Gribēju vienkārši pabrīdināt, ka Bergs tagad meklē fotogrāfu, bet neieteiktu tur iet, jo beigās būs MILZĪGA vilšanās ciparos. Kgan līgumā rakstīts, ka maksā 1.10Ls par stundu (kas jau ir nožēlojami), beigās pat tas netiek izmaksāts pilnā apmērā (personīgā pieredze). Jā un galvenais tieši pirms algas izmaksas paziņo par atlaišanu (pēc mēneša strādāšanas).. varētu padomāt, ka es turpinātu strādāt par divciparu skaitli mēnesī.. uz papīra.. Jā, sludinājums šeit - bergafoto.lv...
1.10Ls/h? Nav labaak pasham samekleet paaris projektus meenesi un nopelniit to pashu straadaajot 10x mazaak un paareejo laiku maaciities meistariibaa? P.S. varbut tie 1.10Ls = pirms nodokljiem? Kaa ari ja Tevi pienjeema darbaa ar maksimaalo darba likuma paredzeeto paarbaudes laiku, kas ir 3 meeneshim, tad gan Tu vari to 3 meeneshu laikaa vnk pateikt - aj es te nestraadaashu un aiziet, kaa ari darba deveejs var vnk pienaakt un pateikt tjip ej prom Tu nespeej pildiit vot darba pienaakumus. Darba likums to ljauj.
Mateus:1.10Ls/h? Nav labaak pasham samekleet paaris projektus meenesi un nopelniit to pashu straadaajot 10x mazaak un paareejo laiku maaciities meistariibaa? P.S. varbut tie 1.10Ls = pirms nodokljiem? Kaa ari ja Tevi pienjeema darbaa ar maksimaalo darba likuma paredzeeto paarbaudes laiku, kas ir 3 meeneshim, tad gan Tu vari to 3 meeneshu laikaa vnk pateikt - aj es te nestraadaashu un aiziet, kaa ari darba deveejs var vnk pienaakt un pateikt tjip ej prom Tu nespeej pildiit vot darba pienaakumus. Darba likums to ljauj.
bija vēl solīts, ka maksā par katru bildi 10sant., bet kā jau rakstīju - pilnā apmērā nesamaksāja pat par stundu darbu.. un darbs tur tiešām vergu darbs.. p.s. jā, pirms nodokļiem..
pa 2ciparu algu meenesii? Negribu nevienu aizvainot, bet ja viirietis nespeej nopelniit lai pats paeestu... nuuu.. kaa lai saka... Es neesmu ne PRO nekas, bet kaut kaa maaceeju D60 Nikon atpelniit 5 meeneshu laikaa. Un aarpus pamat darba.
Autors min tieshi divciparu algu.
Ir tepat viens FB biedrs, kursh tikai maacoties bildeet, fotografee visaadas beibes, kuraam vajag draugiem.lv ielikt jaunas bildes. Bildee pa 5-10Ls. Nopelna vairaak kaa 2ciparu naudu meenesii.
Ja grib tad var. Bet var suudzeeties ka neko nevar.
Vai tad taa nav?
P.S. 1.10Ls pirms nodokljiem uz rokas sanaak... kaut kaadi ~80sanji stundaa jeb darba diena = 6.4Ls = 120LS meenesi pie 100% noslodzes. Patiesiibaa, ja tieshaam ir 100% noslodze nav jau arii tik suudiigi ja vel tas kaa iesaakums karjerai. Bet droshi vien ka nav tik daudz taa darba fotostudijaa.
Mateus:pa 2ciparu algu meenesii? Negribu nevienu aizvainot, bet ja viirietis nespeej nopelniit lai pats paeestu... nuuu.. kaa lai saka... Es neesmu ne PRO nekas, bet kaut kaa maaceeju D60 Nikon atpelniit 5 meeneshu laikaa. Un aarpus pamat darba.
Ir tepat viens FB biedrs, kursh tikai maacoties bildeet, fotografee visaadas beibes, kuraam vajag draugiem.lv ielikt jaunas bildes. Bildee pa 5-10Ls. Nopelna vairaak kaa 2ciparu naudu meenesii.
Vai tad taa nav?
es jau neko nesaku - tiešām bija nesen viens pasākums, kur es kā fotogrāfs 1 vakarā nopelnīju vairāk kā pie Berga mēnesī. Lieta bija tāda, ka man nebija ne jausmas, kā ir Berga kantorī ar maksāšanu..
BEt padomaa pats 1.10Ls h..novelk kaadu 3.dalju nodokljos un viss. Ir jau kapeikas. Bet nu... Nezoliidi ir tas, ka kaa Tu saki, vinji visu kas pienaakas nesamaksaa pat no taa mazuminja. Par to gan var bietee sadot.
Mateus:pa 2ciparu algu meenesii? Negribu nevienu aizvainot, bet ja viirietis nespeej nopelniit lai pats paeestu... nuuu.. kaa lai saka... Es neesmu ne PRO nekas, bet kaut kaa maaceeju D60 Nikon atpelniit 5 meeneshu laikaa. Un aarpus pamat darba.
Vai tad taa nav?
P.S. 1.10Ls pirms nodokljiem uz rokas sanaak... kaut kaadi ~80sanji stundaa jeb darba diena = 6.4Ls = 120LS meenesi pie 100% noslodzes. Patiesiibaa, ja tieshaam ir 100% noslodze nav jau arii tik suudiigi ja vel tas kaa iesaakums karjerai. Bet droshi vien ka nav tik daudz taa darba fotostudijaa.
intresanti būtu redzēt kādu darbu un ko tu ar to esi darijis! Tīri pieredzes vākšanai! jo man pēc darba un skolas laika tikpatkā nav pelnīt vēl ar fotogrāšēšanu, bet piemēri kā to darīt ļoti intresē!
foto_laaga:solīja tak vēl 10sant par bildi un skolās bildes ir daaaudz, tad nu domāju, ka būs ok.. bet nu kas bijis bijis, es tik par brīdinājumu citiem..
a tas viss bez konkrēta līguma? takā iedevi bildes un gaidiji kad būs kaukad mosh nauda? līdzigi kā viens kam laboju portatīvo bija iedomajies , ka atdošu atpakal kamēr nebūs samaksāts, bet nu es pagaidiju un dabuju visu savu naudiņu un klients laptopu
varētu parādīties, pēc jaunā gada, pēc jaunu līgumu noslēgšanas. jābūt kādām praktiskām iemaņām, tjipa, āmuru un naglu redzējušam, vēlams orjentēties rasējumos
studija bija izbraukuma studija skolās - portreti, draugu bildes, grupu bildes. darba daudz. celies ap 5 no rīta katru dienu, lai aizbrauktu uz kkādu Liepāju, kur jābūt 8:00, uzstādi gaismas, safočī, novāc gaismas, brauc uz ofisu, atdod bildes, brauc mājās, ir jau 21:00, viss kas interesē pec tam ir gulēt, lai atkal pieceltos 5:00 nākamajā rītā - vergu darbs. diemžēl arī par vergu samaksu..
studija bija izbraukuma studija skolās - portreti, draugu bildes, grupu bildes. darba daudz. celies ap 5 no rīta katru dienu, lai aizbrauktu uz kkādu Liepāju, kur jābūt 8:00, uzstādi gaismas, safočī, novāc gaismas, brauc uz ofisu, atdod bildes, brauc mājās, ir jau 21:00, viss kas interesē pec tam ir gulēt, lai atkal pieceltos 5:00 nākamajā rītā - vergu darbs. diemžēl arī par vergu samaksu..
anonims_ : ir cilveeki, kuri maak izdziivot un ir kuri nemaak. Tas ari viss. Kad es pirku kameru, man bija primaarais meerkjis vinju maksimaali aatri atpelnit. Fotograafijas bija tikai un vieniigi web projektu elementiem. Un ja Tev shkjiet, ka ar foto sakasiit ap 80Ls meenesi ir daudz... nu tad man zheel Tevi Kaut kaa ESMU PAARLIECINAATS, ka profi pelna daudz vairaak
Piemeeri... smadzeni vajag kustinaat un pielaagoties tirgum un pieprasijumam. Tas ari viss. Krukjiities vajag, nevis suudzeeties par valdiibu vai ko citu
P.S. redz kaa par foto_laaga beigaas sanaak kljuudijos, ka vinjsh ir chiiksteetaajs, bet kaads tomeer manupraat chiikst
foto_laaga:solīja tak vēl 10sant par bildi un skolās bildes ir daaaudz, tad nu domāju, ka būs ok.. bet nu kas bijis bijis, es tik par brīdinājumu citiem..
a tas viss bez konkrēta līguma? takā iedevi bildes un gaidiji kad būs kaukad mosh nauda? līdzigi kā viens kam laboju portatīvo bija iedomajies , ka atdošu atpakal kamēr nebūs samaksāts, bet nu es pagaidiju un dabuju visu savu naudiņu un klients laptopu
Mateus:anonims_ : ir cilveeki, kuri maak izdziivot un ir kuri nemaak. Tas ari viss. Kad es pirku kameru, man bija primaarais meerkjis vinju maksimaali aatri atpelnit. Fotograafijas bija tikai un vieniigi web projektu elementiem. Un ja Tev shkjiet, ka ar foto sakasiit ap 80Ls meenesi ir daudz... nu tad man zheel Tevi Kaut kaa ESMU PAARLIECINAATS, ka profi pelna daudz vairaak
Piemeeri... smadzeni vajag kustinaat un pielaagoties tirgum un pieprasijumam. Tas ari viss. Krukjiities vajag, nevis suudzeeties par valdiibu vai ko citu
P.S. redz kaa par foto_laaga beigaas sanaak kljuudijos, ka vinjsh ir chiiksteetaajs, bet kaads tomeer manupraat chiikst
tu lasiji ko es raksiju vai tikai dur uz prieksu! Par naudu nesudzos! man ir pamatdabs un pec darba skola! Piepelnu dazus latus salabojot kadam ofisam or klietam kadu kompiti! pilnigi pietiek! Brivdienas braucu izklaideties un pie reizes nofocheju kadu vietu un prieks liels! Savu nopikto televizoru ari centies atpelnit? Vai velosipedu dzenoties pakal tramvajam? Un kam man rasetaju?
Sorry, bet man muuzhaa nekas un nekad nav bijis caur paziishanos. Pats njemos savaa uznjeemumaa, kaa ari straadaaju no 15 gadu vecuma. Taadeelj shitas bija no Tavas puses nevietaa. Nekas man nav bijis gatavs. Sorry, bet visu ko gribeeju - pats ari nopelniju.
Mateus:Sorry, bet man muuzhaa nekas un nekad nav bijis caur paziishanos. Pats njemos savaa uznjeemumaa, kaa ari straadaaju no 15 gadu vecuma. Taadeelj shitas bija no Tavas puses nevietaa. Nekas man nav bijis gatavs. Sorry, bet visu ko gribeeju - pats ari nopelniju.
Tad jau tu man kā brālis! Strādaju un izdzīvoju arī ka māku apmēram no 15 gadu vecuma! Un man tiko palika 20 gadi! Savu kameru protams arī pats nopelniju un nopirku ir cilveki kas ar foto pelna un strada ir ari cilveki kas ar velosipedu pelna, bet ir ari tadi , kas pavada savu brivo laiku bildejot to kas patik un braucot vel ar riteni
RESPECT! Visu cienju taadiem cilveekiem Luuk tie ir cilveeki, kas manupraat dziivo pareizi. Man gan ir bik vairaak tagad - 29gadi (pec 2 nedeljam svineeshu).
shvaboc: ja es buutu gaajis citaa uznjeemumaa un sanjeemis sho naudu tas skaitiitos?
Speciaali TEV staastu - atveeru jaunu fileali kura oficiaali tikai fotografee. No shiis fileaales ir reekjins klientam par fotograafiju. Ienaak pikjis. Kad pikjis ir ienaacis tik cik kamera maksaaja - kamera IR atpelniita? Jeb pa Tavam nav? Taalaak bildes tiek nodotas jau web projektu izstraadei. Kur probleema?
dansiga: neviens vinjam nebrauc augumaa. tas nu 100% Ja buutu nepiecieshams, es vel paliidzeetu pavilkt to kantori uz procesiem
anonims_:Bildēšana pēc liguma un vēl nemaksā? man nav skaidrs Joprojām intrēsē kā vēl jūs visi piepelnaties ar bildēšanu!
Kaa es - to jau tikko detaljaas izstaastiju Bet ja peec liiguma nemaksaa ir paaris veidi, kaa jebkuru paraadnieku var taa uzviklt, ka nozeelos par paraadu ilgi
njaa, 1.1Ls/h, 5 celties, 9 vakaraa maajaas.. nu nu, baisi izklausaas.. Bet ir tak vel shajos sauktajos dizjkjibeles laikos cilveeki, kuri bez 35Ls/h pakalju no maajas aaraa i nedomaas vilkt..
Par to es arī domāju, kas līgumā ir to var saņemt! Protams, ja nav kaukāds apakšpunkts, ka maksā par bildēm kas ir derīgas piemēram no 500 bildēm izvēlas 2 gab tikai! Tādi līgumi citigi jāpēta! Un ja viss sanāk kā tu domā tad to naudu ko viņi pēc tavām domām nav samaksājuši būtu jāsaņem!