Viņam cik sapratu ir izpletnis. Bet vispār kāds metearolog svarētu pastāstīt kā šitais darbojas. Varbōt arī mēs kaut ko tādu varētu uzrīkot. Fotoaparāts man ir, vienu varu ziedot zinātnes vāvdā
Vajadzīgs metoroloģiskais balons, kura diametrs ir 3m (man ir mazais 1.2m). Ja grib dabūt augstu tad balonā pilda iekšā ūdeņradi apmēram 1/3 no ietilpības, bet tad fočuks aizies ar galiem, jo tu nezini kur vējš viņu aizpūtīs. Var arī to pašu balonu pie-pūst ar He (hēliju) tad viņš pārāk augstu nelidos (apmēram līdz 5-6 km), Tad vēl ir ce4rības noķert fočuku
Jā bet to es arī nesaprotu kā viņi tur viņu noķēra ? Rakstīja ka apmēram 20 jūdzes atstatu. Ja ar nozaudēšanas iespējām varu ziepi ielikt, gatvenais ka bildes dabūljam atpakaļ. un man liekas ka 5km arī būtu interesanti. taisam?
tā krišana ir padjobka bez variantiem. nav iespējams tik lieliski trāpīt kadrā saplīsušo balonu, krišanas procesā. līdz tam - vēl varētu tā arī sanākt. man viena paziņa mēģināja ebajā nopirkto pūķi+ziepīti ar raidītāju palaist jūrmalā, pabildēt pludmali no augšas. darbojās, tikai no izšautajām ĻOTI DAUDZ kadriem, kkcik pieņemami bija tikai 3 vai 4. mēģināt jau var visu ko...
Var jau to drusku vienkāršāk izdarīt paņem balonu iepūš tajā hēliju, piestiprina balonam klat fočuku un to visu piesietiprina pie striķa xxx metru gara, kas uztīts uz spoles un laiž gaisā. Tad vēl ir cerības fočuku ar bildēm dabūt atpakaļ. Savādāk iespēja ir tuvu nullei
armands_z:Jā bet to es arī nesaprotu kā viņi tur viņu noķēra ? Rakstīja ka apmēram 20 jūdzes atstatu.
Šādos eksperimentos piekabina klāt GPS raidītāju, pēc kura tad arī pacientu atrod. Sen atpakaļ lasīju, ka vienam šādam projektam iekš ASV dabūja uz blakus štatu pakaļ fočukam braukt
zazis:kāda jēga no GPS? ja fočuks iekritīs jūrā 50 km no krasta..... ar gumījas pūsli brauksiet pakaļ?
Ja to balonu laiž saprātīgā augstumā, tad visa māksla ir to nodarīt Liepājā mērenam austrumu vējam pūšot, un cerēt, ka līdz vakaram Ludzas-Viļakas galā tas tomēr nonāks lejā Ja ar kaut kādu stratosfēras zondi, tad gan man nav mazākās nojausmas, cik stipri un kāda virziena vēji pūš tur, pavisam augšā. Virs 15 km robežas.
Ja??? un tad pastāsti kāpēc lidmašīnas ir aprīkotas ar speciālajiem "lietussargiem" kas signālu raida-uztver pret zemi, tie taču it max 10-11 km???? Tas ka lietot bez atļaujas mobīlo lidmašīnā nevar neaplūkosim...
teorētiski visu var, bet ir jāapzinās sekas. mūsu telpā lido pietiekami daudz ļoteņu.. ja sanāks ziepes - pamatīgas problēmas būs. Un diez vai oficiālu atļauju dos kaut ko nekontrolētu laist augšējos slāņos
Vispratīgākais tomēr kāds kompozīta striķītis (dārgs) + balōns. Parašūts jūrmalā nedos labus rezultātus, baigi kratīsies
alvils:tas attiecas arī uz dzērvēm, gulbjiem un citiem mājdzīvniekiem?
praktiski nē, teorētiski jā. Dažās lidostās izmanto plēsējputnus atbaidīšanai. tomēr, ja šāda figņa nonāk ļotenē - katastrofa. putns visticamāk vnk tiks samalts
man viena paziņa mēģināja ebajā nopirkto pūķi+ziepīti ar raidītāju palaist jūrmalā, pabildēt pludmali no augšas. darbojās, tikai no izšautajām ĻOTI DAUDZ kadriem, kkcik pieņemami bija tikai 3 vai 4. mēģināt jau var visu ko...
Vienā LV pūķotāju lapā ir visnotaļ daudz to bilžu. Man teica, ka vajagot padaudz kadrus, bet par kaut cik pieņemamiem gan nav runa - daudzi ir vienkārši labi, tik problemātiski neesot vis.
nu, gaisbaloniem, kuri līdz 1000 m paceļas, izņemot Siguldas apkārtni un vēlkautkurieni varbūt, jāsakaņo pacelšanās. Siguldā kaut kā nespieto tik ļoti tās ļotenes.
haralds:nu, gaisbaloniem, kuri līdz 1000 m paceļas, izņemot Siguldas apkārtni un vēlkautkurieni varbūt, jāsakaņo pacelšanās. Siguldā kaut kā nespieto tik ļoti tās ļotenes.
tas droši vien tāpēc ka tur piedalās arī cilvēki. bet ja runā par "nekontrolējama/kontrolējama objekta" sūtīšanu gaisa telpā - nu bišk jāpadomā.
gaisa balonu jau pa 5km var pamanīt (tas ja lido ar iznicinataju )
Alvil - gājputni, jeb lidputni savu lidošanu saskaņo, jo vai tu esi redzējis ka gājputni (dzērves, gulbji pīles, uc.) lido jānvāra vidū vai ap jāņiem ( vārnas neskaitās)?????
Nu no sākuma jautāju vai nav kāds meterologs kurš šitās zondes ir laidis gaisā? Jūras malā tas ir skaidrs ka nevar man domāt ka ta sdarāms kaut kur pie Saldus, vai vidzemē.
armands_z:Vēl tehniskas dabas jautājums- kā panākt laiziepis visu laiku bildē. vai ir kau kāda figņa caur viņi izejām pievienojama?
1.) iekšējais taimeris - kanoniem ir krekotie FW, kuriem ir arī programmas lai fočē kamer karte pilna 2.) āre'jais trigeris - viena 555 mikrene (multivibrators) + optizolators + tiristors + štekers + bača [~1Ls]
armands_z:Vēl tehniskas dabas jautājums- kā panākt laiziepis visu laiku bildē. vai ir kau kāda figņa caur viņi izejām pievienojama?
1.) iekšējais taimeris - kanoniem ir krekotie FW, kuriem ir arī programmas lai fočē kamer karte pilna 2.) āre'jais trigeris - viena 555 mikrene (multivibrators) + optizolators + tiristors + štekers + bača [~1Ls]
neesmu baigais elektrospecs, vai zini kā izskatās shēma? Varbūt vari pateikt kus meklēt?