da man vajag leetu alternatiivu zenitam kas chikaajas. der pilniigi manuaals, bet uzticams. un lai asumu staadot reegojas kaut kas lodzinjaa kas paliidz nevis vnk matstikls. un relatiivi gaishs stikls taa ap 50 vai bik vairaak
Laciz:da man vajag leetu alternatiivu zenitam kas chikaajas. der pilniigi manuaals, bet uzticams. un lai asumu staadot reegojas kaut kas lodzinjaa kas paliidz nevis vnk matstikls. un relatiivi gaishs stikls taa ap 50 vai bik vairaak
shis ir tāds /meiteņu verķis/ - diafragmas prioritāte, B un Flash - slēdža laiku kamera piemeklē pati (tam jāseko skatumeklētājā), bez mazās exponometra baterijas slēdzis neies
nu kārdināšanai varu pa 5cīti pielikt pāreju uz m42 - tad var uzlikt 85mm heliosu......... i gaismu mērīs, i automātiski slēdzi pieraus
Laciz:da man vajag leetu alternatiivu zenitam kas chikaajas. der pilniigi manuaals, bet uzticams. un lai asumu staadot reegojas kaut kas lodzinjaa kas paliidz nevis vnk matstikls. un relatiivi gaishs stikls taa ap 50 vai bik vairaak
shis ir tāds /meiteņu verķis/ - diafragmas prioritāte, B un Flash - slēdža laiku kamera piemeklē pati (tam jāseko skatumeklētājā), bez mazās exponometra baterijas slēdzis neies
nu kārdināšanai varu pa 5cīti pielikt pāreju uz m42 - tad var uzlikt 85mm heliosu......... i gaismu mērīs, i automātiski slēdzi pieraus
tik adata jābloķē (liekas tā pāreja to ar darīja)
ashibacha vishla... heliosam jaagriezh rinjkjis ciet ar roku tas baigi spaarda.... diafragmas prioritaate buutu ok, bet manuaalais rezhiims vnk nav?
tik adata jābloķē (liekas tā pāreja to ar darīja)
ashibacha vishla... heliosam jaagriezh rinjkjis ciet ar roku tas baigi spaarda.... diafragmas prioritaate buutu ok, bet manuaalais rezhiims vnk nav?
pavēlēt fiksēt slēdža laiku (izņemot B) nevar - kamera izmērīs gaismu un uzliks pareizu slēdzi (kādu tieši to gan rādīs) - apjāt viņu var ar exp kompensāciju
aa tajau 85mm ir gatavs darbam i bez blokeesanas
tas otrs jaščiks ļauj atslēgt eksponometru un likt manuāli visu kas ienāk prātā - hoķ uz f22 tumsā ar 1/1000 bildēt
Maris - vispār man ir divi vieglie statīvi, walimex WT 803, it kā šobrīd neizmantoju, bet varbūt vēlāk pašam noderēs ... ... Disku filmu aparāts - nu jā - incants variants ... bet plates filmu studijas kameras Tev nemētaas kaut kur plauktā ..
nekad mūžā nesu redzējis (nu vismaz apzināti) plates kameras liekas, ka tās ir līdzīgas lokšņu filmas kamerām tik biezu pakaļu, lai stikla plates varētu iebāzt - tādām vajadzētu būt šausmīgi vecām
Linkman:Maris - vispār man ir divi vieglie statīvi, walimex WT 803, it kā šobrīd neizmantoju, bet varbūt vēlāk pašam noderēs ... ... Disku filmu aparāts - nu jā - incants variants ... bet plates filmu studijas kameras Tev nemētaas kaut kur plauktā ..
Linkman:Maris - vispār man ir divi vieglie statīvi, walimex WT 803, it kā šobrīd neizmantoju, bet varbūt vēlāk pašam noderēs ... ... Disku filmu aparāts - nu jā - incants variants ... bet plates filmu studijas kameras Tev nemētaas kaut kur plauktā ..
a man ir! :P
nu vo ta vari a Linkman mainīties pret mazajiem statīviem :b
Maris:nekad mūžā nesu redzējis (nu vismaz apzināti) plates kameras liekas, ka tās ir līdzīgas lokšņu filmas kamerām tik biezu pakaļu, lai stikla plates varētu iebāzt - tādām vajadzētu būt šausmīgi vecām
lielā formāta man tik viena - to nevar
Var nopirkt stikla plashu kasetes un lietot ar lokshnju filmas kameraam.Reizeem amiishu ebajaa paraadaas,neviens gan nepeerk..