Bet tomēr- pie visiem labumiem- tā tomēr ir un paliek 1,6 crop kamera. Šaubos, vai 3x labāka par manu esošo 40D, lai būtu vērts skriet un mainīt pa 3x lielāku cenu..
kamera tiem kam vajag normālu (cerams, ka beidzot vismaz par 80% būs) AF, kā arī max fokālo attālumu. viss. punkts. variet iebāzt to 5D II tur kur gaisma neiespīd, ainavisti !
Piekdienas vakarā man šitais atbrauca no Beļģijas ar makslinieci komplektā ši bij pirkusi Berlīnē veikalā pa ~1700 EUR korpussu, PIRMAIS ko varu pataiekt POGAS SUPER man patika jaunās iedziļinātās pogas , viss pārējais sūc . Izslēgšanas ieslēhšanas pogas TIZLA , pirmā vieta kur saiet putekļiem un ūdenim. Atgādina kā bija 400.D tik kloķis lielāks. Patika ka režimus ejošākos var atri parslegt ar pogām nelienot izvelnē . BILDE ilikās VĒL TIZLĀKA kā 50.D!! Tas ir vēl šaurāks diapazons starp Balto melno. Viss trādā ātri tas gan , AF utt. Man jau isskatijās ekatu meklētājs labāks kā 50.D bet nu tas tā subjektīvi . Bet attēls burtisk 1:1 ar 50.D ja ne vel pliekanāks. Nu video nebij laika izmēģināt bet tas ka palaižās ar POGU kā videokamerai tas protas "Lameriem kruta" Manas domas ka šitais bus topā visādiem portālīņu reportieriem un vuāristiem kam Ko papbildēt ko pafilmēt ar vienu spiedienu parslēdzies Bet nu cena BEŠANAJA , tas nav to vērts! Labāk ņemt reāli FF 5D MARK II
fandango:Luni, izklaisās, ka joprojām 40D ir kaut kas tuvu ideālam? .
Nu neslēgāju es vīnu neko daudz tik piekoenektēju pie kompja uz uzbliezu dažus kadrus pa taisno uz kompi PAVILKU paskatijos un Baltais bija tikpat pretigs ar izdegumiem kā 50.D un melnais bij nejauki kakains , ne salidzināt ne ar 40.D kur nu vēl ar 5D MARK II Vienīgais kas tā uzkrita ka samērā patumša studijā viņs AF gan momentā SAGRĀBA precīzi bez raustīšanās Korpuss biz apaljāks aukšā nu un prizma man isstijas gaisjaka lielaks skatu meklātājs TAS TĀ subjektīvi jo pec cipariem laikam nav bet SKATOTIES liekas kai ir , Jā un AIZMUGURĒJAIS displeis smērējās tāpat ka visiem CANON un sitais pat mazāks kā 50.D tā istijas. Pogas tiesjam bija LABAS tas nu gan man patika parejais nu galig nefascine. SEVIŠKJI bildes kvalitātē ne labaka ka 50.D ja vel ne sliktaka. Dāmīte bij pirkusi precīz tai pašai fīčai ko pārējās līdzīgas , pat bij iepirkusi jau 5m USB vadu lai var bildēt /Filmēt pa taisno uz kompi , visu kontroli no Kompja ne pasjas kameras. Pēdējā laikā tā vien visas laulenes čomenes un pati dara , Kameru ar vadu un bliezj uz Kompi pa taisno bez kates , visu kontrolē uzreiz lielajā monitorā erti bildējot priekšmetus un usstādijumus uzreiz redz visas sikākās kļudas un nianses
Lachux:kamera tiem kam vajag normālu (cerams, ka beidzot vismaz par 80% būs) AF, kā arī max fokālo attālumu. viss. punkts. variet iebāzt to 5D II tur kur gaisma neiespīd, ainavisti !
ja no iebāšanas viedokļa tad 7d noteikti ir labāks bet kā gan 1,6 crops pagarina fokusu es vēl neesmu sapratis?
Lachux:kamera tiem kam vajag normālu (cerams, ka beidzot vismaz par 80% būs) AF, kā arī max fokālo attālumu. viss. punkts. variet iebāzt to 5D II tur kur gaisma neiespīd, ainavisti !
ja no iebāšanas viedokļa tad 7d noteikti ir labāks bet kā gan 1,6 crops pagarina fokusu es vēl neesmu sapratis?
Vienādiem skata leņķiem ar ff fokālais attālums atšķiras 1,6 reizes. Par "nav ko darīt" piekrītu šajā kontekstā!
leņķi sašaurina, un lai nebūtu jāraksta grādi salīdzina ekvivalentā ar 35mm tā taču, vai ne? To putniņu kokā tak tuvāk redzēt tāpat nevarēs jeb viņš tomēr būs 1,6 vai 1,4 reizes tuvāk?
kasparsf:varbūt tāpēc viņu arī sauc par CROP nevis Zoom?
iedomājies, ka tu uz monitora šopā taisi crop, no putniņa bildes, attiecīgi 1.6. uz crop matricas fotoaparātiem šis efekts veidojās automātiski, un putniņš ir tuvāk
kasparsf:leņķi sašaurina, un lai nebūtu jāraksta grādi salīdzina ekvivalentā ar 35mm tā taču, vai ne? To putniņu kokā tak tuvāk redzēt tāpat nevarēs jeb viņš tomēr būs 1,6 vai 1,4 reizes tuvāk?
Pie vienāda pikseļu skaita un fokālā attāluma (nevis "analoģiju", bet to, kuru redzi uzrakstītu uz objektīva), ar crop bilde būs "tuvāk", dēļ šaurāka skata leņķa- crop rāda tikai 1xcrop faktora circle of confusion daļu, ko zīmētu ff objektīvs.