dzīvoklim ir vai varētu būt nākotnē. Nav jau nekāds jaunais projekts, bet pirmskara māja;)
Publicēts: 09.10.09 22:49
 citēt
pērc lielu to nekustamo - iešu pie tevis dzīvot. uzvedīšos labi.
Publicēts: 09.10.09 22:52
 citēt
Maris:pērc lielu to nekustamo - iešu pie tevis dzīvot. uzvedīšos labi.

Laipni lūgts:) 55m2..būsi spiest mitināties ar mani vienā istabā;)
Publicēts: 09.10.09 23:09
 citēt
pelle:
Maris:pērc lielu to nekustamo - iešu pie tevis dzīvot. uzvedīšos labi.

Laipni lūgts:) 55m2..būsi spiest mitināties ar mani vienā istabā;)

daudz nav... tad labāk tu pie manis

vienīgi ko es vinnēju no tāda gājiena?

ja ierādīšu tev 55m2 dosi man to naudu ko taga baidies dot tam pārdevējam?
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):