forum.gif
Fotogrāfa/iesācēja peļņa pirmajā gadā?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Fotogrāfa/iesācēja peļņa pirmajā gadā?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >
IerakstsAutors
Publicēts: 20.10.09 20:17 labots
 citēt
Luxferre:Andrej Z.

Iebilstu... parēķini pats cik pirmajā gadā saņēmi... (kāzas sāki bildēt kādā 2 vai 3 gadā, pēc foto sākšanas).
Vēl gribu atzīmēt, kad Tu savu biznesu sāki tieši kāzu uzplaukumu laikā, labajos gados, kad kāzu skaits bij rekordliels...

pirmdie 2-3 gadi fotografeesshana bija hobijs + universitaate + darbs + fotokursi. tajaa laikaa nebija meerkis nopelnit un arii nebuutu laika. tad kad vienlaiciigi pabeidzu universitaati, aizgaaju no darba, pabeidzu manis intereseejoshos dazhaadus kursus, noiireeju telpu un tikai tad saaku pelniit. un ne jau ar kaazaam, bet fotosesijas un reklaamas. kaazas piesleedzaas veelaak un pavisam nejaushi
Publicēts: 20.10.09 20:18 labots
 citēt
zazis:Draugi mīļie jūs te jaucat divas lietas apgrozījums un peļņa ir divas dažādas lietas.
5000Ls apgrozījums gadā pieņemu ka varētu, ne daudzi bet kādi 10 gab Latvijā jā.
BET 5000 Ls peļņa ...... apgrozījumam jābūt minimums 8000Ls gadā, tas jau ir maz reāli, it sevišķi šajos krīzes apstākļos

Redz tu ar nesaproti LATVIJAS biznesa ipatnibas:):) Tas ir lielai daljai "Piehalturetaju" nesaprotams biznesa modelis ja vini doma 5000Ls tad to ari doma:):) Tas nenozīmē ka vins doma 5000Ls + visi nodokli + blakus izdevumi:):) Piemēram mes PILNĪBĀ esam pametuši Latvijas tirgu kā BIZESU , visi cipari un apgrozijumi attiecas uz CITU EU valsti:):) Piemēram patreiz man ir vismaz 3 līgumu NO LATVIJAS par tādiem cipariem ka LATVIJĀ konkrētā jomā tādi pat sapņos nevienam nerādās , ot domājam KĀ izdarīt lai kāda obloma gadijumā LATVIJĀ neieberztos ar problēma ĀRPUS tās :):) Piemēram kā reķina LOXS , viņs rēkina 1000Ls tas ir 1000Ls , tas kas kautko no šis sfēras saprot rēķina 1000- NODOKĻI - AMORTIZĀCIJA - TRANSPORTS rezultātā sanāk ~250Ls ienākumu :)
Publicēts: 20.10.09 20:20
 citēt
Lunis:
andre:ļoti reaali. man pasham pirmajaa gadaa .....

Tu jau esi iespraucies un pēc tevis tur būs pagrūti tikt , vaig ko savādāku neka parejiem :) Profesionāls foto ir loti komplicets komplexs lauciņš un ARKARTIGI MAZ cilvēku SAPROT ko tas vispar paredz , tapēc jau skatos un smejos par cilvēkiem kuri MĒĢINA spraukties šai lauciņā kautgan PA GABALU redzams ka viņie mav cerību šai jomā:):) Tavs trumpis šai jomā ir tas ko 3/4 nekad nesapratīs tas ir NE TIKA SMUKAS BILDES bet gan ļoti lielas darbaspējas un tehnaloģiskās zināšanas :):) Ja tā godīg PĒC TEVIS es patreiz neredzu pilnīgi nevienu kurš varētu vēl pretendēt uz nopietnu Foto biznessu virsotņu šturmešanu:):) TĀDU VIENKARŠI NAV .

es uzskatu ka veel nekur neesmu iespraucies. tik censhos bet redzu ka visur jau kaads silto vietinu ir aizneemis. un vari buut miestaa krutaakais fotograafs, bet visu izsaka personiigas intereses/simpatijas/gulta/draugu bushana. par to ka esmu tavaas aciis vieniigais protams paldies, bet pats taa nedomaaju. redzu daudzus jaunus un talantiigus fotograafus.
Publicēts: 20.10.09 20:21
 citēt
visi cilvēki dalās divās grupās:

1. tie kuri atpelna 5k tehniku gada laikā, vai atrāk

2. tie kuri neatpelna 5k tehniku, pat 1k tehniku neatpelna ne gada ne vairaku gadu laika :D

simpl. ;)
Publicēts: 20.10.09 20:22
 citēt
andre:
Luxferre:Andrej Z.

Iebilstu... parēķini pats cik pirmajā gadā saņēmi... (kāzas sāki bildēt kādā 2 vai 3 gadā, pēc foto sākšanas).
Vēl gribu atzīmēt, kad Tu savu biznesu sāki tieši kāzu uzplaukumu laikā, labajos gados, kad kāzu skaits bij rekordliels...

pirmdie 2-3 gadi fotografeesshana bija hobijs + universitaate + darbs + fotokursi. tajaa laikaa nebija meerkis nopelnit un arii nebuutu laika. tad kad vienlaiciigi pabeidzu universitaati, aizgaaju no darba, pabeidzu manis intereseejoshos dazhaadus kursus, noiireeju telpu un tikai tad saaku pelniit. un ne jau ar kaazaam, bet fotosesijas un reklaamas. kaazas piesleedzaas veelaak un pavisam nejaushi

Tieši tā Tu uzkrāji tehniku pieredzi, klientus utt.... un tāpat Tu esi visātrāk karjeru uzsākušais un atpazīstamību izveidojušias fotogrāfs LV, ko es pazīstu...
Publicēts: 20.10.09 20:23 labots
 citēt
Luxferre:

pirmdie 2-3 gadi fotografeesshana bija ho...

Tieši tā Tu uzkrāji tehniku pieredzi, klientus utt.... un tāpat Tu esi visātrāk karjeru uzsākušais un atpazīstamību izveidojušias fotogrāfs LV, ko es pazīstu...

veiksme...
Publicēts: 20.10.09 21:00
 citēt
Tomēr tas otrs čalis ar 5000 pelņu jau pirmajā gadā izcērt Andreju veiksmīguma jomā vienā rāvienā. Žēl, ka tā mistiskā talantguru bildes nekur nav apskatāmas, un arī par pašu ne kas dzirdēts, ne zināts...! :(
Publicēts: 20.10.09 21:03
 citēt
Portreti... man Tev filosofisks jautaajums, kursh radaas no Tevis pasha teiktaa... Graamata peec kuras dziivo un maaci citus dziivot... taa ir maaksla?

Nevar buut ka to Tu nezinaatu. Tu tak VISU zini.
 citēt
Lunis:
zazis:Draugi mīļie jūs te jaucat divas lietas apgrozījums un peļņa ir divas dažādas lietas.
5000Ls apgrozījums gadā pieņemu ka varētu, ne daudzi bet kādi 10 gab Latvijā jā.
BET 5000 Ls peļņa ...... apgrozījumam jābūt minimums 8000Ls gadā, tas jau ir maz reāli, it sevišķi šajos krīzes apstākļos

Redz tu ar nesaproti LATVIJAS biznesa ipatnibas:):) Tas ir lielai daljai "Piehalturetaju" nesaprotams biznesa modelis ja vini doma 5000Ls tad to ari doma:):) Tas nenozīmē ka vins doma 5000Ls + visi nodokli + blakus izdevumi:):) Piemēram mes PILNĪBĀ esam pametuši Latvijas tirgu kā BIZESU , visi cipari un apgrozijumi attiecas uz CITU EU valsti:):) Piemēram patreiz man ir vismaz 3 līgumu NO LATVIJAS par tādiem cipariem ka LATVIJĀ konkrētā jomā tādi pat sapņos nevienam nerādās , ot domājam KĀ izdarīt lai kāda obloma gadijumā LATVIJĀ neieberztos ar problēma ĀRPUS tās :):) Piemēram kā reķina LOXS , viņs rēkina 1000Ls tas ir 1000Ls , tas kas kautko no šis sfēras saprot rēķina 1000- NODOKĻI - AMORTIZĀCIJA - TRANSPORTS rezultātā sanāk ~250Ls ienākumu :)

Nu, ar tevi viss tāpat skaidrs- čaļi no Havaju salām kā negudri pērk no tevis Latgales ainavu bildes pēc atslēgvārda "Ludzas iela" par 1600 Ls dienā...! :D
 citēt
Portreti:Tomēr tas otrs čalis ar 5000 pelņu jau pirmajā gadā izcērt Andreju veiksmīguma jomā vienā rāvienā. Žēl, ka tā mistiskā talantguru bildes nekur nav apskatāmas, un arī par pašu ne kas dzirdēts, ne zināts...! :(

5000 menesii ?
Publicēts: 20.10.09 21:04
 citēt
Andre: nee GADAA.
Maaciitaajs ir sacepies, jo kaa saprotu vinjam shaadi nekad nav izdevies.
Publicēts: 20.10.09 21:04
 citēt
Mateus:Portreti... man Tev filosofisks jautaajums, kursh radaas no Tevis pasha teiktaa... Graamata peec kuras dziivo un maaci citus dziivot... taa ir maaksla?

Nevar buut ka to Tu nezinaatu. Tu tak VISU zini.

Man tā "Baznīca" un "kancele" nav gluži tas, ko tu domā. Es vadu vienkārši parastu sektu. Reizi divos mēnešos organizēju jaunu sektu, reizēm divas.
Publicēts: 20.10.09 21:05
 citēt
Nu tad jau Tu neesi maaciitaajs, bet biznesmens :D
Publicēts: 20.10.09 21:09 labots
 citēt
Mateus:Nu tad jau Tu neesi maaciitaajs, bet biznesmens :D

Tu kaut kā visu baigi tieši čatiņā uztver... www.youtube.com... man pilnīgi žēl tevis paliek. Nu, piedod, karoč, tā jau liecies jauks čalis, patiesībā! :)

Tu tiešām visam tici, arī tam, ka čatotājs Lunis pelna 1600 Ls dienā? :D Nez, kāpēc viņš pie manis ar troļļuku brauc, nevis ar bentliju!? :)
Publicēts: 20.10.09 21:10
 citēt
V ray fotorealistiski renderi skaitās? :D
Domāju, ka var nopelnīt arī vairāk, ja pieslēdz vēl klāt papildus lietas, piemeram, kooperatīvais dizains, reklāma, poligrāfiskās maketēšanas iemaņas, reportāžas, kāzas utt. Negribas gari izplūst :)
Publicēts: 20.10.09 21:10
 citēt
Par to ka Lunis tik daudz nepelna skaidrs, bet par to ka kaads ir maaciitaajs, nekaads briinums. Sevishkji to var teikt, ja cilveeks mega cepas par visu ;) Taada mana pieredze ar fanaatiem.
Publicēts: 20.10.09 21:11
 citēt
ja juus zinaatu cik pelna vadošie latvijas fotograafi droshivien neviens neticeetu, ka ar fotografeeshanu var kaut ko taadu nopelniit. mazs piemeers no savas pieredzes. bildeeju vienu projektinu pa 4 bildeeshanas dienaam saneemu 1000Ls. veelaak uzzzinaaju, ka gadu atpakal pie šāda projekta strādāja pieredzējušāks fotogrāfs un saņēma 4000Ls par to pašu darba apjomu. par 4 dienaam !!! nu kuram te patika lūrēt svešā makā ! parēķiniet ! un ticiet tie kas siltajās vietās sēž tiem darba dafiga un ar kaazaam un sesijaam neķēpājās...
Publicēts: 20.10.09 21:14
 citēt
Man godiigi sakot ir tikai prieks par tiek, kuri labi pelna, bet tai pat laikaa mani pilniigi neinteresee doma kaa taada - cik kursh pelna. Ja es kandideetu uz kaada vietu tad intereseetu - uz cik es kandideeju, bet taa... kaada shkjirba patiesiibaa.
Forshi ja kaads tik labi pelna :)

Un par Andreju man vispaar ir nenormaals prieks un gandriiz vai lepnums! :)
Publicēts: 20.10.09 21:17
 citēt
andre: par to ka esmu tavaas aciis vieniigais protams paldies, bet pats taa nedomaaju. redzu daudzus jaunus un talantiigus fotograafus.

Pēc maniem novērojumiem tu mums esi komerciāli veiksmīgākais JAUNAIS:) Bez tevis protams ka zinu vēl kādu baru JAUNO kas smuki bildē skuķus + skuķus reklamkām + skuķus žurnāliem , tas nav nekas tāds kam būtu kāda ilglaicīga biznesa potence:) TU mums esi vienīgais kas kautko PROT arī arpus SKUĶIEM @ SKUĶIEM citu tādu vienkarši nav :):)
Publicēts: 20.10.09 21:18
 citēt
andre:ja juus zinaatu cik pelna vadošie latvijas fotograafi droshivien neviens neticeetu, ka ar fotografeeshanu var kaut ko taadu nopelniit. mazs piemeers no savas pieredzes. bildeeju vienu projektinu pa 4 bildeeshanas dienaam saneemu 1000Ls. veelaak uzzzinaaju, ka gadu atpakal pie šāda projekta strādāja pieredzējušāks fotogrāfs un saņēma 4000Ls par to pašu darba apjomu. par 4 dienaam !!! nu kuram te patika lūrēt svešā makā ! parēķiniet ! un ticiet tie kas siltajās vietās sēž tiem darba dafiga un ar kaazaam un sesijaam neķēpājās...

Atkal tāds gadījums- vienam darbam nosaucu cenu par trijām stundām+ apstrāde 120. Šamie saka- nu jā, līdz šim K****s fočēja par 70, bet mums nepatika. Bet nu ja par 120, tad tas par daudz...
Publicēts: 20.10.09 21:19
 citēt
Lunis:
andre: par to ka esmu tavaas aciis vieniigais protams paldies, bet pats taa nedomaaju. redzu daudzus jaunus un talantiigus fotograafus.

Pēc maniem novērojumiem tu mums esi komerciāli veiksmīgākais JAUNAIS:) Bez tevis protams ka zinu vēl kādu baru JAUNO kas smuki bildē skuķus + skuķus reklamkām + skuķus žurnāliem , tas nav nekas tāds kam būtu kāda ilglaicīga biznesa potence:) TU mums esi vienīgais kas kautko PROT arī arpus SKUĶIEM @ SKUĶIEM citu tādu vienkarši nav :):)

Atceros, kā pāris gadus atpakaļ Andrejs visur, kur varēja, sūdzējās par savu grūto ekonomisko stāvokli...
Publicēts: 20.10.09 21:20
 citēt
Portreti... es nesaprati iisti...ko Tu ar to gribeeji teikt?
Tev vel shkjiet, ka nav atbildeets Tavai interesei par to cik citi pelna?
Publicēts: 20.10.09 21:30
 citēt
Gudris:andre ir atsevišķs gadījums kur kādam viņu pārspēt būs grūti(ģēnijs kas dzimst reizi 100 gados) ...bet ļoti no svara ir atpazīstamība...man piemēram tikko viena meitene kondrašina bildes parādija kur viņai sencīts bij uzdāvinājis pie viņa fofosesiju...300 Ls par standarta studijas bildēm bez apstrādes turklāt...dienā var pavilkt tādas divas sesijas 600 Ls reiz piemeeram 20 darba dienas sanāk 12 000 mēnesī bildējot tikai studijas bildes :)

Jā, nu tur jau viņas tā vien rindā stāv...! :D:D:D
Publicēts: 20.10.09 21:38
 citēt
Vajag teelu taadu, lai tie senciishi rindaa staaveetu ;)
Publicēts: 20.10.09 21:42
 citēt
Mateus:Vajag teelu taadu, lai tie senciishi rindaa staaveetu ;)

Nav jau to meiču un sencīšu nemaz tik daudz. Un visi nav muļķi. Tiem, kas ir gatavi izlikt 300, ir pietiekoši daudz smadzeņu, lai izvērtētu visus piedāvājumus, arī no manis, piemēram, par 70.

Es gan neesmu smuks, kā, piemēram, Mārcis, pie kura vecenes šī iemesla dēļ fočējas kā dullas. Un neslēpj to. :)
Publicēts: 20.10.09 21:50
 citēt
Gudris:andre ir atsevišķs gadījums kur kādam viņu pārspēt būs grūti(ģēnijs kas dzimst reizi 100 gados) ...bet ļoti no svara ir atpazīstamība...man piemēram tikko viena meitene kondrašina bildes parādija kur viņai sencīts bij uzdāvinājis pie viņa fofosesiju...300 Ls par standarta studijas bildēm bez apstrādes turklāt...dienā var pavilkt tādas divas sesijas 600 Ls reiz piemeeram 20 darba dienas sanāk 12 000 mēnesī bildējot tikai studijas bildes :)

es nevērtēšu K. stilu, bet tev, Gudri, līdz viņam kā līdz mēnesim. tehniskā aprīkojuma ziņā, darbaspēju ziņā, funktiera ziņā. un viņš tomēr nav puišelis, kas ķīkerē beibes caur stiklu- viš strādā ar cilvēkmateriālu. kkā tā. studija Rīgas centrā un pilnformāta digidzelži arī kko maxā, tā kā tie 12000 ripo kā nebijuši. un pirmos divus gadus kalendāri tika dāvināti (!), lai gan pašizmaxa bija 12 Ls gabalā (metiens 500 ex) un visi sagatavošanas un poligrafijas darbi apmaxāti. beibes normālā f-biznesā ir 100% peļņa un kabatas nauda. hobijs. 2-3 dullās mēnesī, kurām tētis vai papiks uzsauc, vai arī pašas par pēdējo piķi iemūžina sesto jaunību
Publicēts: 20.10.09 21:55
 citēt

Aha tik nez kāpēc tad viņš tā cenšas pamest LV foto pasauli... un pēdējā laikā arvien vairāk ārzemēs bildē... :)
Publicēts: 20.10.09 21:56 labots
 citēt
Salīdzini - ja vieni un tie paši cilvēki apgalvo sev glaimojošo vai pieņemamo citviet, te būs 100 % tas pats.

Nē. Sistemātiski nē. Sevišķi jau foto. Pats taču zini - foto atrodas izstieptas rokas attālumā. Gribētos, lai tā nav, arī tev. Bet ir.

P.S. Lunis ir meistars reklamēt/stutēt cunfti. Tas vairs nav jāpierāda.
Publicēts: 20.10.09 21:57
 citēt
Gudris:300 Ls par standarta studijas bildēm bez apstrādes turklāt...

Khem.. ir neliela ;) atšķirība, vai tās ir no-name standarta studijas bildes bez apstrādes (efektiem, ja pareizi saprotu), vai arī tās ir Kondrashina standarta studijas bildes bez apstrādes (efektiem).
Publicēts: 20.10.09 21:57
 citēt
Reiz Serjožam prasīju, ka šamais tač ar nekustamajiem tur ņemas un tā, šis smejoties saka- nu jā, visi jau saka, ka es narkotu tirgoju, bet es tik ar foto, tik ar foto...

Nē, nu, netirgo, tā jau tāda āzēšanās, bet arī tikai, ka ar foto, neticu! Kalendārus jau sponsori piesponsorē, kuri dabūn eksemplārus.
Publicēts: 20.10.09 21:58
 citēt
petersonsphoto:

es nevērtēšu K. stilu, bet tev, Gudri, līdz viņam kā līdz mēnesim.

Gudra stils ir lūrēt uz pusplikām vecenēm, ar foto tam nav nekāda sakara!:)
Publicēts: 20.10.09 22:02
 citēt
Luxferre:Aha tik nez kāpēc tad viņš tā cenšas pamest LV foto pasauli... un pēdējā laikā arvien vairāk ārzemēs bildē... :)

Prātīga doma, tirgus apmēru ziņā jāsaka banālā frāze, ka visa LV ir viena maza Vācijas priekšpilsēta.
Publicēts: 20.10.09 22:04
 citēt
Vācijā tāds Serjoža nevienam nav vajadzīgs. Tur latvju aktrises nepazīst. Viss pīārs vējā! :(
Publicēts: 20.10.09 22:07
 citēt
Khm, ieguldit bik smadzenes, laika, speeka un naudas, var pelniit maajaas seezjot un tv luurot.. nu kaut kaa taa.. :)
Nesaukshu vaardaa, bet mums visiem zinaamai fotograafei, Maskavas galerijaa karaajas bildes, par x-800$ gabalaa..
Un vienam sheit zinaamam bloga biedram, iirijaa galerijaa karaajas bildes, par pieticiigiem 60-300euro gabalaa..
Publicēts: 20.10.09 22:09
 citēt
Portreti:Vācijā tāds Serjoža nevienam nav vajadzīgs. Tur latvju aktrises nepazīst. Viss pīārs vējā! :(

Nav man ne jausmas, ko viņš ir bildējis, bet ja tu saki, ka aktrises, tad jā, tas ES var būt neko neizsaka. Bet tas ir vairāk, nekā nekas.
Publicēts: 20.10.09 22:20
 citēt
Es teiktu, ka NEVAR (runājot par topika jautājumu), ja protams, skatās jautājuma nosacījumus būtiski... Pirmā gada laikā jebkurš fotogrāfs (ja tā to var saukt) sāk tikai mācīties... pieņemsim, ka pagadās, kāds ģeniāls - pat tādā gadījumā manuprāt kādus 3 - 5 mēnešus vajag, lai saprastu, kas un kāpēc (kaut vai tehniski)... tad paliek, 9 - 7 mēneši, lai atrastu klientus un vēl pie tam, tādus, kas gatavi maksāt gana daudz par jaunā ģenija bildītēm... tas viss pie noteikuma, ka jaunietim ir gana daudz kāposta, lai sapirktu visu tehiniku, pirms sākt savu nodarbi (citādāk tā vairs nebūs peļņa, bet gan apgrozījums)...
Kā jau teicu - tas pie noteikuma, ja skatamies jautājumu precīzi... Ja tomēr, kāds hobija veidā visu apgūst, neko nepārdod, neko nepiedāvā, neko nepelna, sēž mājās un trenējas uz kaķiem, mammu, māsu un brāli, un tad pēkšņi vienu dienu iznāk lielajā pasaulē, ar lielu entuziasmu metas darbā, tad moš var būt arī 5K gadā nav nemaz tik daudz...
Publicēts: 20.10.09 22:23
 citēt
Un tomeer IR entuziasti, ka cilveki meklee dziljo maakslu :)
Shaubos, vai lielaakie maakslinieki vis vairaak ari pelna ;)
Publicēts: 20.10.09 22:25
 citēt
Senders:Es teiktu, ka NEVAR (runājot par topika jautājumu), ja protams, skatās jautājuma nosacījumus būtiski... Pirmā gada laikā jebkurš fotogrāfs (ja tā to var saukt) sāk tikai mācīties... pieņemsim, ka pagadās, kāds ģeniāls - pat tādā gadījumā manuprāt kādus 3 - 5 mēnešus vajag, lai saprastu, kas un kāpēc (kaut vai tehniski)... tad paliek, 9 - 7 mēneši, lai atrastu klientus un vēl pie tam, tādus, kas gatavi maksāt gana daudz par jaunā ģenija bildītēm... tas viss pie noteikuma, ka jaunietim ir gana daudz kāposta, lai sapirktu visu tehiniku, pirms sākt savu nodarbi (citādāk tā vairs nebūs peļņa, bet gan apgrozījums)...
Kā jau teicu - tas pie noteikuma, ja skatamies jautājumu precīzi... Ja tomēr, kāds hobija veidā visu apgūst, neko nepārdod, neko nepiedāvā, neko nepelna, sēž mājās un trenējas uz kaķiem, mammu, māsu un brāli, un tad pēkšņi vienu dienu iznāk lielajā pasaulē, ar lielu entuziasmu metas darbā, tad moš var būt arī 5K gadā nav nemaz tik daudz...

Pat ja tik tiešām būtu ģēnijs vienalga nesanāktu, jo svarīga ir atpazīstamība un portfolio, stils utt... neviena liela firma vai aģentūra neuzticēsies kaut kādam gurķim no ielas...
Publicēts: 20.10.09 22:29
 citēt
Luxferre:... neviena liela firma vai aģentūra neuzticēsies kaut kādam gurķim no ielas...

Pats savulaik paarliecinaajos ka tomeer uzticas gan..
Publicēts: 20.10.09 22:32
 citēt
Jonatans pats laikam ticis taadaa firmaa? :)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas