Gaismas nav problēma,ja ir statīvs.lielāko problēmu sagādā punkts uz kuru fokusēties,grūti noteikt akcentu,ja ēdiens raibs.arī foni manuprāt nav vajadzīgi.
ja ne cits, tad vismaz ir izaicinājums Nedari pats neko pie servēšanas, lai to dara pārtikas speciālists- kulinārs... gaismīte un slēdzis tavs , bet pamācības vizuālas- google.
uz šito jautājumu neviens tā īsi neatbildēs, jo nevar zināt, kādā stilā ieturētas bildes, klients gribēs. varbūt pietiks, ar Tavā īpašumā esošajiem līdzekļiem, varbūt nē. www.fotoblog.lv... , bilde tapa, laižot muļķi, fazendā, zem ābeles, apmācies, vakarpusē, bez papildus uguņiem, no rokas
Kad runa par ēdienu bildēšanu,tad vispirms nāk prātā trīs cilvēki: Imants Ķikulis,Andris Tone,Māris Zemgalietis,nav jau tā ka tikai viņi vien,bet... Ja 800. lampa plika bez kaut vai lietussarga,tad šmuce vien sanāks.Dzērieni,starp citu, ir ķēpīgāks pasākums par ēdieniem.
Kārli,piekrītu,ka ēdiens prom nemūk,bet ar platleņķi fotogrāfēt arī nevajadzētu.ja f ciet,tad tāds, es šito ēdu vien sanāks...variantu daudz,var likt pretgaismu,var tikai logus izmantot.Es tomēr domāju,ka bildei jābūt apetīti rosinošai.
ekoists:Kārli,piekrītu,ka ēdiens prom nemūk,bet ar platleņķi fotogrāfēt arī nevajadzētu.ja f ciet,tad tāds, es šito ēdu vien sanāks...variantu daudz,var likt pretgaismu,var tikai logus izmantot.Es tomēr domāju,ka bildei jābūt apetīti rosinošai.
Kā nemūk? ēdienam parasti ļoti ātri kājas pieaug.....
Tikko blakus tēmā izlasiju cienijamā tēmas autora domu graudu,ka ar minox35 bildējot sanāk liels grauds.Kaut kā ienāca prātā doma,ka šāda domu grauda autoram nevajadzētu ķerties pie ēdienu bildēšanas kafejnīcas vajadzībām.
F ciet nekādā gadījumā. Iesaku bildēt ar 1.2 vai 1.4 un vismaz 3 kadrus: priekšplānu, vidējo un aizmugures un tad tos šopā apvienot. Pag, bet kādu objektīvu grasies lietot?
Nu ja. Reiz Muzikanta maizītes man nepatika, ka tikai priekšplāns asumā... viņš, protams, savu viedokli aizstāvēja. Katalogam viss ēdiens jābūt perfekti redzams, fons sablūrotrs. Ja ēdmaņa kā dekoratīvs mākslas priekšmets karināms virs letes, tad cita lieta. Manuprāt.
Elton,arī pie 100mm ar f 11 no neliela attāluma viss nebūs ass.tādā gadijumā jābildē no augšas,nebūs nekāds fons un viss būs ass un ēdams.Vēl jautājums,katalogam,vai ēdienkartei,vai uzskates līdzeklim?
ekoists:Elton,arī pie 100mm ar f 11 no neliela attāluma viss nebūs ass.tādā gadijumā jābildē no augšas,nebūs nekāds fons un viss būs ass un ēdams.Vēl jautājums,katalogam,vai ēdienkartei,vai uzskates līdzeklim?
Ar labu ziepi!!! Asuna dziļums pasakains, un tur, kur naf jāsteidzās 10-12 mpik ziepis ir ideāls. Ja kāds te rakstis , ka tā naf, tad tas nu būs apstiprinājums. ka labu ziepi naf turējis rokās
Haiduks: Ar labu ziepi!!! Asuna dziļums pasakains, un tur, kur naf jāsteidzās 10-12 mpik ziepis ir ideāls. Ja kāds te rakstis , ka tā naf, tad tas nu būs apstiprinājums. ka labu ziepi naf turējis rokās
Fotoaparāts šajā gadījumā šķeit spēlēs mazāku lomu kā tas, kādā veidā objekts tiks izgaismots. Ja bulciņa labi sagaismota (un tas ir sarežģītākais) tad arī ar ziepi bilde izskatīsies baudāma Ja sagaismots bēdīgi, tad III Marks neglābs
"Kad runa par ēdienu bildēšanu,tad vispirms nāk prātā trīs cilvēki: Imants Ķikulis,Andris Tone,Māris Zemgalietis,nav jau tā ka tikai viņi vien,bet... "
mmmmm:"Kad runa par ēdienu bildēšanu,tad vispirms nāk prātā trīs cilvēki: Imants Ķikulis,Andris Tone,Māris Zemgalietis,nav jau tā ka tikai viņi vien,bet... "
valcha:kaimiņš uzaicināja fotografēt ēdienus un dzērienus kafejnīcā. Pieejamie gaismas avoti - dienas gaisma un viens sb-800. varot nodrošināt gaismu arī divas patstāvīgās lampas , par cik objekts ir salīdzinoši mazs. ir balti foni, ir kādas idejas?
Paika ir laucinsj kura MULKJIEM tas ir bez pamatiga ekipejuma un pieredzes labak tuvuma nelist VISPAR