forum.gif
Zibspuldzes zibšņa ilgums
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Zibspuldzes zibšņa ilgums
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 12.10.09 21:49 labots
 citēt
Mandalay:... - (principā uz jebkuras, kur jauda regulējas ar iekšējo kapacitāti, nevis papildus lampas pieslēgšanu) ...
kā ar tām, kurās štrommi nokniebj? :D
Mandalay:... uz daudzām zibenēm - nē, tāpēc 50% FAIL
ja ieslēdz 2 zibenes, top gan jaudīgāks summārais impuss, bet ne impulsa laiks? tas jau pat ezim saprotams.
jebvai uz dažādām / atšķirīgām. es atkal domāju, vai 50% izejot no aprēķina, ka roka 100% vai kā. :D
Publicēts: 12.10.09 22:05
 citēt
Bet jāsaka gan ka Portreti šito topiku neuzrakstīja par zibspuldžu impulsa garuma maiņu. Vienkārši šams pietiekami precīzi neizteicās.

Bet tas ko Juris saka, ka daudz neiebrauc par slēdža ātruma un izgaismošanas laiku, pareizi saka un par to arī bija diskusija. Tik kārtējo reizi blogā viss aiziet offtopic.... :D
Publicēts: 12.10.09 23:56
 citēt
"tumšā telpā un ar ciet diafragmu uz matricas nonāk tikai zibspuldzes zibšņa ilguma (1/2000, apmēram) zibsnis, neatkarīgi no slēdža ātruma!? "

kā parasti absurds apgalvojums...

varētu noderēt vinīgi Jauno tehniķu stacijas fizikas pulciņam!!

Fotografē tomēr biežāk gaišā telpā :)
Publicēts: 13.10.09 07:05
 citēt
Luxferre:Vienkārši šams pietiekami precīzi neizteicās

Bingo! tā rodas daudzi offtopiki šeit. Pietiek vienu vārdu nevietā pieminēt tā aizies pļurkstēšana..

Tik pat labi varēja salikt konfigu, ka 10x zibenes palaižas katra no sevis caur izolētu optisko trigeri un piem likt exp uz 1sec un liktu kādam sprinterim gar zibenēm noskriet... ;)
Publicēts: 13.10.09 08:14
 citēt
mmmmm, nemaz tik tumšai telpai nav jābūt, lai pie pievērtas fragmas studijā esošās gaismas būtu nepietiekami. Protams var jau kombinēt studijā esošo pastāvīgo gaismu vai pilotu gaismu ar zibens impulsu, bet lielākoties tā ir parazītgaisma ar kuru cīnās mazliet paceļot slēdža ātrumu vai traucējošo gaismu izslēdzot...
Publicēts: 13.10.09 09:45
 citēt
Lunis:
palaidniex: ja sanāk beigt darbus kopā ar parasto mirstīgo darba laika beigām...

Darbalaika beigas , KAS TAS TĀDS ?:)

Nu ir tāds bezjēdzīgs verķis izdomāc tiem, kas strādā "ot zvonka do zvonka" ;)
Publicēts: 13.10.09 12:40 labots
 citēt
palaidniex:mmmmm, nemaz tik tumšai telpai nav jābūt, lai pie pievērtas fragmas studijā esošās gaismas būtu nepietiekami. Protams var jau kombinēt studijā esošo pastāvīgo gaismu vai pilotu gaismu ar zibens impulsu, bet lielākoties tā ir parazītgaisma ar kuru cīnās mazliet paceļot slēdža ātrumu vai traucējošo gaismu izslēdzot...

Nu, es paskatīšos, kāda "bilde" sanāks no pāris 75W pilotgaismām caur softboksu pie f9 un iso 100! Sen jau kilovatu pilotus nelietoju, pārāk liels elektrības :) rēķins, un kondicionierim arī nemitīgi pilnā katuškā jārukā!
Publicēts: 13.10.09 13:08
 citēt
Portreti:Nu, es paskatīšos, kāda "bilde" sanāks no pāris 75W pilotgaismām caur softboksu pie f9 un iso 100!

Juri, atkal tu esi neprecīzs... a kur exp. laiks? pie 10sec būs `balta` bilde, ja gaisais fons un spoki, ja tumsais un kāds staigā! :D

un ja vēl piegaismo ar 1/32 zibeni ta vispār kūlenieks :D
Publicēts: 13.10.09 13:10
 citēt
Portreti:
palaidniex:mmmmm, nemaz tik tumšai telpai nav jābūt, lai pie pievērtas fragmas studijā esošās gaismas būtu nepietiekami. Protams var jau kombinēt studijā esošo pastāvīgo gaismu vai pilotu gaismu ar zibens impulsu, bet lielākoties tā ir parazītgaisma ar kuru cīnās mazliet paceļot slēdža ātrumu vai traucējošo gaismu izslēdzot...

Nu, es paskatīšos, kāda "bilde" sanāks no pāris 75W pilotgaismām caur softboksu pie f9 un iso 100! Sen jau kilovatu pilotus nelietoju, pārāk liels elektrības :) rēķins, un kondicionierim arī nemitīgi pilnā katuškā jārukā!

viena lampiņa ap 60wati... www.fotoblog.lv...
nekad arī nevajag jautājumu nostādīt tā, ja studijā ir 7 zipenes, tad obligāti jāieslēdz visas desmit :D
Publicēts: 13.10.09 13:13
 citēt
Haiduk, tur tak ISO3200... Jams jau ISO100 prasīja.
Publicēts: 13.10.09 22:40
 citēt
Mandalay:
Portreti:Nu, es paskatīšos, kāda "bilde" sanāks no pāris 75W pilotgaismām caur softboksu pie f9 un iso 100!

Juri, atkal tu esi neprecīzs... a kur exp. laiks? pie 10sec būs `balta` bilde, ja gaisais fons un spoki, ja tumsais un kāds staigā! :D

un ja vēl piegaismo ar 1/32 zibeni ta vispār kūlenieks :D

Minimālais iespējamais ekspozīcijas laiks, ar kuru vari noturēt no rokas, lai nenodreb.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):