forum.gif
Par SIA Berga foto pakalpojumi
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Par SIA Berga foto pakalpojumi
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >
IerakstsAutors
Publicēts: 20.10.09 12:10 labots
 citēt
dansiga:tikai jautajaums, vai peec taas ciinjas un sabeigtajiem nerviem vairs tev tie apavi buus vajadziigi - ja nu tik chiibinjas;-pp;-))))

es vēl jauns un mierīgs,
nervi kā mūris :D
bet nu dasigna, ja tev pēc papīra sola nu nez 400 ls , bet samakā 320 tad vajdzētu wnk nokart lūpu...
padomāt, ka šoreiz nesaanāca mejgināšu citreiz un iet mājās!
Publicēts: 20.10.09 12:13
 citēt
Es vnk zinu labāk :D
 citēt
Piemēram ārzemēs darba sludinājumos prasa foto izglītību, vai arī labu portfolio ar labu pieredzi...
 citēt
LV foto nozares atalgojums ir pilnībā sabojāts...

Ja Lv vidējā alga valstī 2009 ir ap 500Ls... tad manuprāt fotogrāfa atalgojumam jābūt virs vidējā līmeņa.

Tirgu bojā arī daudzie amatieru darboņi, kas nesamaksā nodokļos firmas uzturēšanai utt. Attiecīgi šo darboņu cenu piedāvājums var būt vismaz par trešdaļu lētāks...

Vēl lieta tāda ka LV nav noteikta apakšējā likme (piemēram daži Ls stundā), kā arī nav noregulēts, kas drīgst sniegt fotopakalpojumus. Kā rezultātā daži labi pajautrojas ar kit objektīvu un pirmo reizi kameru rokā utt. Un galvenais ka arī leilākai daļai paterētāju vienalga kādas bildes, ka tik lētāk.
Publicēts: 20.10.09 12:16
 citēt
stradaju pie Berga Foto,sanemu minimalo algu,es nez,kapec pret tevi ta izturejas un par atlaishanu nevar but ne runas,ja parbaudes laiks ir 3meneshi un ja atlaizh taja perioda tu vari uzlikt uz ausim visu to kantori iesudzet tiesa,jo parkapj Darba likumdoshanu,vo maita,tagad stradaju jau otro menesi pec kartas!
Publicēts: 20.10.09 12:18 labots
 citēt
Luxferre:LV foto nozares atalgojums ir pilnībā sabojāts...

Ja Lv vidējā alga valstī 2009 ir ap 500Ls... tad manuprāt fotogrāfa atalgojumam jābūt virs vidējā līmeņa.

Tirgu bojā arī daudzie amatieru darboņi, kas nesamaksā nodokļos firmas uzturēšanai utt. Attiecīgi šo darboņu cenu piedāvājums var būt vismaz par trešdaļu lētāks...

Vēl lieta tāda ka LV nav noteikta apakšējā likme (piemēram daži Ls stundā), kā arī nav noregulēts, kas drīgst sniegt fotopakalpojumus. Kā rezultātā daži labi pajautrojas ar kit objektīvu un pirmo reizi kameru rokā utt. Un galvenais ka arī leilākai daļai paterētāju vienalga kādas bildes, ka tik lētāk.

ar tadiem paterētājiem nemsu runājis, bet tagad kad ir visi dr.lv un viss cits, kur var redzēt kā katrs fotogrāfs ar darbu ir ticis galā un pa cik....grūti būtu mānīties!
man liekas ka lielākoties, ja kādu sabildē tad uzreiz dr.lv tiek ielādēts, ja protams bildes patīk!
Publicēts: 20.10.09 12:32
 citēt

Kāpēc?
Publicēts: 20.10.09 12:46
 citēt
Vanderfons:

Kāpēc?

Tādēļ ka lai kļūtu par Pro fotogrāfu tomēr vajag kādus gadiņus fotogrāfēt. Visātrāk Pro līmeni ir sasnieguši Andrez un Lavlada... Un lai kļūtu par pro fotogrāfu vajag domāšunu, bet tiem kam ir domāšana tad var strādāt citos darbos kuru cipar mērāmi ar 4 skaitļiem.... tad kāda velna pēc strādāt zem 500?
Publicēts: 20.10.09 12:49
 citēt
Neviens:stradaju pie Berga Foto,sanemu minimalo algu,es nez,kapec pret tevi ta izturejas un par atlaishanu nevar but ne runas,ja parbaudes laiks ir 3meneshi un ja atlaizh taja perioda tu vari uzlikt uz ausim visu to kantori iesudzet tiesa,jo parkapj Darba likumdoshanu,vo maita,tagad stradaju jau otro menesi pec kartas!

Stranna, ka mani neviens nav iesuudzeejis ;) Un tieshi taadelej ir shis paarbaudes laiks, kad es skatos darbinieku un darbinieks skatas vai vinjam patiik.

Vari dabut kaadu argumentu savam apgalvojumam, jo iespeejams, ka cilveeks, kursh mani konsultee shajos jautaajumos vnk nav kompetents, par ko nestriidos - visaadi gadaas. Buushu visnotalj pateiciigs par info.
Publicēts: 20.10.09 12:56 labots
 citēt
Nu labi, Luxferre, bet kādas tīkamas tirpas parastam pasūtītājam, kam mājās ir vien pāris mākslas grāmatas, ja ir, izraisa citam piemītošais PRO statuss, ja naudu tas vienalga šķiro pēc brīvā tirgus piedāvājuma-pieprasījuma principa un pēc savām prioritātēm?

Teiksim, pamatmaksājumi par līzingiem, īri, skolām - pēc tam ikmēneša aktiem. Un tik, cik var atlicināt no liekās naudas. Liekā nauda - kas paliek pāri pēc degvielas, pārtikas iegādes utt.

Tā ir tipiska shēma proletariātam, kam nav vai nevar būt uzkrājumu, toties ir bagāto ļaužu kredītkartes.
Publicēts: 20.10.09 12:58 labots
 citēt
>> Neviens:

Darba likuma (LR) 13.nodaļa
Publicēts: 20.10.09 13:01
 citēt
Čomam iepatikās foto, sapirkās tehniku pa 5k Ls un atpelnīja gada laikā. :D
Publicēts: 20.10.09 13:07
 citēt
Vanderfons:Nu labi, Luxferre, bet kādas tīkamas tirpas parastam pasūtītājam, kam mājās ir vien pāris mākslas grāmatas, ja ir, izraisa citam piemītošais PRO statuss, ja naudu tas vienalga šķiro pēc brīvā tirgus piedāvājuma-pieprasījuma principa un pēc savām prioritātēm?

Teiksim, pamatmaksājumi par līzingiem, īri, skolām - pēc tam ikmēneša aktiem. Un tik, cik var atlicināt no liekās naudas. Liekā nauda - kas paliek pāri pēc degvielas, pārtikas iegādes utt.

Tā ir tipiska shēma proletariātam, kam nav vai nevar būt uzkrājumu, toties ir bagāto ļaužu kredītkartes.

Tieši tādēļ arī pēdējos gados sabruka šī tirgus niša... cilvēki vienkārši pirmais ko svītroja bij fotopakalpojumi... un visi šajās nišās strādājosīe sabira vienā katlā kur notiek dempings, viena otra aplikšana, sakaru loma utt.

Bet pie straujā kopējā foto tirgus sabrukuma par vismaz 50% fotopakalpojumu cenas samzinājās... kā rezultātā arī esam tur kur esam... :)
Publicēts: 20.10.09 13:08
 citēt
MartinK:Čomam iepatikās foto, sapirkās tehniku pa 5k Ls un atpelnīja gada laikā. :D

Neticu... :D
Publicēts: 20.10.09 13:14
 citēt
Gudris:
Luxferre:ote]

Neticu... :D

500 Ls mēnesī jau normals cipars :)

Gudris atrēķinu nodokļus... :D
Publicēts: 20.10.09 13:15 labots
 citēt
Luxferre, ja paskatās ss.lv, tur citās profesijās dempingo daudz drosmīgāk par fotogrāfiem. Protams, viņu izdevumi vienas darba vietas īrei/aprīkošanai ir bijuši par kārtu vai divām zemāki par profesionāla fotogrāfa studiju.

Pēdējie, var gadīties, aiz patikas pret dzelžiem ari ir kaut kur pārspīlējuši, nopērkot vairāk dažādu veidu prožektorus nekā reāli vajadzēja. Lietvedis divās grāmatvedības datorprogrammās nevar strādāt.
Publicēts: 20.10.09 13:17
 citēt
MartinK:Čomam iepatikās foto, sapirkās tehniku pa 5k Ls un atpelnīja gada laikā. :D

5K vareetu atpelnit tikai kaads mega profs, bet par mani visi zin, ka man ir tikai Nikon D60 :)
Publicēts: 20.10.09 13:28
 citēt

man arī iepatikas foto, sapirku, neko neatpelniju, tagad vajadzēja piķi - pārdevu... :)
bet kad atkal ienāks kāda lieka naudiņa atkal nopirkšu :D
Publicēts: 20.10.09 14:06
 citēt
Paši izvēlaties neticēt, strādāt pa minimālo algu.. ar varu neviens jūs nespiež.
Publicēts: 20.10.09 14:26
 citēt
Neviens:stradaju pie Berga Foto,sanemu minimalo algu,es nez,kapec pret tevi ta izturejas un par atlaishanu nevar but ne runas,ja parbaudes laiks ir 3meneshi un ja atlaizh taja perioda tu vari uzlikt uz ausim visu to kantori iesudzet tiesa,jo parkapj Darba likumdoshanu,vo maita,tagad stradaju jau otro menesi pec kartas!

Darba ņēmēja , dzelzāinā loģika.Ceru nesāksi stāstīt ka pie staba nevar pie..ies.Viela Tev pārdomām, līgumā uz pārbaudes laiku tiek iestrādāta materiālā atbildība, komercnoslēpums un tt. izejot no minētā Tevi jau var atlaist un pat piedzīt zaudējumus.Nevajag lasīt tikai tiesības, palasi arī pienākumus+ darba devēja tiesības
Publicēts: 20.10.09 14:34
 citēt
Mateus:

5K vareetu atpelnit tikai kaads mega profs, bet par mani visi zin, ka man ir tikai Nikon D60 :)

man arii ir Nikon D60 nu un?Kas tur slikts,labs stikls virsuu,piesledzos studijai ar savi D60 nu teikshu,kvalitate ir loti laba,tikai minus,ka nav AF motora iekshaa,viss parejais normali,vienig mazs parak,lai turetu kartigi rokaas!
ja ja ir alga 500ls menesi tad ja stajas speka jaunais progresivais nodoklis,ta hui zin ka tas darbojas vispaar ???
Ko vins no manis var piedzit,ja nekadu zaudejumus neradu,vinam mani jaataliz uz kkada pamata,darba deveja tiesiba ir mani nodroshinat ar visu nepiecieshamo sava darba jomaa,jo no savas kabatas netaisos ko dot...nu paies 3meneshi tad redzes kaa bus ;)
Publicēts: 20.10.09 14:41
 citēt
Atalgojums, ja nemaldos, parasti ir 3. pusēm neizpaužama līguma sastāvdaļa
Publicēts: 20.10.09 14:45
 citēt
MartinK:Atalgojums, ja nemaldos, parasti ir 3. pusēm neizpaužama līguma sastāvdaļa

Tas nevienam vairs neinteresee,nav jau paradu piedzineju firma,kur algu nedrikst izpaust!
Publicēts: 20.10.09 14:47
 citēt
Mateus : "Ir tepat viens FB biedrs, kursh tikai maacoties bildeet, fotografee visaadas beibes, kuraam vajag draugiem.lv ielikt jaunas bildes. Bildee pa 5-10Ls. Nopelna vairaak kaa 2ciparu naudu meenesii."

Kurš tas ir? Gribētu aplūkot viņa galeriju!

P.S. Kāpēc beibēm jāmaksā, ja ir tik daudz par velti fotogrāfēt gribētāju?
Publicēts: 20.10.09 14:51
 citēt
:)
es gan labprāt uzklausītu otru pusi :)
kad ieej darba kodeksā, darba ņēmēju aizsargā n-tie panti, darba devēju neviens!!!
Noteikti ne te!!!...
bet piem.:
sasit firmas fotoaparātu un no vainīgā neko nevar piedzīt, pat ja tiesa pēc 5 gadiem nolems , ka jāatmaksā... no divcīparu algas neko nevar atvilkt :D
Publicēts: 20.10.09 14:54
 citēt
Luxferre:

To visu sauc par konkurenci. :)

Manuprāt fotopakalpojums nav nekāda ķirurģijas prakse, kur būtu jāprasa ārsta diploms. Tjip tad ko, savas gleznas pārdot arī drīkstēs tikai akadēmijas absolventi?

Es teikšu godīgi- neredzu, ka būtu kaut kas mainījies foto pieprasījuma jomā, izņemot kāzas tiešām bija mazāk šogad.
Savukārt prostitūtas šogad daudz cītīgāk konkurē, un viņām vajag labākas bildes vienai par otru.
Publicēts: 20.10.09 14:56
 citēt

Kur var apskatīties čoma porfolio?
Publicēts: 20.10.09 15:09
 citēt
Portreti:Kur var apskatīties čoma porfolio?

Kāds šeit sakars ar portfolio?
Publicēts: 20.10.09 15:12
 citēt
Gribētos gan redzēt kādas būtu cenas ja visi godīgi maksātu nodokļus...
Publicēts: 20.10.09 15:14
 citēt
MartinK:
Portreti:Kur var apskatīties čoma porfolio?

Kāds šeit sakars ar portfolio?

Gribu redzēt, kā čalis fočē, pritom! Ja jau tik īsā laikā no nulles piecas štukas sapelnījis. Pie reizes pārliecināties, ka vienkārši nedirs!:)
Publicēts: 20.10.09 15:18
 citēt
Ja būsi pamanījis, tad es nediršu.

Kamēr jūs te cepāties, tikmēr viņš atpelnīja.
Publicēts: 20.10.09 15:20
 citēt
Luxferre:Gribētos gan redzēt kādas būtu cenas ja visi godīgi maksātu nodokļus...

Ak dies, tu domā, ka godīga uzņēmējdarbība sastāv tikai no ieņēmumiem!?
Publicēts: 20.10.09 15:21
 citēt
MartinK:Ja būsi pamanījis, tad es nediršu.

Kamēr jūs te cepāties, tikmēr viņš atpelnīja.

Jā, jā, un mans brālēns brauc F1! :D
Publicēts: 20.10.09 15:22 labots
 citēt
Portreti:Mateus : "Ir tepat viens FB biedrs, kursh tikai maacoties bildeet, fotografee visaadas beibes, kuraam vajag draugiem.lv ielikt jaunas bildes. Bildee pa 5-10Ls. Nopelna vairaak kaa 2ciparu naudu meenesii."

Kurš tas ir? Gribētu aplūkot viņa galeriju!

P.S. Kāpēc beibēm jāmaksā, ja ir tik daudz par velti fotogrāfēt gribētāju?

Es ta pat piepelnos pa 10Ls - 20Ls sesiju taisu visiem :)
Kaazas bildeju pa 150Ls un tā,japatrenejas,nepatraukti jafotografe un jamaacas klaat visadas fii4as par un ap foto,nodklus piedrazt,ta pat visi sanem vecum pensiju :D
Publicēts: 20.10.09 15:28
 citēt
Portreti, kas tur tāds neticams - pats taču arī noteikti esi atpelnījis savus dzelžus, kas nemaksā gluži dažus simtus.
Publicēts: 20.10.09 15:35
 citēt
MartinK:Portreti, kas tur tāds neticams - pats taču arī noteikti esi atpelnījis savus dzelžus, kas nemaksā gluži dažus simtus.

Jā tik atšķirība tāda ka Juris jau daudzus gadus ar foto nodarbojas... un ne jau pusgadā šams ko tādu iepirka... :)
Publicēts: 20.10.09 15:37
 citēt
Portreti:
Luxferre:Gribētos gan redzēt kādas būtu cenas ja visi godīgi maksātu nodokļus...

Ak dies, tu domā, ka godīga uzņēmējdarbība sastāv tikai no ieņēmumiem!?

Oficiālas programmatūras tehnika, telpas grāmatvedība, pvn, algu nodokļi utt. Daudz visādu lietu, bet ne par to stāsts...
Publicēts: 20.10.09 15:41 labots
 citēt
MartinK:Portreti, kas tur tāds neticams - pats taču arī noteikti esi atpelnījis savus dzelžus, kas nemaksā gluži dažus simtus.

Neticams ir tavs stāsts. To, ka nekāda portfolio nebūs, zināju jau tad, kad rakstīju pirmo teikumu.

Pat tāds talantīgs čalis kā Andrejs pirmos gadus nevis pelnīja, bet knapinājās. A te- 5000 pirmā gada laikā! :D:D:D

Tīrākā diršana!:)
Publicēts: 20.10.09 15:42
 citēt
neviens-beidz sapņot par pensiju,pensijas vecums būs nesasniedzams,kad sāksi tam tuvoties.Tā būs kalniešu privilēģija,jo atbildīgie Tavu pensiju būs notērējuši jau vakar.
Publicēts: 20.10.09 15:47 labots
 citēt
Portreti:
Tīrākā diršana!:)

Lai būtu, katrs jau spriež pēc sevis. Man ir pilnīgi vienalga, ko tu par to domā.

Mathias jau būtiskāko pateica:
Mathias:ir cilveeki, kuri maak izdziivot un ir kuri nemaak. Tas ari viss.
Kad es pirku kameru, man bija primaarais meerkjis vinju maksimaali aatri atpelnit.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas