forum.gif
Kā pareizi izgaismot svečbildi ???
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kā pareizi izgaismot svečbildi ???
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 22.10.09 13:34
 citēt
Vai ta pats pat neiedomaajies? Sveces "paardegushas" - par spozju, bet paareejais pa maz.. ehh.. bet tev jau ne praataa nenaak kaa dabuut lielaaku gaismas harmoniju?
Ok, ir laameriigaakais variants - raw failu shopaa mociit, ar slaanjiem straadaat, griezt, kloneet, leveljus mainiit, lipinaat kopaa.. bet tas prasa daudz laika klikshkjinot peli..
Ir variants gruutaakais - uzlikt gaismas bildeejot - lai piegaismo, rezultaataa kadrs buus patiikamaaks peec skata, gaishuma zinjaa un kraasu zinjaa patiikamaaks, sveces ar nebuus tik spozjas bet gan smuki saskataamas.. Un shopaa nevajadzees mociities jo jau bildeejot kadrs buus gatavs. ;)
Publicēts: 22.10.09 13:34 labots
 citēt
paudiishu savu necilo viedokli: ja ir "drusku vairaak" gaismas, tad uz leju pavilkt ir vieglaa kaa peec tam ciiniities ar troksni, un arii sveces nebuus tik paardedzinaatas

ps. nu re - jonatans izskaidroja - pasteidzaas ....
Publicēts: 22.10.09 13:38
 citēt
Gudris:Jonatans@84.245.200.252 | 11:36 22.10.2009
Ja gaismaz par maz, tad suutiigi ar buus taada mala, i varees briiniities, kas pa shaizi.
imho, vareeja smukaak.. bet tas jau tejnisks knifs focheejot..

pastaasti lūdzu konkrētāk prof Jonatans :)

pamainot baltaa balansu manuaali,tad varbut iegusi pareizakas kraasas,bet katra zinja ar sho bildi es meginatu gan melnbaltu,gan savadakus efektinjus,bet pareizak un baudamak ir,ka ir hsadi te,tie siltie tonji~
Publicēts: 22.10.09 13:42
 citēt
ņem filmu, nospied pogu - i /vuaļa/ :)

img-a.photosight.ru...
Publicēts: 22.10.09 13:42
 citēt
zipenei gan jau kaukaadus filtrus vajag likt lai sakrit kraasu temperatuura. bet lidz tam jau tev drosvien ka rapus lidz kjinai.
Publicēts: 22.10.09 13:43
 citēt
IMHO regulejama gaisma (ne blice) ar kādu filtru virsū
.... vai kāds atstarotājs no petrolejas lampas :)
Publicēts: 22.10.09 13:44
 citēt
nu kaut vai vienu 40 vatu kveel-spuldziiti parastu :D
 citēt
Gudris:ar zibspuldzi nekas labs man nesanaaca !

zibspuldzei jaudu nemāki nogriezt? pereizu leņķi, no kura šaut gaismu izvēlēties, lai izgaismo tieši to, ko vajag? kad to iemācīsies, šādus jautājumus forumā neuzdosi, var būt...
 citēt
Gudris:to es saprotu...bet kā piegaosmot lai saglabājas sveču noskaņa ???

ar zibspuldzi nekas labs man nesanaaca !

pirmai gaisma sarkana, otrai zila un ta brīnās :)

nu hoķ teperatūras korekcijas filtru flešam uzliec

+ mīļie automātiskie režīmi...
 citēt
Vai dari kā Māris :) filma shajaa gadījumā rulle - bet nu tur šamējā ar jāmāk izvēlēties....
Publicēts: 22.10.09 13:45
 citēt
Nez vai pareizi, bet ar aizmugures (rear flash) nesanāktu? Saglavātos gan sveces, gan gaisma būtu.
Publicēts: 22.10.09 13:45
 citēt
liec vairakus kadrus kopaa!
:D
Publicēts: 22.10.09 13:46
 citēt
alvils:
Gudris:ar zibspuldzi nekas labs man nesanaaca !

zibspuldzei jaudu nemāki nogriezt? pereizu leņķi, no kura šaut gaismu izvēlēties, lai izgaismo tieši to, ko vajag? kad to iemācīsies, šādus jautājumus forumā neuzdosi, var būt...

Ne leņķis vainīgs.... zilā un sarkanā gaisma.....
Publicēts: 22.10.09 13:53
 citēt
Neviens, neba Tev jautaaja, un pavisam ko citu jautaaja, nejau par balansu kraasaam..

Gudris, nu ja nejaudaa ar zipeni tikt galaa, tad vieglais tamliidziigais variants ir ar pastaaviigo gaismu. ;)
Vispaar var pat ar aareejo zipeni tikt galaa..
Nevajag nekaadu tur filmu - pareiza gaisma un vienaa kadraa buus viss gatavs!
Starpcitu, ar blendi ar ir divi varianti - vai nu uz 2f, vai uz 9f, atkariibaa kaadu efektu vajag.. ;)
Izmantojot papildus filtru uz objektiiva, vareetu vel pappildus efektus sveceem dabuut.. ;)
Ceru ka domu saprataat.. lekciju kursu kaut kaa nevelk rakstiit..
Publicēts: 22.10.09 13:54
 citēt
Manuprāt jātaisa vairāki kadri un tad HDR vai manuālais HDR ar slāņiem :)
Publicēts: 22.10.09 14:00
 citēt
Gudrim ir talants uz meituku izgjeerbshanu, bet ne fotograafeeeshanu. varbuut jaamaina hobijs! :)
Publicēts: 22.10.09 14:00
 citēt
Gudris, sorry, tie ir privaatie cilveeku pasuutiijumi. Vai tad ar paskaidrojumu nepietiek? Nu ok, uz privaato piemeeru iemetiishu..
Publicēts: 22.10.09 14:03
 citēt

Zibspuldzes gaismas krāsai jāsakrīt ar sveču gaismas krāsu. Vai tuvu tam. Tālāk raw un wb korekcija tavs draugs!
Publicēts: 22.10.09 14:04
 citēt

Piegaismot toch tur neko nevar,jo zibens sabojatu un ta bilde debila izskatitos janu vienig tu netaisi melnbaltu uz fliizhu fonu tikai,tad es vel saprastu ideju ka taisit bildi,bet svechu gaismaa neko nesamainisi pie shitas bildes,vienigi pamainit krasas taisit pecapstradi,nez...bildei gaismas netrukst!
Publicēts: 22.10.09 14:06
 citēt
Neviens, pamaacies bik vairaak par gaismaam, tad sapratiisi, ka VAR!
Publicēts: 22.10.09 14:09
 citēt
Bormans:IMHO regulejama gaisma (ne blice) ar kādu filtru virsū
.... vai kāds atstarotājs no petrolejas lampas :)

Wot pa tiem filtriem zibenim,uzliec kadu sarkno efektu uz uz ISO100 bildee,lai sveces nav pardegushas un bus kraasa bildei,bet uz shopa pamaini gaismojumu,kontrastu vai ko tadu,par cik man nav pieeja shim lietam nevaru izproveet.
Bet speleties un experimente vajag un tavs darbs Gudri nav zeme metams,jo tas ir tavs rku raksts un nevienam nav tiesibu teikt kas un ka vajag-nesekot stadartiem no citu puses!
Publicēts: 22.10.09 14:09
 citēt
Pastaaviigaa gaisma ar filtru, kas attieciigaa vietaa laizj vairaak gaismu cauri - i buus Tev uz sejas vairaak gaismas.. ;)
Publicēts: 22.10.09 14:10
 citēt
Gudris:
Neviens:nez...bildei gaismas netrukst!

bildei netrūkst ...bet ilgi domāju kā lai labāk piegaismo seju...gribējās uz sejas vairak gaismiņu dabūt :)

Nu ar blici un kadu no filttriem,tu jau vari regulet zibena speeku,softboxu pagriez pret sienu ar sarkano filtru paari uzshauj vai vnk kadu beauty dish izgaismo kermeni,cits nekas nenak prataa!
Publicēts: 22.10.09 14:17
 citēt
P.S ka jau portreti teica,ka baltais balans un raws bus tavaa pusee,par gaismojumu japaexperimentee,andre ir bijushas shadas prakses noteikti,tad lai vins kko pasaka!Jo es tikai tiri teoretiski zinu,bet prakse neemu meginajis cik nu strdajis ar remoutu un blici ar lietussargu,bet softbox un filtri man nav!
Publicēts: 22.10.09 14:20
 citēt
Gudris:
alvils:

pats nosakuma pamēģini un tad gudri dirs....ar zibspuldzi nekas nesanaaks Tev puika defoltaa...ja nu vieniigi kkaadus filtrus priekshaa

Esmu studijā ar svecēm ņēmies. Vannā nav liela atšķirība, ar ārējo zibeni vienu (vai, ja gribās pa smuko - diviem trim) pietiek, tikai jaudas pārdomati jākoriģē). Bildi nelikšu, slinkums meklēt, netā šobrīd nav.
Publicēts: 22.10.09 14:21
 citēt
Jaa, interesanti, bet tak sarakstiiji gandriiz vairaak par tiem, kas ar taadiem gadiijumiem praktiski ir straadaajushi.. :D
Publicēts: 22.10.09 14:21
 citēt
oJ, gUDRI, Kur ta peekshnji taadu bildi raavi? :D
Publicēts: 22.10.09 14:24
 citēt
Gudris:
alvils:Bildi nelikšu, slinkums meklēt,
jonekas labs tur Tev nesanaaca :D

lasīt nemāki? SLINKUMS MEKLĒT, nevis PAŠAM NEPATĪK REZULTĀTS.
Publicēts: 22.10.09 14:28
 citēt
Jonatans:Jaa, interesanti, bet tak sarakstiiji gandriiz vairaak par tiem, kas ar taadiem gadiijumiem praktiski ir straadaajushi.. :D

Teoretiski zinu veidus ka experimentet un ko panakt un lietderigi izmantot to kas ir dots,ja man butu fii4as ka beautdy dish un kads Bowens azotee ,tad svecish bildes butu tik cik uziet,vnk sarkanais filtrs liekas kailiga krasa prieksh shadas bildes un vle vanna butu roziites peldoshas un vinja pati vannaa lidz kaklam,nu jaa,idejas ir,bet nevar realizet...
Publicēts: 22.10.09 14:29
 citēt
kO STAASTI - VARI REALIZEET! Tev tak aareejaa zipene ir! Zinaat veidus kaa experimenteet ir viens, pavisam kas cits, ja esi experimenteejis, un ja esi straadaajis.
Publicēts: 22.10.09 14:31
 citēt
gudri pameegjini - parastu kveelspuldzi, uzliec priekshaa softinju - buus viis drusku piegaismots, eenu nebuus un temperatuura gandriiz taapati kas sveceem... zibenji figibenji...
Publicēts: 22.10.09 14:36
 citēt
Jonatans-varu realizet,tagad taisu pastaisitu softboxu prieksh SB800 un man ir tadas ka pleeves caurspidigas visadadas krsas un var izmantot kaa filtrus,tagad tikai tapshansstadija,man i doma pa beauty dishu ari pats sataisit no kveelspuldes lampas :D manvienig nav modeles-brivpratigas,kas piekristu shitadiem pasacieniem,man nesanak ka Gudrim izgerbt modeles :)
Publicēts: 22.10.09 14:55
 citēt
Haiduks arī pa studijā dedzinājis sveces. :)

Publicēts: 22.10.09 15:06
 citēt
alvils, shitas nu galiigi nav tas par ko mees te runaajam.. :D
Publicēts: 22.10.09 15:19
 citēt
Jonatans:alvils, shitas nu galiigi nav tas par ko mees te runaajam.. :D

zinu :D
Publicēts: 22.10.09 15:20
 citēt
Gudris:Neviens ja ir esi gatavs maksāt varu piedāvāt Tev dažas smukiņās ;)

Nee,pagaidaam nee,budžeta deficīts,kad vajadzes padoshu zinju tev :D
Publicēts: 22.10.09 16:12
 citēt
Ha haa a. visi baigi Gudrie kaut ko fantazē un štuko kā vajag, tik nevienam nav skaidrs kas tad īsti vajadzīgs .vienīgais par ko neviens nav aizdomājies ir saprast, kas tā par gaismu un kur/ kā viņa krīt, tas arī viss;)
Publicēts: 22.10.09 16:16
 citēt
man īsti nav skaidrs, par ko ir cepiens? par baltā balansu? un tak, ugunij pohuj, kāds wb, tas jākruķī pēc ārējās gaismas, un viss mierīgi.

Publicēts: 22.10.09 20:01
 citēt
mikroviļņu krāsns tur nav izmantota?
Publicēts: 22.10.09 20:08
 citēt
Gudris, nu atkal neriktiigi!!! Sveces ta "paardegushas"!
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas