Mēģinu apzināt tos kam bez foto vaļaspriekos ietilpst arī makšķerēšana (vairāk gan spinings), vai arī otrādi kam bez makšķerēšanas interesē arī foto, varbūt nākotnē var ko insantu saštukot tā teikt apvienošanas kārtībā
labs loms briedi biju sesdien, visu domā, ka lielo līdaku laiks sācies, pagaidām tikai mazulītes un pārsvarā tās pašas bezmēra , jācer ka šoruden vēl pagūs to adrenalīnu velkot kādu virs 3 izbaudīt
oi, ar mani ir pavisam interesanti, kādreiz cītīgi copēju, pamatā ar spinigu un ļoti agri no rītiem visādos ezeriņos, saullēkti, migliņas u.c. skati bija fantastiski bet ar savu ziepīti nevarēju nofotogrāfēt tā kā gribējās, pārgāju uz spoguleni ar filmu(digitālaijai naudas nebija), sāku arvien vairāk bildēt, kameras palika lielākas un smagākas, stikli baltāki, garāki un līdz ar to vairs laivā līdzi ņemt negribējās bet bildēt gribējās un tagad cope ir otrajā plānā bet fotogrāfēsana pirmajā vietā.
arī svētdienas copmanis, bet pavasarī, rudenī un ziemā ar mašķērēšanu mazliet vairāk aizraujos. gribēju šonedēļ uz Babītes sacensībām, bet citi plāni patrāpījās.
šonedēļ kādu darbdienu domāju par Tērvetes ūdenstilpnēm, laiciņš kļūst aukstāks, vajadzētu sākt zivīm baroties.
Sadomāt varam, labprāt pievienotos. Foto tad parasti neņemu līdzi, gadu laikā esmu sapratis, ka apvienot nevar.
It kaa nevar apvienot, tacju laizhot uz juuru butees, pat ieteicams - briizhiem necopee un tad jau var pafoceet. Un uz buteem jau nav jaaskataas uz pludinju. Un pietiekami plashs, lai var izvietot, lai neapgaaztu
Pavisam dulls makšķernieks esmu - ziemā - asari, vimbas, pavasarī - vimbas, līdakas, vasarā - asari, līdakas, brekši, rudenī - līdakas, butes.... bušu cope naktī vispār ļoti ir aizrāvusi... Līdz ar to parasti arī kameru ņemu līdz... Pie jūras gan kameru neņemu - tur parasti vējš un smiltis, kuras pēc tam var atrast visās malās... Ar špiningu nepatīk...
-RV- gribi teikt, ka nefocee nekad juuru ? Es parasti kameru njemu liidzi plastmasas spainii, appakotu ar siltajaam dreebeem. Maino objektiivu, griezhos ar muguru pret veeju. Nekaadaa gadiijumaa nelieku uz zemes, a nu vieniig ieliktu plastmasas maisinjaa. Un laiciigi ar puushanu vai otinju tiiru smilshu graudinjus nost.
Uz butēm braucot tā jau šmotku daudz... līdz ar to ņemt atsevišķu somu vai spaini ir par grūtu... ja braucu fotografēt jūtu, tad bez copesrīkiem... Šo pavasar gadījās labs piedzīvojums Irbes upē, kurā ar kolēģiem laivojām... Biju paņēmis līdz gan kameru, gan gandrīz visus objektīvus (nikon 18-105, sigma 100-300/f4, sigma 180/f3,5) gan citus piederumus... protams sākotnēji visu biju sapakojis, ja nu kas ceļā gadās...bet pa ceļam upes malā pamanīju ūdeli un sāku to fočēt... pēc tam kaut kā neiedomājos visu to smuki atpakaļ sapakot... un piestājot pie stāva krasta laiva apgāzās... Jūs nevarat iedomāties kādas bija manas sajūtas brīdī kad laiva gāzās Pirmais ko bļāvu izņurkojot no aukstā ūdens - kur fočiks!!! visas mantas kolēģi ātri meta krāstā no ūdens un paldies visu varenajam FOTO dievam - kamera un objektīvi bija sausi - lai gan nebiju pat kārtīgi somu aiztaisījis un maisu aizsējis - kaut kā ar ūdens spiedienu maiss bija tā klāt piespiedies, ka ūdens nebija paspējis spmā iekļūt... Iphons, gan bija kabatā un kādas pāris dienas nestrādāja līdz izžuva...
laivā spoguleni parasti neņemu līdzi, jo pēc max. cūcības likuma virsū var gadīties uzkraut teiksim enkuru, vai arī velcējot piesitiens tieši objektīva maiņas brīdī, bet sevišķi maijā un jūnijā kad sašķiļās mazie gulbīši pīlīši un visādi citādi mīlīši sabildēt var kaudzi labu kadru (bezvēja laikā protams)
Nu tad es esmu mazohists, nesu spaini arii. tad kad traapaas kaads labs kadrs, tad nevajag beedaaties, ka aparaats man panjemts Piemeeram, www.fotoblog.lv... www.fotoblog.lv...
piekrītu 2r - bieži nākas nožēlot, ka kamera mājās... bet tad kad viņa tiek retu reizi uz copi līdz paņemta - no somas arī gandrīz100% netiek izvilkta...
Es arī esmu svētdienas copmanis un fotogrāfs fočuku gan stiepju praktiski vienmēr līdzi - jo pamatā ar laivu braukāju - kādos viļņos, lietū tas tik nav bijis - Burtniekā, Ālandos u.c.. Bet ir nācies arī gar upes krastu stiept....Galvenā problēma ir laiks ko gribas veltīt citiem hobijiem...eh ja varētu nestrādāt
Paskatamies uz manu niku un ... Tas arī viss! Bildēju.Rādu šauram čomu lokam. Faktiski ja vēl treknajos gados bija kādas cerības,laidām mazuļus,vazājāmies gar upēm nārsta laikā un t.t. Kā teica viens atlaists zivju inspektors(samazināts):Atmetīs mūs 90-jos!
2 gadi savu kātiņu neesmu mērcējis nopietni ūdenī. Pirms pusotra mēneša biju uz gliemenēm sapalus Gaujā paķert, lai gan iedzēru tikai. 8 vārgas copes - negaršoja laikam franču mīdijas. Izlepuši, mērgļi.
forelljjanka:Paskatamies uz manu niku un ... Tas arī viss! Bildēju.Rādu šauram čomu lokam. Faktiski ja vēl treknajos gados bija kādas cerības,laidām mazuļus,vazājāmies gar upēm nārsta laikā un t.t. Kā teica viens atlaists zivju inspektors(samazināts):Atmetīs mūs 90-jos!
Drošvien esi redzējis, bet nu arī citiem copmaņiem šādas bildes kā "balzāms dvēselei"
Nu jā ,MM priekšrocība. Es tikai ar spini(neesmu vairs gatavs mācīties ābeci un ieguldīt ap 200 lati).Putni ar paņem savu. Bet nu dažas ap kilo katru gadu izdodas piemānīt. Lieki piebilst -praktiski visas tiek atlaistas. Īstenībā drausmīgi nožēlojamā situācija Latvijas foreļu copē arī ir viens no iemesliem kāpēc esmu pievērsies putnu bildēšanai(tās ir fantastiskas medības bez asinsizliešanas)!Šobrīd Latvijā noķert 2 kilo foreli ir gandrīz nereāli(zinu vienu pagaišruden).Mūsu kaimiņiem igauņiem-katru sezonu vairākas četrinieces + rekords,virs seši!!!Tikai kārtējā mūsu lēno kaimiņu sakartotā lieta...
Tās bildes gan šķiet bildētas dabiskā vidē, kad foreles barojušās ar viendienītēm (kkur aprakstā bija minēts, ka tās kas bildē kkādas uz 2-3kg) nevis ar MM. Bet kopumā situācija ar foreļupēm jau ir kā Tu saki...
kaut arī neesmu īpaši cēlās domās par latvijas copmaņiem ( negausība, pieirstie krasti ) pats arī nesesmu vienaldzīgs, tik laika aizviem mazāk un latvijā to nespēju izbaudīt dēļ vispusējā presinga (īpašnieki, figviņzin kam piederošas ūdenskrātuves - te pietiek ar copes karti, te jāpērk biļetes pagastā pie pagastveča sekretāres, kas tieši šobrīd ravē bietes un būšot rīt jau no paša rīta. Kaut kā sarežģīti un nerelaksēti
Legālie vai nelegālie? Tai burzmā zem HES ? Ar nepacietību gaidu 1-mo,jo galvenais jau nav gaļa!
uzreiz pēc 15.11.2009., trāpīju uz trešo vilni, nu viņi tā bariem nāca, vieni iznārsto , palaiž nākošos. Trīs dienas pēc kārtas, no Doles salas. Tagad jau jau iznārstojuši laikam, atsauksmes pašvakas, bet būs līdz lediem. Laba cope last wekendā bijusi Bresim pie ķirsona saliņas... man ķērās uz Sabaņējeva kastmasteriem.
esmu secinājis, ka tās lietas apvienot pagrūti īpaši spiningošanu, kur aktīvi jādarbojas, bet savi labumi ir: 1. divi iemesli piespiest sevi agri celties; 2. noķert brīnišķīgos rīta skatus; 3. ja nav zivju, tad vismaz prieks par kaut vai dažiem labiem kadriem. .
forelljjanka:ote] Legālie vai nelegālie? Tai burzmā zem HES ? Ar nepacietību gaidu 1-mo,jo galvenais jau nav gaļa!
uzreiz pēc 15.11.2009., trāpīju uz trešo vilni, nu viņi tā bariem nāca, vieni iznārsto , palaiž nākošos. Trīs dienas pēc kārtas, no Doles salas. Tagad jau jau iznārstojuši laikam, atsauksmes pašvakas, bet būs līdz lediem. Laba cope last wekendā bijusi Bresim pie ķirsona saliņas... man ķērās uz Sabaņējeva kastmasteriem.
Es te pa Kurzemi labāk pabakstos,drausmīgi nepatīk man tie bari.Ja ziema pieturēsies kāda nu ir,un ja zem Kuldīgas atvērs kā šogad -1.janvārī tad jau... Tai pat laikā mazo bračku jau var trāpīt jebkur,nu un tam ka viņš jāliek somā jau sen,sen esu pāri! Daugavā cita lieta ,situācija absurda,bet tā nu tas i.
Pēdējā laikā diezgan biežisanāk uz Lielupi aizbraukt, pie Babītes iztekas, ietekas (Gātes kanāls laikam..). Nekas ievērības cienīgs nav trāpijies, bet neatmetu cerību. Nāks aukstumiņš tad jau lielajām ar vajadzētu sākt ņemt!!
Gluži vēl aizmirsis spiningošanu neesmu, bet pirmajā vietā vairs nav. Šogad tik pāris reizes biju forelēs aizgājis. Instrumentus aprakt vēl negrasos var noderēt.