Lai palaistu divas Canon zipenes bez vadaiem, pietiek, ka abas ir EX 430? Jeb vienu vajag 580? 580 pati par sevi ir palaidējs, bet tikai no fočika laikam. Kāds palaidējs ir nepieciešams?
Bet ja grib bez trigera tad tikai 5XX - ar vienalga kuru 5xx vai 4xx (par pavisam vecajiem modeļiem nezinu) bet nu rēķinies, ka spilgtā saulē nedarbosies un tālāk par kādi 6m arī nevilks tas IR.... Tad labāk ir vadi vai trigeri....
Vads ir visdrošākais, bet viens no neērtākajiem līdzekļiem. Trigeri (īpaši radio) ērtāki, bet doršāki, šķiet labākais variants visos apstākļos, ne tikai spilgtā saulē.
Man te paziņas sapirkušies pa ~30Ls kautkādas ķinīzeru blices YN-460 pēc jaudas kā 430 tik maksā 5x lētāk , ar Trigeri darbojās uz uraaa arī jauda veikli regulējama uz panelja ar +/- Tas tā par Trigeriem un blicēm
Vil:Lai palaistu divas Canon zipenes bez vadaiem, pietiek, ka abas ir EX 430? Jeb vienu vajag 580? 580 pati par sevi ir palaidējs, bet tikai no fočika laikam. Kāds palaidējs ir nepieciešams?
Lai nav jātaisa jauns topiks iepostēšu tepat. Kāds nav kaut kur manījis ringflash adapterus IEBŪVĒTAJAI zibspuldzei. Nu princips tāds pats kā tie mežoņi ko liek uz ārējās zibspuldzes , tikai prasītos viss daudz kompaktāks jo jauda man pilnīgi pietiek. Esmu lipinājis ko pats , bet nu tā ir kā ir. Canon ringflesh man nav pa kabatai , savukārt ķīķīzeru negribu jo nezinu vai viņām varēs mainīt jaudu no bodija.
Mongoose - jauda ar ringlash adapteriem kriitas drastiski. ar iebuveto, kuras vadskaitlis parasti grozas ar 100 tur labakaja gadijuma sanaks ka ar mobilaa ekranu piegaismot.
Ok . Tūlīt laikam noliešu ūdeņus - iebūvētai vadskaitlis grozās ap 100 ? jeb viena nulle pieleca klāt? Man 420 ir tikai N= ~40. Tu raksti iebūvētajai ar adapteri krītās dramatiski - tātad tādi ir?
The Canon 40D's built-in flash has a guide number rating of 43 feet (13 meters) at ISO 100 - respektivi, jenkjiem 43, mums - 13. salidzinajumam - 580EX - 58 ja nemaldos.
Nu ja , tā arī domāju (par vadošo skaitli) Nu ja nav ta nav , bet ja to kas tur ir (iebūvētā) varētu iekarināt vadā un nolikt citur man pietiktu vairāk kā līdz kaklam. man jau tas izgaismojamais objekts ir nedaudz lielāks par pilnu kadru un attālums mazāks par metru - tā kā man pietiek GN=1
ettl ar rmotajam zibenem ir muljkjiigs, manupraat. neesmu pat iedomajies izmantot, kaut gan iespeja ir - 2as zibenes ar shadu fiichu. labak abas nost no kameras, vienai kjiinietis, otra no zibshnja nostrada un miers. kapec muljkjiigs? tapec ka neviens ettl nezina, uz kuru vietu tu esi pagriezis zibeni, un cik lielu jaudu no vinjas gribi. vienigi ar 2 zibenem remoti stradajot vajag flashmetru.
vēl viens jautājums par zibeņiem. lieku teiksim iekšējo zibeni kā vadību (opto) pārējām (atbalsta) zibens režims (1/250 sinhro) - pārējās zibspuldzes nostrādā pa vēlu - ar trigeri 1/250 viss OK . mainīju arī zibeni no pirmās vai otrās štorhas - tas pats. Ja lieku teiksim trigeri uz vienu zibeni - pārējie opto atkal viss OK . nav sinhronizācija tikai no iekšējā zibeņa. Tas man patiesībā nav būtiski , interesē kāpēc.