PrioRita> Iespējams, ka vairāk tiks runāts par estētiskām kategorijām... ne tehniskām. Raimo Lielbrieža salkana salonestetika gan nebutu nekas vertigs ko klausities par tehnisko pusi gan butu daudz vertigak. Vairs precizi neatceros, bet laikam Fotokvartala viena no rakstiem shamais bija navigi sacepies par isteno un patieso fotografiju un tiem kuri taisa makslu (nevis salkanas salonbildites pardoshanai-ala VAI, KU SKAISTI!, bet tukshi) Cepiens daljeji bija orentets uz shiem Interesantajiem LV ARTISTIEM
griezite: Uz Ivara Grāvleja un Romana Korovina kursiem gan labprat aizietu . Bet klausities senila Lielbrieža vervelejuma par estētiskām lietam gan ne.
Iespējams, kādam ir vienīgais pareizais viedoklis un pareizā estētiskā izpratne. Iespējams, Griezitei.
KO var cepties?!!?!?! man ljoti patiik Lapina vaardi, kursh ir ljooti kategorisks savos spriedumos: Neticiet nevienam! Nevienam! Arii man neticiet - parbaudiet visu pashi!
PrioRita> "Iespējams, kādam ir vienīgais pareizais viedoklis un pareizā estētiskā izpratne." nevis iespējams, bet IR par to jau ari cien. R.Lielbriedis bazares kas ir un nav fotografija jo vinam taksh ir tas vienīgais "pareizais" viedoklis
griezite:PrioRita> "Iespējams, kādam ir vienīgais pareizais viedoklis un pareizā estētiskā izpratne." nevis iespējams, bet IR par to jau ari cien. R.Lielbriedis bazares kas ir un nav fotografija jo vinam taksh ir tas ir vienīgais "pareizais" viedoklis
Man šķiet savādi satraukties par to, ka kāds domā, ka viņam ir vienīgai pareizais viedoklis - tas ir tikai dabiski Tikpat dabiski ir tas, ka viedoklis/ cilvēks mēdz mainīties, un tad viņa pareizais viedoklis pēkšņi ir pretējs... Nu, lai tak domā gan Lielbriedis, gan Kundziņš, gan Korovins. Mēs katrs to paskatāmies, paklausāmies, un veidojam savu vienīgo pareizo viedokli.
Neveiksmes gadījumā objektīvu, pat kopā ar fočuku, var pārdot, tādejādi vismaz daļēji sedzot zaudējumus. Bet ko darīt ar sertifikātu par kursiem, ja pēc to noklausīšanās bildes nekļūst labākas?
negatIvs:kursu kolekcionāriem der viss, jo vairāk jo labāk, neviens neatzīsies, ka naudu par velti izmetis..............
Vienmēr nauda tiek izmesta, un praktiski vienmēr zinot par ko!... veikalā spīdīgā iepakojumā, te par piedāvātiem kursiem (kad ver vaļā, tikai tad zināsi , esi, vai neesi apmierināts) ... bet cik daudz no šīs summas būs lietderīga, cik daudz izsviesta, tas būs atkarīgs no PAŠA maksātāja un viņa prasmes uztvert, nozagt pasniedzēja zināšanas un tās sākt izmantot!!! Ja katri kursi par 5% paceltu meistarību, tad Latvija būtu pilnīga foto GURU zeme, bet tā naf. Kursos var ie(ap)gūt un papildināt savu tehnisko pusi, noslīpēt savu fotoEs, bet nevar iegūt jaunu domāšanu... un nejaukt , ja pēc kursu beigšanas kāds sāk kopēt pasniedzēju, ka ir sācis savādāk domāt Cik atceros, esmu bijis daudzos kursos, bet ne par vieniem neesmu maksājis ( ja neskaita dalības maksu plenēros), bet bildēju tieši tā, kā bildēju. Un mans redzējums ir tikai mans redzējums!!! Visa veida šādus pasākumus uztveru kā 95% tusiņš domubiedru vidū, bet 5% vielas atkārtošana (manā gadījumā) vai apgūšana. Bet tiem,kuri ir sākuši fotografēt dažāda veida kursi ir vajadzīgi!!!
negatIvs:kursu kolekcionāriem der viss, jo vairāk jo labāk, neviens neatzīsies, ka naudu par velti izmetis..............
Tev ir bijusi tiešām slikta pieredze...
kaut kāda pieredze ir pašam, pirmie kursi par tēmu tika izieti 1976-1978gados, Latvijas kinoamatieru biedrības rīkotie, Planetārija[ toreiz] pagrabā...tie tiešām bija labi. vēlākos gados, periodiski esmu kādos aci iemetis. mans teksts par kursu kolekcionāriem attiecās uz kursu kolekcionāriem, jo ir kaut kāda pieredze arī Blogā...., vērojot aktivitātes, kursu, plenēru jomā, kur daži neko nelaiž garām, un attiecīgi vērojot bildes
kamēr manam draugam Vladimiram maksāja mūsu bāleliņi, regulāri notika MasterKlass, nu liekās visi kolekcionāri ir izgājuši to skolu, un klusums ... bet tieši tas pats ir ar visiem kursiem... PIRMKĀRT kursi tiek organizēti materiālā līmeņa uzlabošanai kursu organizatoriem, un kursu reklāma un kvalitāte nodrošina auditoriju
Haiduks: PIRMKĀRT kursi tiek organizēti materiālā līmeņa uzlabošanai kursu organizatoriem
gadās, ka tā nav (te gan domāju ne fiksos kursus)
nesaku gan, ka tai vajadzētu būt normai...
te tev piekrītu, bet dzīves pieredze liecina, ka viss, kas tiek veidots uz iniciatīvu, tiek nolikts un izsmiets, un tāpat tiek meklēti kādi pašlabumi... arī TU to piekop
līdz šim pie manis kursi maksāja piecīti mēnesī šo summu saņēma skolu valde, un es saņēmu telpas ko lietoju arī sev
tagad telpas īrēju un nodarbība maksās tik, lai šīs telpas varētu noīrēt
nu neko zvērīgi merkantili jau nav
ar izsmiešanu ar nesu manijis, ka kāds nodarbotos - traki šauru ļaužu loku interesē šada fotoklase - tas tev nav finanšu ministrs, kas var izgāzties ar plašu rezonansi
Ja tā godīgi, šī būtu tā tēma un vieta, kur mēs, ja arī nepalīdzam un nepiedalamies, tad varam vismaz nekaitēt. Būtu man fotovajadzības maķenīt svarīgākas (tas atspoguļotos pirmkārt tehnikā), es uz šiem kursiem ietu.