nav atshkjiriibas 100hz un zem 100Hz. Man ir gan taads gan taads. Laid iekshaa labu signaalu un viss. Es pats uztaisiju mazinju media centru sev. Nu tjipa HTPC uz Zotac ION platformas. 500GB HDD, FullHD atbalsts, BlueRay ari lasa un HDMI izeja ari ir. Starp citu... ne ar vienu citu vadu nav reaali dabut HD signaali liidz TV taadaa kvalitatee kaa ar HDMI. Pie kam jaatceras ka VGA taisa upscale ari tiem video, kuri ir zem HD, bet ja pa vidu buus kaut kaadi mistiski paarveidotaaji, tas nestraadaas, kaa arii portabljiem, ja vien nav kaut kas ar niknu VGA upscale nevilks manupraat. Kaa ari FullHD nespees gremot. Lai gan to var padariit ari niknaaks CPU.
Ja Tu liec Linux un XBMC tad windas licence uzreiz atkriit. XBMC iistenibaa ari daudz feinu pluginu ir, bet nu man patiik kaa Winda visu realizeejushi.
Man sanaaca kaut kas ap 180Ls kopaa. ZOTAC maati man atveda no shtatiem, korpusu jau pirms gada biju iegaadaajis, paareejo pirku GNT.
P.S. Gan XBMC gan Windas media pleijers abi vadaami no feiniem remote uz iPhone. Ja nepatiik iPhone, Logitech Harmony ari ir speeks
Par skanju ir taa, ka ideaala karte ir ASUS... aizmirsu no galvas modelja nr. PROFI saka ka labaak lietot aareejo skanjas karti, bet hvz. Domaaju ka lielaakaa dalja starpiibu nejustu. Skanjas karte taa asus man ir padomaa, bet tie ir vel ~100Ls nepeerkot Latvijaa
Brr... HTPC Tu liec ko pats gribi. Kaa ari ION plates nav ar AMD. Tad Tev jaaskatas uz INtel plateem... neatceros vairsmodeljus. Bija itx plates manupraat ar c2d atbalstu. Liidz 4gb raamis un ar PCI-e ligzdu. Iebuuveetaa VGA vinjiem nebuus nekas labs.
Es gan ieteiktu ION jo ATOM procis mazaak karst un nevajag mega dzesi. Klusums.... Sevishkji ja Tu domaa par skanjas kvalitati...
Man ir amd plate ar iebūvēto video + AMD 2 kodolu (2,5Ghz) BE sērijas procis ar 45W jaudu, zalman ventilators vienīgais kastē. HDD 750 Gb iekārts gumijā lai būtu kluss. Kaste no Cooler Master HTCP paredzētā. Pults Logitech.RAMS 4Gb+Wlan USB stick. Audio caur coax/optiku uz resīveri, lai tas dekodē 5.1 ut.t. ja interesē varu HTPC bildi iemest.
osscar:Man ir amd plate ar iebūvēto video + AMD 2 kodolu (2,5Ghz) BE sērijas procis ar 45W jaudu, zalman ventilators vienīgais kastē. HDD 750 Gb iekārts gumijā lai būtu kluss. Kaste no Cooler Master HTCP paredzētā. Pults Logitech.RAMS 4Gb+Wlan USB stick. Audio caur coax/optiku uz resīveri, lai tas dekodē 5.1 ut.t. ja interesē varu HTPC bildi iemest.
Man gan displejs ir tikai smukumam (tikai stikliņš) , jo pati plate ar displeju maksā vēl ap 50ls+ tas displejs pēc atsuaksmēm i-netā , darbojas tikai ar to imon softu, kurš esot ne pārāk.2 vāciņi atverami ar magnētiem -karšu sloti zem DVD draiva zem otra usb, pogas ut.t.
uljens:lietoju datoru savienotu ar TV (HD-READY) (pāreja ja nekļūdos VGA - HDMI) + 5.1 mājas kinozāli, kas pieslēgta pie PC. Skatos HD-READY, jo FULL HD kompis īpaši nevelk, un P2P tīkols mazāk pieejams (uz HD-READY ir šādi tādi iekrājumi ~700 GB)
Tiešām VGA?
Vai DVI?
Es te varētu dabūt to pārēju, bet jautājums vai tas strādās.... DVI ir ciparu tā pat kā HDMI, bet VGA ir analogais
Mandalay:1080p normāli attēlos tikai dārgā gala TV - jaudīgāki proči
Negribas piekrist. Šajā gadījumā TV izmantojam kā monitoru. Neticas, ka tiešu HDMI vai VGA signālu, TV nespēs dinamiski parādīt. Tad jau monis no lētā gala arī nepavilks. Cik man zināms, lētais gals no dārgā atšķiras ar matricu(Rādīšanas leņķi, krāsu daudzums, kontrasts, laiks ar kādu ātrumu matrica spēj mainīt attēlu). Ar tiem herciem vienkāršoti ir tā. 50Hz - 50 kadri sekundē, 100Hz - 100 sekundēs. Ir jau arī 240Hz modeļi. Saprotams, ka augstāku frekvenci ir grūtāk atspoguļot. Bet tehnika attīstās. Un šeit mārketings strādā. Jaunie Samsung Led arī atspoguļo tikai 100Hz. Tad, ja man tagad būtu jāpērk TV, tad rodas jautājums kas labāk. LED ar 100Hz vai LCD ar 240Hz? Cenas stipri līdzīgas Tikai stils pret ātrumu. Īsti gan neesmu pētījis kā LCD attēlu maina un kādi ir pieejamie video avoti. Līdz ar to nesaprotu kāpēc man TV vajag ātrāku? Iespējams ka acīm vieglāk? Kāda jēga pirkt 100Hz TV, ja avots ir līdz 50 kadri sekundē? Tās media kastītes gan var būt dažādas un būtu vēlams kur notestēt ar 1080p video ar pēc iespējas smagāku kodējumu.
Mateus:PROFI saka ka labaak lietot aareejo skanjas karti, bet hvz
Profi tā saka, bet tikai atsevišķos gadījumos Neviens profs tev nepateiks, ka jāpērk dārga skaņas karte ja abos galos ir COAX vai optika.
jons, pirms mētā gudribas, pārliecinies vai tā ir... smasungam nav LED teļuks... OLED laikam ir tikai soņkai i to uz 15"... Samsunga LED TV nemaz nav LED... bet tikai LED apgaismojums zem matricas, kas filipsam jau bija akurat vairak par gadu.
un nejauc matricas response time ar signala kadri/sek.
es tev sak - aizej uz veikalu - Elkoram loti labi salikts - leta gala LCD un darga gala ar 100Hz blakus... atskiribu pamanisi uzreiz. turpat netalu bus ari samsunga "feik-LED" TV.
- Mandalay: jons, pirms mētā gudribas, pārliecinies vai tā ir... smasungam nav LED teļuks... OLED laikam ir tikai soņkai i to uz 15" Es jau arī neminēju OLED Sony pirmais ir izlaidis OLED ar 960x540 izšķirtspēju. Un Mitsubishi pirmais izlaidis lāzertv ar pašlaik vislabāko power attiecību. - Mandalay: un nejauc matricas response time ar signala kadri/sek Neredzu, kur būtu ko sajaucis, toties jūtu, ka tu gribi, gadījumā, kad TV izmantojam par moni, jaukt iekšā TV video apstrādes procesus. - Mandalay: aizej uz veikalu - Elkoram loti labi salikts - leta gala LCD un darga gala ar 100Hz blakus Nez vai viņi man ļaus spraust visiem pēc kārtas HDMI avotu Un, lai testētu, vajag vismaz 2 vienādus avotus. Nez Elkors arī to man piedāvās? Es no savas puses varu tikai filmas sakačāt Savādāk testiem zūd jēga. A tas ko viņi tur rāda, ir speciāli sagatavots materiāls, ko nodrošina ražotājs. Testējot TV video apstrādes procesoru, vajag avotu ar sīkām detaļām. Viens no grūtākajiem esot parādīt nofilmētu zāli. (Tā man teica)
Mans viedoklis: vienmēr būs jauni modeļi, labāki dārgāki ut.t. Nav ko iespringt uz TV par n-simtiem-kāds ir tāds ir + uzskatu ka, no full HD ir jēga ja TV izmērs ir virs 42 collām, bet ja jau ir full, tad jau lai ir Protams arī FHD ripiņi sver krietni vairāk un ir mazāka izvēle salīdzinoši nekā 720niekiem. Tas pats ar Media pleijieriem -vienmēr būs labāki niknāki ut.t.. bračkam ir pirmais WD TV aparātiņš, it kā sūdzību nav, vienīgi tam vajag obligāti resīveru ar coax/optiku, jo jams "nesaprot" DTS.....Jaunais modelis it kā pats jau dekodē un liekas tam jau ir tīkls ar. Pašam patīk ka rāda 3 gadus vecs HD ready plazma 720niekus HD ripus via HDMI..... neko mainīt negrasos vismaz vēl gadus 3 domājams....ja nu vienīgi BR disku cena būs DVD cenā...tad domāšu.pārējais viss ir pikseļu @@@!!!!&^% tāpat kā DSLR
jā, viņiem ir splitters, visiem modeļiem vienam ražotājam viens signāls (no BD pienāk ja nemaldos). Katrā ziņā pie switchošanas parādās stūri kādā modē sāk rādīt.
Es pats gribēju nopirkt mazu bet lētu LCD, aizgāju apskatījos, kā rāda FullHD - nuvp*zd.... ir jāpērk >600 un miers mājās. Tas pats ar tiem HD pleyeriem.. kāpēc jātēre nauda, ja vinš spēlēs tikai ierobežoto skaitu kdoeku un nevarēs neko citu palaist - kaut vai games...
HTPC anyway universālāk, tas ja par tematu.. un sabāzt HTPC var tīri mazā korpusā
Tik sarežģīti lai kaut kādas torentu filmas skatītos? Man mājās kaut kāds gana ok 42" samsung lcd + mac mini kā mediju centrs. spēlēm xbox un viss rukā uz 1080p. Tik mac mini ar dažiem playeriem iebremzē uz dažiem 1080p failiem. viss saliekas kopā bez liekām pūlēm dažu minūšu laikā un strādā bez aizķeršanās. kā mediju vidi var izmantot gan frontrow, kas nāk līdzi macos, gan citus softus, piemēram boxee.
viss strādā ar pulti, iphonu. ja gribās izvirst, tad var lietot orģinālo BT klaviatūru un peli. ideāls risinājums mājas mediju centram cilvēkiem, kam nav laika jāties ar dzelžu skrūvēšanu un softu kompilēšanu.
ja vajag dvr funkcionalitāti, tad var pielikt klāt kādu Elgato risinājumu. draugs šādi ziemeļamerikas sportu skatās
Protams, ka makisti ,kā vienmēr par savu. Nav tas štrunts tā naudas vērts. Viņam pat BR lasīklis nav nemaz nerunājot par sakarīgām upgreida iespējām + viņam nav pat HDMI , bet vēl par dārgu naudu pārejas jāpērk. par to piķi var savākt labu labo HTPC. Protams, jebkurš MP prasa zināmas iemaņas lai visu saliktu kā vajag dzelžus/softu etc. Ja ir nauda, tad protams vienkāršāk ir BR aparāts + diskus sūtīt no amazones...
osscar, ir cilvēki, kam ir daudz brīva laika vai hobijs ir skrūvēt dzelžus. tad var visādus pc skrūvēt, testēt softu un mēģināt piedabūt to visu arī strādāt. savukārt, ja nav vēlmes ņemties ar visādu dzelžu un softu meklēšanu, konfigurēšanu un testēšanu, tad macs mini ir ideāls risinājums. turklāt, ja kaut kā novērtē pats savu laiku, tad šāds risinājums arī nav diez ko dārgs - pat lētāks par kaut kādu skrūvētu PC. un arī glītāks.
savukārt par blueray ieguvumiem Latvijā brīnos - kā saprotu tas ir pusmiris formāts, jo diski ar filmām ir dārgi. asv to pārdošanas apjomi krītas. turklāt ieguvums no BR formāta ir galvenokārt uz lieliem ekrāniem - tādiem, kurus jēga likt ir lielās privātmājās. Līdz ar to man ir pilnīgi neaktuāli
ak34:osscar, ir cilvēki, kam ir daudz brīva laika vai hobijs ir skrūvēt dzelžus. tad var visādus pc skrūvēt, testēt softu un mēģināt piedabūt to visu arī strādāt. savukārt, ja nav vēlmes ņemties ar visādu dzelžu un softu meklēšanu, konfigurēšanu un testēšanu, tad macs mini ir ideāls risinājums. turklāt, ja kaut kā novērtē pats savu laiku, tad šāds risinājums arī nav diez ko dārgs - pat lētāks par kaut kādu skrūvētu PC. un arī glītāks.
savukārt par blueray ieguvumiem Latvijā brīnos - kā saprotu tas ir pusmiris formāts, jo diski ar filmām ir dārgi. asv to pārdošanas apjomi krītas. turklāt ieguvums no BR formāta ir galvenokārt uz lieliem ekrāniem - tādiem, kurus jēga likt ir lielās privātmājās. Līdz ar to man ir pilnīgi neaktuāli
par BR nepiekrītu.ASV viņi drīz izpiedīs DVD.Pie mums vēl līdz tam tāls ceļš ejams,bet BR RULLē un nepajokam.
Mēģināju iedomāties.. Kāpēc būtu jāpērk pleijeris? 1. Atsevišķa vienkārša ierīce, kas pieslēgta pie TV aparāta un pilda tikai savas funkcijas 2. Neizdala dīvainus trokšņus. Vēlams bez rotējoša HDD 3. Saprot opīši un omītes 4. Nav īpaši dārga. 5. Ātri ieslēdzas. 6. Nav jāieslēdz kompis. Kāpēc nebūtu jāpērk 1. Kodeku saderība. Jaunākus kodējumus drīz sāks nesaprast. 2. Vēl viens lūznis mājās. 3. Ja jau ir dators, tad liekas izmaksas.
Man nostrādā pēdējais
- Tik sarežģīti lai kaut kādas torentu filmas skatītos? filmas nav torentu
Varētu ieteikt šo devaisu: www.popcornhour.com... Šī jau ir treša PopcornHour reinkarnācija, pats jau vairāk ka gadu lietoju pirmo versiju. Ļoti apmierināts. Visi MKV, 1080px, viss spēlē uz urra.
Jā, man personīgi DIY un skrūvēšana ir viens no hobijiem Par opīšiem un omītēm piekrītu. Man nav nekas pret MAC tikai nepatīk tas dizains un cena , kura nav adekvāta dzelžiem+apgraizītā kustomizācija. to mazo kastīti pat normāla tehnikas mēbelē neieliksi...nav standarta 430mm Pats sākumā slēdzu laptopu ar HDMI pie TV, pēc tam apnika - izdevīgāk bija HTPC. Protams kāmēr visu sataisīju - kāda nedēļa pagāja. Par ieslēgšanos nepiekrītu - es viņu sūtu stand bajā, līdz ar to pamostas no pults zibenīgi. Restartēju reizi mēnesī vai divos, kad jūt ka iebremzē dēļ aizaugušā RAma.... Par kodekiem - blēņas pilnīgas - nu jau vairāk kā gadu viss griežas un pirkstu tai kaste neesmu piedūris. Tur viss ir automātiski - pat pie restarta uzreiz palaižas softs un viss notiek. Peli un klaviatūru vispār neizmantoju. Labas filmas saglabāju arhīvam + HD koncerti ar 5.1 skaņu. Mana versija - ja budžets - tad WD TV, ja ir iespējas - tad HTPC ir pareizā izvēle.
gan par dzelzi, gan softu. Protams, ar softu vienmēr var ko izdarīt + makam jau inetā komūna paliela, bet nu man negribētos maksāt bargu piķi, lai pēc tam netā ilgi meklētu risinājumus kā ko uzlauzt, tas tā pat kā windas Mediju centrs, viņš arī jāmoka pamatīgi lai HD varētu atskaņot, iepauzēt, ielikt grāmatzīmes piem. filmās vai koncertos, vai lai atceras kura filma kurā vietā pēdējo reizi skatīta. FFW un Rewind man neizdevās piešķilt.Skaidrs ka windas mediju centrs, tāpat kā maka ir domātas lai naudiņas iekasētu.....