Lai gan vairāk vai mazāk tā ir sūdziba tomēr varbūt der pievērst uzmanību.
Nu jau ir pagājis kāds laiciņš kopš esmu reģistrējies Fotoblogā. Jāpiebilst ka daži labi vērtējumi var sabojāt visu dienu, protams daudzi ari ir ļoti pamācoši un dod zināšanas nākotnē, lai neatkārtotu šādas pašas kļūdas. Un ir radušies dažādi secinājumi par bilžu vērtēšanu gan patīkami gan nepatīkami. 1) gribētos kādreiz pārbaudīt kā tiktu vērtētas bildes ja apakšā nebūtu bildes autora niks.
2) kā mainītos reitingi ja nevarētu ielikto bildi pēctam izdzēst.
3) njā arī par atriebību, dažiem nu ļoti patīk atriebties (TAS man visvairāk nepatīk) Ja jau tu iebāzi man sliktu vertējuma gaidi vien tādu pašu atpakaļ.
4) nedaudz klāt pie iepriekšējā, atriebību daži cilvēki manuprāt varbūt arī būtu pelnijuši (lai gan pārdomājiet vai šie cilvēki neizsaka pareizu kritiku), bet to nevar izdarīt jo jau iepriekš ir salikti labi vērtējumi tikai par to vien ka lietotājs tāds populārs reitingu tabulā. (lai gan kā jau teicu domāju ka Kritiku tomēr dazi izsaka pamatotu)
5) njā un vel gribētos tomēr lai jau cilvēki vērtē visas bildes (labas vai sliktas) katrā gadījumā ja jau tās ir pelnījušas sliktu vērtējumu tad ir un nevajadzētu baidīties no atriebības (Jāatzīstas, ka pats gan šo punktu neizpildu bail no atriebības.)
Negribu un nevēlos te kurināt kādu naidu pret dažiem lietotājiem, Bet nu secinājumi man tādi šodien pilnīgi noteikti radās.
Njā jau iepriekša atvainojos tiem blogeriem, kuru jūtas esmu dziļi aizskāris.
par to bilzhu dzeesshanu gan piekriitu! Laba doma....nu un par to pirms veerteeshanas joku...esmu par to iedomaajies, bet nereaali tas buutu...ja nu vieniigi bilzhu veerteeshana notiktu jauktaa seciibaa un neizveeloties, vai arii atverot autoru vareetu apluukot vinja bildes un darbus, bet pa taisno no autora nevareetu veerteet, jo tad tipa vareetu dot "draugu" veerteejumus
izmaiņas būtu ne vairāk par 10 %...lielai daļai ir redzams rokraksts...laba bilde-tā saucās šis rokraksts...šādā variantā "ciestu" tikai elki, un tikai ar dažām bildēm...pie labām, aizraujošām bildēm tauta ies neskatoties uz parakstu...par pretāju piemēru varu minēt vienu savu...neviena balsojuma www.fotoblog.lv... un kāda tad nozīme nikam...
Par anonīmo vērtēšanu jau esmu minējis un ir lapas, kur tāda ir. Tik nav jau nekur teikts, ka daudzi te cits cita bildes nezin pirms likšanas galerijā. Par ārā nedzēšanu ir tā - daži bildi palabo ņemot vērā aizrādījumus un liek atkal. Veidosies "uzkrājumi", kuri jau tā nav mazi. Pie tam par mizkasti "blogu" arī diez vai vajag pārvērst. Cik atceros, kaut kad agrāk admini minēja, ka jaunajā versijā būšot iespēja autoram izvēlēties arī "anonimitāti".
Man liekas, stulbs ieteikums, ka nevarētu dzēst bildi. Varbūt es to bildi nemaz te negribu atstāt, ja viņai slikts vērtējums... tad jau labāk nelikt nemaz...
Klau, bet vai tiešām svarīgākais ir vērtējums????? Un vēl tik daudziem, ka ap to tās lielākās kaislības virmo??? Vērtīgākie, manuprāt, ir komenti. Kritizējošie un galvu glaudošie. Kritizējošie, lai pievērstu uzmanību kļūdām, savukārt glaudošie reizēm parāda uz tādām bildes fīčām, kuras pašam palikušas nepamanītas. Abu veidu komenti, kopā ņemti, iepazīstina ar virtuālajiem tēliem fotoblogā. Kas būtu, ja admini "ponta" pēc izsludinātu ikmēneša labākās bildes balvu??? Puņķi, asaras, asinis un pensionāru apliecības ietu pa gaisu...) Tātad, uz ko liekam uzsvaru- uz fočētmācīšanos vai vērtēšanu?
vareetu vispaar nonjemt nost taas atziimes, ne? Vieniigi tad nebuutu FotoTops :roll:
vareetu vispaar nonjemt nost taas atziimes, ne? Vieniigi tad nebuutu FotoTops :roll:
Ha, tak paņem exelī uztaisi tabulu un satopo visus pēc nopelniem, sevi pašā pirmākajā vietā un darīts)
uj...es tur galiigi nederu pirmajaa..pat ne simtajaa iespeejams vietaa, bet topaa ir ljooti labas bildes...patiikami shad tad paarlapot TOPu! Vismaz man :oops:
Es jau vienreiz rakstiju ieteikumu foruma,kurs manuprat butu vistaisnigakais variants balsosanas sistema.Nu stadieties prieksa:Tu esi pirmaja lapa(piemeram),tu neredzi kas ir tas bildes autors,tu vinu atver un apaksa tev tikai tuks laukums kur uzrakstit savas domas un vertejumu.Un tikai tad kad tu esi nospiedis "balsot"tu vari redzet autoru,visus komentus,un turpmak piedalities tas bildes talakajam iztirzajumam(ja to velies)...nospiezot taustinu "balsot"tas varetu but ka atslega lai redzetu ko doma citi,un tad tu ari pats sapratisi vai tu doma pareizi,bet galvenais kad neiespaidosies no ta ko citi salikusi vai sarakstijusi.Un tad butu godigi.
1) gribētos kādreiz pārbaudīt kā tiktu vērtētas bildes ja apakšā nebūtu bildes autora niks
zhetons!!!! viss ir atkarigs no burtu salikuma, kursh parada, kas to ir fotografejis! hierarhija! pakāpes! pielūgsmes objekti un PIELIIDEEJi!!! :wink:
Pilnīgs bulšits! Es fotoblogā esmu tikai no septembra, gandrīz nevienu nepazīstu personīgi, nevienā tusiņā neesmu bijusi, nevienam nepielienu (interesanti, kas vispār ir pielīšana fotoblogā?), bet manas bildes kaut kā tomēr vērtē... Hmmmm? Man šķiet, xrs, ka Tavā teorijā caurumu ir vairāk kā Šveices sierā
1) gribētos kādreiz pārbaudīt kā tiktu vērtētas bildes ja apakšā nebūtu bildes autora niks
zhetons!!!! viss ir atkarigs no burtu salikuma, kursh parada, kas to ir fotografejis! hierarhija! pakāpes! pielūgsmes objekti un PIELIIDEEJi!!! :wink:
Pilnīgs bulšits! Es fotoblogā esmu tikai no septembra, gandrīz nevienu nepazīstu personīgi, nevienā tusiņā neesmu bijusi, nevienam nepielienu (interesanti, kas vispār ir pielīšana fotoblogā?), bet manas bildes kaut kā tomēr vērtē... Hmmmm? Man šķiet, xrs, ka Tavā teorijā caurumu ir vairāk kā Šveices sierā
fotoblogaa paziistu daudzus, BET ne tos kuri te aktiivi veerteetaaji/runaataaji Arii es nesuudzos par nebalsoshanu...katrs sanjem savu dalju! Pelniijis, vai nee....no mans pieredzes ir taaa....balso par bildeem kuras ir balsoshanas veertas...sliktaam ieliek slitaas atziimes...labajaam labaas...viduveejaam bildeem, kaa ir vairums man, laikam, paarsvaraa balsoshana nenotiek
;D iisti neredzu jeegu tam, ka balsojumu neredz paareejie, iznjemot bildes autoru. autors tad jau taapat meegjinaas (iespeejams) "atribties" "vainiigjam" ..... ok, paareejie nezinaas, bet gan gan jau priekshstats radiisies .... bet nu anyway .... es nesaprotu, kaada x peec ir vispaar shitaada komiska situacija radusies ..... ? tas jau velk uz parlamenta sleeptaas balsoshanas statusu da komeedija riktiiga .. un kur ir probleema, nu ja kaadam taa bilde nu tik galiigi nepatiik, ka vinsh pat nezin ko saciit, un kaa balsot, ta lai vienkaarshi piever muti un seezh klusu ! vai tad nevar vienkaarshi pakluseet, un savukaart, ja naakamajaa dienaa ierauga smuku bildi, tad tur cilveeks nobalso un ja grib, tad izsaka savu veerteejumu. vai tas tieshaam ir tik gruuuti ??? neiespeejami ?? rokas noviitiit, ja taa nedariis / dariis .. sviests kautkaads ... bet nu labi, varbuut es vienkaarshi neko nesaprotu no bilzhu veerteeshanas / balsoshanas .... ) bet vispaar man shkjiet, ka te ir tagad radiita maaksliiga / nevajadziiga probleema...(iespeejams, ka kaadam/iem (iisti pat nesapratu kam) vienkaarshi kaada vieta niez/saap un tas ir arii viss ...) te tak vairaaki cilveeki jau par sho teemu sen atpakalj bij runaajushi (tagad aatrumaa neatcros kursh to saciija), ja nav par ko / vai kautkaadu apsveerumu deelj negrib veerteet / balsot, tad seedi klusu, ja ir viedoklis, tad izsaki to (bet tad lai tas ir korekts). ok, shjaa gadiijumaa korekts ir domaats pamatots, jo vieniigaais un pareizais variants ne iisti nebuus....