Kā lai to zinātniski, populāri paskaidro?! Uztaisīju vienu sesiju ar 5D + 24-70/2.8, iegruzīju bildes kompī, uzinstalēju visādas progas, ar ko Canonisti apstrādā savus rawus, sāku apstrādi... Baigi vīlos. Asumu uzkruķīt baigi solīdi sanāk, labāk, nekā nikonam, bet ne par velti, uz kopējās attēla kvalitātes, ko 900 pix pa garāko malu gandrīz neiespējami saskatīt, bet paskatoties tuvāk (lielākā izmērā) - trokšņu trokšņi, plastmasu plastmasas. Canon ir radīt webam, nevis drukāšanai. A man redz patīk bildes arī drukāt. Otra lieta, ekspozīcijas kompensācija. Jau ar +1 uzrodas TĀDS supertroksnis (iso 250)! Nikonam (arī ar iso 800) ekspozīciju mierīgi var kruķīt digitāli +2 un trokšņa klāt pienākums MINIMĀLS. Tā lūk es apdomājos un sapratu, ka uz canon pāriet negribu, vēl jo vairāk, ja tas prasa piemaksu. Par cik D300 jau pārdevu, piemaksāt nāksies jebkurā gadījumā, tad nu jāpieliek vēl nedaudz vairāk, kā bija plānots, bet jāpērk D700. Tā lūk. Nikon still the best! :P
Laciz:es laikam stulbs un iisti nesaprotu to kompensaacijas afigenno vajadziibu.... manuaalajaa rezhiimaa uzliec laiku kaadu vajag un.... hm
Runa ir par pēcapstrādi. Laciz, zin, rawā bildējot ir iespējams ekspozīcijas kompensāciju piekruķīt. Man tas ir aktuāli, jo bildēju tikai M režīmā, ne vienmēr, mainoties gaismai, paspēju 100% precīzi noregulēt slēdža ātrumu un fragmu. Plus mīnus sanāk, bet to plus un mīnus pēc tam līdz tiem 100% var piekruķīt kompī, apstrādājot savu nefus.
Laciz, viņš runā par digitālo, kad nikonam digitāli palielinot exp. korekciju nenāk ārā trokšņi. man arī defaultā stāv -0.7..-1 ekspokorekcija kamerai. (resp. - tumšāka bilde)
Laciz:es laikam stulbs un iisti nesaprotu to kompensaacijas afigenno vajadziibu.... manuaalajaa rezhiimaa uzliec laiku kaadu vajag un.... hm
Runa ir par pēcapstrādi. Laciz, zin, rawā bildējot ir iespējams ekspozīcijas kompensāciju piekruķīt. Man tas ir aktuāli, jo bildēju tikai M režīmā, ne vienmēr, mainoties gaismai, paspēju 100% precīzi noregulēt slēdža ātrumu un fragmu. Plus mīnus sanāk, bet to plus un mīnus pēc tam līdz tiem 100% var piekruķīt kompī, apstrādājot savu nefus.
probleemu sapratu. uzskatu ka tomeer labaak... hm par to paruupeeties jau fotografeeshanas laikaa, jo arii rawu apstraadaajot... tu vnk palielini signaala liimeni - troksnis ir automaatiski. it kaa jau nopietnos testos saliidzinot c un n nav lasiits par noslieceem c buut sliktaakam....
Labs tests.. kaut ari daudzi teica, 5D bilde izskatas smuka... tomer...
aplukosimies kas lacitim vedera paņemam Irfan un oriģinālus.. uztaisam gamma correction, lai redz bajoneti zem iebuvetas zibspuldzes. piekorigejam W/B...
Un vualja.... 5DmkII tādi sūdi shadow-ā.... un tas ir tikai JPEG!!!! iedomasimies kas mums butu ieks RAW...
Īsti nesaprotu, nesaprotu, un vēlreiz nesaprotu, kam izmantot M režīmu.. ja aparāts izrēķina vajadzīgos parametrus daudz ātrāk (momentāni, salīdzinot ar cilvēku).. protams, ir forši, ka D700 RAW satur 14 bitus uz krāsu, un līdz ar to var izvilkt 2 ekspozīcijas, taču pirmajā vietā varbūt der iemācīties apieties ar tehniku..
MartinK:Īsti nesaprotu, nesaprotu, un vēlreiz nesaprotu, kam izmantot M režīmu.. ja aparāts izrēķina vajadzīgos parametrus daudz ātrāk (momentāni, salīdzinot ar cilvēku).. protams, ir forši, ka D700 RAW satur 14 bitus uz krāsu, un līdz ar to var izvilkt 2 ekspozīcijas, taču pirmajā vietā varbūt der iemācīties apieties ar tehniku..
???!!!??? Es arī neprotu īsti apieties ar tehniku, jo neesmu atradis automātisko režīmu fotografēšanai ar attālinātām zibspuldzēm.
MartinK:Īsti nesaprotu, nesaprotu, un vēlreiz nesaprotu, kam izmantot M režīmu.. ja aparāts izrēķina vajadzīgos parametrus daudz ātrāk (momentāni, salīdzinot ar cilvēku).. protams, ir forši, ka D700 RAW satur 14 bitus uz krāsu, un līdz ar to var izvilkt 2 ekspozīcijas, taču pirmajā vietā varbūt der iemācīties apieties ar tehniku..
tāpēc jau ir ļoti ērti izmantot < M > režīmu, ka aparāts ļoti ātri noreaģē..........
Ar manuālajiem fiksiem man arī jālieto M. Ko lai tagad dara?
Bet ja nopietni, varbūt cilvēks ir super piešāvis aci un spēj 100% novērtēt apgaismojumu, turklāt zina, ko grib redzēt fotogrāfijā. "A" režīms mūsu domas vēl nelasa, kā arī ne vienmēr ir novērojama automātikas korekta darbība pie kontrastaina apgaismojuma. Reportāžu gadījumos gan priekšroka būtu dodama automātikai, gan liekās bildes pēc tam izmetīs.
kasnukas:Ar manuālajiem fiksiem man arī jālieto M. Ko lai tagad dara?
Esvēlreiz paskaidroju, ka es nerunāju par izņēmumiem. Ja gadās apmaldīties mežā, tad dirsa arī jāslauka ar ceļmallapu – tas nenozīmē, ka mājās uz poda jāaizraujas ar ekstrēmismu.
pielikums iepr. tekstam. bildēts galīgi sūdīgos laika apstākļos, pēc lietus vakarā www.fotoblog.lv... . < m > režīms, bet rezultāts varēja būt līdzīgs pirmā piemēra bildei - baltas debesis
Tur ir divi pilnīgi dažādi gaismas apstākļi. Pie kam pēc apraksta spriežot, otrā bilde tapusi daudz labākos apstākļos, spriežot no fotogrāfa viedokļa. Kad ta vēl, ja ne vakarā (rītā) fotogrāfi iet taisīt bildes ar normālām debesīm?
Kādi laiciņu nebiju fotoblogā bijis un nu jau gribēju aizsākt jaunu topiku par Nikon D300S, taču laikam tepat pajautāšu - vai ir baigā atšķirība starp šo un iepriekšējo D300, vai kādam ir bijusi iespēja salīdzināt?
MartinK:Tur ir divi pilnīgi dažādi gaismas apstākļi.
varbūt, pie pirmās bildes uzņemšanas nebiju tuvumā, bet zinu, kad un kāpēc rodās tādas problēmas, un zinu zāles. pusautomātiskos rež. lietoju histērijas apstākļos. < M > režīms būtībā arī ir pusaautomātiskais, vienīgā atšķirība, ka vienu parametru[ es parasti eksp.laiku ], piedzen ar ritenīti +/-, atkarībā no pieredzes un velmēm, un tas nav nekas ekstrēms
Brrrr....ko varat ņemties!!! Kāda atšķirība vai bildē cilvēks uz M, A, S, utt.....Rezultātu nav nedz vienam, nedz otram bildētājam, tukši spamojat tikai. Peace!
Santis:Brrrr....ko varat ņemties!!! Kāda atšķirība vai bildē cilvēks uz M, A, S, utt.....Rezultātu nav nedz vienam, nedz otram bildētājam, tukši spamojat tikai. Peace!
P.s. Veiksmi Alvilam d700 iegādē
Atnāca meistars, iespamoja + "ieknāba", neko konstruktīvu nepiedāvāja, un apmierināts aizgāja!
negatIvs:tāpēc jau ir ļoti ērti izmantot < M > režīmu, ka aparāts ļoti ātri noreaģē..........
AE-L?
saku tev iz pieredzes, fiksos darba apstākļos, piemeram sports - velo un basketbols, auto un t.t. ... jo vaoirāk automātikas, jo lēnāk strādā kamera, jo vairāk palaid garām kadru.
AE-L vispār attiecās uz `lēno režīmu`, kad tu nofiksē, gaidi, iekadrē un tad knipsē... sportā ir jašāuj pa labi un pa kreisi.. protams, ja zini, ka gaisma visur +/- vienada, iestādi 1/500 un atticigi vēlāk kadriem nepeld ekspozīcija.
M-rezimam sudi jau rodas parsvara kad ir stiprs vejs un videjie makonji, kas maina gaismas intensitati ka disenē.
ja ir vieteja meroga tuss, tad jā - P/Tv ir istie rezimi, kur nav svarigs ne maakslinieciski iedomatais DOF, ne ekspozicija.