forum.gif
mamiya 22mpix lētais midformāts !
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / mamiya 22mpix lētais midformāts !
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 26.10.09 15:10
 citēt
o! 22jam iso 25! kruta. labprāt notestētu. :)

vēl, līdz ar digilaikmeta sākumu, svarīgs ir ne tikai matrica un softs kamerā, bet arī rawa konvertēšanas programmas. esmu saskatījis VIRKNI priekšrocību canon un nikon progām (kaut kāds ņemtu un labās fīčas apvienotu, vēl labāk standartizētu, ka der visiem!). pērkot kameru, ir svarīgi zināt, ar kādām apstrādes programmām būs jāstrādā... canon photo profesional never vaļā nikon nefus, savukārt nikon capture nx2 never vaļā canon raw failus. sūdīgi. pie jaunu kameru aprakstiem būtu OBLIGĀTI jāliek arī info par pavadošajām apstrādes programmām. interesanti, kas "ēd" mamiya rawus?!
Publicēts: 26.10.09 15:24
 citēt
Izskatas, ka bus krietni labaks ne tikai par 35mm kameram, bet ari par daudzam videja formata mantinam.
shitik atri neviena no lidz shim tirgu esoshajam nespeja > high flash sync speeds – up to 1/1600 of a second <
Par atela kvalitati - noteikti bus labaks, laukums ta pavisam cits :) - vai istaba ar lielu logu neienak vairak gaismas?

Butiba ta ir tapati kamera tikai ar Phase One zimolu
Rawu atiecigi "edis" Capture One konverteris un gan jau ar laiku ari citi.

COPENHAGEN, September 28, 2009 – Phase One, the world’s leader in open-platform medium format camera systems and solutions, today announced the Phase One 645DF camera. Engineered in partnership with Mamiya Digital Imaging for superior quality image capture and ease of handling, it sets a new standard for high flash sync speeds – up to 1/1600 of a second.
www.dpreview.com...
Publicēts: 26.10.09 15:36
 citēt
būs labaaks par D3x vai lielo marku ?

noteikti būs - ISO25 + 48x36mm sensors

pārējais atkarīgs no stikliem un zimejuma.
Publicēts: 26.10.09 16:02
 citēt
vai ir nojaušama plānotā cena?
Publicēts: 26.10.09 16:06
 citēt
10k USD... 8k LVL, attieciigi
Publicēts: 26.10.09 16:10
 citēt
nu jā... vot es to Gudri nesaprotu, bildē ar pieticīgu olimpiņu, bet runā tik par mamijām, haseļiem... tas tākā braukt ar opel kadett (sarkanu ar dažādu krāsu druvīm) un visu laiku runāt par bentlijiem, lambardžīnī utt utjp
Publicēts: 26.10.09 16:10
 citēt
ja ir rakstīts zem 10k$, tad pie mums rekinies bus precīzi 10kEur
Publicēts: 26.10.09 16:23
 citēt
Alvil,bet kadra prporcijas līdzīgas OLY
Publicēts: 26.10.09 16:32
 citēt
Ir skaidrs, ka pēc kādiem 1-2 gadiem vidējā formāta digipakaļas būs pa pieņemamām cenām. Tikko Leaf paziņoja ka savu 22 mpix pakaļu tirgos pa 6k eur. 6x7 kamerām sanāk 1,45 krops. Pie tādas cenas jau diezgan nopietni var apsvērt iespēju šādas pakaļas iegādei, jo tā strādā arī ar manu RZ67 sistēmu
Publicēts: 26.10.09 16:39
 citēt
njaa...soorri bet tavas nikona bildes pat Tu nestāv manam opeļa bildēm pēc kvalitātes !

es gan teiktu otrādāk :D
Publicēts: 26.10.09 16:45
 citēt
alvils:nu jā... vot es to Gudri nesaprotu, bildē ar pieticīgu olimpiņu, bet runā tik par mamijām, haseļiem... tas tākā braukt ar opel kadett (sarkanu ar dažādu krāsu druvīm) un visu laiku runāt par bentlijiem, lambardžīnī utt utjp

Es arī zinu cilvēku, kurš zin pilnīgi visu par Itāļu auto dizaina darbnīcām, luksus jahtu apdari, Vacheron pulksteņu saderību ar pēdējās sezonas Armani uzvalku audumiem, kā arī to, kura kaviāra šķirne vislabāk garšo kopā ar Dom Perignon šampanieti. Strādā par konsultantu būvmateriālu vairumnoliktavā, brauc ar VW Jetta un lasa žurnālus Klubs un FHM.
Publicēts: 26.10.09 16:47
 citēt
mueheheh... labs :D
Publicēts: 26.10.09 16:55
 citēt
Gudris:
teikt ir viens bet redzeet kas pavisam cits ...

mēs visi akli, tik Gudris viens redzīgs!
Publicēts: 26.10.09 17:15 labots
 citēt
nu davai gudriniek, mini... vai pasaki precizi kurs ir kurā pusē un argumenti. bez argumentiem netiek pieņemts. Minesana neko nenozimes.

img406.imageshack.us...
Publicēts: 26.10.09 18:06 labots
 citēt
Durnis/Gudris: pirms interesejies par videjo formatu - apskaties kada ir matricas & pikselju uzbuve un tad barsties ar glupibam. Matricas un pikselju izmers ir tas par ko stasts:)
Publicēts: 26.10.09 18:18
 citēt
Urrrrrrrrrrrrrrrrāā... atklājam Ameriku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Publicēts: 26.10.09 18:49
 citēt
Gudris:
Mandalay:Urrrrrrrrrrrrrrrrāā... atklājam Ameriku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cik liels ir viens gaismas fotons vai kā viņu tur sauc ?

ja vien nebildē gaismas diodes, tad kamerā lien iekšā elektromagnetiskie viļņi kuru svārstību mēra nanometros - atiecība pret vienu mm ir 1000000 un šos par plikiem fotoniem gluži nosaukt nevar

logs ir caurums f1.4/50mm tā diametrs ir 35.7mm midiķa f2.8/80mm cauruma diametrs ir mazāks 28.5mm - attiecīgi slēdzim jābūt garākam

toties uz matrices attālums starp gaismasjūtīgajiem elementiem oly ir 4.25x mazāks kā attālums starp minētās mamiyas sensoreļiem - šī šķirba ir graujoša
Publicēts: 26.10.09 19:22
 citēt
Snow:Es arī zinu cilvēku, kurš zina pilnīgi visu ... un lasa žurnālus Klubs un FHM.
tur arī uzzina! :D
Publicēts: 26.10.09 20:20
 citēt
haralds:
Snow:Es arī zinu cilvēku, kurš zina pilnīgi visu ... un lasa žurnālus Klubs un FHM.
tur arī uzzina! :D

tur jau tā sāls... :D :D

Gudris kārtējo reizi parāda savu stulbumu. [gatavs noziedot fotolatus lai pārsauc sevi par NeGudris]
Publicēts: 26.10.09 20:35
 citēt
ko tu durika padarīsi... nevajadzēja bastot fizikas stundas skolā.
Publicēts: 26.10.09 22:21
 citēt
Vispār jau ļoti pozitīva zīme, vidējie formāti kļūst arvien lētāki.

Bet no otras puses arī Hassleblad ir kļuvis lētāks. Manuprāt Haselblad sistēma tomēr pārāka par Mamya.

Žēl ka nav vairs Leaf AFI II, bet vēl ir pieejami un iespējams nākotnē attīstīsies Sinar. Hy6 sistēmai pieejama laba Schneider kreuznach un Zeis un Rollei optika... Patreiz Frank un Heideke (Rolleiflex) ir bankrotējuši un notiek īpašnieku maiņa tā ka skatīsim kāda būs nākotne. Vēl paliek Contax.

Eh domāju ka nākotnē arvien lielāka daļa pāries uz vidējo formātu... bet no otras puses tā nenormālā kvalitāte lielākai daļai nav vajadzīga, tā ka mierīgi var fotogrāfēt arī ar oly... :)
Publicēts: 26.10.09 22:24
 citēt
alvils:nu jā... vot es to Gudri nesaprotu, bildē ar pieticīgu olimpiņu, bet runā tik par mamijām, haseļiem... tas tākā braukt ar opel kadett (sarkanu ar dažādu krāsu druvīm) un visu laiku runāt par bentlijiem, lambardžīnī utt utjp

a nu un nahuj akal aiziet kaut kads murgains oftopiks, jo te jau kaut ka man liekas nav diskusija par konkreto kameru :\
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):