Drusku ne pa tēmu. Viņiem tie mēdz būt kvalitatīvi, konstrukciajs ziņā. Man visu laiku piemeklē nelaimes ar centrālo slēdzi un laikiem (man ir 50mm un 127mm)
briedis:pa cik f4/150mm ? (nē, nepirkšu, tik interese )
Drusku ne pa tēmu. Viņiem tie mēdz būt kvalitatīvi, konstrukciajs ziņā. Man visu laiku piemeklē nelaimes ar centrālo slēdzi un laikiem (man ir 50mm un 127mm)
Nav nekads brīnums tie AGRĀK bija baigie darba zirgi , visas studijas utt ar viņiem intensīvi strādāja . Esmu rezdējis PILNĪGI JAUNU Mamiya 6x7 kurai kautkas "Bix nevelk" kadrus , Laimonis atvera valja no turienes puteklji izbira , mehanisms praktiskkii pilniba nostradajis savus resursu Velak ar redzēju ka tas istass PRODUKTU bildejama studija Mamiya stacionari uz stativa un pa 50 filmām dienā ar motoru , tik KRAU un SPIEZJ krauj un SPIEZJ
uzsitu gaisā savā stulbumā - man nepatika fakts, ka RB no rokas būtībā var bildēt tikai /pa tumšo/ pirmstam paceļot spoguli - biju domājis vienu rumpi sev atstāt jo tieši šitais softs man baigi patikās, bet saputrojos, kautkam sasolīju un paliku bez rumpja
stikls pa 85Ls. mok
slēdzis... hm nu tur itkā visos stiklos zolīds seiko centrālais slēdzis... hvz - cik lietoju man visiem gāja
Kur nest šitos RB67 stiklus labot? (atskaitot to žīdu(sorry, piemirsu vārdu) uz lāčplēšu ielas, tam nesu vienu objektīvu 3x, jo domāja, ka salabojis - aizeju mājās - piem. 1/8 nefunkcionē...un vēlāk citi laiki arī atsakās)
Kāds baisais crop?Ja vispār var kaut kam ticēt,tad 39.5 mpix@49x36.8mm ir tīri neko,bez tam neviens jau vēl pilnu 645 kadra sensoru nav pagatavojis(vismaz priekš "civilistu" fotoaparātiem)Un kam jim zivsacis,jim,cik zinu makriķi ir piemērotāki
60uz5komats6:Kāds baisais crop?Ja vispār var kaut kam ticēt,tad 39.5 mpix@49x36.8mm ir tīri neko,bez tam neviens jau vēl pilnu 645 kadra sensoru nav pagatavojis(vismaz priekš "civilistu" fotoaparātiem)Un kam jim zivsacis,jim,cik zinu makriķi ir piemērotāki
neviens gan nav teicis, ka 645dēpē varētu būt kaut 4.9x3.6 kurš tāpat ir 1,5crop
60uz5komats6:Kāds baisais crop?Ja vispār var kaut kam ticēt,tad 39.5 mpix@49x36.8mm ir tīri neko,bez tam neviens jau vēl pilnu 645 kadra sensoru nav pagatavojis(vismaz priekš "civilistu" fotoaparātiem)Un kam jim zivsacis,jim,cik zinu makriķi ir piemērotāki
neviens gan nav teicis, ka 645dēpē varētu būt kaut 4.9x3.6 kurš tāpat ir 1,5crop
kautgan 645 jau pilns ir mazulis
Leafam ir 56x36.... kas sanāk 1,35 krops priekš 6x4,5
Pentaxam jau nav nemazākās iespējas neko pakaļā uzštepselēt
pentax ir solītājbrends - pirmā pasaka bija par K1 35mm kameru ar FF - bija stāsts par 645 ar 24x35mm (naher 35mm formāta matrice būtu jābāž tai klucī?) u.t.t. stilīgi, ka viņi tos prototipu rumpjus/maketus patiešām tādos kā akvārijos rāda fototehnikas izstādēs jau 7 gadus...
Tikai tagad man pieleca kapēc ciparu videjā formātu kameras fotoamatieru vidē ir tik maz izplatītas.Protams neviens sevi cienošs fotoamatieris nepirks sūdainu cropu.Bet tie tā saucamie profi,kas ar to cropu bilde tiešam ir pilnīgi lohi,ne velti viņu bildes nekur tālāk par nožēlojamiem žurnālu vākiem un reklāmas plakātiem netiek.
60uz5komats6:Tikai tagad man pieleca kapēc ciparu videjā formātu kameras fotoamatieru vidē ir tik maz izplatītas.Protams neviens sevi cienošs fotoamatieris nepirks sūdainu cropu.Bet tie tā saucamie profi,kas ar to cropu bilde tiešam ir pilnīgi lohi,ne velti viņu bildes nekur tālāk par nožēlojamiem žurnālu vākiem un reklāmas plakātiem netiek.
pa tavam katra amatiera sapnis ir izsviest 3/4 savas optikas (jo tie ir ārprāta teleobjektīvi), nopirkt 48x36 pakaļu 5-10x dārgāku nekā amatiera filmu kamera ar visiem pieciem stikliem kopā un pletēt ar platleņķiem raujot flares kadrā?
ir tāds kropls komplekts Hasselblad 500 + 50mm platleņķis + 36x36mm matrice - kurš profesionālis ar tādu krāmu bildē?
vākus knipsē ar mazo Hasseli un mazajiem Zeiss stikliem kuri masveidā nav novēroti LV amatieru arsenālā - tiem stikliņiem nav 6x6 stiklu uzbūve
ko vēl tu varētu ieteikt? visiem lielo Haseļu un Rolleju īpašniekiem nomainīt savu ceisus un šneiderus pret sūda mazo Mamiju un pirkt ''lēto'' pakaļu pa 7000$ ?
60uz5komats6:Tikai tagad man pieleca kapēc ciparu videjā formātu kameras fotoamatieru vidē ir tik maz izplatītas.Protams neviens sevi cienošs fotoamatieris nepirks sūdainu cropu.Bet tie tā saucamie profi,kas ar to cropu bilde tiešam ir pilnīgi lohi,ne velti viņu bildes nekur tālāk par nožēlojamiem žurnālu vākiem un reklāmas plakātiem netiek.
Oi nepiekritīšu , es te rudenī nejauši gadijos baigā "Darzkopju" pasākumā pie pūstošajiem , žuklis aš atkārās no "HaseļKIT" daudzuma Omuku , Opišu nagos