Mandalay: nnu breketings ir visiem... bet kwakonam un parejiem nav tieši progressbārs... kurš aptuveni pasaka cik trūkst līdz "vina iedomātajam/izrēķinātajam". Es tā parasti pieregulēju un nemaz nevajag "test-shot" taisīt, jo mērķis ir dabūt +/- pareizu ekspozīciju M režīmā, nevis minēt... kā to mak darit vecas onkas ar filminiekiem
Fandango, nu objektīvu piemēri nav īsti korekti! Ja būtu minējis 50mm F/1,2, tad vēl teorētiski saprastu noslieci uz Canon dēļ objektīviem, bet 135mm f/2 ir "perebors".
fandango:D3 un D700, cik saprotu, ir ne tikai pilnkadra, bet arī ar viszemākajiem trokšņiem pie augstām jutībām. Bet tām kamerām ir kaut kāda nesaderība ar studijas blicenēm, par ko zina Portreti (Juris), bet man ir liela pārliecība, ka pie normāliem ISO un adekvātas lietošanas Canon ir labākas krāsas, nerunājot par gaišiem objektīviem, 35F/1,4, 85mm un 135mmF/2. Līdz ar to man par Nikon nav īstas intereses.
nikonam taada nesaderiiba ka andre vispaar nevar studijaa ar d3 pabildeet.
fandango:D3 un D700, cik saprotu, ir ne tikai pilnkadra, bet arī ar viszemākajiem trokšņiem pie augstām jutībām. Bet tām kamerām ir kaut kāda nesaderība ar studijas blicenēm, par ko zina Portreti (Juris), bet man ir liela pārliecība, ka pie normāliem ISO un adekvātas lietošanas Canon ir labākas krāsas, nerunājot par gaišiem objektīviem, 35F/1,4, 85mm un 135mmF/2. Līdz ar to man par Nikon nav īstas intereses.
fandango, ir arii citi .... ne tikai Bilzonis - ta sbija uz sitienu ko atcereejos ... To ko ne gativs piedaavaja - neskatiijos, jo neticu visiem shiem testiem - nezinu, kur ir patiesiiba un kur reklaama, par kuru ruupigi samaksaats ... ticu tikai tam, ko pati izmegjinu ...
dansiga:fandango, ir arii citi .... ne tikai Bilzonis - ta sbija uz sitienu ko atcereejos ... To ko ne gativs piedaavaja - neskatiijos, jo neticu visiem shiem testiem - nezinu, kur ir patiesiiba un kur reklaama, par kuru ruupigi samaksaats ... ticu tikai tam, ko pati izmegjinu ...
tur zemāk ir arī forums. ja ir interese, internetā var sameklēt testus, testu bildes, cik uziet. man būtībā pofig, tāpēc nemeklēšu vēl kaut ko. vienkārši vērojot topika attīstību, apnika tukšie spriedelējumi
Šis tests tiešām izsaka visu- Canon ir labāks visās jomās... Nerunājot par melnā toņa netrālo attēlojumu, par ko man bija aizdomas jau garāmejot Nokon bildēm. Bet tas var būt arī psiholoģiskas dabas jautājums.
fandango:Negatīv, it kā ne tukšie, jo man ir liela pieredze ar Canon ļoti kvalitatīvu attēlu drukāšanu līdz pat 4,7x2,7 m palagiem. Un troksni nudien neesmu ievērojis kā traucējošu faktoru. man pie sienas ir bildes- 1,2x2,7 m- nu nekādi trokšņi tur nav. Detalizācija lieliska, fona neasums skaists. Un tas ar 10D 6megapiks kameru. ISO 100-400. Tāpēc atgriežoties pie Alvila- domāju, ka viņš nemāk ar Canon aparātu noregulēt ekspozīciju un tā rodas trokšņi. Es to parādību labi zinu, kā tā rodas. Praktiski un teorētiski.
tukšie - neattiecās uz Tevi. to testu pirmo reizi es ieliku, laikam, jau pirmajā lapā............
Zinot ekspozīcijas mērīšanas principus un jūtības noteikšanas parametrus un nepieciešamību, var salīdzināt canon un nikon radītos attēlus pie ISO 500, 1000, 2000, 3000, 6000. Citādi tukša runāšana par neko vien sanāk. Kad gaismas dah*ja, griez fragmu kaut līdz 45, ekspozīciju kaut līdz 1/5000, iso 3000 (gan canonam, gan nikonam), viss būs o.k., nekāda grauda. Bet, ja bildē vāji apgaismotā vietā, kur pie iso 3000 attēls nav par tumšu tikai tad, ja ekspozīcija ir 1/80 un fragma vaļā (teiksim 2.8 vai 3.2), tad gan canon var iet bietēs, bet nikon drukā un nes uz izstādi. IR atšķirība.
alvils:Zinot ekspozīcijas mērīšanas principus un jūtības noteikšanas parametrus un nepieciešamību, var salīdzināt canon un nikon radītos attēlus pie ISO 500, 1000, 2000, 3000, 6000. Citādi tukša runāšana par neko vien sanāk. Kad gaismas dah*ja, griez fragmu kaut līdz 45, ekspozīciju kaut līdz 1/5000, iso 3000 (gan canonam, gan nikonam), viss būs o.k., nekāda grauda. Bet, ja bildē vāji apgaismotā vietā, kur pie iso 3000 attēls nav par tumšu tikai tad, ja ekspozīcija ir 1/80 un fragma vaļā (teiksim 2.8 vai 3.2), tad gan canon var iet bietēs, bet nikon drukā un nes uz izstādi. IR atšķirība.
Domā ko runā,Alvil Piemēram D200 dod taadu troksni, ka maz neliekaas....saliidzinot kaut vai ar 30D, reālos darba apstaakljos lietojot. Par jaunākiem nemaaku spriest nikoniem
Kā parasti,par lielajiem ISO perās un cepās tie kas praktiski neiznāk no studijas vai telpām t.i.zvecē mākslīgā apgaismojumā vai ar zipenēm. Tātad vālē pārsvarā ISO 100-200,tie kam lielie ISO noderētu(dzīvās Dabas bildētāji)necepās bet bildē,bildē arī ar tā nolikto Oly. Esmu te atskatijies trokšņainas bildes pie 200-400 ISO ar pilnīgi visu brendu kamerām,augstos plauktus ieskaitot,vecīši,nav tam nekāda sakara ar brendu,rokas ne no turienes aug,tas gan,jeb pareizāk sakot, elementāru zināšanu trūkums.
forelljjanka:Kā parasti,par lielajiem ISO perās un cepās tie kas praktiski neiznāk no studijas vai telpām t.i.zvecē mākslīgā apgaismojumā vai ar zipenēm. Tātad vālē pārsvarā ISO 100-200,tie kam lielie ISO noderētu(dzīvās Dabas bildētāji)necepās bet bildē,bildē arī ar tā nolikto Oly. Esmu te atskatijies trokšņainas bildes pie 200-400 ISO ar pilnīgi visu brendu kamerām,augstos plauktus ieskaitot,vecīši,nav tam nekāda sakara ar brendu,rokas ne no turienes aug,tas gan,jeb pareizāk sakot, elementāru zināšanu trūkums.
Tiesa, forelljjanaka Man, kad straadaaju par preses fotograafu, darba ISO bij no 1000 un uz augshu Nekāda vaina
pamanīju. ja neviens nepiedāvās lietotu par kādiem 800 LVL, droši vien būs jāpērk tas. es ar šamo jau sazinājos, aparāti ir pieejami un pat notestējami ar saviem objektīviem.