forum.gif
mistika (meteorīts!)
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / notikumi / mistika (meteorīts!)
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. >
IerakstsAutors
Publicēts: 26.10.09 12:59
 citēt
Snow:Stulbi jau būtu sagadīties, ka kamēr vienīgie rajona ugunsdzēsēji dzēš salpetri māla bedrē pļavas vidū, nodeg tur, piemēram, skola vai kas cits sabiedriski noderīgs.

Skolas Latvijā kopšs šā gada, IMHO, pārāk sabiedriski noderīgas neskaitās.
Publicēts: 26.10.09 13:02
 citēt
versatile, +1

bet lai jau pierāda, ka izsaucējs ir arī dedzinātājs. aizdedzināt jau jebkurš var. bet izrakt... nu jautri puišiem ;)
Publicēts: 26.10.09 13:04
 citēt
tāda bedre ''sver'' kādas 100 tonnas...un to ar lāpstu????...diezi..;DDDDDDDDD
Publicēts: 26.10.09 13:06
 citēt
MartinK:Jokdarim ies jautri, ja izrādīsies, ka kāds jau lido uz šejieni.. :D

Snow, www.rian.ru...
Радиация в воронке от упавшего "небесного тела" чуть выше, чем снаружи

Nu nez kas tiem cittautiešiem tur mērījis, bet es vairāk ticu Zazis čomam no radioloģijas pārvaldes. Jā gan!
Publicēts: 26.10.09 13:06
 citēt
apskatot bildes, kas Dienā ieliktas, nu nekādīgi neizskatās pēc lāpstas darba... tik perfekta forma! Vai nu tur kaut kas tika spridzināts vai arī tas bija meteorīts...

mož panesīsies jauna mode tākā ar tiem labības lauku apļiem? :)
Publicēts: 26.10.09 13:07
 citēt
MartinK:Jokdarim ies jautri, ja izrādīsies, ka kāds jau lido uz šejieni.. :D

Snow, www.rian.ru...
Радиация в воронке от упавшего "небесного тела" чуть выше, чем снаружи

Vismaz krieviem būs iespēja ierēkt par mūsu VUGD. :D

"Вокруг собралось много любопытных. Если снять оцепление они могут все здесь разворошить. Утром сюда приедут ученые. Мы специально ничего внутри не трогали, чтобы они смогли все нормально изучить. Внутри воронки расплавленный песок, чувствуется запах серы. Сам предмет, который упал, мы не видели. Возможно, он ушел под землю и, чтобы до него добраться, надо будет копать..." - сказал Крастиньш. (c) rian.ru
Publicēts: 26.10.09 13:10
 citēt
tagad būs jauna mīkla, kā pa kluso dabūt šitādu bedri lai kaimiņi neredz :D
a iekšā izstās būs sabēruši amonija nitrātu ar ogli un sēru, tas tā jauki gruzd, smird un bik izkusuši izdedži paliek :)
Publicēts: 26.10.09 13:13
 citēt
pričem tur VUGD? varbūt aparāts rādīja +/- % kļūdu
bet ja izrādīsies, ka pielkts kas radiaktivs, tad gan bus ziepes.

Bet respekt par joku.
Tam stav klat tikai joks par devalvacijas palaisanu un euriku mainisanu :)
Publicēts: 26.10.09 13:16
 citēt
Paskatoties google attēlu meklētājā krāteru bildes, hmm.. tieši bedres perfektais veidojums liek šaubīties :D

Tagad skatos dienas bildes un nevaru norēkties.. tā necietusī zemes maliņa gar smilšu kaudzīti.. acīmredzams lāpstas darbs.. :D
Publicēts: 26.10.09 13:17
 citēt
"Viennozīmīgi sliecos domāt, ka tas ir dabīgas izcelsmes un ir meteorīts," sacīja U.Nulle (Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) pārstāvis)

"patlaban tiek veidota zinātnieku grupa, kas tuvākajā laikā sāks darbu."

(c) delfi.lv

:D :D :D

nedaudz uzsita nostaļģiju pēc bērnībā lasītās N.Nosova grāmtas "Ņeznaika na luņe". :)
Publicēts: 26.10.09 13:18
 citēt
biļetes jau tirgo..;DDD
www.tvnet.lv...
Publicēts: 26.10.09 13:18
 citēt
Teikšu tikai vienu tas ģeologs vainu bija milzīgā pālī-pohās vai ir pilnīgs cirvis. Salpetris (kālija nitrāts) + sērs deg diezgan ātri un lai to varētu tik ilgi filmēt jābūt sēram diezgan lielā pārākumā, un no sēra dioksīda kas rodās degšanas procesā visi filmētāji un skatītāji būtu kedas atmetuši pirmajās minūtēs :D
Ja video nav safabricēts tad tajā ir ļoti labi redzams nevis degšanas, bet gan kušanas process

Un vēl uz šīs zemes nav neviens kas var no skata vai aptaustot pateikt kāds ķīmiskais sastāvs ir dotajam izdedzim, tādam mērķim ir paredzētas diezgan smalkas tehnikas un ātrākais to var pateikt pēc kādām 4-5 stundām.....
Publicēts: 26.10.09 13:22 labots
 citēt
MartinK: acīmredzams lāpstas darbs..

a kad tu pēdējo reizi lāpstu rokās turēji? man pietiek mazdārziņu uzrakt, lai kauli vēl trīs dienas no vietas brēktu, a šitādu māla bedri apgriezt otrādi.... pieņemot, ka racēji bijuši kādi 5 - vienalga gulētu gultā ar kājām gaisā nevis ar kameru pa mežu skraidītu... nu nav reāli! nav arī nekādas traktora pēdas manāmas, nekā...

cita lieta, ja bedre izrakta jau sen, citam mērķim, tikai tagad puikas to nodekorējuši.. bet tad jau zemes īpašniekam bija kas jāsaka
Publicēts: 26.10.09 13:26 labots
 citēt
vai tad tur nebija smiltis? uz bildēm var redzēt smiltis. ja tas butu māls, tad malas butu loti gludas... bet izrakta zeme virspuse toc neirdena.

MaVi... pieliec klāt kādu palielāku ogli vai ko tādu, visticamāk autori ir patestējuši pirmīt, kā deg un cik ilgi. katrā ziņa tika izveidota diezgan bieza magmai lidziga substance.
Publicēts: 26.10.09 13:34
 citēt
MaVi, es neatceros, kas bija pēdējais - lāpsta vai 10kg lode, kuras mētājām no 9stāvenes jumta :D

Snow, diena.lv: "papildināta - Mazsalacas “meteorīta” vietā radiācijas nav"
Publicēts: 26.10.09 13:37
 citēt
meteorītam nokrītotvisu zemi izsviež apkārtnē un un rādiusā ap bedri deg,,, neesmu pārtlicināts, ka šajā gadījumā ir meteorītu nokrišanas raksturīgās iezīmes
Publicēts: 26.10.09 13:38
 citēt
mestrs:meteorītam nokrītotvisu zemi izsviež apkārtnē un un rādiusā ap bedri deg,,, neesmu pārtlicināts, ka šajā gadījumā ir meteorītu nokrišanas raksturīgās iezīmes

kurš gan no mums nav redzējis, kā izskatās, kad nokrīt meteorīts?! :)
Publicēts: 26.10.09 13:42
 citēt
MartinK:MaVi, es neatceros, kas bija pēdējais - lāpsta vai 10kg lode, kuras mētājām no 9stāvenes jumta :D

Snow, diena.lv: "papildināta - Mazsalacas “meteorīta” vietā radiācijas nav"

Nē, noteikti ir! Tikai viņa ir ne-re-dza-ma! Yo!
 citēt
Lohatronščiki acīmredzot nebija filmu Mighty Bruce redzējuši...
 citēt
Kas saistīts ar radiāciju..... parastie dozimetri, kurus var nopirkt veikalā jebkurš čaiņiks rāda tikai gammas starojumu, neuzrāda ne alfas, ne bettas starojumu......

Uzvanīju vēlreiz savam čomam lai uzprasītu kā tur riktīgi ir.... ir vai nav radiācija? Viņš atbildēja "Vai es tev kādreiz esu kaut ko sadirsi?" un uz jautājumu kāpēc prese raksta ko citu? viņš teica "kā tā vajagot...."
Publicēts: 26.10.09 13:50
 citēt
alvils:
mestrs:meteorītam nokrītotvisu zemi izsviež apkārtnē un un rādiusā ap bedri deg,,, neesmu pārtlicināts, ka šajā gadījumā ir meteorītu nokrišanas raksturīgās iezīmes

kurš gan no mums nav redzējis, kā izskatās, kad nokrīt meteorīts?! :)

Argumentēju savu domu tik... kas ir netā safilmēts-pretrunā visam........
Ok, eksperti, zinātnieki iespējams vēlāk konstatēs- meteorīts nav bijis- , bet vai mēs to uzināsim (oficiāli) ??? šaubos
Publicēts: 26.10.09 13:50 labots
 citēt
Man jau liekas, ka čaļi kaut ko meklējuši ar metāla detektoru, rakuši bedri un beigās izdomājuši uztaisīt kaut kādu jautrību.

Padomājiet loģiski, vai cilvēks, kas taisa video klipiņus, būtu tik stulbs, ka tik unikālu video postētu youtubā.. un izskatās, ka tas video ir bloķēts (arī pret izņemšanu), jo view count nemainās
Publicēts: 26.10.09 14:08
 citēt
eeelmars - tungusa meteorīts (pats meteorīts) atrodoties apmēram 1 km dziļumā un arī šitais mūsu Mazsalacas meteorīts ir pārdesmit metru dziļumā, a virspusē ir tikai pelni-izdedži....
Publicēts: 26.10.09 14:08
 citēt
metāla bumbiņas.. nu ko ;) izskatās ka kāds ir vnk samaisījis viskaut ko un uzlaidis gaisā.
bedre visticamāk domāta, lai "atlūzas" neaizlidotu uz mežu un pa seju netrāpītu :D

Publicēts: 26.10.09 14:14
 citēt
ohoooo, ku smuks! a nau termīts?
Publicēts: 26.10.09 14:19 labots
 citēt
nu ir it kā. mans nosliecas ka termīts ar nitrātiem. droši vien džeki pacentušies, jo piemeklēja sastāvu ilgai degšanai, un lai pēc skata ir izskusis metāls (magma-style).

termīts fiksi nodeg, nitrāts arī, vairāk uz eksploziju. ja šos abus savieno + pieliek pavairāk ogles iespējams kaut ko tādu var iegūt - pa vidu vēl kvarzs, kurā iesūcās ogle un metāls... ideāla substance ;)
Publicēts: 26.10.09 14:23
 citēt
aha, ar visu šito meteoritu varam norakstīt :)
Publicēts: 26.10.09 14:25
 citēt
Diez gan aizdomīgi ir arī tas, ka caurums ar "meteorītu" ir gana tālu no bedres centra, faktiski tas ir pavisam malā...

Publicēts: 26.10.09 14:29 labots
 citēt
Kaut ko šeit var palasīt:
igrushka.kz...

Ганс Гольдшмидт и вулканический термит

В 1898 г. немецкий инженер-металлург Ганс Гольдшмидт изобрел способ выплавки металлов из их оксидов с помощью алюминия как восстановителя. Смесь порошкообразных алюминия и оксида выплавляемого металла он назвал термитом (от греческого «терме» — жар, теплота). В реакциях с участием оксидов металлов и алюминия развивается температура около 2400 °С, а сама эта окислительно-восстановительная реакция начинается, когда температура смеси достигает 1000 °С. Способ получения металлов с помощью термита назвали алюмотермией, а смесь порошков оксида металла и алюминия — термитом Гольдшмидта.

Алюминий — металл, более активный в химическом отношении, чем железо, поэтому он в полной мере проявляет свою восстановительную способность, отнимая у оксида железа(III) кислород и превращаясь в оксид алюминия Аl. Когда расплавленное железо остынет, извлекают образовавшийся королек из песка и очищают от шлака — оксида алюминия.

Un ja W/B nemelo pēc Alvila bildes - kālija permanganāts tur arī ir iejaukts. tāda nokrāsa. karoč viens no tiem, ko linkā iedevu. Visticamāk vairākus samaisot kopā var kaut ko iegūt.
Publicēts: 26.10.09 14:32
 citēt
Publicēts: 26.10.09 14:49
 citēt
Vopš, žēl ,ka nav meteorīts,,, būtu ar ko palielīties Latvijai
Publicēts: 26.10.09 14:56
 citēt
Labi labi lai jums tiek, es pagaidīšu ekspertīzes rezultātus......

Mandalay - iedod man termītu vai nitrātu sastāvu, kurš lēni deg un es tev izsniegšu prēmiju :)
Publicēts: 26.10.09 14:57
 citēt
Tas bija pirmais Latvijas apakšzemes atombumbas izmēģinājums, kura bija izgatavota no muitas konfiscēto, piecu gadu laika posmā, sērkociņu krājumiem. :D
Publicēts: 26.10.09 14:59
 citēt
zazis:Labi labi lai jums tiek, es pagaidīšu ekspertīzes rezultātus......

Mandalay - iedod man termītu vai nitrātu sastāvu, kurš lēni deg un es tev izsniegšu prēmiju :)

amonija nitrāts 75%, ogle 15%, sērs 10%, ogle rupji malta. šitais deg lēni un smirdīgi :)
Publicēts: 26.10.09 15:06
 citēt
shauttra:
zazis:Labi labi lai jums tiek, es pagaidīšu ekspertīzes rezultātus......

amonija nitrāts 75%, ogle 15%, sērs 10%, ogle rupji malta. šitais deg lēni un smirdīgi :)

ja amonāls ir mitrs, tas ir ogle ir slaphja tad tas deg lēni, ja ne tad degšanas ātrums ir par 20% lēnēks kā bizzālēm :D
Publicēts: 26.10.09 15:09
 citēt
amonāls gadijhienā nebij tikai amonija nitrats+aluminijs :)
Publicēts: 26.10.09 15:14
 citēt
nē, ir vairāki amonālu veidi, tradicionālais amonāls ir amonija nitrāts + ogle un vēl ir daži citi veidi. ir arī amonīts kuru izmanto kālnrūpniecībā dolomīta, granīta spridzināšanā
Publicēts: 26.10.09 15:16
 citēt
oho,kas ta te....ķīmiķojam? :D
Publicēts: 26.10.09 15:17
 citēt
Jātaisa thermite fotosoesija :D
Publicēts: 26.10.09 15:19
 citēt
MartinK:Jātaisa thermite fotosoesija :D

:D:D:D
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu