Automātika 1) kļūdās, 2) nezin, ko es gribu, līdz ar to nav spējīga to izpildīt. Ar filmu, bildējot šad tad iemetu A režīmu. Bet uztraukums par to, vai būs pareizi nomērīta ekspozīcija ir tik pat liels, kā bildējot M. Neesmu vēl turējis rokās kameru, kas precīzi noteiktu ekspozīciju, kas uzminētu, kādu fragmas atvērumu pielietot, un kas ideālu baltā balansu noteiktu. Diemžēl. Tāpēc arī lietoju M. Ne jau sporta pēc.
Digitālajam foto vēl daudz uzlabojumu priekšā. Arī D3s pēc pieciem gadiem liksies nekam nederīgs lēns trokšņains sūds. Galu galā digitālā foto vēsture pagaidām ir ļoti īsa, pie kam, visnotaļ strauji attīstās.
"Nikon created some of the first digital SLRs (DSLRs) as research projects for NASA in 1991.[5] After a 1990s partnership with Kodak to produce digital SLR cameras based on existing Nikon film bodies, Nikon released the Nikon D1 SLR under its own name in 1999. " (c) wikipedia
protams, ka kļūdos. bet uzreiz varu kļūdu novērst. savukārt automātiski viss notiek automātiski, Tev netiek dota iespēja kļūdu novērst, šauj atkal, un atkal tā pati kļūda, kaut 100 kadrus no vietas.
kaapeec? ja redzi, ka automaatika nepavlek attieciigos apstaakljus ... tad arii uzliec manuaalo ar sev veelamiem raadiitaajiem!!! es vienmer lasu un briinos par shitoiem manuaalmaniakiem .... taa man shkjiet taada lieliishanaas, ka re - ES lietoju MANUAALO rezhiimu, a juus visi dunnduki, kas leito automaatisko rezhiimu ... Visu muuzhu esmu fotografeejusi manuaalajaa rezhiimaa (cita nebija) un uz sitienu neredzot, kas ir sanaacis. Tagad gan lietoju parsvaraa automaatisko vai ar diafragmas prioritaati, zirgu sacensiibaas - sleedzha prioritaate, bet manulaao - ljoooti reti, kad ir tiehsaam sarezhgjiiti gaismas apstaaklji. Lai cik tas nebuudu diivaini - no 2 vecmeistariem arii esmu dzirdeejusi, ka vinji tieshi taapat daraas;-)
Automātisko būtu jāsāk lietot tad, kad iemācās labi lietot manuālo. Aparāts jau sen ir pārspējis cilvēku standartsituāciju risinājumos. Nav jēgas lekt augstāk par nabu un censties pierādīt aparātam, ka man tas pašam sanāks labāk. Nu pavisam kreizī situācijās, protams, kontrole tiek ņemta savās rokās. Cits jautājums ir, ja cilvēkam vienkārši patīk pats fotografēšanas un pareizo uzstādījumu meklēšanas process.
Apmēram kā braukt ar auto pa šoseju ar ieslēgtām visām ABS, pretizslīdēšanas, saķeres, vilkmes kontroles un citām drošības sistēmām un pēc tam nobraukt uz grantenes un to visu drazu izštepselēt - kaifs mežonīgs, bet tikai tad, ja prot kontrolēt procesu.
dansiga:bet es jau saku - DAZHREIZ lieto manuaalo, kad taadas vai ko tml vajaga panaakt!
savukārt es saku, ka citreiz ierubiju A (fragmas prioritāte), pārsvarā gan ar filminieku, jo tam ir tikai viens rullītis, nav gana ērti visu iestatīt manuāli.
mana pieredze ir tāda, ka vienā vietā fočējot ar automātisko režīmu un kaut nedaudz pārkadrējoties, kamera ''spēj'' diezgan radikāli pārrēķināt parametrus ... tāpēc pēdējos gadus cenšos izšaut vienu kadru automātiskā režīmā, nočekoju ko aparāts ir sarēķinājis, tad pāreju uz M un iestādu aptuveni tādus pašu parametrus un ar tiem arī fočēju ... protams, ka gadās aizmirsties un pārvietoties citur ar tiem pašiem uzstādījumiem, bet nu tāpēc ir displejiņš uz kuru ir lietderīgi ik pa laikam uzmest aci ...
agriss:cenšos izšaut vienu kadru automātiskā režīmā, nočekoju ko aparāts ir sarēķinājis, tad pāreju uz M un iestādu aptuveni tādus pašu parametrus un ar tiem arī fočēju ...
mērķis ir tāds, lai aparāts nedomātu par jaunu, ko jau ir izdomājis, un nekavētu Tavu laiku?
mērķis, lai nebūtu dažādi sarēķināti parametri .... jo ir situācijas, kad sarēķina pēc kaut kāda neliela gaiša laukuma bildē vai tumša laukuma un tad pārējais ir galīgi ... nu sapratāt kur ...
alvils:
agriss:cenšos izšaut vienu kadru automātiskā režīmā, nočekoju ko aparāts ir sarēķinājis, tad pāreju uz M un iestādu aptuveni tādus pašu parametrus un ar tiem arī fočēju ...
mērķis ir tāds, lai aparāts nedomātu par jaunu, ko jau ir izdomājis, un nekavētu Tavu laiku?
Snow:Automātisko būtu jāsāk lietot tad, kad iemācās labi lietot manuālo. Aparāts jau sen ir pārspējis cilvēku standartsituāciju risinājumos. Nav jēgas lekt augstāk par nabu un censties pierādīt aparātam, ka man tas pašam sanāks labāk. Nu pavisam kreizī situācijās, protams, kontrole tiek ņemta savās rokās. Cits jautājums ir, ja cilvēkam vienkārši patīk pats fotografēšanas un pareizo uzstādījumu meklēšanas process.
Apmēram kā braukt ar auto pa šoseju ar ieslēgtām visām ABS, pretizslīdēšanas, saķeres, vilkmes kontroles un citām drošības sistēmām un pēc tam nobraukt uz grantenes un to visu drazu izštepselēt - kaifs mežonīgs, bet tikai tad, ja prot kontrolēt procesu.
Uff, prātīgi pateikts savādākiem vārdiem Par to es jau parasti arī brīnos, ka mazliet parunājot ar kvēliem M režīma aizstāvjiem, saprotu, ka M režīma lietotāji līdz galam nesaprot pusautomātisko un automātisko režīmu darbības principus. Citiem vārdiem sakot, neprot izmantot par velti pieejamās priekšrocības.
Snow:Automātisko būtu jāsāk lietot tad, kad iemācās labi lietot manuālo. Aparāts jau sen ir pārspējis cilvēku standartsituāciju risinājumos. Nav jēgas lekt augstāk par nabu un censties pierādīt aparātam, ka man tas pašam sanāks labāk. Nu pavisam kreizī situācijās, protams, kontrole tiek ņemta savās rokās. Cits jautājums ir, ja cilvēkam vienkārši patīk pats fotografēšanas un pareizo uzstādījumu meklēšanas process.
Uff, prātīgi pateikts savādākiem vārdiem Par to es jau parasti arī brīnos, ka mazliet parunājot ar kvēliem M režīma aizstāvjiem, saprotu, ka M režīma lietotāji līdz galam nesaprot pusautomātisko un automātisko režīmu darbības principus. Citiem vārdiem sakot, neprot izmantot par velti pieejamās priekšrocības.
Vienīgais, ko aparāts izmēra labāk par mani pašu, ir fokusa sameklēšana, to arī ļauju viņam darīt (ar atsevišķiem izņēmumiem, kad viņš pats atsakās meklēt dažādu apstākļu dēļ)
agriss:mana pieredze ir tāda, ka vienā vietā fočējot ar automātisko režīmu un kaut nedaudz pārkadrējoties, kamera ''spēj'' diezgan radikāli pārrēķināt parametrus ...
es tieši tāpat daru.. Vēl ir labi, ka N var redzēt expo. korekcijas progressbāru... nezinu vai kwakoniem ir.. bet Nikonam tas staigā turu šurpu, kad ir M.. toties netraucē pie settingiem
agriss:mana pieredze ir tāda, ka vienā vietā fočējot ar automātisko režīmu un kaut nedaudz pārkadrējoties, kamera ''spēj'' diezgan radikāli pārrēķināt parametrus ...
es tieši tāpat daru.. Vēl ir labi, ka N var redzēt expo. korekcijas progressbāru... nezinu vai kwakoniem ir.. bet Nikonam tas staigā turu šurpu, kad ir M.. toties netraucē pie settingiem
Nepareizi. Īsti skarbie veči to lodziņu aizskočo un atlikušos kadrus skaita pie sevis galvā!
Tas ir labs veids kā īstermiņā saprast, ka laiks mainīt kaut ko settingos un pēc nospiešanas ielūkoties displejā, jo ja kamera grib kaut ko kompensēt vai tieši otrādi, tad pastāv iespēja ka, iepriekšējie settingi vairs neder ... ... Kwakonam arī ir tas ''progressbārs'' ... nu vismaz es tā saprotu ka tas ir tas ... ... ar tehniku esmu vairāk uz ''Jūs'' ... pat īsti nezinu cik man kamerai pikseļu ...
Mandalay:
nu breketings ir visiem... bet kwakonam un parejiem nav tieši progressbārs... kurš aptuveni pasaka cik trūkst līdz "vina iedomātajam/izrēķinātajam". Es tā parasti pieregulēju un nemaz nevajag "test-shot" taisīt, jo mērķis ir dabūt +/- pareizu ekspozīciju M režīmā, nevis minēt... kā to mak darit vecas onkas ar filminiekiem
alvils:Arī D3s pēc pieciem gadiem liksies nekam nederīgs lēns trokšņains sūds.
Pikseļdrāzējs!!!
Man vēl joprojām liekas, ka 1999. gadā ražotais EOS 300D nav ne trokšņains, ne par lēnu, lai kaut ko nofočētu, ne sūds. Jā, ir palēns buferis, ja fočē rawā, ir pašvaks awb, bet matrica ir daudz asāka, nekā 20, 30, 40, 50...Dē...un krāsās ir salīdzināms tikai ar 5D. AF sliktā gaismā pašvaks.
Situācijas, kurās fočē vairums, fočiks nav ne par kapeiku sliktāks kā 7d. Ja nu vienīgi tam 7d ir video...
Neviens:Mosh D3 un miers ar visu...ja kas daudzi bildee tikai manulaja rezhimaa,pat no statiiva!
daudzi – tas nav rādītājs. daudzi cilvēki nezin, kā darbojas dators. bet mikročipu, kas ir datortehnikas pamatā, izdomāja komanda no dažiem cilvēkiem. ja viņi būtu darījuši tā, kā dara daudzi, tad datoru šodien nebūtu.
Portreti:Man vēl joprojām liekas, ka 1999. gadā ražotais EOS 300D nav ne trokšņains, ne par lēnu, lai kaut ko nofočētu, ne sūds.
uz iso100 jā, ir okey.. un studijā vai papild gaismām. Man liekas, ka tu visu attiecini tikai uz tādiem apstākļiem.
M režīms ir retos gadījumos izdevīgs, varbūt piecreiz gadā sanāk to lietot.
redz te ir tas pats kas ar bembistiem... līkumu var izņemt lēnām un bez stresa, pārs reizes gadā padriftot uz lauku ceļa.. bet lielāka daļa dauņu ikdienā to dara...
Man arī patīk <M>, so what? ja Nikonam tas ir praktiskāk, so Kwakons lai iet dillēs...