Pats bildēju ar VISU KO MAN IR IESPĒJA, nesmādēju ne filmu ( paldies meistaram Pētersonam ) gan cilvēkiem, kas ik pa laikam palienē digitālo( gan lētos gan reportieru sapņus ) visādiem kopīgiem projektiem. Ar Filmu daudz vieglāk uzreiz bildēt melnbalti, lētajiem digitālajiem aparātiem tur kur būtu mels pleķis labajām melnbaltajam filmām vēl ir ēnā detaļas ( bezmazvai kā Rembrantam ) un tas šausmīgi priecē, karoč mazāk jāčakarējas pie pēcapstrādas, bišķ varbūt jāpārkadrē un jāpieregulē leveļi un kadrs gatavs drukāšanai..Ja gribi drukāt lielā izmērā tad 1ls ir par kadru. Ja prātīgi bildē tad nav tik traki, laigan nākam ned. par vienu filmiņu aizies 10ls vien tik skanēšanā, laigan to var uztvert kā komplimentu pats sev jo sanāk, ka 1/3 1 AGFA APX filmiņas kadru ir derīgi tālākai izmantošanai...
Ak dies, ko var strīdēties par ābeces patiesībām! Sory par dažiem asumiem, bet mani vnk izved no pacietības lielīgums, augstprātība, snobisms utt, lai arī cik nopelniem bagāti (reāli vai savās iedomās) nebūtu autori! Pietiek rūpīgāk palasīt šo topiku, lai saprastu, kurā vietā tēma aizgāja "šķībi"- kad "plebeji" pat pa jokam uzdrošinājās aizskart "tītarus". Domāju, ka Fandango fotojomā reāli nav mazāk nopelnu , taču viņš nekad nav manīts augstprātīgi uzvedamies!
SPORT MIR DRUŽBA!
P.S. Par apsaukāšanos- ar "tītaru" es nedomāju konkrētu cilvēku, bet gan uzvedības modeli, kas dažiem raksturīgs.
P.P.S Un ar ko "lēti-draudzīgi-viduvēji" teorija sliktāka par "Mēs, Nikolajs (Artūrs) II" teoriju. Un es neaizstāvu viduvējību, bet gan toleranci, draudzīgumu un saprātīgu ekonomiju. Ja es nejūtu dvēselē fotomākslinieka, bet vnk praktiska fotogrāfa aicinājumu, man būtu mazākas vārda tiesības?
Es pats kaa "fotograafs" palikshu digi, jo manupraat taa es aatraak maacos. Ar filmu es tikai peec tam zinaashu savas kljuudas, bet digi aatri. Ja ne uzreiz, tad peec paaris h. Pasham ir veelme iemaaciities tik taal bildeet, lai ari manas bildes kaadreiz uz kaada zhurnaala vaaka uzliktu Bet uz zhurnaala vaaka eertaak un aattraak nonaak digi? Lai gan muljkjiibas - var tak ieskeneet...
Vanderfons:" Bet enivei... man uz filmas nekas labs nekad nav sanaacis. "
Apmierinies ar savu izteicienu. Tevi tas raksturo? Nu tad ir beigas diskusijai par neko.
Paklau, dižais anonīmais ģēnij ! Kur tad ir tie Tavi slavenie filmu šedevri, kas dod šeit pamatu šādai augstprātīgai uzvedībai? Viena vienīga mutes brūķēšana, tukša daudznozīmīga filozofēšana un mājieni uz slepenās glabātuvēs noglabātām kaudzēm ar papīrā uzkopētiem mākslas darbiem. Pagaidām vairāk par digitalizētu Jāņu dienas dzerstiņu nav laimējies redzēt. Tukša muca tālu skan...
Pētersons daļēji ir pateicis arī manas domas. Neviens dežurantu aiz mēles nerausta, tik viņam dzērājiem pierastajā CIENU-NECIENU amplitūdā ik pa reizei izsprūk "skaņa kā arguments' nevietā. Neviens - ne Pētersons, ne ArtursO, ne Maris, ne briedis, ne citi - padomu un viedokli neprasa.
Fandango piezīme par digitālā foto apstrādes nemācēšanu varētu zināmā mērā pat aizvainot, bet, ja tā padomā, skolotāju Latvijā esot vairāk par nepieciešamo. To atzinuši ekonomikas analītiķi no ārvalstīm, skatot mūsu valsti šķērsgriezumā. Tāpēc to uztveršu vienkārši. Kā viena cilvēka domas, kas paustas skaļi.
Fakts ir tāds - neviens jūsu dēļ nav sācis fotografēt, jūsu dēļ arī neturpinās vai nebeigs fotografēt. Un viss. Viss pārējais tikai apliecina, ka Frīdis, kas reģistrējies padsmit draugu foto grupās un ducī portālos, savu iedomāto misiju nespēs izpildīt NEVIENĀ no tām. Nav lemts.
P.S. Sviests platleņķī izskatās dramatiskāk par sviestu teleobjektīvā.
Vanderfons: es Tev varu uzreiz pamatot kaadeelj nav sanaacis - izbildeeju ~20 filminjas. Ar katru naakamo, vecaas kljuudas pazuda, bet radaas jaunas. Diemzheel, lai pamaniitu jaunaas kljuudas, bij jaagaida liidz filminjas attiistiishanai utt.
Diskusija nav ne par ko... driizaak dazhi diivainji, pat NEIZLASA par ko es aizsaaku diskusiju un tikai bljauj... piedod, bet man tas atgaadina interneta rembo uzvediibu Nevienu aizvainot negribu, bet nesaprotu, kaadeelj jaameegjina aizvainot mani? Reizeem gribas uzvesties liidziigi un piedaavaat strelku vai atriet pretim ko liidziigu... bet vai tas ko mainiis? Da ne tak Nu ko lai saka... esi Tu gjeenijs esi... un visu es sapratu.. tie kas fochee uz filmaa ir kingi, bet tie kas ne luuzeri. Visu sapratu... paldies Vanderfons par ieviesto skaidriibu Ar cienju luuzers, jo focheeju uz digi
Mateus, ja Tev foto ir vaļasprieks, tad pieņem, ka citiem tas arī ir vaļasprieks - un ne vairāk. Vaļaspriekus tādos toņos neapspriež. Ja to dara, tur ir kaut kas apslēpts. Piemēram, kā Frīdim, vēlme sajusties noderīgam. Tas spiežas ārā pa visām teksta vīlēm, cik nu garas dzīves laikā iegūts intelekts un cienījamais vecums viņam to ļauj darīt. Taču viņa padomi te un n-tajās draugiem.lv domubiedru grupās izraisa pavisam citas asociācijas un emocijas. Tik daudz sliktu klausītāju, vai ari viens ļoti slikts runātājs, kā jau Pētersons norādīja, uz to saņemot īgnu piezimi par kameromānu ar pīpi.
Vai Tu dodies pa portāliem, stāstot, cik slikti vai labi vāri rīta kafiju un cep olu? Taču ne. Tad kas lai te būtu savādāk?
Vanderfons:Pētersons daļēji ir pateicis arī manas domas. Neviens dežurantu aiz mēles nerausta, tik viņam dzērājiem pierastajā CIENU-NECIENU amplitūdā ik pa reizei izsprūk "skaņa kā arguments' nevietā. Neviens - ne Pētersons, ne ArtursO, ne Maris, ne briedis, ne citi - padomu un viedokli neprasa.
Fandango piezīme par digitālā foto apstrādes nemācēšanu varētu zināmā mērā pat aizvainot, bet, ja tā padomā, skolotāju Latvijā esot vairāk par nepieciešamo. To atzinuši ekonomikas analītiķi no ārvalstīm, skatot mūsu valsti šķērsgriezumā. Tāpēc to uztveršu vienkārši. Kā viena cilvēka domas, kas paustas skaļi.
Fakts ir tāds - neviens jūsu dēļ nav sācis fotografēt, jūsu dēļ arī neturpinās vai nebeigs fotografēt. Un viss.
Paklau, muldoņa, es TEV jautāju- kas TU esi, lai te plātītos ar neesošajiem panākumiem un diskutētu savā iemīļotajā bābiskajā "pats muļķis" stilā? Tevis minētie cilvēki ir reālas, varbūt dažreiz diskutablas, bet PERSONĪBAS ar daudzām labām bildēm. Bet TU manā uztverē esi tikai gļēvs un anonīms Interneta daiļdi..sējs...
NU nevajaga lamāties apvainot vienam otru, kā cilvēks grib bildēt tā lai viņš bildē, ne vieni ne otri nav ne kingi ne lūzeri.... Tas ir tas pats ka mūziku daudzi klausās cd, mp3 utt, bet ir kas klausās lentās, vinilplatēs, viņi viens otru nelamā un neapsaukā...... tad kāpēc cienījamie fotogrāfi viens otru visādos vārdos lamā? Tā nav smuki
"'kāpēc cienījamie fotogrāfi viens otru visādos vārdos lamā"
Nelietoju lamu vārdus. Tas patīk primitīvākiem subjektiem, kad zūd pamats zem kājām. Bet smiekli gan man nāk dikti.
Frīdi, piedomā pie savas leksikas. Ja esi pieradis ar dzērājiem un bomžiem tā runāt, tad paskaties apkārt - te ir arī mazliet cita publika. Kad stāsies Radītāja priekšā, ko viņam teiksi: ka vecumdienās, ar visu savu pieredzi un gudrību (?), sēdēji domubiedru grupās un mēģināji ieviest kārtību pēc savas saprašanas?
Vanderfons:"'kāpēc cienījamie fotogrāfi viens otru visādos vārdos lamā"
Nelietoju lamu vārdus. Tas patīk primitīvākiem subjektiem, kad zūd pamats zem kājām. Bet smiekli gan man nāk dikti.
Muldoņa (latviski "daiļd..sējs") nav nekāds briesmīgais lamu vārds, it sevišķi, ja tas reāli atspoguļo konkrēta cilvēka uzvedību konkrētā vietā. "Bābiskais" diskusiju stils manā uztverē nozīmē- ja cilvēks runā nevis par konkrēto tēmu , bet gan kā argumentus izmanto aplinkus iegūtu un tendenciozi pasniegtu informāciju par oponenta personīgo dzīvi. Gļēva uzvedība manā uztverē nozīmē anonīmu dižošanos ar neskaitāmām identitātes maiņām daudzu gadu garumā.
Un es netaisos nevienu mācīt, kā un ar ko jābildē un kas labāks. Vnk nevajag no dažām tehnoloģijām taisīt nevajadzīgu fetišu!
Mani neinteresē - un arī neinteresēs - tavi argumenti par labu vai par sliktu kaut kam. Tu savu limitu esi izsmēlis ar lieliem, negausīgiem smēlieniem un vulgāriem epitetiem.
Vanderfons:Mani neinteresē - un arī neinteresēs - tavi argumenti par labu vai par sliktu kaut kam. Tu savu limitu esi izsmēlis ar lieliem, negausīgiem smēlieniem un vulgāriem epitetiem.
Frīdi, tavs laiks ir beidzies.
Tagad modīgs teiciens: Aizver muti! Neko gudru jau tāpat nespēj pateikt...
Jūs vēl te izkaujieties par taisnību Vis labākais veids kā pierādīt viena vai otra taisnību, viena vai otra krutumu un ekskluzivitāti ir sacensība - trīs bildes (daba, cilvēki, klusādaba), no viena un tā paša skatupunkta, vieni un tie paši noteikumi, bez apstrādes bilde galdā. Tad arī mūžsenais kašķis izbeigsies.
zazis:Jūs vēl te izkaujieties par taisnību Vis labākais veids kā pierādīt viena vai otra taisnību, viena vai otra krutumu un ekskluzivitāti ir sacensība - trīs bildes (daba, cilvēki, klusādaba), no viena un tā paša skatupunkta, vieni un tie paši noteikumi, bez apstrādes bilde galdā. Tad arī mūžsenais kašķis izbeigsies.
Te jau neiet runa par fotogrāfa spējām, bet par diskusiju stilu...
Friidis: ... Pietiek rūpīgāk palasīt šo topiku, lai saprastu, kurā vietā tēma aizgāja "šķībi"- kad "plebeji" pat pa jokam uzdrošinājās aizskart "tītarus". Domāju, ka Fandango fotojomā reāli nav mazāk nopelnu , taču viņš nekad nav manīts augstprātīgi uzvedamies! P.S. Par apsaukāšanos- ar "tītaru" es nedomāju konkrētu cilvēku, bet gan uzvedības modeli, kas dažiem raksturīgs. P.P.S Un ar ko "lēti-draudzīgi-viduvēji" teorija sliktāka par "Mēs, Nikolajs (Artūrs) II" teoriju. Un es neaizstāvu viduvējību, bet gan toleranci un draudzīgumu. Ja es nejūtu dvēselē fotomākslinieka, bet vnk praktiska fotogrāfa aicinājumu, man būtu mazākas vārda tiesības?
1/ šķībi aizgāja, kad "plebejs" sāka runāt vispār ne pa tēmu, bet par filmas šķietamo "exkluzivitāti"... 2/ ķeniņu Nikolaju Arturu II nepazīstu, fotografijā arī nav tādu cilvēku. toties pazīstu Friidi, kurš ir skaudīgs un neradošs, cenšoties kompensēt to ar maldinoši draudzīgu uzvedību un centieniem iestāstīt, ka viduvējība ir tas, kas vajadzīgs visiem. par toleranci un bābiskumu- sk.augstāk Friiža atbildes Vanderfonam, kuras runā pašas par sevi. 3/ zelta vārdi
Vanderfons: Neviens dežurantu aiz mēles nerausta, tik viņam dzērājiem pierastajā CIENU-NECIENU amplitūdā ik pa reizei izsprūk "skaņa kā arguments' nevietā.
...atliek piebilst (tā saudzīgi centīšos): mentiskie atavismi....
P.S. Vanderfons nav mans draugs un, laikam, nebūs- nav iemesla....
Man tagad taa no malas paskatoties, vispaar nav skaidrs par ko ir runa Saaku domaat, ka laikam man nevajadzeeja neko jautaat Patiesiibaa - taa reaali domaajot... kaads piemineeja muuziku, tad nu luuk... ir melomaani, kuri uzskata, ka sliktaakaa kvalitaate ko var klausiities ir FLAC, bet tai pat laikaa ir skaidrs, ka cilveeka auss FLAC no MP3 VBR neatshkjirs (ko ari es klausos). Reizeem ar visu manu muzikaalo dzirdi, apchakaree ari 256kbps. Bet vienmeer buus cilveeki, kas staavees un kritiis par vinilu. Tur kur es apgrozos sakaraa ar FLAC mekleejumiem (peec tam pats konverteeju uz VBR MP3), tur pa visu guuzmu ir tikai 2 indiviidi, kuri ne par ko neatziist digi formaatu...vairum tomeer ir par. Pie kam tas neskatoties uz to ka vinilaa joprojaam raxta visu un razho vinila atskanjotaajus (adata gan tur vairs neeksistee). Bet vai vel razho filmu aparaatus?
Es saprotu, ka it kaa filmaa ir baigais speeks, bet reaali... kas ir vairums bilzhu skatiitaaju? Taadi kaa es un vel lielaaki fotomaakslas analfabeeti. Un tagad atzinja - ES neredzu atshkjiriibu monitoraa vai zhurnaalaa starp digi un filmas foto. Sieva arii neredz to athskjiriibu. Varbuut redzeetu zazis ugunjoshanaas to bonusu, neapstriidu... es vispaar nevienu neapstriidu un neko neapgalvoju, bet manupraat ir nekorekti tik nievaajoshi izteikties par citiem. Vienalga pa kaadu teemu. Piem. man varbuut saakt kaapt augumaa katram kas ataudzeejis riepu un nevar pietupties ar 220kg stangu? Jo tas nav kruta.. iistam vecim jaabuut SPEECIIGAM utt... nu un ka taa ir cita teema? Saliidzinaajumam derees
Atļaušos nekomentēt, bet tikai piebilst, ka Tavs (Pētersona) viedoklis man šķiet arī zināmā mērā tendenciozs. Topiks sākās ar jokiem, turpinās ar apvainojumiem un pat draudiem. Žēl...
Mateus> tev paveicies, ka visi tarakāni izlīda 20 filmās. ir ko strādāt. šitos saspiedīsi- nāks nākamā porcija. ik pa laikam der paņemt to filmu rokās- nav viņai podziņas Delete... un tas tad arī parāda- vari vai nevari tā, uz "stuk".
eee vanderfons... davai es ari piekaapshu.. pateikshu Tev aciis... fiziskai diskusijai izveelies sevis cieniigu oponentu (Friidi tas nav domaats, ka Tu esi necieniigs )!
Petersonsphoto: neapstriidu... domaaju, ka taa ari dariishu, ka laiku pa laikam njemshu filmu, bet ne jau deelj filmas Tik deelj taa, lai nosliipeetu speeju mmentaani pienjemt pareizi leemumu fotograafijas laikaa. Tikai deelj undo neesamiibas To es 100% piekriitu, ka tas paliidz sho speeju attiistiit
Mateus:eee vanderfons... davai es ari piekaapshu.. pateikshu Tev aciis... fiziskai diskusijai izveelies sevis cieniigu oponentu!
Petersonsphoto: neapstriidu... domaaju, ka taa ari dariishu, ka laiku pa laikam njemshu filmu, bet ne jau deelj filmas Tik deelj taa, lai nosliipeetu speeju mmentaani pienjemt pareizi leemumu fotograafijas laikaa. Tikai deelj undo neesamiibas To es 100% piekriitu, ka tas paliidz sho speeju attiistiit
mjā, Vanderfonam paveicies Mateus, bet ko viņš tev tādu pateica, ka tu cepies? te takš nopietni var ņemt pāris cilvjus šitajā zupā...
par filmu kā spēju momentānai analīzei: aha, un tad skatiens kā spiegam- redz visu, nolasa, sistematizē un iekadrē. kreatīvismam nav laika. bet arī saskatīt ir māksla. vnk pieķēru sevi nesen pie šī "spiega vērīguma"- kad man kko paprasīja es momentāli nodefinēju "der-neder ir-nav" kategorijās, bet nespēju atbildēt uz elementāru jautājumu par sejas izteiksmi.
statīvs palīdz tādā ziņā- redzi skaistu ainavu- kamēr uzliec statīvu, saproti, ka nekā tur nav. alternatīva filmai. un "arguments" fiziskās "diskusijās"
eee vanderfons... davai es ari piekaapshu.. pateikshu Tev aciis... fiziskai diskusijai izveelies sevis cieniigu oponentu!
Ja Tu pakaļdarinies Frīdim "no sirds un no rajona" stilā, tomēr pamanīsi, ka vecākajam kungam ir piemetusies kāre visus pamācīt un apklusināt. Ja jūties vainīgs par to pašu un ļoti gribi klātienē man pateikt "Aizver muti!", lai varbūt pārdomātu un atvainotos, tad droši dari tā. Nav iebildumu. Es neprasu kautiņu - vien lai to pašu pasaka acīs, un rezultātā jūtas forši par labu izvēli un labu darbu.
Starp citu, skaņas relatīvā augstuma, intensitātes, ilguma noteikšanai nav nekāda dižā sakara ar tās kompresijas pakāpi. Elektroģitāras distorsijas efekts nemaina faktu, ka tobrīd skan, teiksim, si nots.
Ja nesaprati analoģiju ar pupiņu kafijas vārīšanu ... te, forumā, ir cilvēki, kas bez iemesla, bet lai pakasītos un izkarinātu savas pieredzes bļembukus, apšauba tādas kafijas vārīšanas jēgu. Ir taču šķīstošā nopērkama - ērti, ātri un labi, un tie, kam nav garšas sajūtas, ir ļoti uzticami Maxima lēto vīnu nodaļas klienti.
Šeit saka: ja tu nevāri kafiju kā beduīni, uz oglēm un ar kardamonu (kofeīna efekta mazināšanai), bet uzlej krūzītē, tu nemaz nedzer īstu kafiju. Un veikalā tev nemaz nepārdod īstu kafiju. Tai pat laikā Kolumbijā, vienā no kafijas "dzimtenēm", kafiju vāra (tiešā nozīmē) tā, ka beduīnu veids izskatās pēc Mārtiņa Rītiņa ēdienu pagatavošanas-pasniegšanas metodes, noliktas blakus vīnogu stampāšanai ar dubļainām kājām.
Privātas izvēles jēga ir visur - cilvēks, kas ada zeķes mazbērniem, kāda cita acīs varbūt velti tērēs laiku un SMAGĀ DARBĀ tādējādi nostrādinās savu sirdi, tomēr tā ir viņa izvēle. Zeķu veikalos ir grēdām. Personīga attieksme un dāvinājuma-saņemšanas prieks tajās gan nav iekļauts.
Atkārtošos, bet - neviens īsti neprasa ne padomu, ne atļauju fotografēt ar filmiņu. Tā ir personīga izvēle. Ja vēlies, Maris vai kāds cits teorijas un prakses galva Tev pastāstīs, kur ir tas smeķis. Ļoti pierādīt kaut ko citiem vajag padsmitnieka gados vai pārbaudes laikā jaunā darbavietā.
Da neko... es vnk sen kaavies neesmu :P Bet peec buutiibas, es redzeeju ka tieshi Vanderfons piedaavaaja strelku... nu ja jau strelka, tad jaaizmanto izdeviiba! ...patiesiibaa shaubos vai es gribeetu teereet laiku uz taadu spreegaashanu ir svariigaakas lietas ko dariit.
Nu pashlaik mans Zenith TTL ir genoht. Izraadijaas, ka nav triecienizturiigs Kaut kad pie lielaakas rociibas iehavoshu kaadu Nikon F6 vai Canon 1V ...ko tamliidziigu. Tad ari patreneeshos kaut ko taadu.
Patiesiibaa shobriid vairaak gribeetos kameru ar braketingu Manai Nikon D60 taads neeksistee un bez statiiva nav reaali to manualizeet.
Fuj... vieniigais "viins" ko vel var iedzert kaadus 100g meenesii ir Hennessy vai Camus VSOP Paareejais alko ir nedzerams ...bet nu gaumes jautaajums.
"....Es netaisos nevienu mācīt, kā un ar ko jābildē un kas labāks. Vnk nevajag no dažām tehnoloģijām taisīt nevajadzīgu fetišu! ..."
manuprāt, arī no viduvējības nevajag taisīt fetišu. un vēl jo mazāk- uzspiest viduvējību kā viedokli un maziskumu kā dzīvesveidu.
Friidi, šajā virtuālā strelkā es tev šoreiz atklāti pateikšu to, ko tu nesaproti- tu esi tehniski saprotošs cilvēks, bet tavas ambīcijas kā māksliniekam ir milzīgas. un tavas kreatīvās spējas ir NULLE. kāda mārrutka pēc tu lien katrā sarunā, kas uz tevi neattiecas un mēģini visus pārliecināt par to, ka tu esi visu zinošs lāga zēns? paregulēt kustību-padežurēt? es tev to atgādināšu atkal un atkal, jo tu DEGRADĒ radošo dzirksti cilvēkos ar savu slēpto (lādzīgumā maskētu) negatīvismu. un tautai jāzina savu varoņu īstās sejas.
"DEGRADĒ radošo dzirksti cilvēkos ar savu slēpto (lādzīgumā maskētu) negatīvismu" shitajaa teemaa es vispaar neiebraucu It kaa speeju sagremot pat Niiches Zaratustru, bet shito tomeer nee
aaa sapratu ..tur laikam truukst viens komats... vai ari man leenaam pielec.
Un Tev tieshaam shkjiet, ka jams ir negatiivs cilveeks?
Es ar tikai uz filmas.Vnk sāku ar zenītu, tad kad bija modē filmu ziepīši, digitālie sāka jau šam un tam parādīties, bet nebija ne naudas ne gribēšanas uz tādu.Vēlāk sagribēju ciparu spoguļkameru bet atkal-tādas naudas iekrātas nebija un turpināju ar savu filmu.Tagad vnk esmu laikam pieradis un ierūsejis ar to filmu. zin tas kā vecam onkam iedod uzpīpēt kādu lepnu marku bet viņš vienalga saka ka viņa prīma bez filtra ir labaka un garšīgāka.visu laiku bildeju uz 35 mm. tagad vairāk uz plato (6x6)(rolands66 mani saintereseja uz plato) un mellbaltajam.sudraba filmas tomer ir foršas tai diapazon ziņā, kāds jau piemineja te ka ir tās detaļas ari tumšajās vietās ir redzamas.tās c-41 melbaltās filmas ka drusku ir tagad modē gan šitai lietā ir mēsls, itkā tāds kontrasts uzreiz bet tumšās vietas visbiešāk ir mellas vienkārši. Nu šite pat jau daudz smukas mellbaltas bildes ir uz ciparniekiem sataisitas, bet nu tādu gatavu no paša fotoaparāta laikam drīzāk ar analogo var dabūt.Krāsaino atkal lai dabūtu tādu kā gribās laikam bez kādas apstrades švaki dabūs, ciparnieks laiakm vairāk ir tāds staipāms uz abām pusēm tai fotošpā lidz ar to lielakas iespejas pietuvināt tam ko fotogrāfs ir sava galvā sadomājies.
Mateus:"DEGRADĒ radošo dzirksti cilvēkos ar savu slēpto (lādzīgumā maskētu) negatīvismu" shitajaa teemaa es vispaar neiebraucu It kaa speeju sagremot pat Niiches Zaratustru, bet shito tomeer nee
aaa sapratu ..tur laikam truukst viens komats... vai ari man leenaam pielec.
Un Tev tieshaam shkjiet, ka jams ir negatiivs cilveeks?
es arī esmu negatiivs no Friiža skatupunkta . bet mani argumenti nav "kādreiz biju, tagad pa lēto, atmetu". reāli, pozitīvi džeki iet un dara. izdomā un dara. nu, ka dziesmā par trīs runčiem atmest pīpēšanu un knābāt citus ar afigennu pārākumu pieminot to kur vajag un kur ne? 38 gadus sevi apzināti indēt, lai parādītu savu krutumu? pseido cietēja psiholoģija, mazohisms kkāds- noniecināt sevi, lai pēc tam celtu sev pieminekļus. tad jau man vieglāk- varu pīpēt, varu nepīpēt. man patīk pīpēt! un laba zāle arī garšo. tomēr tā nav mans mērķis vai līdzeklis- tā ir krāsa, noskaņa, tēls