forum.gif
Vecrīgas ainava var drīzumā izzust
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Vecrīgas ainava var drīzumā izzust
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 26.10.09 10:24 labots
 citēt
Nu ko. Ir dzimusi doma uz Daugavas bez konkursa (nebūšot ētiski pret uzņēmēju-idejas ģeneratoru; patentēt ideju negribas un nevajag, ja ir čomi) uzcelt tingeltangeli - peldošu elementu ar veikaliem, viesnīcu un nez ko tur vēl. Rīgas Dome jums var atņemt to, ko Leons B. gan jau, ka paspēja safotografēt arī jūsu vietā, bet nu tomēr.
Ko domājat par šo lietu?

www.tvnet.lv...

P.S. Ļoti interesants aspekts tajā viesnīcu, veikalu, bāru un kazino kā jaunu darbavietu būšanā. Esat kādreiz redzējuši vecu bārmeni, pārdevēju vai krupjē?
Publicēts: 26.10.09 10:32
 citēt
Domāju,ka tā mums pieņemts.
Publicēts: 26.10.09 11:11
 citēt
Paturpinot Schnirku – pašlaik Rīga efektīvi atvienota no Daugavas ar mirušo krastmalu, ja atceramies – komjaunatnes. Līdz Centrāltirgus uzcelšanai krastmala bija dzīvāka par dzīvu, tāpēc noliegt tur jebkuru darbību diez vai vajag. Par buldozera un ausainīša biznesa metodēm cita runa, te jautājums nevis „vai neļaut?”, bet drīzāk „ kā darīt?”. Darbība uz (pie) ūdeņiem ne vienmēr spēj sabojāt siluetu.
Par Luvru – tā labu laiku pastāvēja tukša, nevienam neinteresanta, naturāls bomžatņiks bija, pirms tur muzeju ierīkoja. Tāpēc diez vai mums tādu vajag, pietiek jau ar pēdējām jaumbūvēm un navaru. Būvēt no budžeta – hmm....
Publicēts: 26.10.09 11:24
 citēt
Nekur nerakstīju, ka bez transporta shēmas labošanas krastmala pārejama. Par Luvras iespārdīšanu – varbūt var sīkāk?
Publicēts: 26.10.09 11:26 labots
 citēt
Ilustratīvi ir tas, ka šo ideju atbalstītājus jau pazīst pēc citiem gigantomānijas projektiem, kas parasti beigušies sabiedrībai par sliktu, ar slēpto mērķi - bankrots pēc neadekvātas modernizācijas un saimniekošanas, un lēta privatizācija.

Nekļūdīgā vietvalža doma, protams, nav oriģināla - aizgūta no vislēmēja cara parauga.

Jums ir tiesības pieprasīt šāda radikāla soļa publisku apspriešanu. Es tās noteikti izmantošu.
Publicēts: 26.10.09 13:38
 citēt
Parīzes baržas dēļ augstajiem moliem i nemana, ja neskatās lejā un pilsētas ainavai lidz ar to netraucē.
Skaidrs, ka ieplānotās bundžas uz pontoniem bojās Rīgas panorāmu, jo atradīsies vienā līmenī ar Vecrīgu.
Otrkārt, ja kādam rūp panorāma, vajag sākt ar to tizlo siltumnīcu nojaukšanu (joprojām brīnos, cik lielam kukulim bija jābūt Galvenajam Arhitektam, lai TĀDU nejēdzību pieļautu).
Publicēts: 26.10.09 13:43
 citēt
Pofig, es uz centru nebraucu!
Publicēts: 26.10.09 13:47
 citēt
Portreti:Pofig, es uz centru nebraucu!

Jā, kas Tev nekait: Dieviņu pielūgties- pāri ielai a klienti caur maxximu paši visu pienes.
Skat. Mr.Freeman part.63
Publicēts: 26.10.09 14:26 labots
 citēt
Portreti, šī nav joku dzīšanas un kairēšanās tēma. Ieslēdz borta datoru.
Publicēts: 26.10.09 15:52
 citēt
protams, protams, mums latvieshiem jau neko nevajag... galvenais, lai neko necelj un nebojaa dabu vai skatu.... dodiet tik pachiiksteet un kaadu noriet. sviests!!!
Publicēts: 26.10.09 15:57
 citēt
Tas forts vai kā sauc to murgu, kuru uzcēla parka vietā – nu lieliski atdzīvināja Vecrīgu, ne ko teikt.. ā vo, Triangula bastions.
Publicēts: 26.10.09 16:08
 citēt
Principā jau katrs var noenkuroties daugavas vidū 50m no krasta ;) kaut vai pili uz pontoniem uzbūvēt.
Publicēts: 26.10.09 16:16
 citēt
Visā pasaulē krastmalas ir atvēlētas gājējiem un tiek veidoti parki un zaļās atpūtas zonas. Pie mums pa krastu iet n-joslu šoseja ar autostāvvietām. Daugavmalā var pludināt kādas piestātnes un baržas vien vēlas, bet kamēr uz turieni varēs nokļūt tikai pa pusotru pāreju, jēga būs maza.

Triangula bastions vispār ir kā zilums uz Vecrīgas acs. Jāpalūdz UNESCO, lai piešķir naudu bastiona, kā pasaules kultūras mantojumu kropļojošas būves, likvidācijai.
Publicēts: 26.10.09 16:19
 citēt
Kāpu zonu un visādu citu smalko skatu vietu aizsargātāji kalpo tikai vienām interesēm- tikai pietuvinātajiem ir ļauts būvēties stāvkrastos un visādās citādās krytajās vietā. Parastā darba tauta vispār nekur pie jūras piebraukt tuvāk par 2 km nevar, lai netraucētu viņiem atpūsties...toties, kad tomēr aizbrauc aiz "ķieģeļa", pilns ar mājām, kurās viļņi skalojas iekšā pa durvīm un zālīte līdz pašai jūrai iesēta...!
Publicēts: 26.10.09 16:21
 citēt
Portreti:Kāpu zonu un visādu citu smalko skatu vietu aizsargātāji kalpo tikai vienām interesēm- tikai pietuvinātajiem ir ļauts būvēties stāvkrastos un visādās citādās krytajās vietā. Parastā darba tauta vispār nekur pie jūras piebraukt tuvāk par 2 km nevar, lai netraucētu viņiem atpūsties...toties, kad tomēr aizbrauc aiz "ķieģeļa", pilns ar mājām, kurās viļņi skalojas iekšā pa durvīm un zālīte līdz pašai jūrai iesēta...!

Jā, un darba tauta saka viens otram "skaties, kādi apbrīnojami kungi te dzīvo, lasamies prom, kamēr mēs neesam iztraucējuši viņu mieru".
Publicēts: 26.10.09 16:24
 citēt
Portreti:Kāpu zonu un visādu citu smalko skatu vietu aizsargātāji kalpo tikai vienām interesēm- tikai pietuvinātajiem ir ļauts būvēties stāvkrastos un visādās citādās krytajās vietā. Parastā darba tauta vispār nekur pie jūras piebraukt tuvāk par 2 km nevar, lai netraucētu viņiem atpūsties...toties, kad tomēr aizbrauc aiz "ķieģeļa", pilns ar mājām, kurās viļņi skalojas iekšā pa durvīm un zālīte līdz pašai jūrai iesēta...!

Tikai problēma tāda, ka kāpu zonu aizsargātājiem, lai arī kā viņi gribētu rociņas diemžēl ir par īsu, lai kko mainītu šajā jautājumā.
Publicēts: 26.10.09 16:57
 citēt
rixweber:protams, protams, mums latvieshiem jau neko nevajag... galvenais, lai neko necelj un nebojaa dabu vai skatu.... dodiet tik pachiiksteet un kaadu noriet. sviests!!!

Šķiet, es tieši šādu komentāru esmu jau lasījis pie n-tajām tēmām. Jāsaka, oriģināli nav, toties ātri un ērti iekopējams viedoklis ir gan.

Rīgā ir daudz vietu, kur svilpo vējš. Piemēram, dažāda kalibra atbrīvotās pļavās. Bet nē - vajag ignorēt pat elementāru loģiku. Un ko tad piedāvā ienest Vecrīgā? Kārtējos lupatu veikalus un alus bārus?
RiXWeber, tu personīgi esi gatavs aiz tās letes dirnēt?
Publicēts: 26.10.09 17:17
 citēt
Vanderfons:
rixweber:protams, protams, mums latvieshiem jau neko nevajag... galvenais, lai neko necelj un nebojaa dabu vai skatu.... dodiet tik pachiiksteet un kaadu noriet. sviests!!!

Šķiet, es tieši šādu komentāru esmu jau lasījis pie n-tajām tēmām. Jāsaka, oriģināli nav, toties ātri un ērti iekopējams viedoklis ir gan.

Rīgā ir daudz vietu, kur svilpo vējš. Piemēram, dažāda kalibra atbrīvotās pļavās. Bet nē - vajag ignorēt pat elementāru loģiku. Un ko tad piedāvā ienest Vecrīgā? Kārtējos lupatu veikalus un alus bārus?
RiXWeber, tu personīgi esi gatavs aiz tās letes dirnēt?

nu tak ej un buuvee un dari cik uziet... bet ne tak. par visu jaasuukstaas. atceros - kad saaka buuveet saules akmeni, kaaaada bija azhiotaazha. trakums!!! sabojaas muusu skaisto riigu. par celulozes fabriku breeca, kameer savu dabreeca... par origo, par hipoteeku plazu, par visu peec kaartas... un mums nafig razhoshanu! mums vajag savu tiiro mezhinju un miiksto ezhinju... kur galvu nolikt.

p.s. man nav nekaadas nepiecieshamiibas aiz letes dirneet... man ir labaakas lietas, ko dariit...
Publicēts: 26.10.09 17:25 labots
 citēt
Kas konkrētās lietas sakarā būtu ražošana?

"bāri, restorāni, kafejnīcas, viesnīcas, jahtu un laivu piestātnes, veikaliņi, izstāžu un konferenču zāles"

KURI no minētajiem ir ražošanas objekti? Importējam 10 pudeles viskija, ruma, salejam tūristam glāzē, kurš copē vietējo slaistuvi-cerībdevējiņu, garkājradību-gaišmatplīvi ... tā ir ražošana?

Redzu kungu apkalpotāju statusa nostiprināšanu, ērtu piekļūšanu Vecrīgai ( = auto zālājā biroja priekšā). Izstāžu zāles? Kas esošajās ir tāds, kas nespēj ievilināt tur mīzējdokertūristu no lētā kalpotāju nakts lidreisa un tur būs, kas pievilina?

Pārējās lietas neapskatīsim, lai ērti neaizbēgtu no tēmas. Argumentē, varbūt, ka es kļūdos.
Publicēts: 26.10.09 17:27 labots
 citēt
MinetaLīzePlaza.
Publicēts: 26.10.09 17:33
 citēt
rixweber-nav tik vienkārši kaut ko reālu uzbūvēt,te ir vajadzīgi tikai patērētāji,par ko arī liecina uzbūvētās lietas.Nesen runāju ar holandiešiem,viņi visi pamet Latvijas tirgu biogāzes jomā,jo mūsu valdībai to nevajag,nekas netiek darīts,lai situāciju uzlabotu,kaut gan resursu mums ir atliku likām,salīdzinot ar Nīderlandi.Celulozes rūpnīcu jau var celt,bet mūsdienām atbilstošu,nevis tādu,kā paredzēja projektā.Tik pat labi var bļaut,ka piķi var nopelnīt arī radioktīvos atkritumus noglabājot Latvijas mežiņos un pļaviņās,tikai tie latvieši tādi čīkstētāji....
Publicēts: 26.10.09 17:47
 citēt
+++ ekoists
Publicēts: 26.10.09 17:57
 citēt
Pastāsti par celulozi vairāk,Tu tuvāk tiem procesiem biji.Tur jau rodas problēma,ka nav komunikācijas.Kāpēc skandināvi gribēja šeit ražot celulozi,ja pietiekoši daudz savu rūpnīcu,kur bija izdevīgums?
Publicēts: 26.10.09 18:28
 citēt
eeelmars:
Schnircks:Ekoist:..par celulozi nerunā, ja nezini.....
bet biogāzi gan sadirsa EkMin....

Tā tie traktoristi valsti izvaro, palēnām, bet naatlaidīgi. Vēl jau ir aktieri, vetārsti un citi "speči" ministru krēslos...

...un neviena paša tīrasiņu ministra trešajā paaudzē...
Publicēts: 26.10.09 18:50
 citēt
Saprast jau es sapratu.

Aktieris, starp citu, nebūt nav tā sliktākā kandidatūra, piem. kultūras ministra amatam. Cita lieta, ka ministra amatā nonākot pilnīgi jebkurš cilvēks ir spiests strādāt pēc "ministru likumiem". Aizej tu viss tāds godīgs un neaptraipīts, baltā linu apmetnī uz savu pirmo ministru kabineta sēdi un kādu tās slēgto daļu, kurā skata jautājumus par budžeta samazināšanu. Vai koalīcijas padomi. Un viss. Laukā iznākot, Tu vairs nekad nebūsi tāds, kā līdz šim :)
Tur baltie un ģēniji nav vajadzīgi. Vilku barā vilku likumi - vieni vienīgi kompromisi un vienošanās.

Šajā sakarā patīk citēt "Krietno kareivi Šveiku", kur izskanēja doma par to, ka karā zog visi un ja tu nezodz, tad tevi ietupina, sakot "tas jau ir sazadzies bezjēgā".
Publicēts: 26.10.09 18:55
 citēt
ārā varbūt iznāksi tāds pats kā līdz šim,bet tad noteikti vairs nebūsi vajadzīgs kā ministrs.
Publicēts: 26.10.09 20:29
 citēt
Visus droši vien neinteresē, bet dažus gan. Par provi man, nezinīšam, nav ne mazākās jausmas, cik lielā mērā celulozes projektu nogremdēja sabiedrības psihoze, cik – „zaļās domāšanas” pravieši un cik – viņu labvēļi. Vai vēl kas cits, kas pat prātā nav nācis.
Publicēts: 26.10.09 20:45
 citēt
Importējam 10 pudeles viskija, ruma, salejam tūristam glāzē, kurš copē vietējo slaistuvi-cerībdevējiņu, garkājradību-gaišmatplīvi ... tā ir ražošana?

Ar 200% uzcenojuma. Neviena ražošana neko tādu nevelk!!! :) Šamie nabagi ražo, atbrauc šurp un visu gada peļņu atstāj par viskiju.
Publicēts: 26.10.09 20:55
 citēt
Schnircks,pēc manas saprašanas,ja tas uzreiz būtu bijis ekoloģiski pamatots,tad problēmu nebūtu,mēs jau ražotu celulozi.
Publicēts: 27.10.09 13:02
 citēt
Ok, paldies, tieši tā „blice tip zinātnieki” man šajā gadījumā interesanta. Ja vēl pieskaita „blici tip žurnālisti” sanāk tā brigāde, bez kuras nekāda psihoze nebūtu iespējama.
Vai finansēšanā Rīgas domei nebi vēl kādi maksātspējīgi palīgi, nezinu un zināt nevaru.
Par sskaru ar videi draudzīgu pieeju mums domas sakrīt. Vēl trakāk – es apmēram tāpat vai sliktāk domāju par lielāko daļu zaļo kampaņu. Latvijā un pasaulē.
Publicēts: 27.10.09 13:18
 citēt
Latvijā ražo meteorus.
Publicēts: 27.10.09 23:03
 citēt
varu atbildēt- Latvijas zaļie saprot, ko dara....
Paldies.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas