Tā kā visai bieži bildes autori nesniedz informāciju par objektīvu (es arī) tads šis parametrs dotu vairāk informācijas par bildi , tās tehnisko izpildījumu.
exifā rādās. bet platu stiklu gadījumā var ± nojaust, ja vien nav bildēts kas gauži plakans. garo stiklu gadījumā takš pofig veņņiki vai esi stirnas pakaļas caurumu bildējis ar 1000 mm stiklu no 100 m attāluma vai ar 500 mm stiklu no 50 m attāluma.
a kam tas EXIF vajadzīgs? akal pixeļdrāzēju vajadzībām. ja nau bildes, tad EXIF nelīdz... a fokusa mm nav nozīmes- visus tāpat neatcerēties, drīzāk stikla info ir noderīga (vai EXIF standarta infā tas iekļauts?). pārejais ir tech ierobežojumiem attēla atrašanai archivā, ne radīšanai domāc.
ERA:Harald, nu manipulēt vai ne, tas katra paša ziņā
da es ne manipulēju, pedipulēju vai penipulēju, lai mainītu EXIF - es vienkārši apstrādāju bildi un skatos - vairs nerāda EXIF - nu, vismaz tie vieweri, kurus jūzēju.
haralds:exifā rādās. bet platu stiklu gadījumā var ± nojaust, ja vien nav bildēts kas gauži plakans. garo stiklu gadījumā takš pofig veņņiki vai esi stirnas pakaļas caurumu bildējis ar 1000 mm stiklu no 100 m attāluma vai ar 500 mm stiklu no 50 m attāluma.
Tieši tā. Ne jau portretiem un zvēriņiem, bet tieši ainavu analizēšanai tas būtu interesanti (ja neesi profesionālis)
Vēl vajag gps koordināti, fočēšanas vietā iespraust karodziņu zemē, pierakstīt kameras augstumu, vēja virzienu, mākoņu daudzumu, azimutu, foķēšanas laiku un visas veiktās darbības fotošopā ... būtu tak interesanti
haralds pareizi minēja-nevajag.platleņķi no tele tāpat var atšķirt un fokusa mm nav nozīmes,ja nu vienīgi gribi taisīt identisku kadru...tad arī gps datus vajadzēs.
Vanderfons:Digitālās fototehnikas lietotāju nebeidzamās problēmas un atklāsmes.
Ja iedzer 100 gramu problemu nav nemaz, bet ja 200 garmi ir ribās tad problēmas pazūd uz ilgāku laiku. ļoti svarīgi ir zināt cik un ko esi lietojis iepriekšējā dienā. tad kad ir paģiras. Paģiras lāpot nedrīkst pārdzert to daudzumu, kas bijis iepriekšejā dienā. Cipariem ir liela nozīme.
ekoists:haralds pareizi minēja-nevajag.platleņķi no tele tāpat var atšķirt un fokusa mm nav nozīmes,ja nu vienīgi gribi taisīt identisku kadru...tad arī gps datus vajadzēs.
Tev ne. Tāpat nav nozīmes arī pārējai informācijai par bildi ja esi tāds profesionālis, kā Tu un dari to jau gadu desmitus. Bet..."pokemonam".
Ja ir fotografēts RAW formātā, tad automātiski EXIF nenolasās un neredzu vajadzību meklēt paramatrus, lai kādam būtu interesanti lasīt. Skatamies un vērtējam bildi nevis ar ko un kā viņa uzņemta.
welns:Ja ir fotografēts RAW formātā, tad automātiski EXIF nenolasās
Exif informācijas saturs un saprotamība atkarīga no apstrādes (darbībām, kas veiktas, apstrādājot, kā arī no pašas programmas, ar kuru apstrāde tiek veikta. Kamera savu exif informāciju piešķir katram uzņemtajam kadram, neatkarīgi no tā, vai tas uzņemts jpg, raw, tiff vai jekburā citā forātā.
Blac,šajā jautājumā jebkuru pokemonu varu pārvērst par lietpratēju desmit minūtēs,ja ir tāda vēlme. pirmais muļķigais pieņēmums ir,ka ainavas bildē tikai ar platleņķi....
Ja iedzer 100 gramu problemu nav nemaz, bet ja 200 garmi ir ribās tad problēmas pazūd uz ilgāku laiku. ļoti svarīgi ir zināt cik un ko esi lietojis iepriekšējā dienā. tad kad ir paģiras. Paģiras lāpot nedrīkst pārdzert to daudzumu, kas bijis iepriekšejā dienā. Cipariem ir liela nozīme.
Man nemēdz būt paģiru. Nesaprotu tavu tekstu ne pirmajā reizē, ne tagad.
Man nemēdz būt paģiru. Nesaprotu tavu tekstu ne pirmajā reizē, ne tagad.
Laciz:paskatiijos - man ir +/- 13 dabas skati - visi ar 50mm fiksu. i kaada noziime?
Kādam tomēr ir.
P.s. zaķu bildes meistaro arī paši zaķi. Tā kā pieņemu, ka zaķiem erekcija nemēdz būt, tad erekcijas parametrus pievienot zaķu biļžu paremetriem nebūtu korekti.
Savām bildēm datus apskatos, vainu meklējot, kad kaut kas galīgi sū...nās, bet te taču tādas bildes mēs neliekam, vai ne? Paģiras rodas no sliktām dzirām, nevis no izdzertā daudzuma
orks:Savām bildēm datus apskatos, vainu meklējot, kad kaut kas galīgi sū...nās, bet te taču tādas bildes mēs neliekam, vai ne? Paģiras rodas no sliktām dzirām, nevis no izdzertā daudzuma
Par tēmu – EXIF dati no RAWa nolasās gan, vismaz tam, ko es te ieklimājis, viss redzams bez kāda roku darba. Par paģirām – senāk arī domāju, ka dziru jaukšana kaitīga.Izgaisa šie maldi, tagad jaucu uz nebēdu (bērnišķīga ziņkārība) un priecājos gan vakarā, gan no rīta.
nesaprotu, kāpēc fotosaitos vispār jāliek bildes ar publiski redzmiem exif datiem? Savukārt par to vai vajag fokusa attālumu - ko dos skatītājam tas, ka viņš zinās, ka konkrētā bilde bildēta ar 183mm fokusa attālumu, piemēram?