doma iepirkt kādus 2 flašus + soft box (2) + bjūtī diš + vēl triggerīši. Galvas domāju uz kādām 200Ws tāpēc ja ir kādi padomi, ko pirkt ko nē, tad domāju, ka neko vairāk sākumam nevajag... jautājums pavisam vienkārš, kur ko tādu varētu meklēt budžetu klasei, kā labāk sakombinēt, gatavie KIT, vai pašam pa daļām meklēt, kur labāk pirkt (iespējams e-bay) utt. viss, kas varētu būt ar to saistīts. Ceru uz sapratni. Esmu tikai iesācējs. Esiet maigi.
Chali, labriit! Taa neko saakuma komplekts! Taas jau ir beigas! Saakumam parasti nopeerk zipeni, lietussargu un atstarotaaju, luuk tas ir saakums! 200W SAAKUMAM PIETIEK ATLIEKTIEM GALIEM!
nu jā, bet negribas nopirkt kko tādu, ko pēc 2 mēnešiem vajadzēs mainīt, jo būs par vāju... neieslīksim pārmērībās ar piemēriem par IV marku, bet enīvejs... jādomā taču nedaudz uz priekšu :P
Staivus nem MD ieteicams Bowens , tie ir kvaliataivi viegli un leti . Labaki neka jebkuriem citiem maksa ~ 30Ls bet neslidz un erti parnesajami. Nekada gadijuma nenem KINISJU STAIVUS tipa WALIMEH vai POLO utt DRAUSMIGI SMAGI slid un neerti.
Palaidejus nuuu nezinu var jau kiniesju pa ~30Ls bet tomer ka letako un drosjako iesku sjito www.foto-mueller.at...
200w ir lielums, kas nekādā mērā neapzīmē pieredzes krājumu (iesācējs, advancēts lietotājs, profs), bet to, cik jaudīgu gaismu vajag konkrētajiem apstākļiem. te būs jautājums, kur bliezīsi savas gaismas? savā istabā? tad pietiek arī 150w vai kādu ārējo zibspuldzi, arī 430niece derēs (virsū vari kabināt jebkādus lietussargus, bjūtīdišus, pofig). Ja telpas ir lielākas, vai gaismošana paredzēta pagalmā, uz ielas, lauka vidū utt, tad jāskatās, cik plaša teriotrija un cik tālu jāizgaismo. no tā arī atkarīgs, cik W Tev vajag.
nu jā... kas būtu labāk 1 nokomplektēta zipene - labāka, vai divas šādas... ar vienu tā īsti neko iesākt nevar... biš par maz, lai gan skatījos video, kur tīri normāli tiek galā
Vienkarshi man bija lidzigs komplekts - viena spuldzite reali uzspraga, gandriz izshaujot man aci... abas continuous spuldzes izdzisa pec kadam 10 lietoshanas reizem. Uzlades laiks ari nav nekads spozais. Vienvardsakot - cik maksasi, tik ari sanjemsi.
40 kvadrātmetriem ir ok. Pats paņēmu tādu spuldzi 180w pa kādiem 68$ tad vēl visādus krāsu filtrus un durtiņas. Statīvus iepirku pa 9Ls argusā. Pilotgaismas spuldzes pa 0.5 ls pat tirgū dabonamas.
sasar:Vienkarshi man bija lidzigs komplekts - viena spuldzite reali uzspraga, gandriz izshaujot man aci... abas continuous spuldzes izdzisa pec kadam 10 lietoshanas reizem. Uzlades laiks ari nav nekads spozais. Vienvardsakot - cik maksasi, tik ari sanjemsi.
sasar, negribu, lai man izšauj aci ķīniešu meikojums... ja tāds bija - uz ko upgreidojies, ja upgreidojies?