555 taimerus reiz taisiju, bet ar baig lielām frekvencēm , man bij doma ka varētu to slēdzi uztaisīt vienkāršu mehānisku - mazs motorīc griež slīdkontaktu ar vajadzīgo ātrumu...
Pagaidām ir laisti tikai karsta gaisa baloni, bet princips skaidrs - viss notiek ļoti ātri, pāris minūtēs balons bij tālēs ziljās, noķert būtu liela problēma...
Tas kā laiž gaisā ir skaidrs, bet ja šito piepūš ar He tad cik ilgi šis tur ir giasā?
shauttra:555 taimerus reiz taisiju, bet ar baig lielām frekvencēm , man bij doma ka varētu to slēdzi uztaisīt vienkāršu mehānisku - mazs motorīc griež slīdkontaktu ar vajadzīgo ātrumu...
Cik zinu ir tak kaut kādi frezvenču pārveidotāji. Un vēl cik lielu masu šie baloni pacelt?
Pirms mēneša lasīju par līdzīgu projektu, ja tas nav šis pats.. tur uzņēma video, foršākais moments bija celšanās - visas skaņas no tuvējās apkārtnes.. Nolaidās kaut kur 100-200 jūdžu attālumā no sākotnējās vietas.
armands_z:Tas kā laiž gaisā ir skaidrs, bet ja šito piepūš ar He tad cik ilgi šis tur ir giasā?
shauttra:555 taimerus reiz taisiju, bet ar baig lielām frekvencēm , man bij doma ka varētu to slēdzi uztaisīt vienkāršu mehānisku - mazs motorīc griež slīdkontaktu ar vajadzīgo ātrumu...
Cik zinu ir tak kaut kādi frezvenču pārveidotāji. Un vēl cik lielu masu šie baloni pacelt?
masa jārēķina, formuliņas kaukur var sarakt, nekas sarezgīts, he blīvums, gaisa blivums, masa,tilpums.. kaukas ar Arhimēdu saistībā bija.
frekvenci varēja mainīt izmainot shēmā kādu rezistoru-kondensatoru.
Runājot par lidmašīnām, ja ir iespējams notrackot balona atrašanās vietu, tad var paralēli čekot lidmašīnu kursu (tam ir speciāli saiti), ja nu baigi briesmīgi tuvojas, tad uzspridzināt balonu. Bet es domāju, ka tāda iespēja ir niecīga, jo lidmašīnas lido noteiktā koridorā, kurā balons atradīsies niecīgu brīdi.
1.20m diametrā 2 gab. baloni ar hēliju vēsi pacēla 4 kg augšā. Pilnīgā bezvējā, sākumā cēlās taisni, bet pēc tam atrada kaut kādu vēju un aizlidoja nafig.
Gudri - šādas raķetes arī ir laistas, bet viņas lido ap 1-2 km, lai tālāk tad vajaga divpakāpju dzinējus un tas būs dārgi un arī naf mēģināts