Portreti:Lielais iso sajauks zibspuldzes gaismas temperatūru ar dabīgo-kvēlspuldžu un būs zili- dzeltenas (zilas vai dzeltenas) gaismas telpās reportāžā.
tā jau nav ISO problēma, ja slinkums zibšņa kelvinus ar telpas gaismu salāgot
Parasti jau tā gaisma katrā stūrī atšķiras. Sevišķi tajā, kur ir logi.
manuprāt t'pat neviens pie tā ari netiecas... jo imho, ja grib panākt labu rezultātu, tad maksligas gaismas jaregule ta vai sa... bet dabas foto, kur ir jaizmanto "to kas ir", tiesam noderetu hi-iso.. bet nu nevajag jau ari galejibas iet.. es domaju nevienam nebus noslepums, ka foto ir "gaismas spele" un focet tumsa ir pilnigi nesavietojamas lietas (iznjemsim night-vision "tehnologiju"/IR fotografiju).
Vienigais kur paradas uzlabotie hi-iso - nakts foto ar ilgu ekspoziciju - kadrs bus kristaldzidrs pie nedaudz zemakiem ISO neka ieprieksejiem modeljiem
sasar:Jaaa, detailizaacija speciga pie max iso....
Nē, nu DPReview raksta, ka "Standard ISO ranges from 100-12,800, while extended ISO ranges from a low of 50 to 102,400". Es gan nezinu, ko viņi tur domā ar "extendend", taču iedomājos, ka tas varētu būt kaut kāds turbo-super-duper-boost režīms, kura vienīgais uzdevums ir kruta izskatīties reklāmas bukletā. Ja runā par pielietojumu, tad parasti reportierim kvalitāte ir sekundāra pār paša unikālā kadra fiksācijas iespēju, tad šajā gadījumā jau jāsāk runāt par to vai tur vispār ir fiksēts kadrs... Nu nez. Moš vienkārši neveiksmīgs reklāmas kadrs izvēlēts...
Par Nikonu jau bija skaidrs, ka šim maz trokšņu lielajās jūtībās. D3s nekādu lielo pienesumu cik var saprast nav izveicis. Bet jāsagaida normāls jaunā Canon apskats un tad jādomā. Pirms olimpiādes tā vai tā to nopirkt nevarēs
ak34:Par Nikonu jau bija skaidrs, ka šim maz trokšņu lielajās jūtībās.
Tas tiesa. Pačakarējos ar 5D. Pie bilžu apstrādes jutos kā gadus 5 atpakaļ... Pat pie ISO 250 nav iespējams strādāt ar ekspozīcijas kompensāciju vai šarpošanu, jo bilde tiek praktiski izkropļota. Protams, ka pie 900 pix pa garāko malu to mana maz, bet par drukāšanu uzreiz var aizmirst. Jūtos vīlies. Biju domājis, ka canon nav TIK atpalicis attiecībā uz trokšņiem, likās, ka tikai par pāris stopiem... Bet izrādās, ka daudz vairāk.
ak34:D3s nekādu lielo pienesumu cik var saprast nav izveicis.
102,400 iepriekš netika piedāvāts. kā arī slēdža ātrums, par ko canons visu laiku ar saviem markiem lepojās, smīkņājot par nikon "ātrdarbību".
Nūū,vispār jau sanāk,ka canons ir atbildējis uz nikona D3s,nevis otrādi,jo Nikons savu verķi priekšā stādija 14.datumā,bet canons 20.Un D3s 15.bija jau Rīgā aptaustams,canons laikam vēl jāpagaida. Nikona bildes uz augstām jūtībām pilnā izmērā,tajā skaitā iso 102400,var apskatīt šeit:
Tā uz aci izskatās,ka jaunajam D3 102400 ir aptuveni tādi paši kā vecajam 25600.Visādi citādi jaunais dētrijniekss neradija iespaidu,ka vecais dētrīs nekavējoties jāmet laukā.
Ne gluži,6400 tomēr ir tīrāks,zemāk atšķirība jau nenozīmīga un klusais režīms tiešam ļauj bildēt ar mazāku trobeli,piemēram teijāterī,vai slēpnī.Jā un buferis arī lielāks jau pa dzimšanai,vecais jāsūta uz servisu lai palielinātu.
tātad joprojām paliks tizlais 3:4 formāts, ar atšķirību, ka sensoriņš būs tuvāk lēcām (tas nozīmē, ka mazāks vai lielāks? trokņu vairāk vai mazāk? fiziķi, ko sakat?)?! turklāt tas sensoriņš VISU laiku tiks karsēts, lai rādītu live view, attiecīgi ražos vēl nebijušu oly special troksni. feina revolūcija izklausās, so far so bad.
p.s. Panasonic (lumix) jau sen ražo kameras ar maināmiem objektīviem, bet bez spoguļa. Šai gadījumā to gan nesauc par dslr, bet gan par ADVANCĒTU ZIEPI.
Gudris:Stulbs vai izliecies ??? ...kāds spogulim sakars ar bildes veidošanu ???
ņemam grāmatu par spoguļkamerām un studējam.
1.! - man nav jāpēta pikseļi uz live-view-skatumeklētāja 2.! - tumsā es nihera tur neredzēšu 3.! - reakcijas laiks spogulim ir ar gaismas ātrumu.. 4.! - live-view-skatumeklētājs - lieka enerģijas patēriņš...
Mandalay:live-view-skatumeklētājs - lieka enerģijas patēriņš... Revolūcija? Degradācija!!!
tādā izpildījumā, kā D300, jā. a pie grozāma displeja un bildējot bez spoguļa un slēdža vicināšanas gan labi noderētu saimniecībā.
alvils:sensoriņš būs tuvāk lēcām (tas nozīmē, ka mazāks vai lielāks? trokņu vairāk vai mazāk? fiziķi, ko sakat?)?!
cik nu es fiziķis, bet SHITāda konstrukcija neuzliek stiklam par pienākumu atstāt vietu priekš spieģeļa vicināšanās. itogo stikli, īpaši platākie, var sanāk labāki un/vai lētāki.
aha, tagad davai man parādi normālu bildi vismaz no vienas videokameras ja tu elektronika esi zero, tad nav verts ar tevi diskutet...
haralds:tādā izpildījumā, kā D300, jā.
nu bāc.. tas live-view uz aplukojaam LCD ir visiem jaunajiem modeļiem, paceļto augšā spuguli... ne tikai D300. ja tu domāji to, ka iekš skatumeklētāja var iekonfigurēt gridu un AF-zonas izgaismot, tad tas ir iekš prizmas (nu vai blakus tai)
ja mes runajam apr dSLR, tad seit ir jaaizmirst par grozamo LCD, jo tiek parkapts pamatlikums - SLR ir SLR... ja peileik grozāmo - tad tas nav tirais SLR un ir hibrids...
nu bāc.. tas live-view uz aplukojaam LCD ir visiem jaunajiem modeļiem, paceļto augšā spuguli... ne tikai D300.
konkrēti d300 pieminēju aiz tam, ka apgrābāju un vīlos, jo pie sevis biju iedomājies, ka tas izpaudīsies tā, ka pacels spieģeli, atpogās slēdzi un varēs maukt kā ar ziepeni, bez trobeļa un kameras salekšanās no spieģeļa vicināšanas.
Mandalay:ja mes runajam apr dSLR, tad seit ir jaaizmirst par grozamo LCD, jo tiek parkapts pamatlikums - SLR ir SLR... ja pieliek grozāmo - tad tas nav tirais SLR un ir hibrids...
man pie backsaides, SLR, hibrīds vai hujibrīds, bet negribās mesties 4-rāpus dubļos, lai krupja sejiņu krupņakā paņemtu!
jā, es arī aplauzos, kad bij domājis D300 ir ok live-view (bet ne del tam es vinju pirku), bet pars sekunzu vēlak sapratu, ka live-view ir baigais šits uz dslr... tas ir tik neerti lai cik to slavetu ziep-owneri. Skatumekletajs vnk rule
un par to krupi - ja gribi labu bildi - da kaut pa sudiem japeld bus, seit ir vairak attieksmes jaut. nav ko pirkt dSLR, ja neesi gatavs "uz visu".
Gudri, tiklīdz būs iespējams uztaisīt ātru augstas izšķirtspējas EVF pa sakarīgu cenu, protams, ka sāks pāriet. Pagaidām gan izskatās ka kādu laiku būs jāpagaida, jo tas kas pieejams tirgū pa sakarīgām cenām ir jūtami sliktāks par optisko skatu meklētāju.
Nu un? lai atsakās... pa to laiku es jau paspesu nopirkt veco spogulnieku hasiti/mamku un pieliksi lietoto digipakalju... 6mpix kaut vai un dzivosu bedu nezinadams, pats remontejot nemot detalas no `faulty vai for-spares` itemiem!?
kur problema? Tu tiesam izskatas esi tups marketinga lūzeris, da i vēl lietot nemāki... nezini kada ir starpība dslr un evf un t.t.
Mandalay:uote] nu bāc.. tas live-view uz aplukojaam LCD ir visiem jaunajiem modeļiem, paceļto augšā spuguli... ne tikai D300.
konkrēti d300 pieminēju aiz tam, ka apgrābāju un vīlos, jo pie sevis biju iedomājies, ka tas izpaudīsies tā, ka pacels spieģeli, atpogās slēdzi un varēs maukt kā ar ziepeni, bez trobeļa un kameras salekšanās no spieģeļa vicināšanas.
Mandalay:ja mes runajam apr dSLR, tad seit ir jaaizmirst par grozamo LCD, jo tiek parkapts pamatlikums - SLR ir SLR... ja pieliek grozāmo - tad tas nav tirais SLR un ir hibrids...
man pie backsaides, SLR, hibrīds vai hujibrīds, bet negribās mesties 4-rāpus dubļos, lai krupja sejiņu krupņakā paņemtu!