forum.gif
šitā bez polarizācijas filtra man sanāks ?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / šitā bez polarizācijas filtra man sanāks ?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 13.10.09 16:20 labots
 citēt
:)
Publicēts: 13.10.09 16:23
 citēt
Gudris, te drīzāk vajag cigarešu paciņas apvalku (to, kas tipa politelēna) saņurcītu priekšā objektīvam piestumt, nevis poloarizācijas filtru.
Publicēts: 13.10.09 16:31
 citēt
Gudris par attiecīgu attlīdzību varu Tev šādas tādas foto lietas apskaidrot... ;)
Publicēts: 13.10.09 16:45
 citēt
Gudris, esi atradis nepareizu bildi, ko radīt "par piemēru"! ;) Acīm redzot, Tu pats neesi rokās turējis polarizācijas filtru un redzējis KĀ viņš darbojas pret mašīnas virsmu, logiem utt! :) Es esmu.
Publicēts: 13.10.09 16:56
 citēt
alvils:Gudris, esi atradis nepareizu bildi, ko radīt "par piemēru"! ;) Acīm redzot, Tu pats neesi rokās turējis polarizācijas filtru un redzējis KĀ viņš darbojas pret mašīnas virsmu, logiem utt! :) Es esmu.

A kas piemēram vainas? Meiča ta mašīnā sēž! Un fočēts ir no mašīnas priekšējā stikla, ja kas...

Gudri! nez vai tas ir ar polarizācijas filtru fočēts, drīzāk laiks ir apmācies.
Publicēts: 13.10.09 17:03
 citēt
Gudris:priekš stulbjiem paskaidrošu ko dod polarizācijas filtrs...mazina atstarojošo gaismu kas atspīd no virsmas ...
ne atsaroto, plaknē, kura ┴ filtra polarizācijas plaknei, polarizēto. polarizēta tikai no glancētām virsmām atstarotā gaisma.
Publicēts: 13.10.09 18:04
 citēt
Gudris:man mashiinaa ir saules brilles ar polarizaacijas efektu ;) ...taapeec es zinu ko tas maina.. :)

Shitas ir VISIDIOTISKAAKAIS ko jebkad te no tevis esmu lasiijis!!!
Foto filtru ar brilles filtru NEVAR SALIIDZINAAT!

he he, iedomaajos to reklaamu kas ielas malaas, bankaam - "uzkraaj gudri".. ja vinji zinaatu shejienes GUDRI, tad to vaardu vispaar iznjemtu no banku leksikas..
Publicēts: 13.10.09 18:04
 citēt
harald, nu noņem jau arī biki atstaroto no neglancētām...piemēram no ādas:)
Publicēts: 13.10.09 18:05
 citēt
Nu kāpēc nevar salīdzināt...princips jau tāds pats, tik filtru var grozīt - lai noņem vertikālus atspīdumus vai no sāniem, bet ar brillēm pašam jāklanās pa labi vai pa kreizi:D
Publicēts: 13.10.09 18:25
 citēt
pol filtrs laizh cauri gaismu vienaa plaknee, nelaizhot cauri gaismu no citaam plankeem (atstaroto utt.) tavaa gadiijumaa, gudri, ja izmantotu cpl, tad stiklaa atspiidosho gaismu neredzeetu.
Publicēts: 13.10.09 19:07
 citēt
atshkjiras ar to, ka brilles leeca ir no polimeera, bet fotofiltrs no stikla. :) princips polarizaacijas brilleem un polarizacijas fotofiltriem ir viens un tas pats.
Publicēts: 13.10.09 19:45 labots
 citēt
bilde varētu būt ar polarizācijas filtru, bet tuvu pie stikla objektīvs, tāpēc tā daļa itkā ir ar atspīdumu. Kaut gan, to zin tikai pats autors. katrā ziņā, kādreiz ir bildēti kāzinieki caur priekšējo stiklu un spīdumu noņem pavisam.
galvenais, ka to grozot var iegūt arī šādu... tāpēc- her viņ zin..
Gudris, zini kas trakākais, Tu visu laiku centies kaut ko atdarināt... vai Tev ir arī pašam savas brīvas izpausmes jeb tikai kopē, kopē un kopē?
Publicēts: 13.10.09 19:53
 citēt
C-POL r polarizētām saules brillēm gan es nesalīdzinātu, jo man ir pol saulenes, kuras nekad tādu efektu nedos, jo C-Pol filtrs ir divu neatkarīgu stiklu kombinācija un tos vienkārši kopā grozot nekāds polarizācijas efekts neradīsies. tāpat kā tos apgriežot otrādi (ar priekšējoi uz aizmuguri) un tā kaut kā.. arī nekādus atspīdumus nost neņem. Ja neticiet, paņemiet filtru pirkstos un paeksperimentējiet.
Publicēts: 13.10.09 19:56
 citēt
Gudris:
oms:vai Tev ir arī pašam savas brīvas izpausmes jeb tikai kopē, kopē un kopē?

pēdējā mana bilde ir mana izpausme :D...pārsvarā meitene iedod linku un saka: "es gribu šitādu kā viņai !!!" ..tad nu naakas kopēt :(:)

----
ja Tev būs C-Pol, tad Tu vari variēt ar atspīdumu, bet bez- Tev būs vairāk jālokās un jāmokās.. tā kaut kā.. :D Man kaut kā šķiet, ka C-Pol vienā brīdī to atspīdumu pat dod vēl stiprāku kā dabā, bet varbūt tā tikai izskatās kad to grozi..
Publicēts: 13.10.09 20:20 labots
 citēt
Schnircks:
oms:C-POL r polarizētām saules brillēm gan es nesalīdzinātu, jo man ir pol saulenes, kuras nekad tādu efektu nedos, jo C-Pol filtrs ir divu neatkarīgu stiklu kombinācija un tos vienkārši kopā grozot nekāds polarizācijas efekts neradīsies. tāpat kā tos apgriežot otrādi (ar priekšējoi uz aizmuguri) un tā kaut kā.. arī nekādus atspīdumus nost neņem. Ja neticiet, paņemiet filtru pirkstos un paeksperimentējiet.

NU gan auzās iebrauci:)))

-

taisnība gan :))
Publicēts: 13.10.09 20:21
 citēt
oms:C-POL r polarizētām saules brillēm gan es nesalīdzinātu, jo man ir pol saulenes, kuras nekad tādu efektu nedos, jo C-Pol filtrs ir divu neatkarīgu stiklu kombinācija un tos vienkārši kopā grozot nekāds polarizācijas efekts neradīsies. tāpat kā tos apgriežot otrādi (ar priekšējoi uz aizmuguri) un tā kaut kā.. arī nekādus atspīdumus nost neņem. Ja neticiet, paņemiet filtru pirkstos un paeksperimentējiet.

a kaa izskaidrosi, ka maniem 3 dazhaadajiem cpl ir tik viens stikls, un grozaas tas pats viens stikls? :)
Publicēts: 13.10.09 20:24
 citēt
alchsh:

a kaa izskaidrosi, ka maniem 3 dazhaadajiem cpl ir tik viens stikls, un grozaas tas pats viens stikls? :)

-

varbūt tā arī ir, jo man šobrīd C-Pol nav, bet kaut kā šķita, ka viņam ir divi neatkarīgi stikli. Jāprasa Keeperam, vai kādam , kurš vēl ir C-Pol saplēsis vai traumētu no vītnes ārā ķeskājis.
Pagaidām atceļu savu viedokli!
Publicēts: 13.10.09 20:27
 citēt
Taisnība, esmu tiešām auzās iebraucis un arī brillēm grozot tas pats efekts. ;)
Publicēts: 13.10.09 20:31
 citēt
Ja ar filtru noņems atstrojuma efektu, radīsies jautājums, kāpēc vispār caur autostiklu jābildē...
Uz digi neesmu provējis p-filtru, bet kādreiz to grozot varēja palielināt atspīdumu, kā arī to galīgi noņemt :) ...
šai bildei prasās sejas daļu patīrīt, bet pārejā daļā dot norādi uz auto stikla atspīdumu uzsvērtāk :) (mans subjektīvs)
Te tiešam pirmais iespaids, kā izteicās Alvils.
Publicēts: 13.10.09 20:48
 citēt
cik saprotu no gaismas polatizaacijas, tad..., polarizaacijas fitrs laizj cauri gaismas starus vienaa plaknee, pienjemsim, vertikaali, ja saliktu 2vus kopaa, grozot attieciibaa vienu pret otru, buutu jaaparaadaas filtru staavoklim, kad nelaizj cauri vispoar nekaadu gaismu, tas, cik nojeedzu, attiecaas uz parastajiem polarizzacijas fitrim, a tie, kas CPL, tie ir cirkulaarie, liidzarko, darbiibas princips cits., bet to es kaa pliku teoriju tik cik atceros., taa kaa jaabuut arii atshkjiriibai starp filtriem un lietojumu.
Publicēts: 13.10.09 20:55 labots
 citēt
La4i:cik saprotu no gaismas polatizaacijas, tad..., polarizaacijas fitrs laizj cauri gaismas starus vienaa plaknee, pienjemsim, vertikaali, ja saliktu 2vus kopaa, grozot attieciibaa vienu pret otru, buutu jaaparaadaas filtru staavoklim, kad nelaizj cauri vispoar nekaadu gaismu, tas, cik nojeedzu, attiecaas uz parastajiem polarizzacijas fitrim, a tie, kas CPL, tie ir cirkulaarie, liidzarko, darbiibas princips cits., bet to es kaa pliku teoriju tik cik atceros., taa kaa jaabuut arii atshkjiriibai starp filtriem un lietojumu.
Lineāros PL filtrus nevar lietot uz objektīviem, kuri darbojas ar autosokusu, jo tas nedarbosies kā paredzēts - tik daudz es Tev varu pateikt no teorijas. Bet grozīšana prett citu stiklu tas ir tikai lietošanas ērtumam, lai grozot varētu pieregulēt un iegūt iedomāto efektu.
Publicēts: 13.10.09 21:25 labots
 citēt
domāju, ka vari arī tā bez CPL mierīgi. Tumšie laukumi stiklā tik ļoti neatstarojas un tikpat labi tu vari ar savu ķermeni aizsegt vietu kur gribi lai bildējamais objekts tiek cauri
Publicēts: 13.10.09 21:44
 citēt
Cirkulārais PL no lineārā PL atšķiras tikai ar papildus stikliņu/slāni starp objektīvu un polarizējošo stiklu.

Fotokamerā autofokusam un ekspozīcijas mērīšanai izmanto no spoguļa atstaroto gaismu, bet lineārā PL gadījumā šī gaisma var neatstaroties tā, kā vajag un attiecīgi mērīšana vai autofokuss var nestrādāt (visbiežāk gan strādā).

Attiecīgi, lai likvidētu šo trūkumu un lai polarizējošos filtrus varētu izmantot arī ar autofokusa kamerām, PL tika papildināts ar papildus slāni, kas gaismu atkal nedaudz izkliedē, nodrošinot to, ka autofokuss un gaismas mērīšana strādā korekti - tā radās Cirkulārie PL jeb CPL.

Kas attiecas uz sākotnējo jautājumu - ar polarizācijas filtru šādu efektu panākt būs vieglāk, jo stikla izliekuma dēļ būs viegli atrast stāvokli, kad polarizators nofiltrēs nost atspīdumu vienā stikla daļā vairāk, bet citur - mazāk. Pašam aizsedzot un noēnojot stiklu, visdrīzāk atspīdumos varēs redzēt arī pašu fotogrāfu. Katrā ziņā, būs pamatīgi jānopūlas, lai pārejas būtu tik pludenas.
Publicēts: 13.10.09 21:47
 citēt
Gudris:priekš stulbjiem paskaidrošu ko dod polarizācijas filtrs...mazina atstarojošo gaismu kas atspīd no virsmas(šinī gadījumā mašīnas loga) ...taapeec ar taads jautaajums :D

Gudi, ja tu visu zini, tad nax jautā? kas vainas bildei bez C-PL?
Publicēts: 13.10.09 22:09
 citēt
Gudris:tikko sanjeemu atbildi no autora...nekaadus filtrus vinsh tur nav izmantojis...vienkaarshi bildeejis caur stiklu un viss :)

bet protams, ka tajā bildē bez polarizatora... tas taču redzams... dīvains tomēr tu esi
Publicēts: 13.10.09 22:14
 citēt
Jonatans:
Gudris:man mashiinaa ir saules brilles ar polarizaacijas efektu ;) ...taapeec es zinu ko tas maina.. :)

Shitas ir VISIDIOTISKAAKAIS ko jebkad te no tevis esmu lasiijis!!!
Foto filtru ar brilles filtru NEVAR SALIIDZINAAT!
back 2 You!
kolēģim Dainim arī ir un ir bijuši murgi auto lukturos un/vai pa visu priekšas stiklu likt.
salīdzināt var kaut ziloni ar sviestu vai Dalī gleznu "4 sekundes pirms pamošanās no sapņa, kuru izraisījis bites lidojums" ar kartufeļu pankūkām. svarīgi pēc kādām pazīmēm salīdzina.
Karlis70:harald, nu noņem jau arī biki atstaroto no neglancētām...piemēram no ādas:)

jā, tak vai tās nav daļēji matētas, daļēji "glancētas" virsmas, nu, tipa kā "tārpainais" papīrs.
Publicēts: 13.10.09 22:17
 citēt
nevienaa briidii neviens pat nebija iedomaajies, ka taa bilde ir ar cpl! :D iznjemot tu viens, gudri, to nesaprati! :)

billy - ne jau stikls vien atstaro! :) atstaro aadas benkji, metaals, gludas augu lapas utt. un ja shim materialam tiek nonjemts atspiidums, tad kraasas ir dabiskaakas un intensiivaakas. ar savu rumpi tu tur neko nenosegsi! :)
Publicēts: 13.10.09 22:25
 citēt
LIELI PUPI!!! Fakts!!!:)
Publicēts: 13.10.09 22:31
 citēt
Lielam bentlijam pieskaņoti :)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >