Nu ko ta padarīsi,pagaidām vienīgais kas tā nav uzmetis savus fanus ir ,liekas ,Pentax! Tikai.No tēmas novirzaties kungi!Interesē bildēt putnus ,vai tikai kārtējie ticību kari? Pagaidām no diskusijā iesaistītajiem to dara AK34 un jūsu padevīgais kalps! Jā ,Agrim daļēji nepiekritīšu par tiem slēdžiem,nu nevar mazos putnus(ķauķus,un t.t.)sastindzināt ar slēdzi 1/100,baigais brāķa %!50-70 % gadijienu galva,knābis ,spārns,aste vai kas cits-izplūdis!Piemērs-mana 100-tā bilde,kājele ar ko kasās vienalga ir izkustējusies,un tur nav 1/100! Dimas gredzenotos gulbjus var bildēt arī ar 6x9,tikai...Gulbjus bildēt ir šausmīgi neinteresanti! Ja nu mazos(suga tāda!)
Ja tu gribi vienmēr visu asu, tad iespējams, ka jābildā ar 1/4000 vai ar zibspuldzēm man labāk patīk lēnāki ātrumi No rītiem ar grūti dabūt īsus slēdža ātrumus
Es no visa ko esmu te runaajis un izrunaajis un sanjeemis padomus sapratu to, ka noderees kaa 70-200 taa 150-300 tas tad nu putniem un luushiem buus pietiekami. Protams ja Latvijaa vel ir kaads luusis
Mateus:Es no visa ko esmu te runaajis un izrunaajis un sanjeemis padomus sapratu to, ka noderees kaa 70-200 taa 150-300 tas tad nu putniem un luushiem buus pietiekami. Protams ja Latvijaa vel ir kaads luusis
Lūšu Latvijā netrūkst, bet nu ar to uzbildēšanu brīvā dabā būs kā būs.. T.i. bez pāris nedēļu/mēnešu gatavošanās nesanāks (nu ja runājam par normālu bildi, nevis snapšotu kur lūsis pa "kilometru" starp zariem, ar pakaļu utt)... Vai arī jātrāpās nenormālai cūcenei Kgan parasti jau šitie zvēri (lūsis, vilks utt) Tevi pamana pirmo un klusi pazūd pirms Tu vispār nojaut, ka atrodies netālu no viņa Vilks jau vispār ūnikāls gadījums - var nedēļām gaidīt un nesagaidīt kadru...
Par vilkiem esmu dzirdeejis shos staastus. Pats reiz redzeeju baru ar vilkiem ziemaa, bet nu arii pataalu no manis. Un peec mana staasta pagastaa to rajonu izkjemmeeja mednieki un apshaava vinjus Tikai nesapratu kaadeelj. Mediibas vispaar ir man nesaprotama lieta. Bet nu ok... vismaz man ir ceriiba kaadreiz muuzhaa luusi nobildeet
Mateus:Es no visa ko esmu te runaajis un izrunaajis un sanjeemis padomus sapratu to, ka noderees kaa 70-200 taa 150-300 tas tad nu putniem un luushiem buus pietiekami. Protams ja Latvijaa vel ir kaads luusis
Lūšu Latvijā netrūkst, bet nu ar to uzbildēšanu brīvā dabā būs kā būs.. T.i. bez pāris nedēļu/mēnešu gatavošanās nesanāks (nu ja runājam par normālu bildi, nevis snapšotu kur lūsis pa "kilometru" starp zariem, ar pakaļu utt)... Vai arī jātrāpās nenormālai cūcenei Kgan parasti jau šitie zvēri (lūsis, vilks utt) Tevi pamana pirmo un klusi pazūd pirms Tu vispār nojaut, ka atrodies netālu no viņa Vilks jau vispār ūnikāls gadījums - var nedēļām gaidīt un nesagaidīt kadru...
Vai Latvijā pilnīgi brīvā dabā vispār ir lūša bilde ??? Tas lopiņš pa pāris km jūt cilvēku
Gan jau ir kaads fanaats kursh nobildeejis. Es protams neticu tiem mistiskajiem staastiem, ka luusis no koka uzbruuk cilveekam, bet ja jau staasts ir, tad gan jau radies no taa, ka kaads luusi tomeer dziivee saticis. Domaajat ne?
Haiduks: Vai Latvijā pilnīgi brīvā dabā vispār ir lūša bilde ??? Tas lopiņš pa pāris km jūt cilvēku
Nu es zinu vienu bildi, ko bija uzbildējis Slīteres NP zoologs (tagad laikam reindžeris, kā tagad moderni saucās amats Nac parkos pēc apvienošanas) Vilnis Skuja - bija kadrs ziemā, kur lūsis tur pa kkādiem krūmiem gāja. Šķiet, ka Vides vēstīs bija to bildi aizsūtījis, kur tas atvērums, kur pulicē cilvēku iesūtītās bildes. Nekāds super-duper kadrs jau nebija, bet vismaz brīvā dabā. Šķiet, ka viņš ar vēlāk bij stāstījis, ka baigākā haļava un pats no sērijas bikes pielicis gandrīz no pārseiguma lūsi ieraugot sev netālu, un ka tas lūsis neesot mucis uzreiz laikam
Reku tā bilde: un komentārs: "Lūsis nāca pretī rezervāta zonā, un man nekas cits neatlika, kā viņam teikt: «Smaidi!» Foto: Vilnis Skuja, Slīteres nacionālā parka zoologs Fotografēts ar OLYMPUS UZ 550 "
Bet pieņemu, ka varētu arī būt vēl kāds kadrs, jo jādomā, ka nav mazums tādu cilvēku, kas lūsi dabā redzējuši - tik vien, ka tas moments jau parasti tad ir tik īss, ka par bildēšanu nevar būt ne runas, ja pat fotoaparāts ir līdzi
Par to vai lūsis uzrbūk cilvēkiem nemācēšu teikt, bet nekas ļoti neticams tas nav - ej tu sazini ko kāds traks/slims/badā mirstošs lūsis var sadomāt...
Nu nekāds mazais jau nav, ja var stirnu mierīgi noplēst Nezinu kādi ir vilku suņa parametri, bet liels lūsis laikam skaitās ap 1m garumā un ~15kg svarā.
PSC.... negribeetu lai taads kakjiitis man mestos virsuu :o Bet taa kaa man kakji baigi patiik, nobildeet gan gribeetu Man gan daudz lielaaka iespeeja ir briedi nobildeet, taapat kaa jebkuram ogreenietim
Mateus: Man gan daudz lielaaka iespeeja ir briedi nobildeet, taapat kaa jebkuram ogreenietim
Nu briežu dārzā briedi nav liela māksla bildēt Pats gan tajā Ogres "žogā" 1x esmu manījis briežus - tiesa parasti eju apkārt tam pa 'nepareizo' pusi, kur tie netusē...
Nu es tur pa labu laiku soljoju rinkjii un vienu reizi no riita maniju Vel jau ir versija visaadus dziivniecinjus mediibaas bildeet, viniigi tad vinji ir paarbiedeeti un man netiik taa doma, ka vinjus tuliit nogalinaas. Eu... piesakaas kaads no Ogres kam ir 500mm stobrs Ir veelme saprast kas tas ir. Jaaizlemj - kaada stikla deelj vispirms dveeseli paardot
Mateus: Eu... piesakaas kaads no Ogres kam ir 500mm stobrs Ir veelme saprast kas tas ir. Jaaizlemj - kaada stikla deelj vispirms dveeseli paardot
Friidis pirms kāda laika mēģināja pa labu cenu notirgot šķiet Tokinas 400mm zuumu, varbūt, ka nav vēl notirgojis un līdz ar to varbūt var sarunāt patestēt
Mateus:Nu es tur pa labu laiku soljoju rinkjii un vienu reizi no riita maniju Vel jau ir versija visaadus dziivniecinjus mediibaas bildeet, viniigi tad vinji ir paarbiedeeti un man netiik taa doma, ka vinjus tuliit nogalinaas. Eu... piesakaas kaads no Ogres kam ir 500mm stobrs Ir veelme saprast kas tas ir. Jaaizlemj - kaada stikla deelj vispirms dveeseli paardot
Ja Tev būtu Canon, varētu piedāvāt Tokina 80-400/4,5-5,6. No Nikona diemžēl nekā nav, pat sajēgas.. Vienīgi ir filmu Canon EOE 300 un 500 spogulenes pa sviestmaizi (20 Ls), kurām šo stiklu var pieriktēt.
ticiiba Nee man nav nekaada ticiiba VNK nopirku D60 jo kad peetiju ko labaak, visur lasiju itkaa KIT stikls Nikonam ir tiikamaakais Taadeelj sanaaca Nikon Ja tagad pirktu - vel padomaatu, jo man tiik HDR, bet D60 Nikon nav braketinga
Mateus:ticiiba Nee man nav nekaada ticiiba VNK nopirku D60 jo kad peetiju ko labaak, visur lasiju itkaa KIT stikls Nikonam ir tiikamaakais Taadeelj sanaaca Nikon Ja tagad pirktu - vel padomaatu, jo man tiik HDR, bet D60 Nikon nav braketinga
Ir tak programmas, kas lauj izveidot hdr izmantojot vienu bildi..
A kaa iisti ir... visa taa dziishanaas peec nenormaalaas gaismas caurlaidiibas.. tas ir tjipa kruta? Man te viens choms arii pazinjoja ka vinjam nodereetu 50 mm F/1.4 jo uz krop matricas buutu super un vareetu labas bildes ari vakaros bildeet. MAN pasham shkjiet, ka taa ir dziishanaas peec nezinaamaa. Kaa ir? Tieshaam kaut ko tik nenormaali tas nosaka bildes kvalitatee?
Paskatoties uz sakarību ekspozīcijā starp slēdža ātrumu, diafragmu un gaismu uztverošā materiāla jūtību būtu jābūt skaidram kāpēc vajag gaišus objektīvus. Papildus tam AF strādā precīzāk un tīri no bildes veidošanas viedokļa - jo lielāks diafragmas max atvērums, jo mazāks asuma dziļums, kas nozīmē neasāks fons
Varu iedot patestēt 50-150/2,8 un 30/1,4. Pēc garāka (120-300 /2,8HSM) pats ilgojos.. Padārgs....Ogre, 26456794. Tici man, ilgi visus šos taustīju, līdz sapratu, kas MAN vajadzīgs. Paeksperimentē, tad redzēsi!!!