forum.gif
Jautājums par statīvu
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Jautājums par statīvu
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 13.10.09 01:13
 citēt
Labvakar, draugi! :)

Beidzot arī man ir apnicis stutēt fočuku uz tiltu margām, parka soliņiem un ceļa stabiņiem - esmu nobriedusi pirkt STATĪVU! :D
Iznāk dilemma - it kā gribas tādu vienkārši pārnēsājamu (nevis ar mašīnu pārvadājamu), bet arī ne pavisam vieglu, kas vējā līgojas...

Kas būtu zelta vidusceļš? Kurš zīmols jūs pašus nav pievīlis? Vai ir prātīgi pirkt lietotu statīvu?
Paldies jau iepriekš par viedokļiem!
Publicēts: 13.10.09 06:07
 citēt
Walimex
Publicēts: 13.10.09 07:07
 citēt
vējā līgosies arī smagais statīvs
Risinājums - piekārt kādu smagumu - jūrā tas būtu maiss ar akmeni/ūdeni.

Es pirktu karbona stativu, ja ir nauda :)
Publicēts: 13.10.09 07:24
 citēt
Es pirku lietotu Manfrotto par 80ls ar visu galvu(tai laikā likās nežēlīga nauda)joprojām lietoju.Vakar redzēju [url=www.bm.lv]www.bm.lv[/url] labu manfrotto par 60 ls(cena citur 90ls)gan bez galvas.
Publicēts: 13.10.09 07:44
 citēt
www.xnet.lv... pietiekami viegls, jau ar galvu, pleca somu un saliktā veidā neliels, nopirku sieviņai, apmierināta, pats brīzam aizņemos, kad nav luste lielo staipīt.
Publicēts: 13.10.09 08:27
 citēt
Publicēts: 13.10.09 09:55
 citēt
Vajaga pirkt smagu statīvu, jo tam ir divkārši labumi, viens tas vējā (nevis vētrā) nešūpojās, nevibrē un otrkārt, ja pašam fotogrāfam ir sānvējš ir kur pieturēties, lai pašu neapgāž :D
Publicēts: 13.10.09 15:56
 citēt
Lētajā galā labi ir Slik un Manfrotto. Bet pievērs uzmanību arī statīva galvai - tās arī mēdz būt dažādas. Stabilitāte un svars ir tikai dāžas no īpašībām, kam jāpievērš uzmanība. sandija ieteiktais stativs, piemēram ir slikts ar to, ka tam ir centrālā kolonna, kas nav noņemama - nevar uzstādīt zemu. visādā ziņā izvēloties statīvu jāizvērtē cik smagu tehniku tas notur, stabilitāte, svars, lietošanas ērtums, lielums saliktā veidā, maksimalais augstums bildēšanai (bez izstieptas centrālās kolonnas), minimālais bildēšanas augstums.

Pērkot galvu jāizvērtē cik smagu tehniku tā spēj notorēt, lietošanas ērtums, mehāniskā kvalitāte - lielāko daļu lēto galvu ir grūti nofiksēt precīzi
Publicēts: 13.10.09 21:29
 citēt
Paldies, ak34, svētīgi vārdi! ;)
Tikai tagad man būs vēl sarežģītāk izvēlēties :D
Publicēts: 13.10.09 21:46
 citēt
ak34 aizmirsa piebilst, ka pērkot ir arī jāizvērtē statīva mērķi - reizi mēnesī naktī nofočēt ielas ar kustošām mašīnām vai pilnmēnesi, vai kustošu ūdeni, tad 150ls statīvs nebūs vajadzīgs.
Publicēts: 13.10.09 21:49
 citēt
es augstākminētajiem gadījumiem ieķēru cullmann 53200 www.adorama.com... pa ~ 20ls lietotu un pilnīgi pietiek putekļu krāšanai un citām darbībām :D
Publicēts: 13.10.09 22:00
 citēt
Manis ieteiktais ir labs, jo tam centrālo kolonnu var uzstādīt ļoti zemu BEZ noņemšanas! Tur jau tā fiška, ka jaunajiem 190PRO statīviem centrālā kolonna nav jāizvelk ārā un tad jāmauc iekšā horizontāli no sāniem vai no apakšas, bet to vienkārši aizvelk līdz galam un noliek kā vajag! Grūti izstāstīt, bet praksē ļoti ērti. Minimālais augstums - 8.5cm ir gana zemu :)
Maksimālais augstums gan nav liels, bet dindin tāpat nav nekāda garā.

ak34:Lētajā galā labi ir Slik un Manfrotto. Bet pievērs uzmanību arī statīva galvai - tās arī mēdz būt dažādas. Stabilitāte un svars ir tikai dāžas no īpašībām, kam jāpievērš uzmanība. sandija ieteiktais stativs, piemēram ir slikts ar to, ka tam ir centrālā kolonna, kas nav noņemama - nevar uzstādīt zemu. visādā ziņā izvēloties statīvu jāizvērtē cik smagu tehniku tas notur, stabilitāte, svars, lietošanas ērtums, lielums saliktā veidā, maksimalais augstums bildēšanai (bez izstieptas centrālās kolonnas), minimālais bildēšanas augstums.

Pērkot galvu jāizvērtē cik smagu tehniku tā spēj notorēt, lietošanas ērtums, mehāniskā kvalitāte - lielāko daļu lēto galvu ir grūti nofiksēt precīzi
Publicēts: 13.10.09 22:10
 citēt
sandijs, man darbā ir 055PRO - laikam kaut kas līdzīgs. Nesapratu kā to var zemu nolaist. Principā ja maks ļauj, tad jāizvēlas statīvi bez centrāla stieņa vai tādi, kuriem to noņemt un nekad virsū nelikt. Neesmu sapratis kāpēc to vajadzētu lietot
Publicēts: 13.10.09 22:35
 citēt
Ja piedalies operācijā "jumc", tad tur netrūks ne paraugi, ne kārtīgi ieteikumi :) Un arī apstākļi ideāli, lai to visu pati ar savu fočiku izmēģinātu (kaut kādu pusvētru it kā sola). Kur nu vēl labāk!!!
Publicēts: 13.10.09 23:01
 citēt
UldisS:Ja piedalies operācijā "jumc", tad tur netrūks ne paraugi, ne kārtīgi ieteikumi :) Un arī apstākļi ideāli, lai to visu pati ar savu fočiku izmēģinātu (kaut kādu pusvētru it kā sola). Kur nu vēl labāk!!!

kā saprotu uz ministrijas augstceltnes jumta lielas jēgas no statīva nav. var mierīgi kameru rokās turēt, jo pati ēka kustās
Publicēts: 13.10.09 23:15
 citēt
ak34:... pati ēka kustās
ēka jau lēnāk drebelējās, nu, 3-5 oktāvas zemāk!
Publicēts: 16.10.09 16:13
 citēt
Manfrotto man patīk gan 190-tais gan 055. Kādu gadu atpakaļ pa nelielām naudiņām Brieža ielā iepirku vienu magnija Fomei. Nav ne vainas, ja nu vienīgi centrālā stieņa stiprināšanas veids, bet pie tā var pierast. Riktīgu galvu virsū un var bildēt uz nebēdu.
Publicēts: 16.10.09 17:13
 citēt
Onkulis:Manfrotto man patīk gan 190-tais gan 055. Kādu gadu atpakaļ pa nelielām naudiņām Brieža ielā iepirku vienu magnija Fomei. Nav ne vainas, ja nu vienīgi centrālā stieņa stiprināšanas veids, bet pie tā var pierast. Riktīgu galvu virsū un var bildēt uz nebēdu.

IMO, magnija statīvi ir ideāla izvēle, ja grib pietiekami vieglu, bet nepietiek naudas karbona statīvam.
Publicēts: 16.10.09 18:06
 citēt
kaada atshkjiriiba starp magnija u karbona stataiiviem?
Publicēts: 16.10.09 18:36 labots
 citēt
dansiga:karbona stataiiviem?
abi vieglāki par alumīniuma un īpaši Ferruma! :D C laikam vēl vieglāks. es tik nesaprotu vai tie statīvi grafīta vai dimanta.
Publicēts: 16.10.09 18:40
 citēt
nu tas ka vinji vieglaaki - to zinu .. bet kada atshkjririiba tieshi starap shiem diviem!?!?! man pashai arii ir tas FOMEI
Publicēts: 16.10.09 18:47 labots
 citēt
oglekļa statīvam pie piespiedu dedzināšanas degot neveidojas smago metālu oksīdi. :D
smalkumus nezinu, izturībā un cenā un svarā. bet čista pa latviski takš Oglekļa. OK, apzīmējot pārklāšanu ar Varu latviešu valodā labskanības dēļ (man gan šķiet, ka lai atstātu mazāk vietas pārpratumam!) pieņemts lietot Vara latīnisko nosaukumu "Cuprum", bet šis jau nav tas gadījums. :D
Publicēts: 16.10.09 18:49
 citēt
haralds, da njifiga no tava savaarstiijuma nesapratu!!!!;-((((
Publicēts: 16.10.09 19:04
 citēt
Oglekļa statīvi pie līdzīga svara ir stabilāki. Par magniju dzirdējis neesmu, bet lietoju alumīnija, akmens un oglekļa. Labi oglekļa ir stingrāki par abiem pārējiem. Svara ziņā gan jau ka var kādus pārs desmit % ietaupīt. Lieliem un mobiliem fotostatīviem ir pieejami tikai oglekļa varianti.
Publicēts: 16.10.09 19:05 labots
 citēt
dansiga:...nesapratu!!!!;-((((

lasi vēlreiz (gan ne savārstījumu, bet ļoti gudro tekstu!) - lēnāk un lielākiem burtiem.
pārklāšanu ar Varu par izkaparošanu, značit latviski pieņemts dēvēt.
Publicēts: 16.10.09 19:07
 citēt
karbona (ogleklja shkjiedru) statiivi ir vnk vieglaaki. Stativu gadijumaa tas ari viss.
Velo gadijumaa tie ir ari izturiigaaki pret standarta slodzi, bet ljoti neizturiigu uz nestandarta (punktveida sitieni, sitieni no saaniem utm), kas foto statiivu gadijumaa speelee mazu lomu. Materiaalu izveele manupraat = tikai svars
Publicēts: 16.10.09 19:09
 citēt
nu neredzeeju atshkjiriibu starp karbona un magniija statiivu svaru .... no mashiinas bagaazhnieka pagraabu sveshu statiivu ij nejutu ka kljuudiijusies;-))))
Publicēts: 16.10.09 19:11
 citēt
Nu ko noziimee neredzeeju... uz aci atshkjiriiba tikai shkjiedra pinums karbonniekiem.
Iisteniibaa pareizi saka ak34 - ogleklja shkjiedras izstraadaajumi ir... nu.. stiivaaki (stiffer) par alumiinija un magnija. Bet vai tas statiivam ko dod?

Un nez... tas materiaals ir viegli sajuutams. NEVAR sajaukt karbonnieku ar metaalu. Karbonniekam ir sajuuta it kaa kaut kas liidziigs plastmasai.
Publicēts: 16.10.09 19:14
 citēt
ok - nevis neredzeeju, bet nesaajutu uz tausti .... pagraabu o bagaazhnieka un devos projaam, it kaa tas buutu mans FOMEI ....
Publicēts: 16.10.09 19:58
 citēt
Mateus, man grūti kaut ko teikt par oglekļa statīviem vispārīgi, bet no pieredzes varu teikt, ka tie, kurus lietoju, ir stabilāki par metālniekiem. Tas pats attiecas uz monopodiem. Bet tur jāņem vērā gan materiāla īpašības, gan konstrukcijas kvalitāte. Kopumā starpība ir stipri jūtama
Publicēts: 16.10.09 20:57 labots
 citēt
Medz gadities kompromissi , par cik tu mums meitēns ceļojoš , ar staiviem lidojot visādi gadās TĀPĒC der izvēlēties alternatīvu tas ir "Pieskrīvējama klēmme+ galva + cilpa" Klemmi varēs pieskrīvēt PIE JEBKĀ , KAUT KROGUS LETES GARLDA KRĒSLA un ar galvu grozīt kā uz statīva , cilpu ieliekot tajā kāju var izmantot kā nostieptu staītvu:) Vel laba alternatīva ir Monopods:) Vēl BFS tirgo ČEHU firmas ražotus statūvus praktisi 1:1 ar Manfroto bet pa ~30% lētāk + netradiocionalas konfigurācijas. A tā pievienojs ak34 Manfroto ir viss optimālākais , SLIK gadās visai specifiski nevienam citam neesoši elementi piemēram Sttīva Galvas savienojumā :)

Runa par šito verķi pasuti.lv... , jā pie reizes STATIVS klistot pa sliktiem rajoiem pieversj uzmanibu , un ja busi uzlikusi kameru ari tik viegli neaiznesim piemeram kā Romā vai Brselona jo tā būs pieskrīvēta pie kāda lielāka prieksmeta , galda kresla balkona staba margām:):) Pie reizes par cik tu ir ritenju braucejs STAIVU gruti parvadat bet klmmi var ieskrūvēt pie ritenja Ramja stures utt un bildēt no uz kajas esosja ritenja un Pat braucot bildēt:)

Praktiski tas isstās šitā

vai

Te būs apraksts no tiem kas to intensīvi izmanto , latvijā ar tādu netrūkst:)
Mandomāt tā tev ceļotājai labākā alternatīva :)
www.colorsofwildlife.net...
Publicēts: 16.10.09 21:54
 citēt
Luni, tā klemme (pasuti.lv) pa 21 Ls, protams plika, bez galvas? Vai tur der tikai kaučkādas specifiskās Manfrotto galvas, jebšu var visādas stiprināt?
Publicēts: 16.10.09 22:20
 citēt
Friidis> klemmei-skrūvspīlēm ir pāreja/špigots uz galvu/atstarotāja stangu (liec ko vēlies). galvu var likt jebkuru. standarta 3/8 vītnes abos galos

dindin> pirmām kārtām statīva izvēlē ir budžets. šobrīt var nopirkt statīvus no +/- 5Ls līdz 500. otrām kārtām- izmantošanas mērķis (funkcionalitāte) un biežums. trešām kārtām- ērtība priekš pārvietošanās. ceturtām kārtām- stils (brends, zīmols).
Labs, ne visai lēts ceļojamais komplekts (karbona statīvs no lētā gala + galva) izmaksā ap 200 Ls, sver ap 3 kg. tas pats alumīnija statīvam- ap 100 Ls, toties svars ap 5kg. jārēķinās, ka statīvam un galvai būtu jātur vismaz 3x vairāk, kā sver tava aparatūra darba stāvoklī (kamera+smagākais stikls). galvai būtiski, vai katru reizi skrūvēsi kameru klāt, vai arī pieliksi kamerai ātri noņemamu pēdu.

no šejienes tusētājiem reāli zinu tikai dažus reālus statvu zinātājus- Luni, fandango, ak34, es pac.
Publicēts: 16.10.09 22:33
 citēt
Friidi, klemme ir kā platforma visādu iekārtu stiprināšanai, galvenokārt gan domāta gaismām, bet var nopirkt adpaterus statīva galvas vītnei. Esmu šādi stiprinājis kameru ar objektīvu dažādās vietās: laivā, atālināti vadāmu kameru virs halles utt. Bet statīvu neaizstās diemžēl.

Publicēts: 16.10.09 22:39
 citēt
Man vēl no padomjlaikiem palikuši pāris FED "klemmes ar korķuviļķi"- praktiska manta, bet tikai viegliem gadžetiem.
Tādēļ arī šamā ieinteresēja, ka izskatās spēcīgāka.
Publicēts: 17.10.09 13:24
 citēt
Friidis:Man vēl no padomjlaikiem palikuši pāris FED "klemmes ar korķuviļķi"- praktiska manta, bet tikai viegliem gadžetiem.
Tādēļ arī šamā ieinteresēja, ka izskatās spēcīgāka.

Es te pie sievastēva 2 tādus savācu , šis vēl uzlabojis bija aizstājot aluminija skardu ar virpotu misinju , baig ērta manta MAZIŅAS bet mierīgi notur CANON blices pieskrūvētas pie plauktiem trubām utt. Jā te kautkā reiz Liepājā foto veikala likvidācijas izpardošanā iepirku pa 5Ls STATĪVU salikst ~25cm garš aluminija iet Minitrekera areja kabata , izvelkās uz ~1,5m , izrāvu šim "Politilēna" galvu ar stiprinājumu , pieskrūvēju kad vaig minētās KLEMMES un šis man tur BILCES kad vaig pludmalē , kadreiz Georgs Jemeljanovs pastastija vecu fišku ko nebiju iedomājie , taga izmantoju tam staivam , kaprona aukla PA VIDU un taja plastmasas vierreizējais maisiņš tur var sabērt smiltis vai akmeņus vai ūdeni iesmelt STĀTĪVS pa 5Ls STĀV KĀ PIEKALTS ar visu blici pat lielakājaā vējā :):)
Publicēts: 18.10.09 19:07
 citēt
Sanāca glupība, nopirka divus uzreiz (ta nav ne veikalā ne noliktavā, ta pēkšņi izrādās, ka tomēr ir) - Manfrotto 190 un Cullmann Magnesit 525. Bija iespēja nedēļu čamdīt un izmēģināt visos veidos, galu galā šķīros no Manfrotto, sev atstāju Kulmani. Galvu gan virsū uzskrūvēju Manfrotto 486 RC.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):