forum.gif
Par SIA Berga foto pakalpojumi
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Par SIA Berga foto pakalpojumi
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >
IerakstsAutors
Publicēts: 20.10.09 15:47
 citēt
Neviens, pārbaudes laikā tevi var atlaist jebkurā brīdī nepasakot iemeslu. Savukārt par materiālo atbildību ir tā, ka to nosaka civillikums. Līdz ar to nav nemaz tik grūti ja ne piedzīt zaudējumus, tad vismaz dabūt tiesas izpildrakstu un tad nenokārtojot saistības būs grūti turpmāk dzīvot.
Publicēts: 20.10.09 15:49
 citēt
Atpelnīt investīciju nozīmē pelnīt tik cik pelna plus vēl ieguldījumus... tātad gada iepriekšējie ienākumi plus 5K...

LV maza zeme tad jau gan jau kāds no mums viņu pazīst... saki vārdu... ;)
Publicēts: 20.10.09 16:00 labots
 citēt
5k ir kas - peļņa vai apgrozījums? ja apgrozījums, tad tas nav nekas pārāk liels, ja strādā profesionāli. Un PVN pie 5k arī nav aktuāls - ja nav 10k 12 mēnešos tad var nereģistrēties kā PVN maksātājs. Tik jautājums vai tas ir izdevīgi.

Bet tā īss uzmetums mazam fotobiznesam lai saprastu ap ko lietas grozās: studija/birojs ~200 Ls mēnesī, grāmatvedība ~100 Ls mēnesī, IIN un soc nod ~100 Ls (tā lai VID liekas mierā), tehnikas un citu PL amortizācija vai īre ~400 Ls mēnesī, degviela un transports ~200 Ls mēnesī, komunikācijas ~50 Ls mēnesī, gan jau ka visādiem biroja sīkumiem ~50 Ls mēnesī. Kopā saskrien, ~1100 Ls pirms vispār kaut kas ir nopelnīts ēšanai un dzīvošanai. Pieņemsim, ka pāri vajadzētu palikt kādiem 2k Ls.

Tas nozīmē, ka ieņēmumiem gadā vidējam fotogrāfam vajadzētu būt ~30-40k Ls. jeb citiem vārdiem izsakoties stundas likmei vajadzētu būt robežās no 35 līdz 40 Ls vēlams pat nedaudz vairāk. Tā ka 5k apgrozīt jau nu nevajadzētu būt lielām problēmām imho. Tā ka kāzas pa 150 vai meičas pa 5 Ls bildēt ir labdarība, ja protams piegādā sakarīgu rezultātu.
Publicēts: 20.10.09 16:19
 citēt
ak34:5k ir kas - peļņa vai apgrozījums?

Tu runa 99% sejieniesju nesaprotama valoda :):) To var pavisam vienkarsji parbaudit uzprasot lai cilveks pasaka CIK jabut ciparam reklijina lai nobildetu kautko 100km attaluma no MAJAS un NOPELNITU 100Ls :):) Gluzji vienkarsji seit cilveki PIRMKART ir siki halturisti vai tadi kas dara DA JEBKO jo "Mak jebko" un beigas sanaka ka budams Galdnieks , Skardnieks , celtnieks , skolotajs un setnieks pelna pienesim 1000Ls menesi PIEMAKSAJOT saviem FOTO klientiem videjo 50-60% pie katra pasutijuma:):)
Publicēts: 20.10.09 16:35
 citēt
Luni, par to es nešaubos. Ganjau ka arī nesaprata kā stundas likmē jāiekļauj arī sagatavošanās, apstrāde un ja garš ceļš - arī ceļa izdevumi. Bet nu ne par to stāsts. Drīzāk jau uz stundas likmi 40 Ls jāskatās vai vari sevi par tādu naudu pārdot. Ja nē - tad lai cik labi arī pats bildētu, pašam līst fotobiznesā nevajadzētu. Vai nu pie kāda jāstrādā vai jābildē kā amatierim.

Bet ja strādā kā darbinieks, tad ir pavisam cita matemātika, bet idejiski jau nekas nemainās - lai dabūtu 1k neto algu mēnesī, gadā fotogrāfam ir jāienes tie 30-40k Ls. Ja nespēj ko tādu saražot, tad nav nekāda aršana.

Gan jau arī tieši šī iemesla pēc F64 sācis lēnām mazināt biznesu, jo vairs nav kas pērk bildes
Publicēts: 20.10.09 16:40
 citēt
Piekrītu ak34 un Lunim...
Publicēts: 20.10.09 16:43
 citēt
tad jājautā... cik tādu profesionāļu vispār ir spējīgi vienlaicīgi eksistēt tādā mazvalstiņā kā LV?
Publicēts: 20.10.09 16:56
 citēt
ak34:Neviens, pārbaudes laikā tevi var atlaist jebkurā brīdī nepasakot iemeslu. Savukārt par materiālo atbildību ir tā, ka to nosaka civillikums. Līdz ar to nav nemaz tik grūti ja ne piedzīt zaudējumus, tad vismaz dabūt tiesas izpildrakstu un tad nenokārtojot saistības būs grūti turpmāk dzīvot.

Ka var atlaist parbaudes laika,piemeram ja vins nav izurets,tad var,bet ??? hmm..kko esmu palaidis garam?
Publicēts: 20.10.09 16:57 labots
 citēt
shvaboc:tad jājautā... cik tādu profesionāļu vispār ir spējīgi vienlaicīgi eksistēt tādā mazvalstiņā kā LV?

ļoti maz!
Kkgan tie kas spej apvienot i kaazas,reportaazham,zurnal foto un sutidj foto nu it ka jau var kko nopelnit menesii,lai izdzivotu un nomaksatu visus rekjinus-komunalos u.tml.
Jabut loti aktivam,lai vispar ko nopelnitu un izsistos...jeb braukt komandejumos uz citam zemeem meginat tur laimi mekleet!
Publicēts: 20.10.09 16:59
 citēt
Nepareizs jautaajums - eksistee te nevis profi, bet pseidoprofi.
Profi Lv nevis eksistee, bet tikai dziivo.. naudu pelnot aarpus Lv.
Publicēts: 20.10.09 17:01
 citēt
Jonatans:Nepareizs jautaajums - eksistee te nevis profi, bet pseidoprofi.
Profi Lv nevis eksistee, bet tikai dziivo.. naudu pelnot aarpus Lv.

Nu jaa kka ta arii ir!!!
Publicēts: 20.10.09 17:17
 citēt
kāds ir bijis livu akvaparkā pēdējo laiku, tur viri dzeltenos kreklos ar uzrakstu photographer staigā un visu laiku bildē,
pēcāk pie ieejas var iegādāt bildes
bet cena 2 LVL par 10x15 :) vot tas ir forši.
var arī diskā iecept, tad 1 bilde ir 1 lvl

interesanti būtu uzzināt cik tie džekiņi saņem, kas fočē ... labi, ja 50 sant par 1 pārdoto bildi
Publicēts: 20.10.09 17:24
 citēt
Neviens, pārbaudes laikā darba devējs var vienkārši jebkurā brīdī pateikt "savāc savas mantas un tinies" nepaskaidrojot iemeslu. Tāpēc jau tas ir pārbaudes laiks. Parasti gan bez iemesla pārbaudes laikā nevienu neatlaiž. Bet nebrīnos, ka kāds var sabēdāties par atlaišanu pārbaudes laikā - vairākus esmu atlaidis pārbaudes laikā un gadās, ka pat nesaprot kāpēc. Pat kad paskaidro.

Otra lieta, ko vienmēr ņemu vērā darba intervijās. Ja potenciālais darbinieks sāk stāstīt kāds cūka ir iepriekšējais vai esošais darba devējs, tad parasti diezgan automātiski tas nozīmē, ka pie manis viņš nestrādās. Principā šīs diskusijas aizsācēju arī neņemtu darbā tieši aiz šī paša iemesla: "cūka darbadevējs, nemaksāja, izdzenāja un vēl atlaida; savukārt es strādāju mega labi un daudz" Nav tas loģiski, ja darba devējs nav pilnīgs klaunu un uzmetēju kantoris.
Publicēts: 20.10.09 17:45
 citēt
ak34 ljoti pareizi visu izskaidro.

portreti: Tev nepatiik, ka Tev nesanaaca jau no saakuma pelniit vai kas?
Un tam nav NEKAADS sakars ar talantiigo Andreju. Pelna ne jau talants, bet marketings. Tas ari viss. Jeb kaads uzskata McDonalda paiku par talantiiga pavaara meistardarbu? :)
Ir daudzi fotograafi kuri normaali dziivo, lai gan bildeet nemaak.
Ir taads Svens Klaave... vinjsh bildeeja zhurnaalam Forsaazha. No profu viedoklja vinjh nemaz bildeet nemaak, bet par sesiju vinja studijaa prasija normaalu 3ciparu skaitli. Un dziivoja nesuudiigi. Nezinu kaa tagad, jo neintereseejos.
Tas viss ir marketings. Taadelj ari tie pashi labaakie nepelna vis vairaak. Vinjiem vajag agjentu :)
Laikam kaut kaa taa.
Publicēts: 20.10.09 18:17 labots
 citēt
ak34:Neviens, pārbaudes laikā darba devējs var vienkārši jebkurā brīdī pateikt "savāc savas mantas un tinies" nepaskaidrojot iemeslu. Tāpēc jau tas ir pārbaudes laiks. Parasti gan bez iemesla pārbaudes laikā nevienu neatlaiž. Bet nebrīnos, ka kāds var sabēdāties par atlaišanu pārbaudes laikā - vairākus esmu atlaidis pārbaudes laikā un gadās, ka pat nesaprot kāpēc. Pat kad paskaidro.

Otra lieta, ko vienmēr ņemu vērā darba intervijās. Ja potenciālais darbinieks sāk stāstīt kāds cūka ir iepriekšējais vai esošais darba devējs, tad parasti diezgan automātiski tas nozīmē, ka pie manis viņš nestrādās. Principā šīs diskusijas aizsācēju arī neņemtu darbā tieši aiz šī paša iemesla: "cūka darbadevējs, nemaksāja, izdzenāja un vēl atlaida; savukārt es strādāju mega labi un daudz" Nav tas loģiski, ja darba devējs nav pilnīgs klaunu un uzmetēju kantoris.

Nu man problemas nav ar darba deveju un nekad nav bijushas :)
Nemekleju problemas,kur tas nav,ja vins mani ir izmantojis savtigos nolukos tad nu bez tieshanas neiztikt,kgan es neesmu tads,kas mekletu problemas,ja ari atlaistu!
Kgan atlaist cilvek usava slitka garastavokla delj,nu nez,tas ir zemiski no darba deveja puses,savdak nevaru to formulet,ja no manis nak darba kvalitate tad ko ta tad :)
Publicēts: 20.10.09 18:21
 citēt
Interesanti, kur ir tas darbadeveejs, kursh darbiniekus izmanto nesavtiigi.
Publicēts: 20.10.09 19:11
 citēt
Mūsu skolā ar Berga foto pamitinājās. par rezūltātiem nēsmu sajūsmā. klasesbilde blāva,reti kuram ja nepazīst seju var redzēt.
vienīgā kaut cik normālā draugu bilde.
Publicēts: 20.10.09 19:27
 citēt
Nu taatad Tu neesi sajuusmaa par algotaa fotograafa darbu.
Publicēts: 20.10.09 19:34
 citēt
Laga, duraciņ, ej pie Luņa paklājiņus izkratīt, viņš pelna 1600 dienā, tev ar čiriku pietiks?
Publicēts: 20.10.09 19:37
 citēt
Portreti: es briiniishos, ja izraadiisies, ka tieshaam neesi vel ne no viena bietee atraavis par savu attieksmi :D
Lai gan runaa ka uz shaadiem cilveekiem nav jaapvainojas :):):)
Publicēts: 20.10.09 21:20
 citēt
Mūsu skolā arī bija berga foto,pavisam nesen,bildes arī pavisam nesen atnāca ^^
Klases bilžu fotogrāfs bija labs - sakarīgi salika klasi un neradīja nelabvēlīgu spriedzi
Žēl objektīvu nedeva izmēģināt :D Bet tur jau savi iemesli )))
Portretu večiem arī nebija nevainas - viņi darīja savu darbu.
Tas,ka katru gadu brauc citi fotogāfi no tā pat Berga foto ir fakts,bet šī gada Fotogrāfi bija sakarīgi.
Publicēts: 20.10.09 21:34
 citēt
Mateus:Portreti: es briiniishos, ja izraadiisies, ka tieshaam neesi vel ne no viena bietee atraavis par savu attieksmi :D

Tu tiešām domā, ka tagad kāds no čatiņa ņems, atlips no kompjūtera un mēģinās nodarīt man smagus miesas bojājumus, jo aizskāru kāda sāpīgo kompleksu? Kurš? Minhauzens Lunis, vecais jauno meitu tīkotājs Haiduks vai manas sievas klusais lovītājs Oktaviāns? :D

Jebšu pats personīgi pieteiksies mani noslānīt? :D
Publicēts: 20.10.09 21:36
 citēt
Da man ir ari citas probleemas, piem tagad pa slimoshanu nometu gandriiz 4kg :o tagad ir partijas uzdevums max 2 nedeelju laikaa atguut zaudeeto... taa kaa diemzeel vai par laimi nav laika duures vicinaat (giggle)
Publicēts: 20.10.09 21:39
 citēt
Es atkal gribētu nomest 10 kilo. A to sūdīgi lidoju...:(
Publicēts: 20.10.09 21:52
 citēt
Nomest varu iemaaciit ;)
Privaati treninji, treninju programmas un dieetas 8)
Publicēts: 20.10.09 22:03 labots
 citēt
es briiniishos, ja izraadiisies, ka tieshaam neesi vel ne no viena bietee atraavis par savu attieksmi

Tu vēl ilgi šito tekstu variācijās kā J.S. Bahs apspēlēsi?
Publicēts: 20.10.09 22:19 labots
 citēt
Slimo, jeb jau veseljojies?
Ne vienu reizi liidz shim neesmu teicis neko shaadu Mr Maaciitaajam.

P.S.
Portreti pats ir ziidainis, ka meties starpaa, jeb Tev vnk rembo sindroms? :)

Atslaabsti. Labaak dod padomu teemas autoram ;)
Publicēts: 20.10.09 22:40 labots
 citēt
Mateus:Nomest varu iemaaciit ;)
Privaati treninji, treninju programmas un dieetas 8)

O! padaliisies ar kaadu infu? Es ar biki ar sportu nodarbojos. A darbojos peec atziitiem bodibilderu .pdfiem
PS. nezinu, kas labs kas ne, tik cik peec pasha noveerojumiem.
Publicēts: 20.10.09 22:42
 citēt
Atziitu bodi bilderu pdf neder individuaaliem objektiem.
Piemeeram - bilderis skatuvei gatavojas ~3meeneshus. 3 meeneshu laikaa nomet 10-20kg. Cik nu kuram tie tauki. Tas ari ir tas, kas uzskataams par rezultaatu, kaads jaasasniedz attieciigaa laika periodaa :) Manas domas protams.
Es darbojos peec biokjiimijas un fiziologjijas pamatiem :)
Publicēts: 20.10.09 22:48
 citēt
nejau visu izmantoju, bet to cik biezhi, noslodzi mulkuljiem, + - eshana, pirms, peec, nekaapshu uz skatuvi. Lai gan pavadot laiku tikai zaalee, paliek cilveeks leenaaks, ne taadas kustibas, uc, domaju, ka turpinaashu ar boksu turpmaak.
Publicēts: 20.10.09 22:51
 citēt
woodz:Mūsu skolā arī bija berga foto,pavisam nesen,bildes arī pavisam nesen atnāca ^^
Klases bilžu fotogrāfs bija labs - sakarīgi salika klasi un neradīja nelabvēlīgu spriedzi
Žēl objektīvu nedeva izmēģināt :D Bet tur jau savi iemesli )))
Portretu večiem arī nebija nevainas - viņi darīja savu darbu.
Tas,ka katru gadu brauc citi fotogāfi no tā pat Berga foto ir fakts,bet šī gada Fotogrāfi bija sakarīgi.

kura skola? ;)
Publicēts: 20.10.09 22:51
 citēt
emzurka:Mūsu skolā ar Berga foto pamitinājās. par rezūltātiem nēsmu sajūsmā. klasesbilde blāva,reti kuram ja nepazīst seju var redzēt.
vienīgā kaut cik normālā draugu bilde.

un te kura skola? :)
Publicēts: 20.10.09 22:55
 citēt
neesmu bildeejis ne valmiera ne ludzaa :))
Publicēts: 20.10.09 22:56
 citēt
Gudris:es ar kādreiz riju proteīnus un kreatīnus un gāju uz zāli 6 reizes nedēļā...bet pēdēja laikā galīgi nesanāk :(

Teoretikjis ;)
Tu proteiinu rij jau no embrija laika :) Ja nebuutu proteins buutu beigts ;) Starp citu, es papildus proteinu nedzeru, jo ~200g proteinu dienaa var mieriigi savaakt no paikas :)

Laurelz: ja Tu izveelies boxu, tad Tev manas metodes neder. Es cilveekiem paliidzu augt izmeeraa, bet Tev tas ir lieks. Man ir pazinjas bokseri ari. Nopietni cilveeki. Ja interesee varu kaadreiz paliidzeet. Bet tas viss ir Ogree.
Publicēts: 20.10.09 22:59 labots
 citēt
Portreti:
Mateus:Portreti: es briiniishos, ja izraadiisies, ka tieshaam neesi vel ne no viena bietee atraavis par savu attieksmi :D

Tu tiešām domā, ka tagad kāds no čatiņa ņems, atlips no kompjūtera un mēģinās nodarīt man smagus miesas bojājumus, jo aizskāru kāda sāpīgo kompleksu? Kurš? Minhauzens Lunis, vecais jauno meitu tīkotājs Haiduks vai manas sievas klusais lovītājs Oktaviāns? :D

Jebšu pats personīgi pieteiksies mani noslānīt? :D

Šitādus, kā portreti parasti ieliek telpā bez kliņķa.
Portreti, kur tu tagad sievu izdomāji :D, kad malaļetkas māni uz gultu(ar foto aizsegu), tad gan stāsti ka esi viens... un bezbērnu vecis :D
un vienīgais īsti slimais tu esi, kurš ar savu cincīti (problēmas bija?) dikti lielās, arī tepat blogā :)

Portreti(c) Man, starp citu, ir liels daikts. Kā kādai iedodu, tā pēc tam nav miera- zvanās un tā, kā dullas.

-----
oms(C) Nu ieliec fočeni un klāt mērogam sērkociņkastīti, bet bez fotošopa! :D:D:D

Šit gan prasījās ielik sadaļā <Dir$ēji vai nē?>
Publicēts: 20.10.09 23:24
 citēt
Ko Tu vareetu iemaaciit? :D:D:D:D
ok :D:D:D
pienjemsim ;)
jekabsons.lv... Es laikam Tavupraat maz zinu.
Kaa arii pie reizes Tu varetu manus klientus paarliecinaat ka es esmu lohs kursh jaamaaca un vinju rezultaati patiesiibaa naak no Gudris :D
Iedod savas koordinaatas, vinji paskatiis Tavus rezultaatus un buus Tev shance, par normaalu ciparu Ls/h ;)

A Tu taads baigais talants es taa skatos.. labaakais fotograafs, draazeejs, sportists ;)
Publicēts: 20.10.09 23:33
 citēt
gribi saliidzinaat savas kaajas ar manaam? ;)
Ljauju mineet... peec fotkas (taa gan nav jaunaakaa, tagad esmu sakrities un kaartiigi izslimojies) cik ir kaajas? :)
Un nezinu kur Tev mazas kaajas LV bilderiem. Un kaadeelj Tu par sevi nerunaa. Cik tad pasham taas zilonjkaajas? 80cm? :)

Visi ko paziistu no Latvijas elites, visiem viss kaartiibaa, par Gucanu (kursh ari te liek savas foto) vispaar nerunaasim. Vienas no labaakajaam kaajaam Latvijaa.
Publicēts: 20.10.09 23:34
 citēt
Tas bildē ir SinTess?
Publicēts: 20.10.09 23:37
 citēt
Nee. Supergym.
Sintesaa nav dushu :) taadeelj man tur nepatiik :) Kaa arii Sintess uztaisiit par zaali tikai savejiem. Paaris cilveekiem ir magneetiskaa kartiite lai tiktu iekshaa un paareejos tur nelaizh, jaunus klientus nemeklee.
Publicēts: 20.10.09 23:45
 citēt
nu tad Tev taadas pat kaajas kaa man tai foto. Tai briidii kad bilde bildeeta tupos ar 220kg
Un par straujo vielmainju... kurh nu buutu teicis. Prese Tavaa bildee knapi spiid cauri. Juris Skribans - vinjam prese ne tikai spiezhas aaraa, bet cauru gadu ir perfekta redele, jo aatraa vielmainja. BEt tas netraucee vinjam ar katru gadu kljuut lielaakam un lielaakam. Vai tad To Tev neiemaacija tai seminaaraa, ka svariigi ir vnk pareizu dieetu piemekleet? :)
Iesaku Tev griezties tepat LV ieksh LSPA. Tur daudz labas lietas iemaaca, vai kaut A+S treneru sertifikaacijaa. Ari laba lieta, lai gan nav leeta. Da i jeega tikai tad ja grib citus treneet.
Bet ir ok. Neesi saknjupis .....
pag... tikko pamaniju.. Tev kaajas bija 80cm? :D
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >

Mana info:

Forum saīsnes: