forum.gif
Baterejas un akumulatori fotoaparātam un zibspuldzei
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Baterejas un akumulatori fotoaparātam un zibspuldzei
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 24.10.09 19:26 labots
 citēt
Kopš kāda laika esmu atteicies no aķīšiem par labu Duracel batarejām. Vai nu aķīši man patrāpījušies sūdīgi, vai lādētāji pie vainas - ideju nav. Citas bačas sievulim fočukā velk dažus kadrus. Akumulatori vai duracel vēl kādu brīdi gāja. Vismaz kādus pārsimts kadru. Lumix DMC - LZ5. A lauku veikalā nopērkot labākās bačas - divi - pieci kadri un čau. Tas pats ar zibspuldzi - ieliekot batarejas strādā mēnešiem ilgi - ar akīšiem - nākošajā bildēšanas reizē var gadīties, ka pusceļā pasaka čau. Vai kadri rūpīgi jāskaita? Kapēc stulbā blicene nerāda atlikušo kadru skaitu - kaut vai maksimālajā spriegumā?
Publicēts: 24.10.09 19:30
 citēt
man gan nelaaga pieredze ar bachaam. ladejamas - aktivak lietoto komplektu dabuju pirms 2 gadiem ar zibeni kopaa, ladeju ar prastu laadekli (leeno) un ir ok, velk zibenes kaa nakas. vot bacas vairak par 5 shavieniem netur un tad jau saak iebremzeeties uzlaade...
Publicēts: 24.10.09 19:30
 citēt
P.S Jautājums bija - ko lietojiet jūs - bačas vai aķus? Pudele.com atradu stāstu par kādu franču neticami inteliģentu aķu lādētāju. Tā ka francūžus pieskaitu žīdiem un blēžiem, nespēju ticēt, bet bildes izskatās tik pārliecinošas - www.nouveauxobjets.com
Publicēts: 24.10.09 19:33
 citēt
es lietoju parastaas baterijas un kompklektinjsh vienmeer lieks ir rezervee .... ar vienu komplektu pietiek diezgan ilagm laikam
Publicēts: 24.10.09 19:33
 citēt
nu jaa - kas paredzetas fochukiem gan
Publicēts: 24.10.09 19:37
 citēt
Nē - duracel fočukiem - tās nekad nav pievīlušas, kādreiz bija uzskats, ka aķīši labāki un baigi ietaupa. Uz tiem gan esmu uzrāvies pamatīgi. Vai nu firmas nemāku izvēlēties, vai kas cic…
Publicēts: 24.10.09 20:50
 citēt
Lietoju tikai lādējamos aķīšus. Pamata lietošanā ir kādus 4 gadus veci Uniros 2300, lādēju tikai ar lēno lādētāju, zibenim pietiek kādiem 300 kadriem. Rezervei ir Vipow 2300, bet ar tiek kādiem 150 šāvieniem pietiek. Ja arī ar tiem nepietiek, tad Duracel.
Publicēts: 24.10.09 21:03
 citēt
Ja naudas vairāk kā prāta, tad var zibspuldzi barot arī ar duracell baterijām.
Pārējos gadījumos franču saitā nopērkamie RS900 lādētāji (agrāk pazīstami kā La Crosse ) ir neatsverams palīgs akumulatoru lādēšanai un uzturēšanai normālā stāvoklī.
Publicēts: 24.10.09 21:12
 citēt
sandijs:Ja naudas vairāk kā prāta, tad var zibspuldzi barot arī ar duracell baterijām.
Pārējos gadījumos franču saitā nopērkamie RS900 lādētāji (agrāk pazīstami kā La Crosse ) ir neatsverams palīgs akumulatoru lādēšanai un uzturēšanai normālā stāvoklī.

Par šiem lasīju - tie ieinteresēja arī lādētāji izskatījās nopietni. Vai tie nav ienākuši latvijas tirgū? Vai jāmeklē tai pašā franču saitē?
Publicēts: 24.10.09 21:18
 citēt
Jāmeklē franču saitā.
Publicēts: 24.10.09 21:30
 citēt
www.nouveauxobjets.com... šamais varētu tas būt? Diez, kādu iemeslu dēļ latvijas tirgoņi tādus neiepērkk?
Publicēts: 24.10.09 21:35
 citēt
Tas ir īstais.
Latvijas tirgoņiem labāk patīk tirgot lādētājus, kas uzlādē akumulatoru 15 minūtēs ...
Publicēts: 24.10.09 21:38
 citēt
Varu tik pastaastiit, kaa VISPAAR IR.
Laadeejamie akjiishi ir forshi ar to, ka ir ietilpiigi utt. (piem 2800mah)
Baterijas ir labas ar to, ka taas aatraak uzlaadee zipeni naakamajam kadram. ;)
Taa ka pirms pasaakuma ir jaapadomaa, ko vajag vairaak - ja ir liela shaushana ar zipeni, tad viennoziimiigi ir jaaliek bachenes.
Viss.
Publicēts: 24.10.09 23:12 labots
 citēt
Lietoju "gudro lādētāju" BC-700 (La Crosse variācija) un Sanyo Eneloop aķīšus (tiek reklamēta ļoti maza pašizlāde). Neredzu minētās problēmas.
Nelādējamos elementus ir gadījies pirkt tikai "avārijas situācijai"

cgi.ebay.de...
Publicēts: 25.10.09 03:59
 citēt
Pterodaktils:Kopš kāda laika esmu atteicies no aķīšiem par labu Duracel batarejām.

uzlādes ātrums pavisam cits. sk. Jonatanu
es NEKAD nelietošu akkus pie fotogrāfijas, jo tas ir bezgalīgi ilgs un smadzenes postošs process. taipat laikā bačas nostāv 1/2 gadu un nekas viņām nenotiek- ber tik virsū, kamēr sausas

ja nevar 1,60 Ls sakasīt baču komplektam zipenei- ņex kameras pirkt! tas tiem, kam patīk piedāvāt "lēti un viduvēji"
Publicēts: 25.10.09 04:00
 citēt
blicei tikai lādējamos, katram ugunsgrēka gadījumam vairāki konaplekti + 1÷2 konaplekti parasto elementu.
Uggga:Lietoju tikai lādējamos aķīšus.
nelādējamos aķīšus pat paprovējis neesi?
petersonsphoto:bačas nostāv 1/2 gadu un nekas viņām nenotiek - ber tik virsū, kamēr sausas

tas svētdienas fotogrāfiem nesvarīgi, sezonas fotogrāfiem gan. neesmu vēl provējis, tak jau ražo aķus ar ļoti zemu pašizlādi.

slušai sjuda!
AA nav baterijas, bet elementi.
visi uzraksti super, truper, hiper uz parastajiem elementiem ir daiļliteratūra - tas tāpat kā uz sviesta pakas uzrakstīt "daudz sviesta" vai "super daudz sviesta". ietilpību mēra ampērstundās.
klocerī saprotams, parasto. filmu kamerai ar motoru parastos. blicē 1 priekšrocība parastajiem - sāk arvien lēnāk un lēnāk lādēt, karroče, dod zināt, ka iet uz galu. lādējamie elementi pēdējās pāris reizes mazliet lēnāk - špannungs turas 1,2 V un nekrīt, nekrīt un tad ņem un ātri nokrīt.
vienu blici esmu piedzīvojis, kura ar aķiem negāja lāgā - ģenģeris robežsituācijā un tā ap 1V špannunga starpība izrādījās izšķiroša.
ātro lādēšanu tikai šaurā bezizejā. izlādēt līdz galam. nelikt virknē ne dažādas ietilpības, ne atšķirīgas uzlādētības pakāpes. ja ne katrreiz, tad vismaz šad tad lādēt lādeklī, kurš aķus lādē katru atsevišķi. vsjo.
ā, laicīgi nomainīt, ja kāds agrāk par citiem atņirdzās.
bezkontaktu tiristoru aizdedzei ar pāris elementiem pietiek no Rīgas līdz Tallinai. bet var auto starteri arī ar "Durracell" darbināt - kādas 300-500 man domāt vaidzētu.
Publicēts: 25.10.09 06:57
 citēt
Jau pāris gadus lietoju šādu aparātu akumulatoru lādēšanai picnica.ciao.com...

Ikdienā izmantoju ķīniešu ražotos aķus Media Power 2400 mAh, kuri kā par brīnumu (trīs reizes nospļaujos pār kreiso plecu) mani nav pievīluši. Nupat patestēju ar zibspuldzi Sb-600 pēc jau izšautiem apmēram 250 kadriem. Manuālajā režīmā pie jaudas 1/8 atjaunojas praktiski momentāli, pie 1/4 ar manu lēno Nikon D80 var šaut kārtām bez problēmām, nevienu kadru neizlaiž. Pie jaudas 1/2 pēc trešā kadra sāk izlaist zibsni uz katru otro kadru. Pēc šādas spīdzināšanas, uz pilnas jaudas uzliekot, zipenes darba spējas atgriežas tikai pēc apmēram 5 sekundēm.

Kas attiecas uz lādētāju- atsevišķus lētā gala aķus konsekventi negrib lādēt, pasakot, ka beigti, bet ar citu lēno lādētāju šamējos izdodas uzlādēt. Ja vienreiz uz konkrēto aķi nolamājās, tad arī turpmāk šo aķi izbrāķē.
Publicēts: 25.10.09 08:15
 citēt
petersonsphoto:
Pterodaktils:Kopš kāda laika esmu atteicies no aķīšiem par labu Duracel batarejām.

....es NEKAD nelietošu akkus pie fotogrāfijas, jo tas ir bezgalīgi ilgs un smadzenes postošs process....

Šamo jau varētu likt pie citātiem, bet slinkums...:)))
Publicēts: 25.10.09 08:29
 citēt
Jonatans:Varu tik pastaastiit, kaa VISPAAR IR.
Laadeejamie akjiishi ir forshi ar to, ka ir ietilpiigi utt. (piem 2800mah)
Baterijas ir labas ar to, ka taas aatraak uzlaadee zipeni naakamajam kadram. ;)
Taa ka pirms pasaakuma ir jaapadomaa, ko vajag vairaak - ja ir liela shaushana ar zipeni, tad viennoziimiigi ir jaaliek bachenes.
Viss.

Šeit arī visa sāls aķīšiem - dažādas ietilpības.
Publicēts: 25.10.09 09:50
 citēt
Pterodaktils:Kopš kāda laika esmu atteicies no aķīšiem par labu Duracel batarejām. Vai nu aķīši man patrāpījušies sūdīgi, vai lādētāji pie vainas - ideju nav. Citas bačas sievulim fočukā velk dažus kadrus. Akumulatori vai duracel vēl kādu brīdi gāja. Vismaz kādus pārsimts kadru. Lumix DMC - LZ5. A lauku veikalā nopērkot labākās bačas - divi - pieci kadri un čau. Tas pats ar zibspuldzi - ieliekot batarejas strādā mēnešiem ilgi - ar akīšiem - nākošajā bildēšanas reizē var gadīties, ka pusceļā pasaka čau. Vai kadri rūpīgi jāskaita? Kapēc stulbā blicene nerāda atlikušo kadru skaitu - kaut vai maksimālajā spriegumā?

Neminēji, cik svaigi tie akumulatori un cik sen lādēti pirms fotografēšanas. Jo parastie NiMH akumulatori jūtami nosēžas arī tad, ja netiek izmantoti.
Varbūt pamēģini tādus SANYO Eneloop akumulatorus(palasīt par tiem var te www.eneloop.info... , nopirkt var ebay'ā ~13$ par 4 gab. AA).
Vienīgais, ietilpības ziņā šie jūtami atpaliek no parastajiem NiMH.
Publicēts: 25.10.09 10:59
 citēt
haralds:
slušai sjuda!
AA nav baterijas, bet elementi.

Harald, nemulsini tautu.
AA nav ne baterijas, ne elementi- AA ir izmēra apzīmējums ("parastie pirkstiņi", AAA- "tievie pirkstiņi"))..:)
Publicēts: 25.10.09 11:03
 citēt
petersonsphoto:
es NEKAD nelietošu akkus pie fotogrāfijas, jo tas ir bezgalīgi ilgs un smadzenes postošs process. taipat laikā bačas nostāv 1/2 gadu un nekas viņām nenotiek- ber tik virsū, kamēr sausas

ja nevar 1,60 Ls sakasīt baču komplektam zipenei- ņex kameras pirkt! tas tiem, kam patīk piedāvāt "lēti un viduvēji"

1. es biju domaajis uzlaades aatrumu, ar kaadu baterijas speej uzlaadeet zipeni, nevis aatrumu, ar kaadu laadeetaajaa uzlaadeejas pashas baterijas.
2. kaartiigam fotograafam vieniigi Tv pultii baterijas var staaveet 1/2 gadu, paareejaas visas vienmeer tiek izmantotas. Taa kaa katru dienu izmantoju zipenes tad ir savi noveerojumi veikti attieciibaa uz akjiishiem un baterijaam.
3. Jaa, ja nevaar sakasiit naudu baterijaam, tad tieshaam buutu jaaliek kamera pie malas.. BET, pie mums jau taa nenotiek.
"lēti un viduvēji" tik daudzi piedaavaa, ka jaashausminaas!
Publicēts: 25.10.09 11:05
 citēt
Aķīši ir dažādu firmu, pirkti dažādos laikos, senākie nav pieminēšanas vērti - jaunākie ansmann energy NiMH 2300 mAh, UNiROSS 2500mAh un Duracell 1500Mah - grāmatvedība netiek vesta - cik izlādes ciklus katrs komplekts piedzīvojis. Lādētāji arī dažādi - gan tādi, kuri pirms uzlādes aķīti izlādē, gan izslēdz lādēšanu, kad pabeigta uzlāde. Nav tik krutu, kā RS900, kuri seko katra akja uzlādei un uzrāda parametrus displejā. Aiz ko nespēju saprast, kamdēļ ražotāji zibspuldzes, kuras maksā daudzus simtus, pārdod bez dzimtajiem aķiem, kuriem būtu izrēķināta vislabākā energoatdeve un nokomplektēts ar vislabāko lādētāju. Tad jau arī fočuku enerģijas problēmu varētu atstāt pašu pircēju ziņā. Nerunāju par ziepjiem, bet par pusprofesionālu un profesionālu fototehniku - zibspuldzes varētu pieskaitīt profesionālai foto tehnikai. Tā ka reizēm ir grūti paredzēt, kad vajadzīga būs zibspuldze - pirms katras reizes pielādēt divus kompletus aķu lauž, tad AA elementi patīk daudz labāk - viens papildus komplekts somā un daudzi simti kadru garantēti. Aķi ir pārcēlušies uz pelēm, klaviatūrām, pulksteņiem, austiņām un citu sadzīves tehniku, kur to izlādes laiks ir mazsvarīgs, jebkurā brīdī var uzlādēt vai nomainīt ar citiem mājās esošiem aķiem. Bet sāpe paliek - gribētos aķus zibspuldzei - varbūt pat vienā blokā, kas strādā kā fočuka aķis. Uzrāda displejā atlikušo zibšņu skaitu etc.
Publicēts: 25.10.09 11:46
 citēt
kādu gadu atpakaļ Lunis vai kāds cits bija iemetis tos baigos NASA aķus ar mega tehnoloģijām, kurviskautko rādīja? kā tie tagad kalpo?
Publicēts: 25.10.09 12:19
 citēt
Neesmu ievērojis, ka nelādējamie elementi būtu būtiski šerpāki par LABIEM aķiem. Par to lētumu jau var diskutēt- tāpat var auto forumā deklarēt, ka riktīgie veči brauc vismaz ar 5-litru tilpuma benzīn-motoriem un tikai tie skopuļi ar ekonomiskiem dīzeļiem, jebšu gāzi.
Publicēts: 25.10.09 12:20
 citēt
Jonatans:
petersonsphoto:
...bačas nostāv 1/2 gadu un nekas viņām nenotiek- ber tik virsū, kamēr sausas

1. es biju domaajis uzlaades aatrumu, ar kaadu baterijas speej uzlaadeet zipeni, nevis aatrumu, ar kaadu laadeetaajaa uzlaadeejas pashas baterijas.
2. kaartiigam fotograafam vieniigi Tv pultii baterijas var staaveet 1/2 gadu, paareejaas visas vienmeer tiek izmantotas. Taa kaa katru dienu izmantoju zipenes tad ir savi noveerojumi veikti attieciibaa uz akjiishiem un baterijaam.
3. Jaa, ja nevaar sakasiit naudu baterijaam, tad tieshaam buutu jaaliek kamera pie malas.. BET, pie mums jau taa nenotiek.
"lēti un viduvēji" tik daudzi piedaavaa, ka jaashausminaas!

1. tieši tā, izlādes strāvas stiprums un sprieguma nemainība kvalitatīviem vienreizējiem elementiem ir pārāka par lādējamiem. vienreizējo spriegums ir 1.5V, kas arī ir no svara
2. kārtīgs fotogrāfs katram pasākumam iepērk vismaz 2 kompl. uz katru zipeni. un ieliek svaigas pirms pasākuma. ja paliek pusizšauts komp, to liek malā un izšauj vēlāk, pie meitenēm un dropītēs- kur nedeg sekundes...
3. "lēti un viduvēji" šajā konkrētajā vidē piedāvā viszinošie viedie taupīgie draudzīgos tēlojošie izbijušie spēka struktūru "pavairotāji" ar pagātnē palikušajiem čehu ruļļa glancētājiem... bet tev taisnība- jāšausminās ;) arī par to, ka runā viņi tad, kad nav ko teikt. nu, tādi centieni pie...ties pie staba
Publicēts: 25.10.09 12:24
 citēt
Pētersons savā elementā- kad nav ko pateikt pa tēmu, sāk urķēties personālijās...:(
Publicēts: 25.10.09 13:03
 citēt
Man kā iesācējam vispār galvu sajaucāt.Pašam ir kādi 10 komplekti akumulatoru,līdzi vismaz seši,divām zibspuldzēm.Jautājums,kā var pateikt cik zibšņiem pietiek?Dažreiz vairāk,dažreiz mazāk,skatoties no griestu augstuma,atstarošanas spējām,apkārtējā gaismas daudzuma,attāluma līdz fotogrāfējamam objektam.Laikam arī vajadzētu ņemt vērā zibspuldzes pārlādes ātrumu,tas atšķiras atkarībā no modeļa.Es domāju,ka var izmantot arī bateriju paku domātu zibspuldzēm.
Duracell un vienreiz lietojamo bateriju lietotājiem iesaku atcerēties,ka tās jāizmet speciāli tam paredzētajās vietās,nevis atkritumu urnās.:)
Publicēts: 25.10.09 13:14 labots
 citēt
Friidis:Harald, nemulsini tautu.
AA nav ne baterijas, ne elementi- AA ir izmēra apzīmējums ("parastie pirkstiņi", AAA- "tievie pirkstiņi"))..:)
sorry, laboju: - slushai sjuda!
AA izmēra bateriju nav - ir AA izmēra elementi - parasti nelādējamie un lādējamie.
Publicēts: 25.10.09 13:15
 citēt
Labi, Harald, 1:1...:)))
Publicēts: 25.10.09 13:21 labots
 citēt
tad pieņemts 2. lasījumā? :D nu, sarunas karstumā par AA nolamāju AA izmēra, bla, bla, bla :D
Publicēts: 25.10.09 13:24
 citēt
Friidis:Pētersons savā elementā- kad nav ko pateikt pa tēmu, sāk urķēties personālijās...:(

Frīdi tu esi tups dzenis. ments arī dvēselē. satiksmes regulētājs. un pielīdējs. tas ir mans viedoklis, un būšu priecīgs, ja tu man dosi kaut mazāko iespēju to mainīt.

/paraksts/
Pētersons
Publicēts: 25.10.09 13:26
 citēt
Neatzītus ģēnijus un dažas substances labāk neaiztikt- ilgi smird...:(((
Publicēts: 25.10.09 13:27
 citēt
ekoists:Duracell un vienreiz lietojamo bateriju lietotājiem iesaku atcerēties,ka tās jāizmet speciāli tam paredzētajās vietās,nevis atkritumu urnās.:)

:D es atdpdu bērniem- viņi sacenšas skolā šito lietu vākšanā. un parasti ir līderos bateriju kategorijā :D

p.s. piedāvā vest uz tukumu, mainīt pret utilizējamu D1 MIII? rezervē, ludzu, vienu, es 20 kg duraceļu pievedīšu ;)
Publicēts: 25.10.09 13:33
 citēt
Friidis:Pētersons savā elementā- kad nav ko pateikt pa tēmu, sāk urķēties personālijās...:(

tev ir vajāšanas mānija? kāpēc tu domā, ka runa visu laiku ir par tevi? tādā veidā cenies pievērst sev uzmanību- tev apkārt ir neatzīti ģēniji, tītari, joki, kurus neviens nesaprot, tavi komentāri ne par tēmu, bet tomēr nepaklusēt...

es varu vēlreiz atkārtot augstākminēto. tev taču tas sagādā prieku- reakcija tik zibenīga! :D

lai tev veiksmīga diena!
Publicēts: 25.10.09 13:36
 citēt
Vecīt, to pašu gribēju pateikt arī tev- pietika bez ļauna prāta 25.10.09 08:15 pazoboties par bik anekdotisku izteicienu, kad saņēmu pretī samazgu šalti.
Un beigsim smīdināt tautu- tēma nav par mūsu "simpātijām".
Publicēts: 25.10.09 13:50 labots
 citēt
Friidis:Vecīt, to pašu gribēju pateikt arī tev- pietika bez ļauna prāta 25.10.09 08:15 pazoboties par bik anekdotisku izteicienu, kad saņēmu pretī samazgu šalti.
Un beigsim smīdināt tautu- tēma nav par mūsu "simpātijām".

klaunu redzu tikai vienu- ar omnibaunci uz krūc. labi, lēti, iespaidīgi. ja pieliek sarkanu bumbiņu- žanra klasika. visi smejas, vairums- aiz līdzcietības
Publicēts: 25.10.09 13:52 labots
 citēt
ekoists: Duracell un (tāpat visu citu firmu! h) vienreiz lietojamo bateriju lietotājiem iesaku atcerēties, ka tās jāizmet speciāli tam paredzētajās vietās, nevis atkritumu urnās.

saprotama lieta, tā ekoloģoski tīrīgi! :D
www.fotoblog.lv...
www.fotoblog.lv...
mazās tabletītes arī krāsni jauki iemest! :D
vai uz gāzes plīts degļa uzlikt, kad kāds cep kartufeļus vai vāra ūdeni priekš tēju! :D
Publicēts: 26.10.09 10:20
 citēt
Es lietoju tikai lādējamos aķīšus. Visu komplektu (4) lādēju vienlaicīgi, iepriekš pilnībā izlādējot. AA elementi foto somā mētājās, bet nekad neesmu izmantojis.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):