Tele2... vai citi īpatņi, kuriem jāapliecina, ka viņi ir ārkārtīgi kruti reklāmas spici. Tagad mums jābūt ļoti ieinteresētiem un tad, kad patiesība nāks gaismā, mums ir jāčurā biksēs par šo superīgoa akciju un jāapbrīno tās oriģinālie veidotāji. Protams, neaizmirstot savā starpā apspriest to brīnumu, jo tas taču ir brīnišķīgs jaunais mārketings, kurš pats par sevi ies tautās..
pesec, iedomājos, kā kampaņas vadītājs skalo visiem smadzenes ar savu kruto ideju.. iztēlojos tās sejas, kas mēģina kko iebilst, bet tiek apklusinātas, vai pieklust pašas, galu galā, naudiņu maksā.
A es šorīt redzēju pieturās tos plakātus un baigi ieintriģēja un uzreiz radās vēlme apmeklēt to lapu... bet pirmās pāris sekudnes radīja vilšanos un aizgāju prom.. no tiem reklāmu plakātiem gaidīju kaut ko vairāk..pat nebija vēlme lasīt saturu..
EDIT: tagad ieejot lapā kaut kāda hujņa prasa manu numuru...
Varoni.lv izskatās pēc atkal kārtējās viral markting kampaņas - tūlīt mēs radīsim intrigu, cilvēki sāks cepties - nu pastāstiet, pastāstiet, kas tas ir, un pēc tam ierodamies mēs - baltā zirgā un visus apgaismojam.
Pirmās pāris reizes tas bija daudz maz oriģināli vai interesanti. Tagad jau tas sāk apnikt - intriga nez kādēļ vairs nerodas. Vārdam varonis jau sen kā vairs nav nekāda pozitīvā pieskaņa. Kaut kā baigais po, kas ir tas varonis.
Vai arī laiks vienkārši stulbs notrāpīts - rudens, pelēks viss, cilvēkiem savu rūpju gana, un te vēl reklāmisti ar krāteri. Šitas joks uz ilgu laiku cilvēkiem atsitīs interesi uz reklāmas kampaņām. ...vai arī reklāmistiem vienkārši jākļūst pozitīvā ziņā radošākiem.
Izskatās pēc partizānu mārketinga kampaņas. Ar interesi gaidīšu, kas ta zem šiem slēpjas.
Martink, snow, lai cik jūs abi nebūtu skeptiski, šādas kampaņas lieliski strādā un maz maksā. Turklāt ir krietni interesantākas nekā, piem., mobilo operatoru reklāmas kariņi TV un citos medijos. Nemaz nerunāsim par stulbajām tulkotajām sadzīves ķīmijas un tehnikas reklāmām, kas vispār, šķiet, ir domātas bezsmadzeņu radījumiem un ir veidotas uz ļooooooooooti primitīvu stereoripu bāzes.
Krāteris bija smieklīgi no idejas un izpildījuma viedokļa, bet stulbi no tās puses, ka VUGD bija iesaistīti un viņiem bija jātērē savs laiks un nauda tam. Ja TELE2 par godīgu samaksu būtu vienojušies ar VUGD un šamie būtu nospēlējuši savu lomu un saņēmuši naudiņu, tad jau nevienam nekāds ļaunums nebūtu nodarīts, bet tautai jautri un interesanti uz pavisam nekaitīgas sensācijas rēķina, nevis atkal kārtējās uzpūstās ziņas no reģioniem, kur kādā skolā kādu sit un kādā bērnu dārzā kāda audzinātāja ir piedzērusies.
Jā, patreizi Tu, Ievish, pateici - nevis viral kā es rakstīju, bet gan partizānu metode.
ievish:šādas kampaņas lieliski strādā un maz maksā. Turklāt ir krietni interesantākas nekā, piem., [...]
Es jau to neapšaubu. Vienkārši ir tā, ka, lai šāda veida kampaņas aizietu, katrai nākamajai ir jābūt interesantākai, pārdomātākai un ar vēl lielāku intrigu. Cilvēki, kuri jau ir pāris reizes redzējuši kā tas strādā, ļoti ātri kļūst imūni pret šādām metodēm, ja vien nākamajā kampaņā netiek saņemta "lielāka deva" vai netiek izkopts filigrānāks pasniegšanas mehānisms.
Metode ir laba un efektīva, tikai pie vienveidības tā sevi ātri izsmeļ.
ievish - ja mees runaajam par stulbajaam reklaamaam televiizijaa kaa "versus" - tad te vietaa anjuks, ka debiilas reklaamas netaisa debiili reklaamisti - taas tiek taisiitas debiiliem cilveekiem... taa kaa taa ir mana ikdiena, tad man jaasaka... ka vislabaak paardod tieshi debiilaas reklaamas, no kaa izdaraas secinaajums....
Es jau to neapšaubu. Vienkārši ir tā, ka, lai šāda veida kampaņas aizietu, katrai nākamajai ir jābūt interesantākai, pārdomātākai un ar vēl lielāku intrigu. Cilvēki, kuri jau ir pāris reizes redzējuši kā tas strādā, ļoti ātri kļūst imūni pret šādām metodēm, ja vien nākamajā kampaņā netiek saņemta "lielāka deva" vai netiek izkopts filigrānāks pasniegšanas mehānisms.
Metode ir laba un efektīva, tikai pie vienveidības tā sevi ātri izsmeļ.
Snow, protams, ka katrai nākamai ir jābūt vēl unikālākai, bet patiesībā ir ļoti daudz cilvēku, kas pirmajā, otrajā, trešajā un pad padsmitajā reizē vēl joprojām uz šādām mārketinga kampaņām uzķeras.
Tik ātri šī metode nemaz sevi neizsmeļ, jo, pirmkārt, lielākoties tiek kombinēta ar citām metodēm un tad strādā ilgāk. Otrkārt, visu laiku radošas un gaišas galvas strādā pie tā, lai izdomātu, ko jaunu. Treškārt, pirmā grāmata par partizānu mārketingu iznāca 1994 gadā - ir pagājuši 15 gadi un vēl strādā, gan Latvijā, kur ienāca samērā nesen, gan pasaulē. Tā kā secinājums par metodes izsmelšanu ir pārsteidzīgs.
No stulbuma nekādu "mārketingu" izspiest nevar. Vai tu roc bedri vai vazājies ar kartonkastes plāksni uz vēdera. Nožēlojami! Ne kādu pozitīvismu, kā tas tirliņš vakar preses konferencē teica, šeit pie labākās gribas saskatīt nevar. (varbūt tikai man nav humora izjūtas... bet tas bālēliņu "humors"...)
Laciz:ievish - ja mees runaajam par stulbajaam reklaamaam televiizijaa kaa "versus" - tad te vietaa anjuks, ka debiilas reklaamas netaisa debiili reklaamisti - taas tiek taisiitas debiiliem cilveekiem... taa kaa taa ir mana ikdiena, tad man jaasaka... ka vislabaak paardod tieshi debiilaas reklaamas, no kaa izdaraas secinaajums....
laciz, to visu es lieliski zinu. Kaut arī ikdienā netaisu reklāmas, es mārketingu pēdējos 5 gadus mācu studentiem Stulbās reklāmas, protams, strādā, jo tad tās netiktu veidotas un raidītas (biznesā naudu tik bieži nesķērdē kā mūsu valdībā) un tās mēdz būt lētākas - nevajag lielo radošo ideju no lielā dārgā radošā mākslinieka un nevajag piedomāt pie publikas specifikas katrā tirgū un attiecīgi veidot individualizētas reklāmas, jo visos tirgos var iebliezt vienādi stulbu materiālu, ko spratīs vismz 90% potenciālā tirgus dalībnieki utt.
Stulbās reklāmas tika piesauktas salīdzinājumam, jo, ja man TV katrā reklāmas pauzē brēc par sievieti - trauku mazgājamo mašīnu (pat neatceros, ko tur reklamēja) vai situācijām, kad dzīvoklis nedrīkst smirdēt (neatceros gaisa atzvaidzinātā zīmolu), tad es ar lielu prieku sagaidu šādas kampaņas, jo tās mani vismaz izklaidē un sabiedriskā telpa BEZ reklāmām jebkurā gadījumā mūsdienās nav iedomājama, tāpēc labāk oriģināli un radoši, nevis - kā parasti.
ievish:Krāteris bija smieklīgi no idejas un izpildījuma viedokļa, bet stulbi no tās puses, ka VUGD bija iesaistīti un viņiem bija jātērē savs laiks un nauda tam. Ja TELE2 par godīgu samaksu būtu vienojušies ar VUGD un šamie būtu nospēlējuši savu lomu un saņēmuši naudiņu, tad jau nevienam nekāds ļaunums nebūtu nodarīts, bet tautai jautri un interesanti uz pavisam nekaitīgas sensācijas rēķina, nevis atkal kārtējās uzpūstās ziņas no reģioniem, kur kādā skolā kādu sit un kādā bērnu dārzā kāda audzinātāja ir piedzērusies.
Tas mans imho.
Nepiekrītu!!! Neatkarīgi no tā, kā kurš uztver šo joku... tas parādīja mūsu nezināšanas, nespēju reaģet un analizēt un + vēl patiku izpūst pīli. Pēc aculiecinieka atstāsta uzreiz bija skaidrs, ka ir falsifikācija... ietriecās un aizdegās , (bez sprādziena). Ja tas krateris (d=20m un dziļums =10m) būtu izveidojies no kaut kā, tad tas aculiecinieks savu liecību dotu svētajam Pēterim. Lai izveidotos tāda bedre, ir tāds neliels triecienvilnis, kas nodarītu ļaunumu diezgan lielā radiusā, bet dzirdams būtu kmetriem tālu. Tāpēc vajag izveidot aunu sarakstu, kuri metās uz turieni skatīties. Nosodīt vajag arī tos dienestus, kuri tur ieradās un izpūta pili (vai bez TELE 2 ziņas???), ka krateris ir 20 m diametrā un 10 metri dziļš (ja tā būtu, tad tiešam ir liela ticamība, jo to nevar izrakt ar tehniku bez aizsrgierīcēm pret iebrukšanu) , kaut gan tā bedre bija 3 m dziļa. Cik daudz tējas jābūt izdzertai, lai pat tumsā ar bateriju skatoties 3m vietā rādītos 10 m Būtu sniegta patiesa informācija, ažiotāža būtu maziņa. Un tagad spēlēt un jūtām... kas būtu, ja kaut kur degtu. Tie visi ir masu mēdiju paņemieni paņemt masas, un profesionāli masu mēdiju darbinieki to labi māk izmantot Bet patīkamais ir, ka vienu vakaru nebija daudziem jādomā par mūsu valsti, kura veļās daudz dziļākā kraterī
Eltons:No stulbuma nekādu "mārketingu" izspiest nevar. Vai tu roc bedri vai vazājies ar kartonkastes plāksni uz vēdera. Nožēlojami! Ne kādu pozitīvismu, kā tas tirliņš vakar preses konferencē teica, šeit pie labākās gribas saskatīt nevar. (varbūt tikai man nav humora izjūtas... bet tas bālēliņu "humors"...)
Nez, es vakar ierēcu, jau no paša rīta, kad dzirdēju ziņās, kā Ilgonis Vilks apšauba meteorīta oriģinalitāti, un arī pēspusdienā, kad lasīju ziņu Apollo, par nepareiziem krātera izmēriem un vēl šodien turpinu rēkt. Bet varbūt man vienkārši humora izjūta specifiska
Nepiekrītu!!! Neatkarīgi no tā, kā kurš uztver šo joku... tas parādīja mūsu nezināšanas, nespēju reaģet un analizēt un + vēl patiku izpūst pīli. Pēc aculiecinieka atstāsta uzreiz bija skaidrs, ka ir falsifikācija... ietriecās un aizdegās , (bez sprādziena). Ja tas krateris (d=20m un dziļums =10m) būtu izveidojies no kaut kā, tad tas aculiecinieks savu liecību dotu svētajam Pēterim. Lai izveidotos tāda bedre, ir tāds neliels triecienvilnis, kas nodarītu ļaunumu diezgan lielā radiusā, bet dzirdams būtu kmetriem tālu. Tāpēc vajag izveidot aunu sarakstu, kuri metās uz turieni skatīties. Nosodīt vajag arī tos dienestus, kuri tur ieradās un izpūta pili (vai bez TELE 2 ziņas???), ka krateris ir 20 m diametrā un 10 metri dziļš (ja tā būtu, tad tiešam ir liela ticamība, jo to nevar izrakt ar tehniku bez aizsrgierīcēm pret iebrukšanu) , kaut gan tā bedre bija 3 m dziļa. Cik daudz tējas jābūt izdzertai, lai pat tumsā ar bateriju skatoties 3m vietā rādītos 10 m Būtu sniegta patiesa informācija, ažiotāža būtu maziņa. Un tagad spēlēt un jūtām... kas būtu, ja kaut kur degtu. Tie visi ir masu mēdiju paņemieni paņemt masas, un profesionāli masu mēdiju darbinieki to labi māk izmantot Bet patīkamais ir, ka vienu vakaru nebija daudziem jādomā par mūsu valsti, kura veļās daudz dziļākā kraterī
Protams, ka pie joka piestrādāt vajadzēja nopietnāk. To par krātera izmēriem un triecienvilni man jau vakar šefs izstāstīja. Par sodīšanu Tu pārspīlē, tāpat kā LV Drošības policija iebāžot ķurķī Smirnovu. Būtu vienkārši visi kopīgi pasmējušies un viss. Vienīgais nosodāmais ir naudas un laika tērēšana tiem, kuri darīja savu darbu un ticēja, ka tas ir īsts meterorīts un nebija informēti par kampaņu.
ievish: Treškārt, pirmā grāmata par partizānu mārketingu iznāca 1994 gadā - ir pagājuši 15 gadi un vēl strādā, gan Latvijā, kur ienāca samērā nesen, gan pasaulē. Tā kā secinājums par metodes izsmelšanu ir pārsteidzīgs.
Uz piramīdu finanšu shēmām arī cilvēki turpina uzķerties, kaut arī pirmās tika apkarotas jau pirms 40 gadiem. Tā, ka tas liecina par shēmas efektivitāti tik pat lielā mērā, kā par cilvēku naivumu un izglītības trūkumu.
Nāk prātā citāts no reklāmistu foruma: Nevis reklāmas ir efektīvas, bet gan cilvēku STULBUMS ir bezgalīgs /autors nezināms/.
Uz piramīdu finanšu shēmām arī cilvēki turpina uzķerties, kaut arī pirmās tika apkarotas jau pirms 40 gadiem. Tā, ka tas liecina par shēmas efektivitāti tik pat lielā mērā, kā par cilvēku naivumu un izglītības trūkumu.
Nāk prātā citāts no reklāmistu foruma: Nevis reklāmas ir efektīvas, bet gan cilvēku STULBUMS ir bezgalīgs /autors nezināms/.
Protams, ka pēdējam citātam daļēji var piekrist, BET...
Vienkāršoti runājot, reklāmas kampaņas efektivitāti rēķina, salīdzinot reklāmas veidošanai un publicēšanai iztērēto naudu un pārdošanas apjomu pieeagumu uz reklāmas rēķina. Ja pirmā ir mazāka par pēdējo, reklāma ir efektīva. Tā kā, runājot par reklāmas efektivitāti, ir vienalga, vai reklāmas ir vai nav stulbas un vai publika ir vai nav stulba, galvenais, lai reklāma strādā, kā to ir iecerējuši tās veidotāji.
Vainīgi vai nevainīgi - šoreuiz tas nav būtiski. Vienkārši sistēma tāda un tai var vai nu pielāgoties vai pret to cīnīties. Katrs izvēlas savai sirdij, spējām un resursiem tuvāko variantu.
darbā bija tāda apmācība DISC, kā vadīt darbiniekus, panākt, lai citi dara, ko vajag Tev utt. Reāli mācība, kā manipulēt ar cilvēkiem... kad pasniedzējai jautāju, kas notiks, ja otra puse sapratīs, ka tā ir tikai manipulācija, viņa atbildēja, ka sekas var būt arī smagas, bet tādēļ manipulācija arī esot smalka lieta... sapratu, ka tā ir jādara tā, lai otrs arī saprotot, ka ir izmantots, nejustos personīgi apvainots.. Tele 2 gadījumā tas laikam ir pārkāpts.
beidzot ir iemesls no Tele2 pariet uz Bite. nakosnedel ta ari darisim
Vai Tele2 pieslēgumu arī paņēmāt tāpēc, ka bija kāds cits, ārējs iemesls? Kāds tas bija? Ir jaušams zināms rīcības cilvēku rokraksts. Otrs variants - neredzamie atriebēji.
stings:darbā bija tāda apmācība DISC, kā vadīt darbiniekus, panākt, lai citi dara, ko vajag Tev utt. Reāli mācība, kā manipulēt ar cilvēkiem... kad pasniedzējai jautāju, kas notiks, ja otra puse sapratīs, ka tā ir tikai manipulācija, viņa atbildēja, ka sekas var būt arī smagas, bet tādēļ manipulācija arī esot smalka lieta... sapratu, ka tā ir jādara tā, lai otrs arī saprotot, ka ir izmantots, nejustos personīgi apvainots.. Tele 2 gadījumā tas laikam ir pārkāpts.
Nezinu, vai ir pārkāpts, vai - nē. Es personīgi to uztveru kā joku un nejūtos izmantota un apmānīta, jo neticība reālam faktam radās jau tūlīt pēc pirmās ziņas izdzirdēšanas no paša rīta. Bet, kā mēs redzam, te un citur netā tauta uzvelkas, tas nozīmē, ka jūtas apčakarēti un dusmīgi par to. Tā kā ir gan viens gan otrs viedoklis, tas nav viennozīmīgi.
P.S. Netā šodien parādījusies ziņa, ka TELE2 visu apmaksāšot un tas izmaksās padsmit tūkstošus Ls. Bet viens gan ir fakts - par šo reklāmas kampaņu visi runās vēl ilgi. Un līdz ar to vismaz viens mērķis jau ir sasniegts. Vai tas tautai patīk vai nepatīk.
ievish: Bet viens gan ir fakts - par šo reklāmas kampaņu visi runās vēl ilgi. Un līdz ar to vismaz viens mērķis jau ir sasniegts. Vai tas tautai patīk vai nepatīk.
Tas arī ir gana efektīvs reklāmas industrijas radīts mīts pašu mazspējas attaisnošanai, kampaņas izgāšanās gadījumā, sak' - arī slikta reklāma ir reklāma un galvenais, ka par mums vispār runā. Tas būtu apmēram tā, ka grāmatvedis ienāk un saka, šef, gada bilance mums ir piecsimt tūkstoši. Plusā vai mīnusā, nu tas jau tā mazsvarīgi
Snow: Tas arī ir gana efektīvs reklāmas industrijas radīts mīts pašu mazspējas attaisnošanai, kampaņas izgāšanās gadījumā, sak' - arī slikta reklāma ir reklāma un galvenais, ka par mums vispār runā. Tas būtu apmēram tā, ka grāmatvedis ienāk un saka, šef, gada bilance mums ir piecsimt tūkstoši. Plusā vai mīnusā, nu tas jau tā mazsvarīgi
Nu, var jau būt, ja tā saki... Tad visticamāk esmu šī mīta upuris
Bet Tu padomā par reklāmām, kas Tevi ir kaitinājušas - uzņēmuma vārdu vai produkta zīmolu taču Tu lielākoties atceries, ne? Un kāpēc tad tie uzņēmēji regulāri izgāž naudas par šādām kampaņām, turklāt atkārtoti? Visi baigie idioti vai?
Un es varu saderēt, ka šo gadījumu turpmākos 5-10 gadus vismaz vazās visur (vietējās publikācijās, semināros, lekcijās) kā piemēru (labu vai sliktu, tas atkarīgs no publikas vairākuma un citētāja attieksmes) kampaņai, ko īstenojis TELE2. Un uzņēmuma vārds izskanēs.
Mērķis šai kampaņai visticamāk - zīmola reklāma, jo pasākumam nav nekāda sakara ar sniegtajiem pakalpojumiem. Varbūt, ka vēlāk vēl izdomā apspēlēt ZZ seriālā vai kādās citās reklāmas, tad jau redzēsim - laiks rādīs.
Protams, ka es atceros, bet ar kādu papildinfo es to atceros? Ja es asociēju kādu brendu ar nepatīkamu notikumu, būtu naivi iedomāties, ka es pēc kāda laika pārraušu šo asociatīvo saiti un man apziņā paliks tikai brends. Brends viens nedzīvo. Nekad. Un visas pasaules reklāmisti to vien dara kā būvē šīs saites starp firmas nosaukumu un produktu. Līdz šim man T2 asociējās ar smieklīgām ZZ reklāmas filmiņām, tagad ar tautas megauzmetienu un reklāmista atvainošanās smaidu televīzijā.
Exon Valdez kuģis uzskrēja pie Aļaskas uz klintīm un izplūda naftā nogalinot miljoniem dzīvībiņu. Un neko, kā piemin naftas kuģu drošību, piemin Exon, kā piemin izplūdušu naftu un ekokatastrofas, piemin Exon... Asociācijas grūti būvējas, bet vēl grūtāk jaucas nost...
-------
Vecs skots sēž krogā. Sēž, sūc aliņu un kūpina pīpi. Sēž, sēž un beidzot saka: - Lūk, tās dzirnavas es uzbūvēju viens pats... savācu akmeņus, sajaucu javu un uzbūvēju... bet kāpēc neviens mani nesauc par Makflarenu – dzirnavu cēlāju? Izsūca vēl vienu aliņu. - Lūk, to dārzu, kurā tagad ir pašas lielākās augļu un ogu ražas, es iestādīju viens pats... visi priecājas un ievāc ražu. Bet kāpēc neviens mani nesauc par Makflarenu – dārznieku? Sēdēja, sēdēja, izdzēra vēl vienu aliņu. - Lūk, to tiltu es uzbūvēju viens pats. Nozāģēju kokus, nomizoju un uzbūvēju tiltu. Tagad pār viņu brauc mašīnas, staigā cilvēki. Bet kāpēc neviens mani nesauc par Makflarenu – tiltu būvnieku? Izdzēra vēl divus aliņus. - Bet atlika man vienu reizi paņemt priekšā aitu...
Exon piemērs ir loģisks, taču katrā valstī ir sava publika. Katrai publikai ir savi Pavlova kairinātāji. Piemēram, Fotobloga mikropublikai - savi, mājsaimniecēm - savi. Ja es, tu vai kāds cits kaut reizi leksikā apzināti ir izmantojis reklāmā lietotu frāzi, tas jau liecina par visai lielu paliekošu ietekmi.
Akcijas sakarā rodas jautājums par psiholoģiskām manipulācijām no "cietušo" puses. Vai kāds jūtas kā upuris, kuram ir nozagts ilgi gaidīts pārsteigums? Varbūt kāds savu naudu ir tiešā veidā pazaudējis? Kā un vai vispār joku sakarā var izspēlēt solidaritātes nometņu asi, īsti nesaprotu. Principiālie pret bezatbildīgajiem?
Aņuks smieklīgs un par tēmu Redzēs, kā tas beigās izskatīsies - būs meteorīts aita, vai nē.
TELE2 gadījumā priekš Tevis, manuprāt, nostrādā asociatīvā saite, ka Tu jau viņus tāpat neviet un tagad neciet vēl vairāk, jo šamie šitā - paņēma un uzmeta.
Varu saderēt, ka daļa TELE2 klientu tagad saka - re kāds mums foršs operators - par meteorītu var noorganizēt un visi par šamiem runā Bet šī doma nav pamatota ar konkrētu ļautiņu viedokļiem, tā kā tas ir tikai minējums. Būs jāapjautājas TELE2 klientiem.
Piesaukšu vienu ārkārtīgi kaitinošas reklāmas piemēru, bet, kas lieliski strādā, lai cik reklāma bija stulba vidusmēta cilvēka (tai skaitā, manā) izpratnē. Saridons - tās briesmīgās reklāmas, kur aptiekā visi pēc kārtas brēkāja par galvassāpēm un Saridonu. Fakts ir tāds, ka tas Saridona zīmols tiešām ir palicis cilvēkiem prātā un to pat ir teikuši paziņu paziņas aptiekāri, ka viena no galvenajām pretsāpju zālēm tajā laikā, kad laida reklāmas un vēl daudz kur arī tagad bija un ir Saridons. Ja kādam ir citāda info, palabojiet, jo reālas pārdošanas atskaites redzējusi personīgi neesmu.
Zinu vairākus, kam liela runāšana darba laikā. Par savu naudu, ne par Mūrniecei pieejamo. LMT sistēmā tie bija vairāki simti, pie Tele2 labi ja 40 Ls. Tā ir tā labākā reklāma. Seriālu bērni skatās ar interesi.
Es nelietoju tele2, jau gadus vairākus esmu no šā atteicies, jo neapmierināja sniegtā pakalpojuma kvalitāte un serviss, bet par šo izgājienu gan "cepuri nost"! Viena no labākajām reklāmas kampaņām, kas pēdējā laikā (domāju, ka var pat teikt - pēdējo gadu laikā) manīta. Vienmēr ir bijis tā, ka LMT ir pirmais, bet TELE2 otrais. Sponsorēšanas/reklāmas kampaņas tieši tam ir domātas, LAI popularitāti pastiprinātu. Šodien pus Latvija runā par Tele2, un ne tikai Latvija. Tas ir LIELS solis, un arī nosedzot zaudējumus, ko tele2 apņēmušies darīt, kā arī zaudējot līgumus ar IEM (kas gan iespējams ir tikai bla bla bla, bet sakarā ar krīzi izrādīsies, ka nav resursu līgumu laušanai un pārslēgšanai, jaunu iepirkumu konkursu rīkošanai utt, jo galu galā IEM sistēma tomēr nav Mūrnieces privātuzņēmums, bet VALSTS PĀRVALDES INSTITŪCIJA), pasākums noteikti sevi attaisnojis. Idejas autors ar tele2 vadību droši vien saskandina šampja glāzes.
Pa tēmu, bet nedaudz tomēr nē. Ir pierādīts, ka 89% cilvēku NAV NEKĀDAS muzikālās gaumes, bet mūziku VISI mīl. Attiecīgi, pārdots šai indurstrijā tiek tas, KAS GŪST POPULARITĀTI (mākslīgi vai dabīgi... pārsvarā jau mākslīgi, ļoti mērķtiecīgi, iegultot iespaidīgus līdzekļus), nevis tas, kas ir tiešām labs. POP-kultūra pēc šāda principa darbojas visās jomās, ne tikai mūzikas industrijā.
"[...]iekšlietu ministre uzskata, ka atbildīgajiem dienestiem tomēr jāvērtē uzņēmuma rīcība un, iespējams, jāierosina administratīvā pārkāpuma protokols."
Vanderfons: Ja es, tu vai kāds cits kaut reizi leksikā apzināti ir izmantojis reklāmā lietotu frāzi, tas jau liecina par visai lielu paliekošu ietekmi.
Ņemot vērā reklāmas pārsātinājumu medijos, ja es kaut reizi leksikā nebūtu izmantojis kādu no reklāmās minētajām frāzēm, tas visdrīzāk liecinātu par manu antisociālo raksturu vai zināmām uztveres grūtībām
Akcijas sakarā rodas jautājums par psiholoģiskām manipulācijām no "cietušo" puses. Vai kāds jūtas kā upuris, kuram ir nozagts ilgi gaidīts pārsteigums?
Domāju, ka tādas noteikti ir. Par tiešu zaudējumu (iztērēta degviela laiks, cilvēkstundas...) riebīgāks ir morālais zaudējums, tīri cilvēciski, emocionālā piečakarētība sāp daudz vairāk par naudu (kura tāpat pieder nevienam - valstij). Domāju, ka bērns zināmā vecumā uzzinot, ka salatēva nav, jūtas vairāk piečakarēts par to, ka viņš padsmit gadus tam ir svēti ticējis, nekā par to, ka visu atlikušo dzīvi vairs nesaņems dāvanas no bārdaina un pēc brendija viegli smaržojoša onkuļa apmaiņā pret dzejolīti. Nu kaut kā tā.