Ar šjitik jaudīgu blici TELPA būs vajadzīga vismaz 50m2 Pretējā gadijumā zemāk par f16 būs krūt nosēdināt Tie kas bildē skuķus vien bez lieliem boxsiem utt jaudīgāks par 250-300w jau ir ZVĒRĪGA UGUNS Tas modelis nav ar digitālu bet gan parastu vadību zemāk par 1/8 liekas nemaz nevar nosēdināt
1000 labaak, bet es ieteiktu pirkt walimex pro,RimeLite vai Aurora. shitais miinus pilots vaajsh un minimalaa jauda loti liela. es pargajot uz Auroru no Bowens Epprit esmu looti preiciigs.
Vai Bowens un Auroras stiprinājuma gredzeni ir vienādi? Vai ir kāds pārskats par šiem gredzeniem - kādas sistēmas zipenes ar kādiem gredzeniem ir savietojamas?
Mandalay - protams, ka man nav tāds angārs, tāpēc būtu vēlams zināt, kādai studijai 250W pilnīgi pietiek. Tieši no praktiķu pieredzes. Kāda jēga pirkt 1000W vai 750W, ja mazā studijā max jaudu nez vai kādreiz izmantosi. Man vēl bija jautājums - vai ir kāds pārskats par stiprinājuma gredzeniem - kādas sistēmas zipenes ar kādiem gredzeniem ir savietojamas? Pirms gada tādu biju iesācis veidot, taču esmu pazaudējis ...
Mandalay:nu ražotājiem sav i pričendaļi.. sa atradīsi vismaz vienu savietojamibu, tad deres apbuseji..
Bet ja nesavietojās? Ar softboksiem ir vienkāršāk - nomaini t.s. speedring un lieto, kādai zipenei gribi. Ar lampu apvalkiem (kaut vai beauty dish) varētu būt neliels čakars - vai nu kāda papildus detaļa jāmeistaro vai nu (ja nu līdzekļi atļauj) pērc jaunu vai lietotu un strādā tālāk.
Linkman, ja cilveekam buutu 100x50x10m studija, vinjsh ne tikai te ko taadu nejautaatu, bet arii te nebuutu.. bet ja jautaatu, tad vinjam taadu zipeni taapat nevajadzeetu.
Jonatans - kas Tavā izpratnē ir studija, kurai pietiek 250W zipene? 4x5x3m? Vai jautāšu savādāk - kur ir tā robeža, kad max 250W sāk pietrūkt un kādiem foto? Labprāt dzirdētu praktiķu viedokļus. Pabazarēt, protams, arī var, bet varbūt pēc tam.
Gudris, labais teksts! Taa jau ar ir kaa raksti. Vot secinaajums man taads, la te, LV valda kaada citaada fizika, citi foto likumi.. tas ko UK atziist par labaaku par ko citu, to pie mums pilniigi preteeji.. tas ko tur atziist par pareizu (foto jomaa), to te saka par nepareizu.. utt utt.. aa, diivaina te pasaule.. Beztam, Linkman, uzrakstiiji taa, itkaa es buutu rakstiijis ka studijai vajag 1x 250w.. Ko var zinaat, varbuut cilveeks taisiis studijaa kautkaadu komercial aartu ar 7 zipeneem..
Jonatabs - to jau pats vari izlasīt vēlreiz, kā uzrakstīji: ... Studijaa jau ar 250w pietiek atliektiem galiem ... Ej nu saproti, kas Tavā izpratnē ir studija un kam pietiek 250W ...
Linkman : Vienkarš ir tā ka Gudris te raxsta " bildējot gaismas kastes vienalga tiek bāztas modelim ģīmī " loģiski ka tad vaig mazjaudīgas blices vai ar digitālu vadību Jo jaudīgāka blice jo "Bazjot tuvumā" viņu nāksies maksimāli minimizēt jaudu , un tā kam nav digitālas vadības to principā var izradīt paras 1/8 jaudas un ne mazāk Lidz ar to izeja būs BĀST TĀLĀK no modeļa tos lukturus , un ja vēl 2-3 Tās gaismas un vēl fons BEIGĀS zāles nepietiks "Kur aizbīdīt" viņus Normālās lielās studijās tehnika pamatā ir JAUDĪGA jo pamatā tur izmanto digitāli vadāmas blice kurām jaudu var sēdināt lidz pat 1/32 vai pat 1/45 jaudas kā arī izmantot liela izmēra boxsus visādus freneseljus un ekrānus . Studijās reti kad modeli bāž "Pie spilvena" parasti izmanto lielus ekrānus uz kuru tad bliezj ar neblendētu blici no otras puses Protams ja bliezj kautko VAIRĀK izņemot "Čiksas salauzītām kājiņām" tad protams ņem jaudīgas gaismas un izmanto kārtīgu lielu telpu bildē daudz vilvēkus lēcienos kustībās , tur jauda ir ļoti no svara MAZĀK vienmēr var dabūt dažādām metodēm , VAIRĀK gan digitātāl ērā būs grīti , filmu ērā tasija "Multi exšūs" man kolēģis Kalniņš savulaik bij pilnīg paranoisks uz f.32-f.64 visu bildēja , to šis panāca bliežot "Multi exšus" , flašmetram var salikt ka tev PARĀDA cik reiz jāblicē lai no ESOŠĀS F dabūtu VĒLAMO nu tad rezēm šis tur spieda 3-4 exspozičijas ar ģenerātoru kāmēr dabūja savu f.64 Bet tīraiem meitbliežiem "Mājas apstākļos" ja grib tasīt normālu "Art bildi" un izmantot visas Kameras + studijas iespējas , pilnīg pietiek ar 250w VIENAS tantes pilnai nogaismošanai mājas studijā
Lunis - Tu esi praktiķis un pietiekoši daudz gan redzejis, gan ari fotogrāfējis. Tas skan konkrētāk - ... pilnīg pietiek ar 250w VIENAS tantes pilnai nogaismošanai mājas studijā ... Skaidrs ir tas, ka jāprot rēķināt - kādu min un max jaudu piedāvā zipenes. Vai zipene spēj 1/8 vai tomēr spēj tikai 1/32. Jo tiklab 250W spēj tikai 1/8, bet varbūt 500W spēj 1/32? Tad 500W spēj iedot gan min, gan arī max jaudu nekā 250W? Bet tas protams ir tikai viens aspekts no daudziem. Tā kā esmu šo to sagādājis no studijas tehnikas Aurora un Bowens gredzeniem, tad īpaši domāt par kādu citu klasi nav jēgas.
ibio citam pietiek ar 100W zipeni citam vajag 2400W...
viens lieto tikai softboksu vai kādu platleņķa reflektoru cits lieto piemēram Gabo, Frensela utt spotus...
Atcerēsimies ka lielai daļai gaismas aksesuāru gaismas intensitāte ir aptuveni agriezti kvadrātiska sakarība... Tā ka to ko Gudris teica par tiem 1000W un brīvības pieminekli diskutabls jautājums... tas no apmēram no sērijas kad naktī bildē ar ziepjiem un zipspuldzēm un brīnās ka māja melna...
Gaismošana vispār rēcīga lieta , sevišķi lielu objektu Redz cilvēki kas neko nav mācijušies pie prasmīgiem un pieredzējušies speciem domā "Kā no grāmatas" , daudziem tas baig spiežās laukā un nākas iekris uz muļķigiem šabloniem un stereotipiem , ar gaismām tas vispār izpaužās lot perefekti Esmu redzēji kā cilvēki pp+sas nedēlām lai iegūtu to vai citu efektu PAT APTUVENI nesanak , šai ziņām smieklīgi bij vērot te nesen uzpeldējušo kōno par "Septiņi modes fotogrāfi" , atcerējos kā sen sen atpakaļ ar pāris čomiem pakāsām 3 kastes alus un 3 puteles Tulemora sirmam vecmeistaram jo saderējām ka šis NEIZGAISMOS BAZNĪCU . Viņš mūs ne tik izņēma visos veidos bet uztasija tādu bildi kas pēc tam visās malās rēgojās kā Makslas ŠEDEVRS Mes jau redz domājām "Moderni" un tā baig bijām ieciklējušies tur uz blicēm ģenerātoriem un jaudīgām halogenkām , pat muķķim skaidrs ka lai nogaismot kādus 30m auhstu milzu baznīcu naktī vaig ekektrostaciju desmitiem bliču vagonu tehnikas . A večuks mūs tā apčakarēja ka uz visiekm laikiem iemācija domāt AR GALVU nevis "Pēc parauga" . Fiška primitīva lidz ārprātam , vecis bij mednieks un kautkā pēc jaktes šis saicināj savuš čomus medniekus pie BAZNĪCAS pļaviņā uzlika šiem kautkādus drinkus laikam , motīvs tāds ka šie bij salikuši kautkādus 3-4 dzipus ar viņu grozamajām halogenkām PRET konkrēto baznīcu , ar to šis vēl nebij apmierinājies , uz hologēnkām bij samaukti krasaini "Filtri" kas iztenībā bija vienkaŗsi plastmasas 2-3L PET pudeles , pašā baznīcā šis bija ielicis 2 celtniecības prožektoru staīvus ko šie kolektīvā izmato lai apgaismotu kad kautko lielu arā dīrā laikam es tā sapratu , vienvardsakot 4x 500w hologenkas ar Želantīniem baznīcā , tad vēl tas tika darīt laikā kad debesis aiz baznīcas bija Jau vai Vel iesartas , tas viss tika nodragāts uz 4x5 collu negatīvām loksnēm un 120 filmas , rezultāts bija TĀDS ĀRTS ka mēs vienakrši apkritām , pilnībā un INTRESANTI izgaismota baznīca arī koki apkartēn šur tur bija spēciāli piegaismoti un pašas baznīcas logi spēd tādā "Zilā" vietām "Dzeltenā" vilnošā gaismā un visma tam aizmugurē zilas tumši zilas debesis ar iesvītrotām zvaigznēm un sarkanu pamali , pilnīgs pZZZDECC
Linkban, Tu liecies taads sasprindzis un kashkjiigs.. vai veelies par to parunaat?
Linkman, LV apstaakljiem tieshi 4x5x3m studija manupraat buutu komerciaali dziivotspeejiiga (vismaz manaa gadijumaa taa ir). 1x100w 2x250w 1x300w un vel kaudze ar siikiem suudeljiem, un pietiek atliektiem galiem. Tad kad man buus pasuutiijumi focheet studijaa autinjus utt, tad arii buus jeega peec kaa lielaaka, shobriid ja arii savajagaas ko plashaaku, tad to var arii noiireet. Tas te ieksh LV izskataas ka visiem vajag peec iespeejas lielaakas, krutaakas studijas, lai vienkaarshi paziimeetos, jo tik maza dalja ir reaali speejiigi taadas studijas atpelniit.. Lunis vareetu pastaastiit nedaudz paaris vaardos, kaada izmeera studijaas aarpus LV straadaa..
jā, bet vai W/B no lampām būs tāds kā vajag? jeb liek korigejosus filtrus uz auto-lukturiem?
Kāds BALANS nakt sbildei , tur jau krasas skibas pilnig pec definicijas Negativs tas ir tads metereals no kura BILDES KOPE un korigje krasas pec vajazdibas , tas hologenkas kas bij uz tiem dzimiem bija spilgta balta zalja sarkana un dzeltena iekrasota + garais exsis + debesis , nuuu KRASAIN bilde bija ne "REPRODUKCIJA" ar ieturetu krasu balansu Esmu redzejis ti bildi gan Zilaku gan zaljaku nag Gaisjaku neitralaku sadrukatu bikletos