Jautājums lietotājiem.. es taisos pirkt fotokameru. Fotografēšanas līmenī esmu pašā sākuma stadijā. Esmu sariktējusies ņemt NIKON D60. Bet te prātu mazliet sagrozīja NIKON D3000. Pēdējais ir mazliet dārgāks, ar ekstrām un lielāku displeju.. ..
+Portreti... šodien kā reizi domāju par šo tēmu.Sākumā visi domā,kādu brendu pirkt,daži vēlāk arī sāk domāt ko fotogrāfēt,pēc tam,kā fotogrāfēt un beigās nonāk pie secinājuma,ka brendam nav nozīmes.
Bet vispār paspaidīju arī D5000, īpaši atšķirību ar D60 nejutu, izņemot, ka live view komplektā ar grozāmu displeju (kam gan diezgan šaurs pielietojums) un vēl dažas tiešās piekļuves pogas pievienotas funkcijām, kurām uz D60 jāiet caur vienu lieku pogu. Kā arī dažas nesaprotamas funkcijas pievienotas
un tad vēl jautājums radās.. Tam NIKON D3000 viens variants ir 18-105VR objektīvs. Ko Jūs domājiet par šo??Man liekas tas varētu būt tāds universāls variants.. Vai labāk aparātam divus šādus obkektīvus: 18-55VR + 55-200VR..
haralds:X remontā, abas atdeva ar defektiem (OK, nevezons!) bet neiesaku trokšņu dēļ.
Haralds, Tu par NikonD80?! Tad jau es ar savu mazulīti Canon 350D šķiet vispār varu iet nokārties!
ar mazulīti C 350D nevajag iet nokārties, bet fotografēt...dažās pozīcijās iekabina pat C D 50.... runājot par Nikon, nepatīk visas tās motoru padarīšanas. ar Canon vienkāršāk - nopērc iesākumam lēto spoguleni, pamazām sagādā labus objektīvus, tad, kad ienāk prātā, pamaini bodijus, no plauktiņiem, no kādiem atļauj rocība.............
un tad vēl jautājums radās.. Tam NIKON D3000 viens variants ir 18-105VR objektīvs. Ko Jūs domājiet par šo??Man liekas tas varētu būt tāds universāls variants.. Vai labāk aparātam divus šādus obkektīvus: 18-55VR + 55-200VR..
Kā būtu labāk??..
Universālāks variants būtu 18-200, bet tad cena ievērojami pieaug. Visi kiti (vēl ir 18-135) kvalitātes ziņā īpaši neatšķiras (subj. viedoklis), atliek tikai izvēlēties sev nepieciešamo diapazonu. Pašam ir 18-55 un 55-200, bieži vien viens pa platu, otrs pa garu, tad nu nākas putekļus laist Bet pārsvarā tomēr lietoju 55-200.
Atbarauc ciemos parunāsim arī par fotokamerām Njā kitus nepērc gan pēc tam mocīsies lai tiktu vaļā, ņem kādu lētā gala sigmu vai tamronu ar f/2.8 katram gan savas fiškas, bet piešaujoties var tikt galā un nebūs jāmocās (mazāk jāmocās) tumšos laikapstākļos.
Ja sākums, tad 18-105. Ja interese nezudīs, gan jau ''apaugsi'' ar objektīviem. Kamera- labāk jau D90, bet tam jau cita cena, nekā D3000. Jebkurā gadījumā iesākums nebūs viegls..))
etwas:Ja sākums, tad 18-105. Ja interese nezudīs, gan jau ''apaugsi'' ar objektīviem. Kamera- labāk jau D90, bet tam jau cita cena, nekā D3000. Jebkurā gadījumā iesākums nebūs viegls..))
Es biju domājis ''interese'' plašākā nozīmē - nevis konkrētā objektīva sakarā, bet par fotografēšanu vispār. Tas no manas pieredzes, man tā bija, bet pēc ļoti ilga pārtraukuma atsāku bildēt. D80 pirku kopā ar 18-135 un nenožēloju. Esmu sapratis, ka mani vairāk interesē diapazona platais gals, un briestu kaut kāda 12-24 iegādei.
varbūt es par ilgu čammājos ar foto iegādi, bet parasti visu mēģinu izzināt max vairāk..jo es jau ar viņu fočēšu=))
šodien veikalā paturēju rokās Nikon D3000 (kuru jau takā gribēju pirkt), tad pamēģināju D5000 - šis takā ērtāks rokā likās.., tad pamēģināju D90..un sapratu, ka tā ir manta.. Kādam ir D90?? Viņu būtu viegli apgūt?? Saprotu jau saprotu, ka viņš ir krietni dārgāks, bet ja ņem ta ņem..
Maris:
ozoauto:Māri..ko Tu ietiktu???
ja budžets*** drošvien ņemtu lētāko nikon kam ir AF no kameras, blakusražotāja f2.8*24/28-70mm un pirķelētu klāt manuālos vai bezmotora gaišos fiksus
Ņem d90 - jauna, moderna. Ir i iebūvētais motorītis, lai varētu lietot vecos stiklus, i gana ergonomiska - var ar iebūvēto zibenis puspasauli izgaismot. Apgūt nav pārlieku sarežģīti - tikpat enerģijas vajadzētu arī d40 vai d3000. f2.8 ir tā kā saulesbrilles, kas noņem tikai 2.8 no gaismas, kas ir visapkārt. 5.6 ir diezgan traki - iedomājies sevi ar saulesbrillēm patumšā kāpņu telpā. a tālajā galā vēl trakāk - 6.8! Man patīk 18-200 hiperzūms - it kā ceļojumu stikls. Ar to var gan portretus bildēt, gan peizāžas. Vienīgi paturi kādus pārsimts latus fotokursiem. Vai arī sāc ar tiem (kursiem). Izej ar kaut kādu ziepi un saproti kas un kā. Ja neatsitīs vēlmi bildēt, tad nopirksi fočuku kā skolotājam. Ja vēlies pamēģināt pabildēt ar d90 un dažādiem stikliem - PM.
viens otrs no tamron un tokina OK, bet sigma.. Kameer nebuushu redzeejis reealu testu ka jebkura sigma speej paarspeet kko, NETICEESHU, ka taa speej buut labaaka, par tamron, tokina, nerunaajot par to pashu vai liidzveertiigu mm canon